Keresés

Részletes keresés

Béci 72 Creative Commons License 45 perce 0 0 74247

Köszi

Előzmény: 409 (74245)
toas79 Creative Commons License 9 órája 0 0 74246

Nekem Adblocker böngészőm van és ott a fórum oldalát át kell állítani asztali webhely nézetre mert a mobilos nézet esetén az oldalsáv nekem is eltűnik.

Előzmény: Béci 72 (74241)
409 Creative Commons License 10 órája 0 0 74245

Nem tudom milyen telefonod van, de a beállítások/kijelző/ betűméret, vagy képernyő nagyítás (vagy valami ilyen értelmű opciók)

De nincs rá szükséged, ha az oldalsáv kell, kattints bal alul a 3 szürke vonalra.   :))

Előzmény: Béci 72 (74243)
Takyka! Creative Commons License 10 órája 0 0 74244

Szia BMW Power,

Ha még áll a lenti ajánlatod, akkor lehet élnék vele. Szombaton körvonalazódik egy XV. kerület látogatás. Ha összejön a dolog, akkor valamikor a kora délutáni órákban a hazafelé utat szívesen kanyarítanám a Duna külső ívén...

T.

Előzmény: BMW Power (71343)
Béci 72 Creative Commons License 12 órája 0 0 74243

És hol kell visszaállítani az eredeti méretre?

Előzmény: 409 (74242)
409 Creative Commons License 12 órája 0 0 74242

Fordítsd el 90°-kal oldalra.  Ha úgy megjelenik, akkor átméretezted a kijelző beállításait nagyobbra.

Előzmény: Béci 72 (74241)
Béci 72 Creative Commons License 14 órája 0 1 74241

Előzmény: Béci 72 (74240)
Béci 72 Creative Commons License 14 órája 0 0 74240

Az én telómon hónapok óta úgy jelenik meg a fórum,hogy a bal oldalon nincsen semmi.

Tehát se nicknév,se kereső,stb.Nem tudom,mi lehet a gond.

Előzmény: 409 (74239)
409 Creative Commons License 15 órája 0 0 74239

Hááát, nekem sikerült benne kiválasztani ezt a fórumot és a beírt kifejezésre is hozott 17 találatot. Ha arra gondolsz hogy egy gombnyomás és ennek a topiknak a keresőjében vagy, akkor olyan nincs.

Előzmény: SDC87 (74238)
SDC87 Creative Commons License 16 órája 0 0 74238

Köszönöm, de ott ugyanígy a "minden fórum" az előre kitöltött keresési hely, amit lehet szűkíteni, valószínűleg az aktuálisat is meg lehet találni.De nincs olyan, hogy abban keresek, ahol vagyok?

Előzmény: 409 (74237)
409 Creative Commons License 17 órája 0 0 74237

Egy sorral lejjebb, -Részletes keresés-

Előzmény: SDC87 (74236)
SDC87 Creative Commons License 18 órája 0 0 74236

Üdv! Hogyan lehet ebben a fórumban keresni? Balra a keresőbe beírok valamit, minden fórumban keres, nemcsak ebben.

409 Creative Commons License 1 napja 0 0 74235

Azt nem tudom, hogy jelenleg változott-e, de pár éve (6-8?) még úgy volt, hogy partról lehet engedély nélkül, de csónakból/hajóból engedély kell. Egyszer valami vízi hivatalnokok szét is pakolták a csónakomat horgászfelszerelést keresve. Akkor sem lehet benne, ha nem is használod.

Előzmény: dqr79 (74233)
KawaBazsy Creative Commons License 1 napja 0 0 74234

Na de ez az, amit írtam, tehát nem kell tudást igazoló vizsga, hanem csak napidíj, s horgászhatsz a partról. Ezek szerint 8 eur. :-)

Előzmény: 409 (74231)
dqr79 Creative Commons License 1 napja 0 0 74233

Görögöknél jelenleg semmihez nem kell semmi, még szigonyozáshoz se.

Előzmény: 409 (74231)
dqr79 Creative Commons License 1 napja 0 0 74232

Horvátoknál kell engedély ahhoz is, kivéve asszem 14 éven aluliaknak van valami engedmény, hogy 1db szerelékkel úszózhatnak vagy ilyesmi.

