Én régen építgettem, próbálkoztam kemencét építeni . Áramra is , probánbután gázra is . Azt tanácsolom neked, hogy ha nem vagy villamos szaki, akkor ne áramra csináld . A másik, az agyagfalat nem elég a napon kiszárítani, lassú fűtött hevítéses szárítás is kell neki . Sikerült is kiégetnem őket olyan 800-900 fokon: vízállóak voltak ugyan, de kézzel szét lehetett morzsolni őket . A nagy agyag tömböket szinte lehetetlen kiszárítani . És végülis szerez be magnézium téglákat, az az igazi, nekem nem sikerült . Gázfűtés esetén visszaáramlós hőcserélő nélkül semmire sem jutsz . Végül is kérdés, hogy a szüleid pénztárcájára szárakozol, vagy a magadéra . Gondolj arra, hogy amit a szüleidtől elpocsékolsz, az majd az örökségedből fog hiányozni . Egyelőre enyit, ajánlom megszívlelésre azt, amit a saját bőrömön tapasztaltam .
Keramikus égetőkemencék készítésében járatos személyt keresek, a kemencék fémrészeit le tudom gyártani, de nem értek a béleléshez és a megfelelő fűtőhuzalokhoz sem.
Kéne építenem egy kb 5-600 literes és egy 150-200 literes kemencét. 1350C-ig kéne bírnia a strapát.
hali. ha nem mindet akarod kicserélni, akkor a szakadt részt kb 15 cm hosszban fel kell pld benzinlámpával tüzesiteni mert akkor nem pattan el a fáradt szál, és úgy kell összesodorni
az uj szállal. egyszerüen összetekerni. én más módszert nem tudok...
cserélt már itt valaki hőelemet a kemencéjéáben s.k. ?
Ellenálláshuzal tekercselésben már jó vagyok, de úgy néz ki most a hőelem (Ni cr) igyekszik tönkre menni, már csak 1 mm kb az átmérője az egyik részén, szóval szerinten félperc és elég...
Gondolom, ha felhivom mondjuk a bp. kerámot mondanak valamit, de jó lenne ha lenne máshonnan is info :)
Tudom hogy off, és nem ide tartozik, de kénytelen vagyok itt feltenni a kérdésemet. Kislányomnak keresünk korongozó padot. Aki ezzel kapcsolatban tudna segíteni, kérem lepjen meg egy E - Maillel az adingo@invitel.hu címen.
Hálás köszönetem előre is. További jó munkát mindenkinrk.
Sziasztok!Keresek 8mm /0.5-ös Lapkantárt a kemencémbe.Minimum 3 kg mennyiséget,de nagyobb mennyiség is érdekel.Vagy ha másoknak is kell ez a méret közössen is megrendelhetnénk.A gyártótól megrendelhető mennyiség min.50 kg.Svédországból hoznák meg.Magyarországon nincs raktáron!Köszönettel:Kollár Szabolcs telefonom:20/3800 924.
sziasztok! én is szeretnék egy gázos kemencét építeni saját célra/kb.: 0.5 m3-est/ akinek van hasonló, vagy valami ötlete, esetleg fotók kérem segítsen. főleg az égőfej érdekel. előre is köszi mindenkinek!
Sziasztok Gázos kerámiaégető kemencét szeretnék építeni magamnak. Elekrtomosban már van tapasztalatom. Tud valaki infót az építéssel kialakítással számításokkal kapcsolatosan??? Vagy tervrajzokat: füstjárat kialakítása, égők elhelyezése, stb. stb.
a feladat teljesen konkrét, teljesen élesen kezd minden körvonalazódni, de sajnálatos családi okok miatt a project kicsit félrerakva. hamarosan jelentkezni fogok!
Okoskodnék itt egy kicsit /már ha nincs ellenedre/!
Én nem beszélnélek le a kemenceépítésről! Jól át kell gondolni, az a legolcsóbb!
Kezdeni mindenképpen azzal kell, hogy mit akarsz kiégetni milyen hőfokon, milyen atmoszférában, milyen mennyiségben /úgy látom az árammennyiség nincs korlátozva/.
Ezt nem felesleges még egyszer, részletesebben közölnöd, mert: pl. ha a leggyakrabban alkalmazott Kanthal fűtőszálat használsz épp itt az 1300 fok körül van a határ a Kanthal A és az A-1 között /a kemencehőfok elmarad a max. fűtőelem-hőmérséklettől/, ráadásul a max. alkalmazható elemhőmérséklet függ a fűtőszál vastagságától.
Valószíműsítem, hogy a Kanthal A-1 lesz az alkalmazandó, közel az 1300-hoz. Megjegyzem, hogy a kerámiai anyagoknál az égetési hőfokon eltöltött idő is számít nem pusztán a hőfok. Úgyhogy akkor lehet itt ötleteket adni, ha konkrétabb a feladat!