Legyen ez a topik a Minolta/Sony felhasználók közössége. Ide várunk minden olyan hozzászólást, amely Minolta hagyományokon nyugvó fotóeszközzel kapcsolatos. Beszélgetések, viták és közös problémák.
Nekem csak exponáló gomb érzékelő-film hiba volt, amiért nem akart exponálni. Ez meg lehet valamilyen hardver hibából eredő szoftver hiba. Valóban itthon csak vakargatnák a fejüket.
Segítséget szeretnék kérni. Van egy Sony A580-asom. Az utóbbi időben furcsa jelenséget produkál. Bekapcsolom, exponálnék, erre újraindul. És ezt néha képes egymás után többször is elkövetni. Igazán bosszantó. Tapasztalt-e valaki hasonlót? Esetleg valami javaslat? Márkaszervizbe egyelőre nem akarom vinni, ott a bevizsgálásért is vagyonokat kérnek el. De ha nincs jobb megoldás...
Azokhoz a fórumtársakhoz fordulok, akik 24MPx-nél nagyobb felbontású szenzoros Sony vázon használnak Minolta AF fixeket. Kérdezem, hogy mi a tapasztalat: mennyire tudja az obi kirajzolni a nagy felbontású szenzort?
Csak okulásul. Júliusban vittem a javításra egy KM 7D-t (fénymérés) és egy 24-105-ös obit (fókuszgyűrű szorul) az Opticam-be. Azóta vártam türelmesen, hogy valami történjen, folyamatos hitegetések után ma elhoztam. Soha nem hívtak fel, nem kerestek. Nem érdemes oda vinni. Megpróbálom az ajánlott Strucc fotót, illetve ha van még valakinek ötlete, annak is örülnék. Sajnálom ezeket a régi cuccokat...
Sony A6000-hez az újabb -sokak szerint igen problémás- Imaging Edge Mobile helyett van valami más applikáció androidra, amivel wifi-s csatlakozással távolabbról lehet pl.: exponálni?
A jó öreg Dynax 7D-m egy nagyon fure hibát produkál, egyik napról a másikra: folyamatosan kb. 3 FÉ-et alulexponál. Ha beállítom a kompenzációt +3-ra, akkor kb. jók lesznek a képek. Az expozíciós idők is ennek megfelelően változnak, olyan, mintha a szenzor érzékenysége lecsökkent volna hirtelen. Van valakinek ötlete?