Keresés

Részletes keresés

carl solomon Creative Commons License 2008.12.31 0 0 110
Nagyjából, csak ugye mások a hangsúlyok, mert vélhetőleg mások az élettapasztalataink. Én talán túl sokszor tapasztaltam meg azt életem során, amikor ez az általad felvázolt és minden további nélkül elfogadható józan mérlegelés átcsúszik a másik végletbe, ahol viszont már valójában nem is mérlegelés, hanem inkább magyarázkodás, ami legfőképpen a kognitív disszonancia oldására jó, hiszen azt mégse lehet beismerni, hogy valójában a megszokott kényelemről nehéz lemondani.
Előzmény: Babco (108)
MrJones Creative Commons License 2008.12.31 0 0 109
Gond egy szál se!

Az ilyen esetekben, az abortuszhatáron a "sztrájkoló" orvosok miatt keresztülesett kismamáknak a dokik (és csatolt magzatvédő függelékeik) szépen csengessék ki a miattuk megszülető gyermekek felnevelési költségeit a pelenka árától az egyetemi tandíjig (vagy a szocsegélyig-nyugdíjig), oszt jónapot.
Előzmény: bicskás székely (-)
Babco Creative Commons License 2008.12.31 0 0 108
"Viszont a kényelem feladásáról más a véleményem: "

ööö, vagy mégis ugyanazt mondjuk, most olvastam vissza a hozzászólásodat...
Előzmény: Babco (107)
Babco Creative Commons License 2008.12.31 0 0 107
"Ami szívük joga, csak ugye ami a vesszőparipám és amiben ezek szerint egyet is értünk, hogy akkor meg ne vegzáljanak másokat."

Igen, ebben egyet értünk. Én csak azért kaptam fel a vizet, mert általában amikor valaki kiejti a száján hogy családok támogatása, akkor mindenki nekiugrik, hogy pénzért szülnél, mi? Holott nem erről van szó, hogy minél több pénz akarnánk - én speciel ellene is vagyok minden pénzbeli támogatásnak, többek között a családi pótléknak is.

"Értsd már meg, hogy fordított a korreláció. Minél jobb szociális körülmények között élnek az emberek annál kevesebb gyereket vállalnak. És itt javarészt szó sincs semmiféle tisztességesről, vagy hasonlókról, hanem biza javarészt arról, hogy ezek az emberek megszokták a kényelmet, a szibarita jólétet és ezt nem akarják a gyerek miatt feladni. "

Értem, tudom, látom, hogy nem a milliomos vállalkozónak van 8 gyereke. Viszont a kényelem feladásáról más a véleményem: A gyereknek az kell, hogy boldog, nyugodt családi légkörben nőjön fel. Ezt pedig csak boldog, kiegyensúlyozott szülő tudja biztosítani. Ha valaki úgy érzi kényelmesnek az életét, hogy egy-két gyereket nevel, de nyáron szeret két hetet lábat áztatni a tengerben, aztán feltöltődve, boldogan töltik az év többi részét, akkor miért adja fel ezt, csak azért hogy legyen 5+ gyereke, akikkel hisztisen üvöltözik? Van olyan, aki meg tesz a tengerpartra, ellenben úgy érzi teljesnek az életét, ha egy csapat gyerek veszi körül. Én meg úgy érzem kényelmesnek az életemet, hogy pont annyim van amennyi kell: bár nem tudom megvenni a lányaimnak a hőn áhított pónikastélyt, ellenben ha bemegyek a patikába kiváltani a receptjeiket, akkor nem kell előbb megkérdeznem, hogy melyik mennyibe kerül. Kiváltom és kész, akkor is ha 500 és akkor is ha 5000 Ft. Nekem ez a kényelemérzés KELL ahhoz, hogy nyugodt legyek, mosolyogva leüljek melléjük könyvet lapozgatni, és ne azon görcsöljek, hogy mi, lesz ha valamelyik lebetegszik vagy kinövi a nadrágját.
Előzmény: carl solomon (106)
carl solomon Creative Commons License 2008.12.31 0 0 106
Értsd már meg, hogy fordított a korreláció. Minél jobb szociális körülmények között élnek az emberek annál kevesebb gyereket vállalnak. És itt javarészt szó sincs semmiféle tisztességesről, vagy hasonlókról, hanem biza javarészt arról, hogy ezek az emberek megszokták a kényelmet, a szibarita jólétet és ezt nem akarják a gyerek miatt feladni. Ami szívük joga, csak ugye ami a vesszőparipám és amiben ezek szerint egyet is értünk, hogy akkor meg ne vegzáljanak másokat.

