Na, de valahol azért az árulkodó, hogy nem bírtak egy többé-kevésbé beszámítható alkotmányügyi szakértőt prezentálni, hanem konfabulálni kellett egyet, nem? Pláne azok után, hogy maga Sólyom is kijelentette, hogy nincs alkotmányossági kifogása, mert ha lenne, akkor tudná a dolgát, nem hülye ő annyira.
Sokkal többet én sem tudtam meg, mint amit ebben a topikban már leírtam, de ettől függetlenül, már többen is kifejtették hogy alkotmányügyileg szarban van a dec 17.-ei. szavazás eredménye. ... Bár a meccsnek (oda vissza még nincs lejátszva) még nincs vége.
Ugyebár a topiknyitómban azt sérelmeztem, hogy miért alkotmányos a miniszternek az, ami jelentésben (többek szerint) pont az ellenkezője.
(és ugyebár ezt ragozgattuk itt, ki még, ... meg hogy mit is)
Kamu. Akár Bonaventura, akár Bonavent Pál néven fut, minden forrás végül a Magyar Hírlapra mutat. Ha ez egy valós személy lenne, akkor nyomokat hagyna maga után az internet különböző pontjain.
Az állítólagos Országos Közbiztonsági Szövetség, aminek B. P. az elnöke - nem létezik, csak Országos Közbiztonsági Társadalmi Szövetség. Ez a társadalmi szervezet soha semmivel nem vétette észre magát, pont olyan fiktív civil szervezet, mint amilyen fiktív alkotmányjogász Bonaventura.
Külön aranyos, hogy 2006- ban még Bonavent Pál, de 2007- re már Bonaventura Pál. Sok!, ahogyan Örkény mondaná, mi a lóhimbáért spilázzák túl? Ha Szabó János lenne, mintegy ezerszer nehezebb lenne kiguglizni. Egyszer összenégerkedtem egy dolgozatot, de rest voltam utánanézni egy névnek, beírtam ideiglenesen, hogy "Kovács XIII. János", amit a megrendelő baszott kijavítani, leadta így. Mondanom sem kell, hogy a kutya nem vette észre. Meg persze említhetném még a legutóbbi United Liberation Front of Asom nevű terrorszervezetet, amelyik az MTI háládatos közvetítésével végigjárta szinte a teljes magyar médiumot úgy überzeccolva, hogy: Aszom Egyesült Liberális Front.
Az én gyerekem elsőéves egyetemista, a mi családnevünk legalább annyira ritka, mint a Bonavent(ura). Ha rákeresek a gyerekem nevére, akkor olyan harminc találatot hoz a gugli, kezdve a középiskolai domborításaival és zárva azzal, hogy eltaknyolt egy matek zéhán. De megnéztem kíváncsiságból az egyetemi filozófiatanáromat, aki szintén nem volt egy túl nagy név, hát ne tudd meg, meguntam számolni a találatokat. Ezzel szemben van a Magyar Hírlapban egyszer egy Bonavent Pál majd rá egy évre egy Bonaventura Pál, aki úgymond nyilatkozik. De sehol máshol semmi említés róla! Se egy fosos kis cikkecske, se egy említés, hogy tanítana, tanulna valahol, semmi. Ne haragudj, de a mai világban ennek a valószínűsége gyakorlatilag nulla. De ha te elmondasz róla három ellenőrizhető információt (például hol végzett, hol dolgozik most, vagy megemlítesz egyetlen fellelhető- akár offline, asse baj- publikációját, vagy bármi), akkor már lesz miről vitatkoznunk. About Országos Közbiztonsági Szövetség. Hol érhető el? Cím, telefonszám? Weblap? Bármi ról, azon kívül, hogy a terézvárosi önkormányzattól kapott egy millát működésre.
és persze még több egyéb társadalmi szervezetet is vezet, vagy aktív tagja. Konkrétan?
