Keresés

Részletes keresés

RazeTheDuelist Creative Commons License 2021.08.20 0 0 173

A Fehérvári lakáspiac a közélethez tartozik remélem:
Régen láttam ilyen árakat.

Or Kán Creative Commons License 2018.04.04 0 0 172

Hát ez még mindig nem az igazi...Megmoccant ugyan, de ez édeskevés. Legalább a Pesti Úr írna valami jó blikkfangosat, már az is többet érne ennél a semminél.

Előzmény: Baglyos Szabolcs (171)
Baglyos Szabolcs Creative Commons License 2018.03.30 0 0 171

Munkavédelem, Tűzvédelem, Emelőgép-ügyintézés Siófok és akár az ország teljes területén.

 

Részletek: https://munkavedelem58.webnode.hu/

Pató Pali Creative Commons License 2012.03.03 0 0 170

Na, azt azért nem mondanám, hogy naív vagy...:))

Előzmény: Or Kán (169)
Or Kán Creative Commons License 2012.01.28 0 0 169
Előzmény: Or Kán (167)
Or Kán Creative Commons License 2011.04.22 0 0 168

"Tudják, hogy ezt a közgyűlést amúgy sem izgatják a szakmai szempontok. Kizárólag az a lényeg, hogy a háttérben ki, kit zsíroz le, melyik párt (és képviselő) honnan és miféle támogatást remél a voksért cserébe. Lehetőleg suttyomban: mert a közgyűlés gyorsan eldöntötte, voksait titkosan adja le. Nehogy véletlenül a színházszerető városlakók megtudják: vajon a következő öt évben kiket kell szidniuk vagy dicsérniük a döntésért."

 

3 éve születtek ezek a sorok...)

Előzmény: Or Kán (75)
Or Kán Creative Commons License 2011.04.22 0 0 167

Or Kánválasz | vissza a topikba 2008.05.25 12:13:25 © (94)Ez is azt mutatja, hogy ma Magyarországon a színházigazgatókat a politika (és annak legkülönbözőbb mutyi-variánsai) választja meg. Rosszabb ebből a szempontból ma a helyzet, mint a 80-as évek Kádár-diktatúrájában...

:-(

 

És akkor itt van ennek a (szomorú) históriának a vége:

 

Távozik a Vörösmarty Színház igazgatója, visszavonták megbízatását

 

 

Előzmény: Or Kán (94)
MajomEmber Creative Commons License 2010.05.04 0 0 166
ölég szégyenletes :-(((
Előzmény: Or Kán (165)
Or Kán Creative Commons License 2010.05.04 0 0 165

Ehhez mit szóltok?

 

Durva bántalmazás: étteremtulajdonost ütöttek

 

R. Szabó Ágnes, a megyei kapitányság sajtószóvivőjének tájékoztatása szerint ez eddig rendelkezésre álló adatokból annyi tudható, hogy a Fő utcán lévő, nemrég újra megnyílt étterem tulajdonosa ismerősével üldögélt a teraszon, amikor egy ittas férfiakból álló csoport hozzájuk ért. Az egyik férfi a gyerekek számára kitett játékcsúszdán csúszott le, amit nehezményezett a tulajdonos. Szó szót követett, a nem sokkal később kialakult tettlegességről a szemtanúk egyhangúan állítják, hogy a földön fekvő sértettre – a tulajdonosra - záporozni kezdtek a rúgások, majd a bántalmazók menekülőre fogták. Az étterem alkalmazottai a tettesek után eredtek, miközben értesítették a rendőrséget. A járőrök az egyik férfit a buszpályaudvarról állították elő, társát az alkalmazottak visszacitálták a tetthelyre, de biztonsági intézkedésként kórházba szállították. Agyrázkódás gyanúja miatt megfigyelésre bent tartották.

 

A bántalmazás következtében az étterem tulajdonosa súlyos, életveszélyes koponyasérülést szenvedett.