Online is lehet venni, ha elkapnak nélküle drága a büntetés. 

Előzmény: KawaBazsy (74230)
409 Creative Commons License 1 napja 0 0 74231

https://webfishingcenter.hu/index.php/hirek/horgasz-irasok/359-horg%C3%A1szat-felt%C3%A9telei-horv%C3%A1torsz%C3%A1gban

Gyanítom, hogy az partról nem kell engedély az Görögország. Ahol partról lehet korlátozás nélkül horgászni, ott valószínűleg értelme sincs.

Előzmény: KawaBazsy (74230)
KawaBazsy Creative Commons License 1 napja 0 0 74230

Vmi olyasmit olvastam, h horgászni a partról simán lehet mindenféle engedély nélkül, csak vmi napidíjat kell fizetni. Ki kéne próbálni, ha majd júniusban megyünk Losinjra.. bár a halakhoz nem értek, sose horgásztam, azt se tudom, melyik az ehető.. :-)

Előzmény: dqr79 (74229)
dqr79 Creative Commons License 1 napja 0 0 74229

Az órám 18,5 körül szokott jelezni, a halradar 19, az online infók szerint 17,7 szóval valami ilyesmi zónában lehet.

Előzmény: Béci 72 (74228)
Béci 72 Creative Commons License 1 napja 0 0 74228

Hány fokos most a víz?

Húsvétkor majdnem bele fagytam☹️

Előzmény: dqr79 (74227)
dqr79 Creative Commons License 1 napja 0 0 74227

köszi! a cápa nem eszik ilyen rágós vackot mint én.

most már itt is szarabb idő van, de nem baj, dolgozni is kell valamikor - a szar idő erre való!

Előzmény: Béci 72 (74225)
Béci 72 Creative Commons License 1 napja 0 0 74226

A szállást is úgy lövi?

Lehet,hogy azért sikerül neki mindig ilyen jó helyen,olcsón találnia,mert azzal a nyilpuskával fenyegeti a tulajt🙂

Előzmény: spapda (74221)
Béci 72 Creative Commons License 1 napja 0 1 74225

Szép képek!

Vajon a cápa majd mire gondol,mielőtt elkap?🙂

"régóta vágytam már egy ilyen csodabogárra,most végre kicsit megkóstolom"

Itt Bécsben most 8 fok van,és délben is csak max.15 lesz.

Remélem az Adrián azért melegebb lesz!

Előzmény: dqr79 (74220)
KawaBazsy Creative Commons License 2 napja 0 0 74224

Ezekkel a hülye, rövid utánfutókkal szar tolatni, hamar becsuklanak. Egy méretes 2 tengelyessel sima ügy. :-)

Előzmény: 409 (74217)
dqr79 Creative Commons License 2 napja 0 0 74223

Rogoznicától nem messze egy kis öbölben, nagyon kellemes hely.

Előzmény: spapda (74221)
dqr79 Creative Commons License 2 napja 0 0 74222

Illetve mégegy dolgot teszteltem, az új horgonykötél dobot,szintén aliexpresszes szerzemény

A fekete rész elforog a sárga fogantyú körül, szóval elég kirakni a horgonyt/láncot a hajó elején lévő csigára illetve kötélvezetőre:

Majd a sárga foganyút tartani, a horgonyt elengedni, és szépen lesiklik magától. Felhúzás után - miután a horgony és a lánc be lett szedve az orrban rögzített gumivödörbe - pillanatok alatt kényelmese felcsévélhető vele 15-20 méter kötél, és mehet a horgony tetejére. Azt hiszem, a légpadlós csónakkal horgonyzást ezzel sikerült kimaxolni, ennél kényelmesebb és egyszerűbb már nem nagyon lehetne ilyen minimalista eszközökkel. 

spapda Creative Commons License 2 napja 0 0 74221

Szuper hangulat, lennék már én is a tengeren! Merrefelé sikerült szállást lőni?