Amúgy meg mi van, ha mégiscsak Lovelocknak és a Gaia-elméletnek lesz igaza és 2050-ben nem a nyugdíjak kifizetése miatt fog fájni a fejünk, hanem inkább valami olyasmi miatt, mint teszem azt a kedvenc kőbunkónk kicsorbulása?
Előzmény: Babco (104)
Babco Creative Commons License 2008.12.31 0 0 105
"Tehát őt értsék meg, ha nem akar a nem ideális körülmények között szaporodni, de más ezzel szemben szülje csak meg azt a gyereket, akármi is van."

Abban egyébként egyetértek veled, hogy mindenki a saját nemi szervénél kotorásszon. Ezt a nagy nemzetvédőknél sem szeretem, hogy kijelentik, az az igaz magyar, aki legalább három gyereket nevel, meg az összes megfogant gyermek szülessen meg, de ők már nem fogadnának egyet sem örökbe.
Előzmény: carl solomon (103)
Babco Creative Commons License 2008.12.31 0 0 104
"Aki gyereket akar, az gyereket csinál, szarik a körülményekre, aki meg a körülményeken csuklózik, az nem gyereket, hanem kényelmet akar."

Aki szarik a körülményekre és úgy csinál gyereket, az felelőtlen. Aki meg " a körülményeken csuklózik", az végiggondolja, hogy az ő helyzetében (lakás és egyéb körülmények) mennyit tud TISZTESSÉGESEN felnevelni.
Előzmény: carl solomon (103)
carl solomon Creative Commons License 2008.12.31 0 0 103
Ez meg két különböző dolog.
Tehát őt értsék meg, ha nem akar a nem ideális körülmények között szaporodni, de más ezzel szemben szülje csak meg azt a gyereket, akármi is van.
Nincs itt szó két különböző dologról, hanem egészen egyszerűen inkább az van, hogy farizeusék szokás szerint más faszával vernék a csalánt.

Amúgy az egész fejtegetésed úgy hülyeség, ahogy van. Aki gyereket akar, az gyereket csinál, szarik a körülményekre, aki meg a körülményeken csuklózik, az nem gyereket, hanem kényelmet akar. Ami szíve joga, csak ismétlem, közben legyen szíves és ne turkáljon más picsájában, mert az farizeusság.
Előzmény: Babco (102)
Babco Creative Commons License 2008.12.31 0 0 102
lehet, hogy a szövegértésemmel van gond, de én azt olvastam, hogy családbarát döntést vár, nem pedig azt írta, hogy minden szülő nőnek toljanak oda lóvét.
Ez meg két különböző dolog.