Ferenczy Géza Creative Commons License 2009.07.04 0 0 164
Szegény fuvarosna vélhetően elromlott az akksija s ezért nem merte leállítani a motort.Csinálva a koncertből majdnem krematoriumot.
Előzmény: Or Kán (163)
Or Kán Creative Commons License 2009.07.03 0 0 163

Egy kis fehérvári "kultúra".

 

Tegnap, a Szent István-Bazilikában rangos komolyzenei előadásra került sor. Miklósa Erika volt az est főszereplője, de mellette az Alba Regia Szimfonikus Zenekar is szerepelt, méghozzá az én zeneszerető, de nem zeneértő füleimnek kiválóan.

 

Egy dolog azonban zavaró volt, mégpedig ennek a rangos zenei eseménynek a megszervezése, ami - nincs rá jobb szó - botrányosra sikeredett. Egyrészt, az előadásra jóval több jegyet adtak el, mint amennyi rendes ülőhely volt a Bazilikában, ezért műanyag székekkel próbálták a szervezők ezt a "kis" rést betölteni. Ezek a székek azonban - túl az illuzióromboló megjelenésen- koszosak voltak, több széken vastagon ült a megszáradt sár. Akik nem értek oda a Bazilikába fél órával a kezdés előtt, azok kénytelenek voltak ezekre a műanyag vackokra letelepedni, ahonnan sem Miklósa Erika, sem a zenekar nem volt látható.

 

Történt azonban még egy szervezési szarvashiba, ami mellett nem lehet szó nélkül elmenni. A már említett műanyag székeket egy fuvaros szállította a Bazilikába, illetve el onnan. Ez a fuvaros az előadás befejezése előtt tolata odaállt a teherautójával a Bazilika bejárata elé úgy, hogy a gépkocsi kipufogócsöve pont a bejárat előtt volt. Ezután a fuvaros kb. negyed óráig járatta a gépkocsiját (még tartott az előadás), aminek következtében a Bazilika megtelt szén-monoxid gázzal. 

 

Azt hiszem, nem kell tovább kommentálnom a szervezés "botrányos" kitételét...Ami tegnap este történt "szervezés" cimszó alatt a Bazilkában, az egész egyszerűen tűrhetetlen, szégyen Székesfehérvárra és tiszteletlenség a nézőközönséggel, valamint a fellépő művészekkel szemben. 

Ferenczy Géza Creative Commons License 2008.06.13 0 0 162
Miközben teljesen elfogadom amit mondasz, sajnálom a "faszit" még a sors hozta hozzátartozói miatt is. Biztosan megérdemelte, de ennyire és ilyeneket ? hááát.
Előzmény: izlandi1 (161)
izlandi1 Creative Commons License 2008.06.13 0 0 161

"a "faszi" megy rá a dolgokra teljesen emberileg, erkölcsileg és szakmailag"

 

Talán ott kellett volna ezen először elgondolkodnia, hogy nem fogadja el a volt apósa támogatását (pontosabban fogalmazva nyomásgyakorlását az ő érdekében). A faszi már korábban is a nevét adta a Széles-féle összelopott-hazudott birodalom projektjeihez, most pedig az Istóczky-reinkarnáció támogatásával szerzett a birodalmon kívül pozíciót. Ennyit róla emberileg és erkölcsileg. Szakmailag ezt még kiegészíthetjük a CIB-reklámmal. Íme a fvári színház új igazgatója teljes emberi mivoltában. Gratula.

