Az akkor még nagyobb ritkaság - személyesen ilyennel még nem is találkoztam, csak képen, neten. Vélhetően ebből akkor még kevesebb készülhetett, pedig még a billegőmotoros sem gyakori.
Amennyire tudom nincs hivatalos publikált adatbázis ezekről - ránézésre gyanús, hogy ez billegőmotoros asztali-fali Molnia lehet, azokba talán a Lucs gyártotta valójában a szerkezetek zömét, és nem készült belőlük túl sok, főleg, mert nagyon késve kezdték el ezeket gyártani, akkor, amikor már kifutóban volt a technológia. Ilyen órából talán pár tízezer készülhetett.
Ne vedd rossz néven, de szerintem eresszed el a kérdést, és tedd ki ezeket az órákat emléknek a polcaidra.
Még jól működő állapotban sem képviselnek számszerűsíthető értéket - szép esztétikai és műszaki állapotban pár ezerért lehet ilyet venni, viszont jóformán alig lehet eladni, a Vaterán például kereken egy ezresért hirdetnek egy ilyen - működő - Slava ébresztőórát, de szerintem kb: évek óta, nem vitte el senki...
Sziasztok! Értékbecslést kérnék 2db 1988 ban Tengizben vásárolt kis műanyag kvarc ébresztőórára (csak az órák, papír, doboz, stb. már nincs meg)! Mindkettő kocka alakú, egy AA-s elemmel működnek, mindkettő jó poros:
1., Zöld Jantar: nem működik, elem kifolyt, másodpercmutató leesett (javítható?)
2., Piros Slava: Elrakáskor még működött, talán csak az ébresztésével volt gond?
A kép nem saját, de a Slava (majdnem) ugyan ilyen (Saját képek valószínűleg holnap), és a Jantar se sokban különbözik (kicsit lekerekítettebb). Nem akarok meggazdagodni rajtuk, de talán van, akinek ér még valamit. -köszi
Orosz/szovjet mechanikus stopperórákat gyűjtök (főleg Agat), és most szeretnék nyitni a Slava rattrapante stopperek felé is (pl. 5498, 54604, 54601 szerkezetek).
Tudom, hogy ezek már jóval bonyolultabb, oszlopkerekes, split-second mechanikák, ezért nem minden órás vállalja vagy tudja megfelelően beállítani őket.
Az alábbiakban kérném a tapasztalatotokat: – Ismertek Magyarországon (elsősorban Budapest, de bárhol az országban is érdekel) olyan órást, aki ténylegesen ért ezekhez a Slava rattrapante stopperekhez? – Van esetleg személyes, bevált tapasztalatotok konkrét mesterrel? – Ha igen, vállalnak-e munkára garanciát, illetve mennyire voltatok elégedettek a végeredménnyel?
Kifejezetten olyan szakembert keresek, aki nem csak „kitisztítja”, hanem a rattrapante mechanikát is pontosan be tudja állítani (mutatók együttfutása, pontos nullázás stb.).
egy nagyon fájó problémám van : nagypapám pobedájában sajnos eltörött a billegő alsó csapja. tud Valaki 2708 vagy egy variánsához billegő komplettet? 😢
tudtok ajánlani valakit, vagy akár az itt megfordulók közül vállalná - hogy egy 2018-ban újonnan vett Amfíbia 2416b szerkezetét leszervizeli március végéig? Budapest vagy környéke jöhet szóba elsősorban. köszönöm!
Az igazi kihívás egyébként sérült zsebóra porcelán számlapokat szépen javítani és korrigálni. Magához a javításhoz szerencsére a korábban kétséges eredményt adó tradiconális órás emailnál és hasonlóknál van jobb - a Technicoll két komponensű (4:1 arányban használandó) porcelán javító műgyantája némi gyakorlattal egészen kiváló eredményt ad, síkba hozható, porcelánfehér és kötés után kőkemény, stabil, nagyobb sérülések kitöltésére is alkalmas anyag. Viszont a finom skálázást nagy kihívás szépen pótolni - ide sokszor még a legvékonyabb tűfilc is túl vastag. A legjobb eredményt régimódi nagyon vékony Rotring tuskihúzó csőtollak adtak - csak egyszerűen szó szerint vállalhatatlan, hogy egy órás pepecselés, tussal mindent összekenés majd egy napos tisztítás-áztatás van sokszor egyetlen kis vonalka kihúzásáért...
Nagyon-nagyon igényes és drága zsebóránál fordulhat elő, hogy rászánjam magam, és ezekből az alkoholos tűfilcekből van 0.03-as is, azokkal legtöbbször meg lehet oldani a feladatot.
Számlapok korrigálásához, mutatók igazgatásához folyamatosan veszem ezeket - tök jók, csak nagyobb készletet azért nem vettem többé (egyszer megtettem) - mert most már "sokéves tapasztalat" az, hogy bármit, szó szerint bármit is csináljak, ezek a tűfilcek maximum pár hónap alatt beszáradnak. Az alatt szükségem van rájuk egy tucatszor, és mivel olcsók, így is nagyon megérik az árukat - de "majdcsak jók lesznek egyszer valamire" felkiáltással készletezni értelmetlen, fekete mindig van, egyéb színekből jellemző, hogy ha véletlenül kellene, akkor kiderül, hogy a legutóbb vett olyan már nem ér semmit, és áztathatom amibe akarom, itathatom szesszel, tussal - nem lesz jó, kuka és rendelek a feladathoz újat (a Temun szerencsére egy héten belül megjön..).