Keresés

Részletes keresés

eszteemese Creative Commons License 2008.03.04 0 0 17
Nekem szoktak jönni tájékoztató művészeti füzetek, amelyek nagyobbak az A/4-es méretnél. Itt nálunk "cuki" a postás, nem gyömöszöli be, hanem egyszerűen rálógatja a ház faliújságára... Aki megtalálja legelőször, vigye... :-) Cuki, komolyan... :-) Pauler utcai posta, I: kerület. Az előző lakásunkban, szintén I. kerület, de ott a Retek utcai posta volt az illétekes, ott olyan fordult elő, hogy a nagyalakú ajánlott levelet, amelyben rucik voltak, egyszerűen a lábtörlőm alá pakolta a postás... Még szerencse, hogy a szomszédom bevitte magához és átadta nekem... Da azért ez sem semmi... :-)
Boszorka Creative Commons License 2008.03.03 0 0 16

Az ősszel barátnő által sk feladott csomag Zürichből totál eltünt. Az ott felejtett ruhám volt benne. Mikor reklamált, a kinti posta közölte, hogy csak az országhatárig tudják követni a csomag utját.

 


egfigyeltem, hogy a német e-bay több helyen irja, hogy hozzánk nem szállítanak az eladók.:-(((

eszteemese Creative Commons License 2008.03.03 0 0 15
Két éve karácsonykor Angliából Heritage kártyák 16E-ért. Sosem érkeztek meg.
Tavaly novemberben csodaszép babaruhák. Sosem érkeztek meg.
3 hete USA-ból express air mail-lel feladott kisbabaruhák. Sosem érkeztek meg.
Szintén Pauler utcai posta...
Én is "csókoltatom" az illetékes elvtársakat...
sziti Creative Commons License 2008.02.12 0 0 14

(USA)- Amazontól 2x küldött csomagom nem jött meg, először karácsony előtt, az újraküldött most - eredmény ld. előző sorstárs...

 

Mivel a korábbi 5-6 évben sosem volt eltűnt küldeményem, de most, hogy fél éve új címre rendelem a cuccokat, már az is előfordult, hogy a pakkot visszaküldték a német feladónak "címzett nem kereste" szöveggel (miközben persze nem kaptam semmiféle értesítést), így azt kell gondolnom, hogy az érintett posta nem áll feladata magaslatán...

 

... úgyhogy ezúton "csókoltatom" a Bp. I. Pauler utcában lévő posta érintett dolgozóit! Aki olvassa, adja át.

Como Creative Commons License 2008.01.08 0 0 13

Pár éve én is elkezdtem lelkesen eBay-ezni, a gyereknek tök jó ruhákat lehet pl. jó áron kifogni. Aztán lassan leálltam vele, amikor az arány már 2/3 volt - azaz 3 csomagból 2-t loptak el...

 

A legfájóbb veszteségek:

gyerek télikabát - 1. próbálkozás: eltűnt

gyerek télikabát - 2. próbálkozás: eltűnt

gyerek szülinapi ajándékai: pizsama, kirakó - eltűntek

anyám karácsonyi ajándékára még várok az USÁ-ból... hátha...

 

És nekünk is volt olyan, amikor az eltűnt könyvet az Amazon újraküldte, az is eltűnt, harmadjára már azt mondták, inkább visszaadják a pénzt, de nem küldik újra. (Most meg már egyáltalán nem is vállalnak Mo-i szállítást. Ukrajnába pl. igen. Röhej.)

 

Ami számomra eléggé egyértelművé teszi, hogy a kézbesítők nyúlják le a cuccokat az az, hogy vidéki kisvárosban élő ismerősöknél eddig szinte sosem tűnt el semmi külföldről érkező cucc. Vajon miért? Gondolom, ott mindenki ismeri személyesen a postást, és így már nincs pofája lopni.

 

De nem hiszem, hogy a Postát nagyon izgatná ez a dolog. Különben tettek volna már valamit, valószínűleg nem lenne túl bonyolult a nyomkövetést a folyamat végéig, azaz a kézbesítő bácsiig megoldani.

hellokocsivigyáztam Creative Commons License 2008.01.08 0 0 11
vannak postások, akik valahogy mégis belevarázsolták korábban.
igaz, nem triviális a feladat, mert a postaláda rése nem a szabvány a4 borítékszéles (22.8 cm), hanem csak 2o cm (made in hungary), de mivel a rés 3.9 cm (!) magas, egy kis kreativitással (pl a levél y tengely körüli szimmetrikus kétkézzel történő hajlításával) mégis meg lehetne a természeti törvényeket hazudtolni.

p.s.
utánaérdeklődtem ilyen esetekben a postai szolgálati szabályzat előírja, hogy amennyiben nem fér be a cucc a lukba, akkor értesítést kell kitölteni, hogy vegye át a csávó az elosztóban.
Előzmény: KaPé (8)
KaPé Creative Commons License 2008.01.08 0 0 10
"kinti postáknál kisebb értékig még "normál" csomagra is van valami biztosítás féle."