Előzmény: Ferenczy Géza (160)
Ferenczy Géza Creative Commons License 2008.06.13 0 0 160
Ezt értem magam is, szegény ember vízzel főz alapon a két milliárt adóság sokmindenre sarkallhat embereket.Ugyanakkor a "faszi" megy rá a dolgokra teljesen emberileg, erkölcsileg és szakmailag.Értem én, hogy semmi nem drága ha hatalmat kell megragadni ,de mégis.
A faszinak így-vagy úgy feladata van ,hagyni kell dolgozni szvsz.A szavazó-fanok pedig úgysem változnak meg néhány bekiabálástól.
Előzmény: izlandi1 (159)
izlandi1 Creative Commons License 2008.06.13 0 0 159
Nem a faszi személyéről van szó elsősorban (habár egy csöppet sem bízom benne, hogy bármi értelmeset csinál), hanem a megválasztásának előzményeiről és módjáról.
Előzmény: Ferenczy Géza (158)
Ferenczy Géza Creative Commons License 2008.06.13 0 0 158
Javaslom, hogy a szinháziazgató témát ejtsük. Megtörtént, elmondtuk érzéseinket és kész. Azt sem tudjuk, hogy az alany nem váltja -e be titkos reményeinket.Szegény úgy kapott sortüzet, hogy szinte még köpni-nyelni nem tudott.Miután mást úgysem tehetünk, előlegezzük meg a bizalmat ahogy illik és szálljunk le szegény emberről. Hasonlóan voltam Szurdival is. Eleinte prüszköltem meg minden, most meg szinte szeretem, mégha izlésem ellen való is néha. Szégyelni soha nem kellett.
Előzmény: Or Kán (153)
izlandi1 Creative Commons License 2008.06.12 0 0 157
"tisztázatlanabb lenne a helyzet (kevésbé átlátható)" - ezt írtam, ami, ha magyarázatra szorul, azt jelenti, hogy az általad fölvetett megoldás rosszabb lenne a mostaninál.
Előzmény: Or Kán (155)
Or Kán Creative Commons License 2008.06.12 0 0 156

"Andrást csak azért hoztam elő, mert gyakran vádolják azzal, hogy sok címet visel, s ez indította el a fantáziám"

 

Erről beszéltem.

Előzmény: buth (152)
Or Kán Creative Commons License 2008.06.12 0 0 155
A mostani szisztéma neked átlátható?
Előzmény: izlandi1 (154)
izlandi1 Creative Commons License 2008.06.12 0 0 154

Nem, mert ezeket a problémákat nem oldaná meg, sőt még tisztázatlanabb lenne a helyzet (kevésbéátlátható).

Előzmény: Or Kán (153)
Or Kán Creative Commons License 2008.06.12 0 0 153

"A színházigazgató-választás anomáliái esetében ilyesmiről nem beszélhetünk, "csak" a politikai szempontok túlburjánzásáról v. klientúra teremtési túlpörgésről."

 

Nem elég ez annak a felismeréséhez, hogy az önkormányzatokból ki kellene vonulniuk a politikai pártoknak?

Előzmény: izlandi1 (127)
buth Creative Commons License 2008.06.11 0 0 152

Kedves Or Kán, semmi sandaság nincs bennem, sajnos úgy általában sincs. Inkább kicsit naív vagyok, ahogy Géza is felvázolta. Köszönöm Esti Jánosnak, hogy tökéletesen értette amit mondani szerettem volna, s amit szeretnék elérni, és még el is magyarázta. Remélem így neked is érthető, és nem vádolsz sandasággal tovább. Cser-Palkovics Andrást személyesen nem ismerem, s nem is kutakodtam gazdasági, üzleti kapcsolatai, vagy beosztásai után. Mondhatnám a "nyomda ördöge", de nem lenne igaz, mert én ütöttem el az A-t I-re. Gondolom Szigli Pista járt eszemben megint! -)) Andrást csak azért hoztam elő, mert gyakran vádolják azzal, hogy sok címet visel, s ez indította el a fantáziám, hogy miért is vannak egyesek olyan sok helyen vezető beosztásban, és az minek, vagy kiknek köszönhető. Hivatkozhatnék név szerint is mindannyiunk Tóth Ferencére (legalább 4 címet -ügyvezetőséget és közalapítvány elnökséget- magam is tudok róla, sőt volt idő mikor együtt voltunk tagjai a gróf Széchenyi iskola iskolaszékének, amikor még ilyet is kellett kreálni), vagy az általam tisztelt polgármesterünk, aki töbek között pgm, OGY képviselő, MOB tag, kistérségi elnök!?, HTBK elnök, stb. De biztos tud mindenki egynéhány személyt felsorolni.

