Keresés

Részletes keresés

hiper fizikus Creative Commons License 2019.06.05 0 0 50

magnézium téglákat -> magnéziumoxid téglákat

Előzmény: hiper fizikus (49)
hiper fizikus Creative Commons License 2019.06.05 0 0 49

szárakozol -> szórakozol ; hogy a fenépen gépelhettem el ilyen szerencsétlenül

Előzmény: hiper fizikus (48)
hiper fizikus Creative Commons License 2019.06.05 0 0 48

Én régen építgettem, próbálkoztam kemencét építeni . Áramra is , probánbután gázra is . Azt tanácsolom neked, hogy ha nem vagy villamos szaki, akkor ne áramra csináld . A másik, az agyagfalat nem elég a napon kiszárítani, lassú fűtött hevítéses szárítás is kell neki . Sikerült is kiégetnem őket olyan 800-900 fokon: vízállóak voltak ugyan, de kézzel szét lehetett morzsolni őket . A nagy agyag tömböket szinte lehetetlen kiszárítani . És végülis szerez be magnézium téglákat, az az igazi, nekem nem sikerült . Gázfűtés esetén visszaáramlós hőcserélő nélkül semmire sem jutsz . Végül is kérdés, hogy a szüleid pénztárcájára szárakozol, vagy a magadéra . Gondolj arra, hogy amit a szüleidtől elpocsékolsz, az majd az örökségedből fog hiányozni . Egyelőre enyit, ajánlom megszívlelésre azt, amit a saját bőrömön tapasztaltam .

Előzmény: 19Toma78 (47)
19Toma78 Creative Commons License 2019.06.02 0 0 47

Üdv. 

Kemencet építenék én is. 

Olvastam a kérdésed. 

Választ itt nem találtam sem máshol. 

Viszont érdekelne hogy azóta megoldódott e neked a kemence és ha igen akkor tudnál tanácsot adni ezzel kapcsolatban? 

Köszönöm! 

Előzmény: DozerExpedition (46)
DozerExpedition Creative Commons License 2017.11.24 0 0 46

Sziasztok...

Keramikus égetőkemencék készítésében járatos személyt keresek, a kemencék fémrészeit le tudom gyártani, de nem értek a béleléshez és a megfelelő fűtőhuzalokhoz sem. 

Kéne építenem egy kb 5-600 literes és egy 150-200 literes kemencét. 1350C-ig kéne bírnia a strapát.

peppino Creative Commons License 2012.01.14 0 0 44
adimania Creative Commons License 2011.08.31 0 0 43

Sziasztok!

Hobbi célra szretnék fa tüzelésű égető kemencét készíteni!

Ebben kérném szíves segítségeteket!

Előre is köszönöm!

style Creative Commons License 2011.08.14 0 0 42

Sziasztok!

Höelembe,höelem vezetékbe,höfokszabályozóba tudok segiteni ha valakit érdekel.(Nicr-ni)

ptoni Creative Commons License 2011.07.20 0 0 41

Üdv Mindenkinek.

Téglakályhához lenne szükségem 2méter x 60 cm 1,5-2,5cm-ig darab kerámiapaplanra.

Nem tudja valaki hol lehetne hozzájutni.

A segítséget előre is köszönöm.

adren Creative Commons License 2011.04.13 0 0 40

hali. ha nem mindet akarod kicserélni, akkor a szakadt részt kb 15 cm hosszban fel kell pld benzinlámpával tüzesiteni mert akkor nem pattan el a fáradt szál, és úgy kell összesodorni

az uj szállal.  egyszerüen összetekerni. én más módszert nem tudok...

Előzmény: krri (39)
krri Creative Commons License 2010.11.07 0 0 39

hahó,

cserélt már itt valaki hőelemet a kemencéjéáben s.k. ?

Ellenálláshuzal tekercselésben már jó vagyok, de úgy néz ki most a hőelem (Ni cr) igyekszik tönkre menni, már csak 1 mm kb az átmérője az egyik részén, szóval szerinten félperc és elég...

Gondolom, ha felhivom mondjuk a bp. kerámot mondanak valamit, de jó lenne ha lenne máshonnan is info :)

adingos Creative Commons License 2010.06.22 0 0 38
Sziasztok !

Tudom hogy off, és nem ide tartozik, de kénytelen vagyok itt feltenni a kérdésemet.
Kislányomnak keresünk korongozó padot. Aki ezzel kapcsolatban tudna segíteni, kérem lepjen meg egy E - Maillel az adingo@invitel.hu címen.

Hálás köszönetem előre is.
További jó munkát mindenkinrk.
Danny22 Creative Commons License 2010.04.21 -1 0 37
Köszi közben megoldódott, vecsésen van egy rugókészítő cég, ők bevállalták
Előzmény: jamescook (36)
jamescook Creative Commons License 2010.04.11 0 0 36
kaloriatech. Havas Lászlót keresd, szerintem tud segíteni.
Előzmény: Danny22 (35)
Danny22 Creative Commons License 2010.04.09 0 0 35
Egy kis segítséget szeretnék kérni; nem tudjátok véletlenül hol lehetne 1mm-es fűtőszálat megtekertetni- spirálozni?
kollarszabolcs Creative Commons License 2010.03.18 0 0 34
Sziasztok!Keresek 8mm /0.5-ös Lapkantárt a kemencémbe.Minimum 3 kg mennyiséget,de nagyobb mennyiség is érdekel.Vagy ha másoknak is kell ez a méret közössen is megrendelhetnénk.A gyártótól megrendelhető mennyiség min.50 kg.Svédországból hoznák meg.Magyarországon nincs raktáron!Köszönettel:Kollár Szabolcs telefonom:20/3800 924.
Törölt nick Creative Commons License 2010.02.04 0 0 33

Üdv mindenkinek!
Visszatértem! :) A kérdés: a falazat méretezéséhez milyen szakirodalmat lehet felhasználni? Milyen képletekkel lehet számolni?