Érdemes olvasgatni azokat a blogokat, fórumokat, ahol munkahelyi tapasztalatokat osztanak meg: fiatal nőket azért nem vesznek fel, mert úgyis majd mennek szülni, ha valaki szül, az nem biztos, hogy remélheti hogy visszaveszik, mert már megbízhatatlan munkaerő. Különben is összeteheti a két kezét, ha felveszik a gyerekét a bölcsődébe. Aki anyaként dolgozni akar, az egy karrierista kurva, minek szült az olyan, aki nem marad otthon a gyerekével évekig, aki otthon marad, az egy élősködő ("Anyák húzzatok vissza dolgozni" fórum, stb.). Eközben egy átlagos fizetésből egy apa nem tud eltartani egy családot.
A másik: manapság nem elég, ha kizavarjuk a határba a gyereket a libákkal, ahhoz hogy ne segélyből élő aluliskolázott munkanélküli legyen belőle, az igenis pénzbe kerül. Mint ahogy az egészséges táplálása is: ha nem a teszkó gazdaságos akciós csirkehúsnak nevezett sz..rral akarjuk etetni őket, akkor igenis áldozni kell arra, hogy a gyerek a fejlődéséhez megkapja a szükséges tápanyagokat és vitaminokat.
Az idő: nem elég, hogy az óvodára/iskolára bízzuk a gyerek nevelését, oktatását, igenis kell otthon foglalkozni velük. Hogy a fenébe tud valaki otthon nyugodtan gyerekkel tanulni, ha 6-7 felé ér haza hulla fáradtan, és még utána lát neki a főzésnek, háztartásnak?
Úgyhogy szerintem a legtöbb hozzám hasonló, nem megélhetési szaporodó szülő szívesen lemondana a családi pótlékról, ha: a fizetési papírunkon a nettó bérünk nem a fele lenne a bruttónak, lenne több részmunkaidős állás, bölcsőde, lehessen gyerekkel (babakocsival is) közlekedni, lenne tisztességes játszótér, stb. Szóval itt nem a pénzen (átutalt támogatásokon) van a hangsúly, hanem azon, hogy az ember érezze: a gyerek és a nevelése érték, mert most per pillanat csak azt érezni, hogy kolonc a társadalom nyakán, egy zavaró dolog az élősködő/önző karrierista (attól függ hogy dolgozik vagy nem) anyjával együtt.

Amúgy meg ha annyira ráérnek vonulgatni a tüntetők, akkor vonuljanak már oda pár cég elé is követelve, hogy amint meghallják hogy egy munkavállalójuk terhes lesz, akkor ne rúgják ki különböző mondvacsinált indokkal. Persze ezt lehet tovább ragozni azzal, hogy a munkaadók terheit is csökkentsék, utána lehetne követelni, hogy ne 5 emberrel végeztessék 10 munkáját....
Előzmény: carl solomon (101)
carl solomon Creative Commons License 2008.12.31 0 0 101
Szóval ennyit ér a nagy nemzetikeresztény hevület, bazze??? Lökjél pízet, oszt szülök gyereket? Elv, eszme, semmi, lemegyünk bérkocába?
Eszem megáll ettől az erkölcstől.
Előzmény: Tenorista muszlin (100)
Tenorista muszlin Creative Commons License 2008.12.31 0 0 100
"Tessék nemzetikörösztényéknek fejenként tizenkettő-tizennégyet kölykezni, oszt már tele is van szülve a gödör."

Jogos.
Még meg lehetne spékelni egy kevés családbarát politikai döntéssel, talán ennyit meg lehetne tenni...
Előzmény: carl solomon (90)
kobaltselyem Creative Commons License 2008.12.31 0 0 99

"Éjféltől aprószentek napja van."

.

Aha. És ekkor ne legyen abortusz. Node ha mindenki megéri a tisztes aggkort, akkor kiből lesznek az aprószentek?!

Előzmény: bicskás székely (-)
kobaltselyem Creative Commons License 2008.12.31 0 0 98

"Persze el fog jönni az idő, amikor teleszüljük az országot"

.

Mér' nem most? Akkor majd jobban feláll?

 

Előzmény: árpádvér (91)
carl solomon Creative Commons License 2008.12.30 0 0 96
Tudod te mi az a slippery slope?
Előzmény: arisztokratatata (95)
arisztokratatata Creative Commons License 2008.12.30 0 0 95

Mert az élet nem keresztény, hanem egyetemes alapérték. Jól néznénk ki, ha bárki szabadon lophatna, gyilkolhatna azon az alapon, hogy nem keresztény.

Előzmény: carl solomon (94)
carl solomon Creative Commons License 2008.12.30 0 0 94
De miért is nem alternatíva az, hogy aki hívő, az nem végeztet magán abortuszt sem apró-, sem közepes-, sem nagyszentek napján, sem a többi napokon? Kötelező lenne?!?
Előzmény: satya (93)
satya Creative Commons License 2008.12.30 0 0 93
Itt nem egy alkalomról van szó, hanem ezt a három napot vállalják éveken keresztül. Márpedig jövőre aprószentek ünnepe nem vasárnap lesz.
Előzmény: Antisystem (69)
carl solomon Creative Commons License 2008.12.30 0 0 92
Én óvakodni szokok az olyanoktól, akik többesszámban mondják a magukét.
Előzmény: árpádvér (91)
árpádvér Creative Commons License 2008.12.30 0 0 91

Mielőtt teleokádnád a fórumot a benned lakozó kereszténygyűlölettel, emlékeztetnélek: nyugdíjadat azok termelik meg, akiknek a szülei az abortusz helyett a gyermekek mellett döntöttek.

