Az 50km/h a felső határa a 6°B-nak. Igen a táblázatban tól-ig értékek szerepelnek, de ezek most ki tudja miért a felső határokat adják meg, azt meg nem lehet a Beaufort skálával. Ettől függetlenül a plasztiklapon már a 6°B szerepel.
Így még sehol se láttam megadva,hogy a Beaufort pontosan átváltható km/h-ra.Már párszor tanították,de ott egy táblázat volt,hogy pl a 6-os szél az mondjuk 35-45 km/h-ás szél.
Légpadlós csónakhoz és kétlépcsős pumpához mekkora akksi lenne elég, hogy ne kelljen az autó szivargyújtójának "lőtávolságán" belül lenni (lehessen közvetlenül a parton fújni, függetlenül attól, hogy az autóval hol sikerül parkolni)?
9-10 Amper max. áramerősséggel és max. negyed órás működési idővel számolva. Egy 17Ah-s akksi elég lehet már?
Biztos amúgy, hogy a reg kártya azt jelenti? Nem azt, hogy C kategoria, AZAZ 6B szél, 2M hullám? Merthát ez a C kategória definiciója (meg a 12 tengeri mérföld a parttól)..
Nekem fura mert az van az ideiglenesen, hogy Max wind force / Wave height: Max 13,8, max 2 - a jó ég tudja, mit akarnak ezzel
Fasza, nem tudom, hogy fogok péntekig legyártani két ilyen táblát, meg mire.
Az utolsó 3 karakter variációja 35 betűt és 10 számjegyet alapul véve több mint 90 000.
Ha az első 3 karater a kikötő helyét kódolja, akkor ezt úgy még legalább 100-al be lehet szorozni, az már közelít a 10 millióhoz.
Ha mind a 6 karakter betű és szám kombinációja lehetséges, akkor úgy 8 milliárd hajót jelent.
(Nem hülyék ülnek a lengyel hatóságnál.)
A regisztrációs kártyámon:
a14. C/max. 6° B/max. 2m,
ami azt jelenti, hogy C kategória max. 6Bofort-os széllel és B kategória ettől kisebb szélben max. 2m-es hullámokkal.
Érdekes! (Nem mintha kimennék 1,95 m-es hullámok közzé.)
A lengyel előírások szerint:
"A ship with Polish nationality is marked with its name on each side the bow and on the stern. The registration number and the name of the ship's Port of Registry should be displayed under the name on the stern. The name may consist of characters used in Polish (all English characters are included in the Polish alphabet) and Arabic or Roman numerals; the name length cannot be longer than 33 characters."
Magyarul a név az orránál két oldalt, a regisztrációs szám és kikötő a fartükrön. (Méret nincs szabályozva.)
A névnek nagy jelentősége van,(lásd Hableány meg Viking nevű hajóknál sem a regisztrációs számmal kértek segítséget a rádión).
Ez a rendszer 2021-ben indult a lengyeleknél. Az addigiak választhattak, hogy marad a régi, vagy újat kérnek. Sokaknak valószínűleg megfelelt a régi is.
Köszi az infót, szerintem akkor valami levehető táblát akasztok rá szerintem, aztán ha esetleg megállítanak és pampognak miatta, akkor eljátszom a hülye turistát, akinek azt mondták, ez is jó így. Nem akarom összefestegetni, ha nem muszáj, a matrica meg tapasztalataim szerint lejön az első 1-2 összehajtás után.
Két betű négy szám a POL után, de neked is 000 az első 3, szóval csak a 2 betű+egy szám ami jelenleg használatban van, fura, hogy még csak ennyit adtak ki, na de mindegy, lényeg, hogy jó legyen.
"..mit hova ragasztott, és elfogadták-e neki úgy?"
Oda az oldalára a lajstromszámot :
A nevet meg direkt azt adtam meg ami rajta van gyárilag. :)
Mindenhol elfogadták, miután sehol senkit sem érdekelt, hogy mi van rajta. Semmiféle hatósággal sem találkoztam, de még látni sem láttam olyat. :)
Igazából a határátlépések miatt csináltattam, hogy igazolni lehessen a tulajdonjogot. Kifelé kétszer kértek is valamilyen papírt róla. Az ideiglenest elfogadták. Hazafelé senki sem kérte. Ami igazán meglepett, hogy Röszkén még rá sem néztek, mintha nem is húztam volna semmit.