dqr79 Creative Commons License 2 napja 0 0 74220

Mi is megkezdtük pár napja a szezont, itt a horvátoknál eddig gyönyörű idő van, tiszta nyár (bár ez elvileg holnaptól változni fog). Szerencsére a motor most azonnal elkezdett "pisilni" 2 mp után az első indításkor és azóta is, nem produkálta a prosztataproblémás késleltetett tüneteket, mint amit Béci előtt csinált a Dunánál - lehet, hogy csak tőle volt zavarban, nehezen ment neki úgy, hogy nézi :)

Végül nem Montenegróba mentünk, mert ott nem igazán sikerült a külső tengeri részen olyan szállást találni, ahol normális, védett, és elfogadható árú (pláne nem ingyenes) kikötőhely lett volna. De szerencsére a horvátoknál ismét sikerült ilyet kifogni, és pont az ablak alatt van a csónak. 

Tesztelni mi is teszteltünk, az aliexpresszes halradart, mostmár a fartükörre szerelve - barkácsoltam rá alu profilokból egy levehető tartót a jeladónak, eddig úgy tűnik, remekül bevált. A fejegységet egy biciklikormányra, mobiltelefonokhoz tervezett tokban erősítettem a padra gumikötéllel, ez is remekül tart, és van benne hely plusz powerbanknek is amiről közben tölteni lehet, meg a víztől is védi. Eddig nagyon elégedett vagyok, a vízmélyéget, vízhőmérsékletet, halakat korrektül jelzi és nagyon lassú tempónál poroszkálva is használható, így horgonyzásnál nagy segítség. 

Rajtunk kívül egyelőre szinte csak vitorlások vannak itt vízen, de ők rengetegen. Motorcsónakot csak elvétve látni egyet-egyet. Imádom, hogy alig van hajóforgalom, lehorgonyoztunk egy vízalatti zátony felett nyílt részen, a parttól úgy két kilométerre, kb három órát voltam a vízben és egyszer sem láttam vagy hallottam semmilyen hajót 500 méteres körzetben, csak jóval messzebb. Fantasztikus ilyenkor az Adria.

Hab a tortán, hogy halat is sikerült vadászni rögtön az első kiruccanáskor, ráadásul egy olyat is, amire régóta pályáztam, de még sosem jött össze (corvina). Faszénen végezte, finom volt.

spapda Creative Commons License 2 napja 0 0 74219

Ez nem is olyan nehéz Gerjenben, pedig elsőre én is ezt gondoltam. Egyrészt ritka a forgalom, nem tartasz fel senkit, másrészt itt még segítőkészek és türelmesek az emberek, tegnap is én fogtam meg egy srác jetskijét, mert valamit a kocsiban felejtett és visszaszaladt érte. Nem szentségeltem én sem, pedig nekem is ott állt a technika a rámpán. Kivárja mindenki békében a sorát, itt szerencsére nincs rohanás. Elég széles hozzá az út, hogy legyen hely korrigálni, két perc alatt letolatsz, egyedül a végén a kanyart kell eltalálni, de legkésőbb 2-3. próbálkozásra nekem is megy, pedig nem vagyok feketeöves utánfutós.

Ahol a fotó készült az öbölről, van egy kis "sportbüfé" is, normális WC-vel, amit a hölgyek szoktak értékelni. Szemközt a kalocsai parton a Kék Duna étterem (nagy és jó kínálattal), mellette halsütöde, északra két percre a meszesi szabadstrand parti büfével (inkább csak itallal), északra pár kilométerre Paks és a túlpartján a dunaszentbenedeki part, az időközben nagyra nőtt Pillangó büfével, délre meg szintén pár kilométer a balparti Fajsz volt kompkikötőjében a Gyöngyvirág Bistro, ami valójában egy klasszikus csárda jó halas felhozatallal, a kettő között meg mindkét oldalon kisvíznél mindenfelé nagy homokpadkák, szóval errefelé össze lehet kötni a kellemest a hasznossal. Látnivaló a vízről sajnos kevés, ez nem a Dunakanyar, de azért egy-egy délutánt kellemesen el lehet tölteni ezen a szakaszon is. 

Előzmény: 409 (74217)
409 Creative Commons License 2 napja 0 0 74218

Elméletileg most is tudok.  :DD  

Igazából, ha nem is elsőre, de eddig mindig oda jutottam ahová szándékoztam. :)

Előzmény: baada2 (74215)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!