 

Persze el fog jönni az idő, amikor teleszüljük az országot (ez nyilván titeket zavar majd a leginkább), de előtte az egész gyermektámogatási rendszert átalakítja egy nemzeti gondolkodású kormány.

 

(Mellesleg nagyon jól tudjuk, hogy az abortuszpropagátorok szülnek a legtöbbet.)

Előzmény: carl solomon (90)
carl solomon Creative Commons License 2008.12.30 0 0 90
Attól még az abortusz betiltása hülyeség és az ilyen alfaszövetséges faszverés úgyszintén. Tessék nemzetikörösztényéknek fejenként tizenkettő-tizennégyet kölykezni, oszt már tele is van szülve a gödör. Ez mér' nem jut soha senkinek az eszébe?
Előzmény: Tenorista muszlin (88)
Tenorista muszlin Creative Commons License 2008.12.30 0 0 88
Semmi gáz, majd, amikor az országban félszáz csecsemő születik, akkor majd tapsikolhatsz te is meg az elvbarátaid is. Addig meg lehet vitatkozni (de minek).
Előzmény: carl solomon (77)
carl solomon Creative Commons License 2008.12.29 0 0 87
Annál nagyságrenddel érdektelenebb vagy te, semhogy kattintgassak.
Előzmény: Törölt nick (85)
carl solomon Creative Commons License 2008.12.29 0 0 86
Amit ugye fényesen igazol az a tény is, hogy két éve még ezren masíroztak, ma meg csupán ötvenen.
Előzmény: árpádvér (84)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.29 0 0 85
Mindig bebukod a fikanickvádat ellenem, ugyanis én arccal, névvel vagyok a fórumon, csak kicsit utána kéne kattintgatnod.
Előzmény: carl solomon (81)
árpádvér Creative Commons License 2008.12.29 0 0 84

Hál' istennek egyre kevesebb a bigott hülye

 

A bigottéria és az inkvizíció ma már Európa szerte az ún. balliberális irányzathoz köthető (társadalom átnevelési kísérlete, gondolatrendőrség, vélemények törvényi szankcionálása stb).

 

Ami pedig Mo-ot illeti: már tíz éve trendinek számít a fiatalok körében, ami szűk húsz éve még szinte szégyen volt (patriotizmus). Ugyanez lesz igaz nemsokára az életvédelemre is.

Előzmény: carl solomon (77)
carl solomon Creative Commons License 2008.12.29 0 0 83
Mit mondjak erre, hogy egy ideje már én is így érzem? Na, mindegy, pláne, ha mégis annak a Lovelock nevű pofának lesz igaza.
Előzmény: 32nick (82)
32nick Creative Commons License 2008.12.29 0 0 82
Ajvé! Kár... :)))
Előzmény: carl solomon (81)
carl solomon Creative Commons License 2008.12.29 0 0 81
Ráhibáztál, ők liberálisan álltak, ha rajtuk múlik akkor ma te nem velem, hanem ezzel a nagyonintelligencs Obi van a Bölcs Alkoholista Alsóbbrendű Betonlappal vitázhatnál, ami ugye garancia arra, hogy combonfosd magad a gyönyörűségtől.
De nem rajtuk múlott.
Előzmény: 32nick (79)
carl solomon Creative Commons License 2008.12.29 0 0 80
Itt inkább az van, hogy a petíció átvételével tényezővé tették volna az egyházközségi hímzőkör bigott idiótáit. Küldjék el postán.
Előzmény: Törölt nick (76)
32nick Creative Commons License 2008.12.29 0 0 79
Pedig a szülei is liberálisabban állhattak volna az abortusz kérdéséhez... :D
Előzmény: Törölt nick (78)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!