Szóval úgy általában gondoltam ennek visszafogását, illetve nyílvánosságát. Egy konkrét személy ellen sem irányul, de nem tartom tisztességesnek az álláshalmozást (főleg a mindenhol felvett fizetés és tiszteletdíjak okán sem) abban az országban, ahol a nagy többség minimál bérért áll a szalagoknál 8 órát, és utazik 3 órát naponta, és ha ezek után nyugdíjba vonul, de abból megélni kptelen, akkor választania kell, éhen hal a nyugdíjból, vagy éhen hal az újabb munkabértől. S közben azt hallja, hogy mennyit dolgoznak az álláshalmozó urak. De ők többszörös részmunkaidős munkavállalók csak.

A naivitás nem is annyira az ebben az elgondolásban, hiszen a közpénzek felhasználásával kapcsolatban minden adat nyilvános! Csak érvényt kell szerezni ennek, illetve a különböző helyről begyűjthető adatokat, amennyiben nem azt a változatot követjük, hogy bevallást kérünk, valaki összegyűjti, és közzéteszi. Ha nem a város honlapján, akkor az www.fszpe.uni.hu honlapon, vagy máshol!

A baj csak az, hogy paparokka sem küzdene még mindig, ha nyilvánosak lennének, s valakit érdekelne is, ki kinek, és mennyiért van elkötelezve!

A közélet tisztaságának is jót tenne a nyilvánosság! Sőt, az annyit emlegetett 30/70 is megvilágosodhatna.

Mindez sandaság nélkül, csak úgy a tisztesség jegyében!

Előzmény: Or Kán (149)
esti-2 Creative Commons License 2008.06.11 0 0 151

Tisztelt Or Kán!

 

Én sem hiszem, hogy Buth CSPA-ra gondolt volna a különböző gyazdasági pozíciókat illetően! Ő csak annyiban érintette az ifjú urat, hogy a Miú gyakorta tűzi tollhegyre azt a tényt, hogy címhalmozásban meglehetősen élen jár e személy. (Most igyekszem visszafogni magam.)

Buth nyilván úgy gondolta, hogy sem ez, sem ugyanez a gazdasági szférában nem jó jelenség.

Sőt!

A legrosszabb az, amikor a gazdasági területekre politikai megbízottak kerülnek, és ez a terület nyilvánvalóan a különböző önkormányzati, vagy annak közvetlen érdekszférájába tartozó cégek. (Gondolom a versenyszféra már nemigen foglalkoztat politikai küldötteket. Ott éppen a fordítottja zajlik: maguk a versenyszféra tulajdonosi körei akarnak közvetlenebbül beleszólni a politikába.)

 

Az én olvasatomban Buth erről írt, és nem tudok róla, hogy CSPA valamelyik gazdasági társaságnál is tisztséget viselne. (Épp ellenkezőleg, ha jól tudom Széles úr cégénél is szünetelteti a tevékenységét, legalábbis ezt írta.)

 

Bocsánat, de én nem érzek semmi sandaságot Buth beírásában, szerintem Ön félreértette a Buth által felvetett párhuzamot.

