Keresés

Részletes keresés

Hunza Creative Commons License 2017.01.02 0 1 22

Mikor, ha nem a legrosszabbkor, bedurrant a jobb alsó 6-os fogam. Szilveszter éjjelén hova megy az ember? Minden zárva... De szerencsémre nyitva volt az éjjel nappali fogászat és nagyon kedvesek és aranyosak, megértőek voltak és megcsinálták a fogam. Se extra felár, se extra SOS díj nem volt, azt fizettem ami az oldalon fent volt ár. Sőt, fájdalommentes volt a kezelés is. Nem tudom, hogyan csinálták, de ne fogjátok az italra :D

 

ejjelnappalifogaszat.hu

billboy Creative Commons License 2008.01.29 0 0 21
végülis most értettelek meg: ugyanazt mondtjuk csak másképp. Azt hittem azt mondod, hogy valaki úri passzióból jár ünnepnap, vagy éjszaka orvoshoz.
Előzmény: procaliber (20)
procaliber Creative Commons License 2008.01.29 0 0 20
lehet te akkor mész, de nagyon sokan azért mennek mert aznap éjszaka már nem bírja a fájdalmat. Igen az első fájdalomnál elmehetett volna sima dokihoz, de nem megy -okát ne kérdezd-hanem 1-2 hét múlva amikor már esetleg be van gyulladva és menthetetlen a fog. De elmondható ez egy kartörésre is amikor 2 hétig vizes ruházza otthon a delikvens és amikor már nem bírja mozdítani a karját  akkor meg orvoshoz és ez nagyon sokszor éjjel történik. Na ezt a nagyon nem díjazzák az orvosok
Előzmény: billboy (19)
billboy Creative Commons License 2008.01.29 0 0 19
akkor én eddig rosszul éltem? Bocsánat, nem tudom a rendet...
Előzmény: procaliber (18)
procaliber Creative Commons License 2008.01.02 0 0 18
Ne legyél ebben teljesen biztos és ez nem csak a fogászatra érvényes.  
Előzmény: billboy (3)
bakajsik Creative Commons License 2008.01.02 0 0 17
A TB / nem TB, magánrendelő / nem magánrendelő részhez szeretnék hozzászólni. Az állami fogorvosi rendelők Magyarországon magán kézben vannak (kivéve a négy orvosi egyetem fogászati klinikáit). A rendelőt működtető vállalkozás szerződésben van az OEP-al, amely szerződés meghatározza a betegek kezelésének feltételeit. A rendelő működtetésének költségei a vállalkozást terhelik. A betegek számára ingyenesek a fogmegtartó kezelések (tömés, gyökérkezelés), fogkőleszedés, röntgen, foghúzás. Az ingyenes kezelések költségét az OEP fizeti ki, a rendelőt működtető vállalkozásnak.

A rögzített fogpótlásokra (hidak, koronák, betétek) az állam semmilyen támogatást nem ad, annak teljes költsége a beteget terheli. A kivehető fogpótlásokat az állam bizonyos százalékban támogatja (nyugdíjas, rokkant nyugdíjas stb…).

 

A magánrendelők működése független az államtól. A beteg kifizeti a kezelés teljes költségét, a bevételből működik a rendelő. TAJ kártya csak receptfelíráshoz kell. Ezeknek a rendelőknek legfeljebb magánbiztosítókkal lehet szerződésük.

billboy Creative Commons License 2007.12.31 0 0 16
Azért ha az egészségeddel fizeted meg az árát, az durva lenne, akkor már adjon papírt a beavatkozásról, nekem is ki kellett töltenem, hogy beleegyezem, meg ilyesmik: ők már jogilag is felkészültebbek. Egyébként addig amíg nem ad mindenki számlát és nem adózunk rendesen, kuplerájban élünk, és úgy is érezzük magunkat: 10 évvel ezelőtt Olaszországban 2 gombóc fagyi melé is kaptam számlát a strandon.
Előzmény: freyya (15)
freyya Creative Commons License 2007.12.31 0 0 15
Miért? A számlára adja a jóisten a következő életet?
Annál bizalmasabb kapcsolatban vagyok az orvosaimmal, mint hogy valaha is számlával kelljen igazolnom, hogy náluk jártam. Anélkül is vállalnák a felelősséget. A kártérítési pereknek meg sosem voltam híve. Ha egy doki nem odavaló, távolítsák el minden beteg és leendő beteg érdekében, ne pedig kártérítéseket fizetgessenek az amúgy is pénzhiányos egészségügyből.
Előzmény: billboy (14)
billboy Creative Commons License 2007.12.31 0 0 14
a családtagjaidnak kell, ha megdöglesz egy műhiba miatt, netán.
Előzmény: freyya (13)
freyya Creative Commons License 2007.12.31 0 0 13
És mit kezdenék egy számlával? Nem tudom elszámolni sehol.
Előzmény: Törölt nick (7)
billboy Creative Commons License 2007.12.31 0 0 12
a készpénz a TB-d, no számla, majdnem fütyültem, csak zsibbadt volt a szám:-), meg hálás voltam, hogy nem fáj a pofám.
Előzmény: kisspetya (6)
Z757 Creative Commons License 2007.12.31 0 0 11
Kétféle maszek van:
Az egyiknek van a TB-vel szerződése, és a delikvens a maszek
doki ára és a TB díj különbségét fizeti, ha van biztosítása.
A másiknál teljes árat kell fizetni és tesz a TB-re.
Előzmény: kisspetya (6)
freyya Creative Commons License 2007.12.31 0 0 10
Ő csak akkor kér tb-kártyát, ha gyógyszert ír fel. Magát a kezelést te fizeted, annak semmi köze a tb-hez.
Előzmény: kisspetya (6)
freyya Creative Commons License 2007.12.31 0 0 9
Arról nem beszélve, hogy az ügyeletek felszereltsége sokszor nagy nulla. Két éve volt, hogy a két ünnep között jött rám a fogfájás. Saját dokim elutazott, kénytelen voltam ügyeletre menni. Az egész jobb alsó állkapcsom fájt, nem tudtam pontosan belőni, melyik fogból indul ki. Kocogtatja a doki, egyik sem érzékeny. Megállapította az egyik fogamra, hogy szerinte ez az, mindjárt kihúzza. Mondtam neki, hogy hozzám ugyan nem nyúl addig, amíg röntgennel nem ellenőrizzük, melyik fog a ludas. Kiderült, hogy nála röntgen, az nincs. Ráadásul azzal próbált győzködni, hogy úgyis mindegy, hogy melyik fogam, mert hogy ez is tömött, ha most nem is húzza ki, szerinte egy 4-5 év múlva úgyis ki kell majd. Azt hittem, beesem a szék alá.
Hazamentem azzal, hogy inkább szedem még pár napig a Cataflamot, aztán majd sajátdoki. Ő persze azonnal panorámaröntgennel kezdte, persze kapásból kiderült, hogy kutya baja nincs annak a fognak, amit az előző doki ki akart húzni, a mellette levő gyökerét kellett kezelni.
kisspetya Creative Commons License 2007.12.31 0 0 8
Még maszeknál se voltam (hála istennek) :) Csak érdekelne.
Előzmény: Törölt nick (7)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.31 0 0 7
Kéne. De kaptál te már valaha is maszeknál számlát?
Előzmény: kisspetya (6)
kisspetya Creative Commons License 2007.12.31 0 0 6
Maszek fogorvos is ellenőrzi a TB-det?
Előzmény: billboy (1)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.31 0 0 5