Ha egyes külföldi pénzügyi körök ezt állítják (vajon kik lehetnek ezek a körök, vagy most nem azokról a körökrők van szó?:) ) akkor az úgy is van! Ilyen kikezdhetetlen tényekkel-érvekkel nem érdemes vitatkozni.
"Sehol egy rohadt említés. Már egy lelkesebb középiskolás is generál minimum öt gugli-találatot"
Pontos neve Bonavent Pál, aki azon kívűl, hogy alkotmányjogász az is tudható róla, hogy az Országos Közbiztonsági Szövetség elnöke, és persze még több egyéb társadalmi szervezetet is vezet, vagy aktív tagja.
(persze a googlin kívül nem árt ha valaki a nethez is ért)
Ez egy fiktív személy. Minden találat eredeti forrása a Magyar Hírlap, senki más nem találkozott még vele, még a hírtévé és az mno sem. Eléggé úgy tűnik, hogy Szélesék találták ki, hogy a szerkesztőség laikus alkotmányértelmezését szakmai köntösbe bujtassák. Milyen édes.
Tudod, az a furcsa, hogy egy elsőéves egyetemistáról a neve után keresve minimum harminc találatot dob ki a gugli, de hogy egy alkotmányjogászról egyet se...
Ki a hátam ez a Bonaventura Pál? Semmiféle szakmai nyoma nincs az interneten - viszont mindig akkor taláják meg, amikor a fidesz-sajtótól tekintélyelvű érvelést rendel a pártközpont. Ez a bonaventura biztos valami hülye fehér vicc, amit egy magamfajta egyszerű feka nem érthet meg. :-)
Mután ideidéztem neki a Köztársasági Elnöki Hivatal nyilatkozatát, amelyikben egyértelműen leíratik az alábbi:
Kumin Ferenc hangsúlyozta: az, hogy a köztársasági elnök nem emelt alkotmányossági vétót az egészségbiztosítási törvény ellen, és nem küldte meg az Alkotmánybíróságnak, azt jelenti: a törvény az államfő megítélése szerint teljesíti a minden törvénnyel szemben támasztott alapvető, minimális elvárást.
ez után szinte természetes, hogy az olvtárs visszatér a monomániájához, miszerint a köztársasági elnök mégis alkotmányellenesnek találta a törvényt, csak mélyen hallgat róla, de ezt a hallgatást azért orákulumok értik és lefordítják nekünk, például így tesz Zlinszky orákulum is. Érdekes egy gép ez az emberi agy, na.
Annak eldöntése, hogy mi alkotmányellenes és mi nem egyedül és kizárólag az Alkotmánybíróság hatáskörébe tartozik. Csak és kizárólag ez az intézmény jogosult alkotmányellenesnek minősíteni valamit. Ha más teszi, az csak egy vélemény, nem több. Úgy is kell kezelni, egy véleménynek, kettőnek, na jó, legyen 12. Na bumm!
"A jogbiztonság és a jogegyenlőség elvébe ütközik a potyautasokkal kapcsolatos jogi szabályozás, illetve a decemberben elfogadott és a köztársasági elnök által a parlamentnek visszaküldött egészségbiztosítási törvény a lapunknak nyilatkozó alkotmányjogászok szerint."
Valójában inkább az a baj, hogy melyik társaságnál fogadják el őt orákulumnak. Azon még lazán vigyorognék, ha pár másik, minden szakmaiságából kivetkőzött jobb sorsa érdemessel együtt üzenget mindegy hogy mit, de azon, hogy milyen helyeken talál fogadtatásra már nem igazán tudok akkora nyugalommal örömködni.
Édes drága olvtársam, az baszna bé sűrűn, ha még ezt is alkotmányban kéne szabálozni. Haraggal, szeretettel, gyűlölettel, bőre alatt öt felessel, ganz egál, a lényeg, hogy törvényesen. Márpedig 2010- ben, az ogy választáson törvényesen zavarhatja el. A harag csak a ráadás.