üdv

D

Dakkum Creative Commons License 2009.03.17 0 0 32
Nem égetőkemence téma, de valakit érdekelhet.

Április végén-május elején Dunaharsányban egyhetes sütőkemenceépítő tábort szervezünk 5-7 jelentkező részvételével, elméleti-gyakorlati oktatással egybekötve.

Egy udvari kemence (grillező-bográcsozó) együttes épül majd.

Szállás-étkezés a közelben megoldható.
Érdekelődni a következő címen, telefonszámon lehet.

liksay.peter@gmail.com

+36 70/658-7515

www.liksay-kemence.extra.hu
Mungo Creative Commons License 2009.01.11 0 0 31

Köszi. A weblapjukat eltettem a kedvencek közé, így tuti megtalálom.

Emlékeim szerint a váci gyárból kivált szakemberek álltak össze, csak nekem valahogy ki kerültek a látókörömből és azóta nem sikerült rájuk bukkannom.

(Mert így Pestről nézve a világot, Vác nem annyira látszik. :o))  )

Előzmény: leveste (30)
leveste Creative Commons License 2009.01.11 0 0 30
Nem szemtelenség, én se tudtam. De a Gugli, a barátunk, és tudja:
Tel.: (27) 501- 220
Előzmény: Mungo (29)
Mungo Creative Commons License 2009.01.11 0 0 29
Ha nem túlzott szemtelenség, megkérdezném: telefonszám?
Előzmény: Mungo (28)
Mungo Creative Commons License 2009.01.11 0 0 28
Köszi az infót, jegyeztem. :o)
Előzmény: leveste (27)
leveste Creative Commons License 2009.01.10 0 0 27
Szia Mungo!
Tali Bt.
2600 Vác, Rádi út 1-3.
Rendes, segítőkész társaság.
Előzmény: Mungo (26)
Mungo Creative Commons License 2008.04.15 0 0 26

Ha már kerámia égetőkkel hozott össze az internet, kérnék egy kis segítséget.

Szükségem lenne néhány száz darab ferrit magra. Esetleg tudnátok ajánlani valakit aki foglalkozik ilyesmi gyártásával?

Előre is kösz a segítséget.

Mungo 

alex974 Creative Commons License 2008.04.06 0 0 25
sziasztok! én is szeretnék egy gázos kemencét építeni saját célra/kb.: 0.5 m3-est/ akinek van hasonló, vagy valami ötlete, esetleg fotók kérem segítsen. főleg az égőfej érdekel. előre is köszi mindenkinek! 
Az Agg Creative Commons License 2008.03.27 0 0 24
ha bárhol, bármikor ezzel kapcsolatban érdemi és effektív dolgokat meg sikerül szerezned, megoszthatnád velem is! zsigerileg érintene az a dolog is...
Előzmény: 22888 (23)
22888 Creative Commons License 2008.03.17 0 0 23
Sziasztok
Gázos kerámiaégető kemencét szeretnék építeni magamnak. Elekrtomosban már van tapasztalatom. Tud valaki infót az építéssel kialakítással számításokkal kapcsolatosan??? Vagy tervrajzokat: füstjárat kialakítása, égők elhelyezése, stb. stb.

Előre is kössz mindenkinek a segítséget
Az Agg Creative Commons License 2008.02.21 0 0 22

a feladat teljesen konkrét, teljesen élesen kezd minden körvonalazódni, de sajnálatos családi okok miatt a project kicsit félrerakva. hamarosan jelentkezni fogok!

folyt. köv!

Előzmény: Vízhólyag (21)
Vízhólyag Creative Commons License 2008.02.18 0 0 21

Az Agg!

Okoskodnék itt egy kicsit /már ha nincs ellenedre/!

Én nem beszélnélek le a kemenceépítésről! Jól át kell gondolni, az a legolcsóbb!

Kezdeni mindenképpen azzal kell, hogy mit akarsz kiégetni milyen hőfokon, milyen atmoszférában, milyen mennyiségben /úgy látom az árammennyiség nincs korlátozva/.

Ezt nem felesleges még egyszer, részletesebben közölnöd, mert: pl. ha a leggyakrabban alkalmazott Kanthal fűtőszálat használsz épp itt az 1300 fok körül van a határ a Kanthal A és az A-1 között /a kemencehőfok elmarad a max. fűtőelem-hőmérséklettől/, ráadásul a max. alkalmazható elemhőmérséklet függ a fűtőszál vastagságától.

Valószíműsítem, hogy a Kanthal A-1 lesz az alkalmazandó, közel az 1300-hoz. Megjegyzem, hogy a kerámiai anyagoknál az égetési hőfokon eltöltött idő is számít nem pusztán a hőfok. Úgyhogy akkor lehet itt ötleteket adni, ha konkrétabb a feladat!

Üdvözlettel: Vízhólyag 

Előzmény: Az Agg (19)
Az Agg Creative Commons License 2008.02.06 0 0 20
fotók is jöhetnek :-)
Előzmény: ati515 (18)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!