Nem tudom van alkatrész adok veszek:) nem offolnám szét a fórumot, de hátha elfér itt
Optimalizálom az óráimat , mivel főleg japán mechanikus és quatrz/digitális órákat gyűjtök, így az évek alatt összegyűlt innen onnan "osztályidegen" alkatrész, amit valószínűleg nem fogok soha felhasználni de valakinek jól jöhet itt most a orosz cuccokat jelzem.
Az évek során elég sok orosz óra gyűlt össze, vadi új alkatrészek és donor órák,
tok, számlap, szerkezet, és mivel várhatóan nem fogok ennyit elhasználni,
Mivel nehéz forintosítani,mert ha nincs de pont az kell akkor aranyat ér , így nem anyagi , hanem seiko, citizen, orient stb alkatrészre cseréném vagy donor órára.
szevasztok, kaptunk egy Jantar faliórát, amit egy órás rendbe rakott. Működik is, de nem tudom, melyik felhúzó rugó a kolompolás, és melyik az óra működés. Ha valaki ismeri ezt az órát -ahogyan a neten láttam, nem egy ritkaság -kérem, árulja el, hogy a kolompolást a jobb, vagy bal oldali felhúzással lehet elindítani? Nekem csönd kellene, csak az óra járjon...
Árat nem merek írni, úgy tíz éve nem követem aktívan az orosz vonalat, de akkor is 15-20-at kértek egy szebb darabért, biztosan nem lett olcsóbb azóta.
Nehezítés, hogy az állomány úgy négyötöde lelakott vacak, mind a számlap, mind a tok tekintetében, és akkor még ott van az, hogy az összelegózott darabokat hogyan kerülje el a laikus vásárló. És ugye a szerviz sem lett olcsóbb, egész csinos végösszeg jöhet ki egy szervizelt Precire...