A módszeremmel nagyon jól megtanultam angolul és németül és évek óta szinten is tartom a nyelvtudásomat. A "másképp" az jelenti, hogy kevesen szeretik a nyelvtanulást, de a nyelvtudásra sokan vágyakoznak. Van módszer a gyors tanulásra és tartós nyelvtudásra, és nem kell százezreket fizetni érte. Beszéljük meg a nyelvtanulással kapcsolatos tapasztalatainkat!
Keresem Véges István: What about the news? Bevezetés az angol újságnyelvbe című könyvének a hanganyagát. A könyv hanganyagát a Magyar Rádió sugározta az 1970-es években (egészen pontosan 1976-ban) az Iskolarádiós műsorok keretében. Whar about the news? egy rádiós sorozat volt.
A könyv hanganyaga a Tanértes orsós magnetofon szalagokon is megjelent. 3 hangszalagon lehetet kapni akkoriban.
Aki esetleg annak idején felvette ezeket az adásokat, illetve meg vannak neki ezek a hangszalagok azt nagyon szépen megkérem, hogy lépjen velem kapcsolatban az alábbi e-mail címen:
istvankruppa@gmail.com
Akár tudunk cserélni is egymás között, mert nekem megvan a Galaxy-X Angol állami nyelvvizsga előkészítő hanganyaga.
Csatolok egy képet a Tankönyvkiadónál megjelent könyvről. Ez a könyv borító képe.
A gyerekeim találták ezt az angol nyelvet oktató oldalt: w3.livingvoc.com
Amióta a 12 éves fiam rendszeresen használja, azóta a szódolgozatai mindig ötösre sikerülnek. (korábban sajnos volt néhány hármas is) A site quizeit élvezet végig játszani, csak ajánlhatom mindenkinek.
Mondjuk állambácsinak először is kötelezővé kéne tenni a kábel szolgáltatóknak egy angol és egy német nyelvű adó sugárzását, ahol a hírektől kezdve a filmekig minden van. Persze lehet francia olasz spnyol stb. is.
Annyit tudunk sopánkodni hogy a gyerekek szart sem tudnak éreccségi után és a legalapvetőbb dolgok sem érhetők el!
Hogy a felnőttek nyelvtudásáról már ne is beszéljünk...
Persze, h lehetséges, legalábbis egyeseknek, mert ez elsősorban bizonyos adottságok, képességek kérdése, de vmennyire függ a nyelvek hangkészletétől is.
Ez a két progi a jelöltem : Natural Voice Reader vagy Linguatec Voice Reader. Remélem egy hónapon belül meglesz.Akkor majd be tudok számolni róla. Mindkettőnek teszteltem a free-verzióját, azok tényleg eléggé gyengék. Te milyeneket próbáltál?
Csak sajnos a monoton, hansúlynélküli gépi felolvasást hallgatni is ... monoton.
Ahol jelenleg áll a technika attól nem leszel boldog.
Próbáltam többet is. Természetesen ha már valakinek van olyan szoftvere ami többet tud, az eredmény kielégítőbb akkor érdeklődéssel várom a beszámolót !
Azért mert : - Mert nem én választhatom. A cégem íratott be tanfolyamra és gyakorlatilag kötelezően megmondták, hogy miből kell tanulnunk. - Ehhez a könyvhöz 2db cd hanganyag tartozik, 2x50perccel.Nekem ez kevés.
- Nekem lett még hozzá- egy nyelvtanár felmondott olvasmányokat és párbeszédes feladatokat - újabb 2 órányi hanganyag. - Most hogy, befejezzük a könyvet és belekezdünk egy újabba, annál is akarok ismét plussz hanganyagokat a könyvből. Állati jó így tanulni...mp3 lejátszó föl és munkábajáráskor is lehet hallgatni. Meg otthon meló közben, kerti munka közben.
- A gyerekeim is tanulnak/ tanulnak majd az iskolában angolt, az ő tanulásukat is tudom egy szövegfelolvasóval segíteni. - Ki akarok próbálni egy műszaki újdonságot.
Annyi jó angol oktató anyagnak van audio melléklete, miért nem választasz azok közül valamit ?
Nekem a kedvencem jelen pillanatban a relaxa business: érdekes történet egy angol családi cég mindennapjairól, jó szereplőhangokkal. Tetszik, hogy a nyelvtanuláson kívül más érdekes dolog is elhangzik bennük, például amikor jön az amcsi mogul, hogy felvásárolja őket és elkezdi kritizálni az angol hozzáálást a munkához az amerikaival szemben. Én kocsiban hallgatom munkába jövet - menet, most kezdtem már másodszor neki.