Én többször voltam életem során a Szentkirályi ügyeletén (mindig szenteste kezdett fájni a bölcsességfogam), sose akarták kihúzni. És tényleg mindig sokan voltak.

Szóval orvosa válogatja.

Ettől függetlenül kell a változás.

Előzmény: procaliber (2)
freyya Creative Commons License 2007.12.31 0 0 4
Az lelkiismeret kérdése is, hogy mit csinálnak veled. Egyszer Németországban jött rám a fogfájás, muszáj volt dokihoz menni, az utasbiztosítás viszont csak a húzást fedezi, a gyökérkezelést nem. Ez még a nyolcvanas években volt, gimis voltam, szóval szóba sem kerülhetett, hogy majd én állom a kezelés árát. Megröntgenezték a fogam, kiderült, hogy a gyökerét kellene kezelni. Nem is húzta ki, csak kivette belőle a tömést, hogy ne fájjon, meg tett bele gyógyszert, és elküldött azzal, hogy majd ha már itthon leszek, menjek el a saját orvosomhoz, aki megcsinálja a gyökérkezelést. Még két hetet voltam kint, többet nem fájt a fogam, itthon kezelték, azóta is megvan, jól van, köszöni szépen.
Szóval ha már egy fogdokinak nincs kedve/módja hosszabb kezelésekbe fogni, legalább annyit megtehetne, hogy nyitva hagyja a lehetőséget másik orvos előtt. Nem csak kiráncigálással lehet fájdalommentesíteni egy fogat.
Előzmény: procaliber (2)
billboy Creative Commons License 2007.12.31 0 0 3
ügyeletbe nem azért mész, mert 2 hete fáj és nem volt időd, hanem azonnal fáj és a megoldás nem várhat
Előzmény: procaliber (2)
procaliber Creative Commons License 2007.12.31 0 0 2

Szentkirályi ingyen van viszont lehet a legegyszerűbb megoldást kapod sok esetben, kihúzzák a fogad és kész. Míg ha magánhoz mész akkor lehet megmenti a fogad. Mindezt egy a Szentkirályiban is ügyelő fogorvos ismerösöm mondta. Nagy általánosságban így müködik az orvos társadalom. Ha ügyeletben mész olyan gonddal amit nappal is el lehet intézni az nagyon nem díjazzák és oke ellátnak, de inkább az dönt minnél hamarabb végezzenek veled.

Előzmény: billboy (1)
billboy Creative Commons License 2007.12.31 0 0 1

A maszekok pedig felismerve a hiányt, virágzanak, és ki az aki ha fáj valami nagyon, nem nyúl a zsebébe, ahelyett, hogy fél napig ellátatlanul vár 300 forintos vizitdíjat befizetve, nem fizet inkább súlyos ezreseket, tízezret az azonnali ellátásért?

Azon gondolkoztam este, hogy ennél még a csonttörést is jobban ellátják...(több helyen, több orvossal)

 

Előzmény: Tombolda (0)
Tombolda Creative Commons License 2007.12.31 0 0 0
Ez bizony nulla.
Előzmény: billboy (-)
billboy Creative Commons License 2007.12.31 0 0 topiknyitó
Mikor odaértem kb. 40-en várakoztak arra az egy orvosra, és rájöttem, hogy itt kb. reggel 6-kor kerül rám sor:-(. Ha valamit rendbe kéne tenni az egészségügyben, akkor ez, hiszen pl. a Király utcában 3 éjjelnappali fogászat is volt, persze naszek, hiper berendezéssel, horror árakon, viszont másfélóra múlva már nem fájt semmim.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!