Magyarországon is, a feladási díj 15szöröse.
Előzmény: Csokis (7)
Csokis Creative Commons License 2008.01.08 0 0 9
Emlékeim szerint azok a postások, akiknek az IQ-ja a cipőméretük felett van, ilyenkor kiragasztanak egy cetlit, hogy "Levélszekrény útján nem kézbesíthető küldemény érkezett", és be kell érte menni a postára. A postának mindenre van megoldása, csak épp az alakalmazottak leszarják, ha az nekik nem kényelmes. És ami a legrosszabb, ezt következmények nélkül megtehetik.
Előzmény: KaPé (8)
KaPé Creative Commons License 2008.01.08 0 0 8
Ha A4-es levelet várok, akkor kiteszek egy akkora postaládát, amibe belefér, nem így logikus? Ha a földre tette volna, akkor meg az lenne a baj.
Előzmény: hellokocsivigyáztam (6)
Csokis Creative Commons License 2008.01.08 0 0 7
Kivéve, ha kintről jön. Akkor -azt hiszem- a Józsefvárosi pályaudvarig követhető, ott meg van egy fekete lyuk, ami elnyeli. De ezt a M. Kir. Posta sosem ismeri be, ők azt állítják, hogy meg sem érkezett. A feladó oldali cég meg azt állítja, hogy ő átadta a M. Kir.-nak. Sakk, matt! Annyi fórod van, hogy kinti postáknál kisebb értékig még "normál" csomagra is van valami biztosítás féle. Nekem legalábbis az angol ebayes faszi elküldte másodszor is a cuccot azzal, hogy "majd megtéríti a posta", pedig nem biztosított csomagként kértem. Igaz, másodszorra már csak egy kinti haverom címére volt hajlandó küldeni, ide Magyarisztánba nem. Ott lehet benne némi kavar, hogy ez viszonylag kisméretű cucc volt, lehet, hogy nem csomagként, hanem kiscsomagként -németeknél päckchen, angoloknál nem tudom, mi ez, és hogy tényleg létezik-e?- adták fel, amit az egyik oldal könyvel, a másik meg nem. De mindegy is, amikor például a német barátaink karácsonyi csomagját nyúlták le, akkor kerek perec közölték, hogy én nem "tudakozódhatok", csak a feladó, húzzak a 'csába.
Előzmény: KaPé (4)
hellokocsivigyáztam Creative Commons License 2008.01.08 0 0 6
az is kellemes, amikor a4-es formátumú keményhátú levélküldeményt (naptár) (a levélre ugyan fel van irva kb 3 cm-es betükkel, hogy ne hajtogassa, not bending) keresztbe meg hosszába többszörösen hajtva beleküzdenek egy postaládába.
lássuk be, nem könnyű feladat, megkíván egy izmos sebészi kezet, tréning nélkül nem lehetséges. persze az összegyürt levél kb 7o-8o %-a így is kinnt marad, ezáltal jelentősen csökken a valsószínúsége hogy megkapod.
Degeczi Creative Commons License 2008.01.08 0 0 5
vki írta, h náluk meglett a tolvaj - de nem rúgták ki a Postától, mert az csak 3 fegyelmi után jár, így addig még kétszer lophat (pontosabban: kétszer kaphatják még el, amúgy ki tudja hányszor lophat)
Előzmény: Applebaum (-)
KaPé Creative Commons License 2008.01.08 0 0 4
A csomagot le lehet követni a kézbesítőig, csak reklamálnia kell a feladónak.
A levéllel kevered, ott valóban csak az ajánlottat lehet követni.
Előzmény: Applebaum (-)
Csokis Creative Commons License 2008.01.08 0 0 3
Nem tudok elképzelni olyat -beleértve Papp Laci egykori jobbcsapottját is-, ami a Magyar Posta - MÁV - Matáv triászt megrendítené.
Előzmény: Törölt nick (1)
MiJu Creative Commons License 2008.01.08 0 0 2

1 puzzle a jigsawgallery-től.

Háromszor küldték el, negyedszerrre írtunk, ne próbálkozzanak többé. Karácsonyi ajándék lett volna gyereknek - remélem, azok örültek neki, akiknek apuka/anyuka ellopta!

Törölt nick Creative Commons License 2008.01.08 0 0 1
Reményeim szerint a lista puszta méretével elég megrendítő lesz ahhoz, hogy a Postánál is felfigyeljenek rá.
XD
Előzmény: Applebaum (-)
diétás kóla Creative Commons License 2008.01.08 0 0 0
Nem 0, sajnos
Applebaum Creative Commons License 2008.01.08 0 0 topiknyitó

Tíz éve rendelgetek internetről különböző cikkeket, és az elkallódott csomagok aránya monotonon nőtt az évek során. Amikor a lakcímemre kért csomagokból kezdett el-eltűnni, átálltam arra, hogy a munkahelyemre kérjem a szállítást, arra gondolva, talán az is számít, van-e valaki, aki átvegye a küldeményt a kézbesítési kísérlet pillanatában, vagy nincs. Ez egy darabig működött, aztán ugrásszerűen ott is megnövekedett az eltűnt csomagok száma (pedig munkaidőben recepció működik).

 

Szeretném azt hinni, hogy nem arról van szó, a postai alkalmazottak rájöttek, hogy büntetlenül dézsmálhatnak, hiszen a csomagkövetés csak a postahivatalokig működik, nem ajánlott küldemény esetén a kézbesítőig nem lehet lekövetni. Szeretném, de nem tudom.

 

Tudom, hogy sokan járnak hasonló cipőben, ismerőseim is ugyanilyen tapasztalatokról számolnak be. Azt is tudom, hogy van olyan nagy internetes kereskedő, aki sokáig szállított Magyarországra, de most már nem.

 

Ezt a topicot nem általános postás-anyázásra hoztam létre. Álljanak itt egymás után méltóságteljesen azon csomagok sírfelirata, amelyek nem tudták beteljesíteni küldetésüket.  Írd le, mit rendeltél, honnan, milyen címre (város, kerület).

 

Reményeim szerint a lista puszta méretével elég megrendítő lesz ahhoz, hogy a Postánál is felfigyeljenek rá.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!