Használ valaki angol nyelvtanuláshoz felolvasó programot? Arra gondoltam, hogy a nyelvkönyvből olvasmányrészekből, párbeszédekből mp3 hanganyagot készítek, így aztán a tankönyvemet hallgathatom is. A szabadon letölthető free verziójú felovasó programok eléggé robothangúak.
1. Lányomat (17 éves) szeretném kiküldeni angol nyelvterületre. Van-e valakinek megosztható tapasztalata (melyik iskolát ajánlja, melyiktől óv... stb.)?
2. Többen hivatkoztok Lomb Katóra. Két könyvét is olvastam. Őt egyrészt nem lehet mintának venni, megítélésem szerint zseni volt (kár, hogy a sors csúfot űzött vele, öregkori Alzheimer kórban szenvedett, nem lehetett leengedni egyedül az utcára). Az ő tapasztalatai, tanulási módszerei nem alkalmazhatók átlagemberekre. Érdekes, de ő tanítani sem tudott. Vissza is utasította a felkéréseket. Kizárólag vizsgázott tolmácsoknak tartott "kurzusokat", egyfajta tanácsadást. Döbbenetes élmény volt, mikor norvégről úgy fordított lengyelre, előbb norvégről kínaira (könnyebb leírni kínaiul), majd kínairól lengyelre. Ez egy más dimenzió.
Makara György - a magyar "alvatanulás" nyelvi módszer prófétája. Nemrég volt vele beszélgetés Juszt Magánbeszélgetés c. műsorában. Ezt ma ismétli a televizió. Vagy ha nem, máskor (nem ez a lényeg.)
Sziasztok! Tanult már közületek valaki nyelvet egyénileg, csak kazettáról? Az angolt tervezem így elsajátítani egy teljesen alapszinten, hatékony ez a módszer?
Szerintem erre a ket honapra nem erdemes kimenned. Legalabb egy iskolaevet kellene kint toltened. Kivetel, ha zseni vagy:) De akkor ki se kene menned:)
Itt van egy jo kis segiteg. www.myhammer.hu Itt az elso 200 mondat ingyenes. Az egesz 1000 mondatallomanybol all. Azt meg lehet rendelni 2000 Ft-ert. Nekem nagyon hatasos volt. Rengeteg kifejezest tudok eloben hasznalni. Probaljatok ki.
Eladó villám angol (Dialóg 1-5, 6-10, 11-15, 16-20) nyelvköny és hanganyag CD-n. Irányára 8000 Ft, vagy külön külön 2000 Ft/könyv és CD. Édr: moldiko@freemail.hu
Ugyan nem az én dolgom figyelmeztetni, de jó szándékból teszem. Az index.hu szabályzata szerint: "Nem használhatod Fórumainkat reklámtevékenység folytatására, kivéve, ha erre írásos engedéllyel rendelkezel a Szolgáltatótól."
Eladó egy villám angol és egy villám német relax DIALOG nyelvoktató csomag,külön külön is.
A villám angol 32 kazettából és 4 tankönyvből áll.Alig használt!Ára:28000Ft+postaköltség.Bolti ára,39200Ft!A villám német 28 kazettából és 4 tankönyvből áll.Keveset használt!Ára 26000Ft+postaköltség.Bolti ára szintén 39200Ft!Ha mindkettőt megveszed állom a postaköltséget!Ha valakit érdekel hívjon a 203934566-os számon Üdv
Épp Los Angeles-ben itt nem láttam, de érdeklődj náluk és alapinformációkat megtudhatsz. Barátom fia most jön haza az USÁ-ból- 18 éves és egy iskolaévet töltött kinn egy családnál lakott.
Hello Sziasztok! Érdeklődni szeretnék hogy volt -e már kinn valaki külföldön nyelvet tanulni közvetítő iskolán keresztül, tehát kinnti nyelvtanfolyamon. Én Los Angelesbe szeretnék menni és most információkat gyűjtök:) Köszike:)
Put on your seatbelt and prepare for highs, lows and plenty of twists and turns. BMW, in conjunction with Random House, brings you BMW Audio Books, a unique series of specially- commissioned short stories showcasing the work of some of the finest contemporary writing talent. Each gripping audio book is yours to download for free. Listen to them on your MP3 player, your laptop or ideally, in the car. So sit back, hit play and enjoy the ride.