Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2018.01.02 0 0 0

Nem jött össze... 

Előzmény: xdl55 (-)
xdl55 Creative Commons License 2008.01.08 0 0 topiknyitó

A kezdetek...

 

A 2002. március 5-én megrendezett I. Fovárosi Diák Küldött-közgyulés mérföldko volt a fovárosi fenntartású középiskolák diákönkormányzatainak életében. Ezen a fórumon alakult meg a Fovárosi Diáktanács, ami felvállalta a középiskolai diákönkormányzatok - ezáltal több ezer középiskolai tanuló - érdekeinek képviseletét, s azt, hogy a felvetodo igényeknek és elvárásoknak megfeleloen programokat szerveznek, és különbözo rendezvényeket kínálnak fel.
A Diáktanács tagjai "úttöro szerepre" vállalkoztak, hiszen olyan úton kellett elindulniuk, amely még nem volt az elodök által "kitaposva", s arra is vigyázni kellett, hogy az útról ne térjenek le. Tényként kell megállapítani - s ez az o munkájukat, s erofeszítéseiket jól mutatja, - hogy elozmények nélkül kellett megfelelni annak az elvárásnak, amely egyrészt a Fovárosi Közgyulés Oktatási Bizottsága részérol megfogalmazódott, másrészt pedig a Diák Küldött-közgyulés állásfoglalásában jelent meg végrehajtandó feladatként.
A 2003. október 9-ére összehívott II. Fővárosi Diák-küldöttközgyűlés megváltoztatta a fovárosi diákszervezet nevét. A korábbi, Fovárosi Diáktanács elnevezés helyett a jövoben Fovárosi Diákönkormányzatok Szövetsége (FőDiSz) néven folytatja tevékenységét úgy, hogy a Fovárosi Diáktanácsnak jogutódja, s így természetes módon annak valamennyi jogosítványával rendelkezik.

                                                      hivatalos oldal

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!