 

Tisztelettel:

Esti János

Előzmény: Or Kán (149)
Ferenczy Géza Creative Commons License 2008.06.11 0 0 150
Ha Cs P A-ra gondolsz, én garantálom, hogy Buthnak nincs vele semmi baja. Nem is akarta bántani, biztos vagyok benne. Buth a civil zónában utazik, ott harcol a civil igazságért. Nem hinném, hogy javaslata sandaságot, vagy hasonlókat hordozna. Ha így lenne, már régen átállt volna a sandák közé. Nálunk a naivitás és a megelőlegezett jószándék a jellemző, nem is visszük sokra, mint látható. Aki sanda, ügyes, vagy mohó, már rég más kaptárt keresett mézet gyüjteni vagy 70 %-ost, vagy 30%-ost .
Most pl. a holding nevü kaptár lesz szvsz a beváltatlan szép remények tárháza.Csak figyelni kell a méhek repülését, sokmindenre rájöhet az ember, az ideológiai határok elmosódnak s elkezdődik az itt a vagyon, hol a vagyon nevű klasszikus játék.
Előzmény: Or Kán (149)
Or Kán Creative Commons License 2008.06.11 0 0 149
Kedves Buth, az a zavaros (vagy inkább: sanda politikai hátsó szándékoktól vezérelt), ahogy ez az általad javasolt korlátozás egyszemélyessé gömbölyödött alig néhány hozzászólás alatt. Ha bajod van a konkrét személlyel, akkor azt mondd, ne tetszetős ideológiák háta mögül akarj sanda szándékodnak érvényt szerezni.
Előzmény: buth (143)
esti-2 Creative Commons License 2008.06.11 0 0 148

 

Bocs, elvétettem. Azt hittem, ő az "I".

 

 

Előzmény: Pató Pali (147)
Pató Pali Creative Commons License 2008.06.11 0 0 147

OFF

"(A papával soha semmi bajunk nem volt a Miú-ban!)" - nem is "CSPI"

ON

Előzmény: esti-2 (145)
esti-2 Creative Commons License 2008.06.11 0 0 146

Tisztelt Géza bátyám!

 

Az a vicc, hogy mindkettejüknek igaza van!

Buth javaslata teljesen érthető és normális javaslat, az álláshalmozás valóban egészségtelen ügye a közigazgatásnak. (Amúgy a gazdaságnak is, de ezúttal elsősorban nem gazdasági kérdés az ügy.)

 

És természetesen Önnek is igaza van, naivitás azt gondolni, hogy éppen az érintettek fognak "lemondani", hiszen ezek az állások meglehetősen jó fizetést (is) biztosítanak. (Buth-ot emlékeztetni szeretném a gyűlölt-útált "őszödi beszéd" vonatkozó részére. Írhatnám, már Gyurcsány is megmondta... Bár tény, hogy ő nem annyira az önkormányzati szintekre gondolt.)

 

Az igazi paradoxon az ebben az egészben, hogy amikor Buth javaslata megvalósulna, valójában már nem is lenne rá szükség - hacsak valami disszfunkcionális, de azért mégis kellő fékként nem -, mert az egy olyan világot feltételez, melyben már nem lennének ilyen körülmények.

Igaza van, álomnak szép és jó, de azt már Orbán is megmondta, hogy: "merjünk nagyot álmodni"! :o)

 

Tisztelettel:

Esti János

Előzmény: Ferenczy Géza (144)
esti-2 Creative Commons License 2008.06.11 0 0 145

Kedves Buth!

 

"CSPI..."

 

Szóval az a "CSPI" leginkább Cs-P A! Hú, de nem mindegy! (A papával soha semmi bajunk nem volt a Miú-ban!)

Amúgy személyesen természetesen az ifjúval sincs, a lap a politikussal vitázik, az nem az én dolgom, hogy ebből személyes kérdést csinál az érintett. (Van ideje, majd megtanulja, hogy ez mekkora butaság!)

 

Tisztelettel:

Esti János

Előzmény: buth (143)
Ferenczy Géza Creative Commons License 2008.06.10 0 0 144
Ugyan mi nem lenne világos? De kecskéktől akarod kiénekelni a káposztát? ezért halott az ötlet.
Előzmény: buth (143)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!