Nekem Adblocker böngészőm van és ott a fórum oldalát át kell állítani asztali webhely nézetre mert a mobilos nézet esetén az oldalsáv nekem is eltűnik.
Ha még áll a lenti ajánlatod, akkor lehet élnék vele. Szombaton körvonalazódik egy XV. kerület látogatás. Ha összejön a dolog, akkor valamikor a kora délutáni órákban a hazafelé utat szívesen kanyarítanám a Duna külső ívén...
Hááát, nekem sikerült benne kiválasztani ezt a fórumot és a beírt kifejezésre is hozott 17 találatot. Ha arra gondolsz hogy egy gombnyomás és ennek a topiknak a keresőjében vagy, akkor olyan nincs.
Köszönöm, de ott ugyanígy a "minden fórum" az előre kitöltött keresési hely, amit lehet szűkíteni, valószínűleg az aktuálisat is meg lehet találni.De nincs olyan, hogy abban keresek, ahol vagyok?
Azt nem tudom, hogy jelenleg változott-e, de pár éve (6-8?) még úgy volt, hogy partról lehet engedély nélkül, de csónakból/hajóból engedély kell. Egyszer valami vízi hivatalnokok szét is pakolták a csónakomat horgászfelszerelést keresve. Akkor sem lehet benne, ha nem is használod.
Vmi olyasmit olvastam, h horgászni a partról simán lehet mindenféle engedély nélkül, csak vmi napidíjat kell fizetni. Ki kéne próbálni, ha majd júniusban megyünk Losinjra.. bár a halakhoz nem értek, sose horgásztam, azt se tudom, melyik az ehető.. :-)
Illetve mégegy dolgot teszteltem, az új horgonykötél dobot,szintén aliexpresszes szerzemény
A fekete rész elforog a sárga fogantyú körül, szóval elég kirakni a horgonyt/láncot a hajó elején lévő csigára illetve kötélvezetőre:
Majd a sárga foganyút tartani, a horgonyt elengedni, és szépen lesiklik magától. Felhúzás után - miután a horgony és a lánc be lett szedve az orrban rögzített gumivödörbe - pillanatok alatt kényelmese felcsévélhető vele 15-20 méter kötél, és mehet a horgony tetejére. Azt hiszem, a légpadlós csónakkal horgonyzást ezzel sikerült kimaxolni, ennél kényelmesebb és egyszerűbb már nem nagyon lehetne ilyen minimalista eszközökkel.
Mi is megkezdtük pár napja a szezont, itt a horvátoknál eddig gyönyörű idő van, tiszta nyár (bár ez elvileg holnaptól változni fog). Szerencsére a motor most azonnal elkezdett "pisilni" 2 mp után az első indításkor és azóta is, nem produkálta a prosztataproblémás késleltetett tüneteket, mint amit Béci előtt csinált a Dunánál - lehet, hogy csak tőle volt zavarban, nehezen ment neki úgy, hogy nézi :)
Végül nem Montenegróba mentünk, mert ott nem igazán sikerült a külső tengeri részen olyan szállást találni, ahol normális, védett, és elfogadható árú (pláne nem ingyenes) kikötőhely lett volna. De szerencsére a horvátoknál ismét sikerült ilyet kifogni, és pont az ablak alatt van a csónak.
Tesztelni mi is teszteltünk, az aliexpresszes halradart, mostmár a fartükörre szerelve - barkácsoltam rá alu profilokból egy levehető tartót a jeladónak, eddig úgy tűnik, remekül bevált. A fejegységet egy biciklikormányra, mobiltelefonokhoz tervezett tokban erősítettem a padra gumikötéllel, ez is remekül tart, és van benne hely plusz powerbanknek is amiről közben tölteni lehet, meg a víztől is védi. Eddig nagyon elégedett vagyok, a vízmélyéget, vízhőmérsékletet, halakat korrektül jelzi és nagyon lassú tempónál poroszkálva is használható, így horgonyzásnál nagy segítség.
Rajtunk kívül egyelőre szinte csak vitorlások vannak itt vízen, de ők rengetegen. Motorcsónakot csak elvétve látni egyet-egyet. Imádom, hogy alig van hajóforgalom, lehorgonyoztunk egy vízalatti zátony felett nyílt részen, a parttól úgy két kilométerre, kb három órát voltam a vízben és egyszer sem láttam vagy hallottam semmilyen hajót 500 méteres körzetben, csak jóval messzebb. Fantasztikus ilyenkor az Adria.
Hab a tortán, hogy halat is sikerült vadászni rögtön az első kiruccanáskor, ráadásul egy olyat is, amire régóta pályáztam, de még sosem jött össze (corvina). Faszénen végezte, finom volt.
Ez nem is olyan nehéz Gerjenben, pedig elsőre én is ezt gondoltam. Egyrészt ritka a forgalom, nem tartasz fel senkit, másrészt itt még segítőkészek és türelmesek az emberek, tegnap is én fogtam meg egy srác jetskijét, mert valamit a kocsiban felejtett és visszaszaladt érte. Nem szentségeltem én sem, pedig nekem is ott állt a technika a rámpán. Kivárja mindenki békében a sorát, itt szerencsére nincs rohanás. Elég széles hozzá az út, hogy legyen hely korrigálni, két perc alatt letolatsz, egyedül a végén a kanyart kell eltalálni, de legkésőbb 2-3. próbálkozásra nekem is megy, pedig nem vagyok feketeöves utánfutós.
Ahol a fotó készült az öbölről, van egy kis "sportbüfé" is, normális WC-vel, amit a hölgyek szoktak értékelni. Szemközt a kalocsai parton a Kék Duna étterem (nagy és jó kínálattal), mellette halsütöde, északra két percre a meszesi szabadstrand parti büfével (inkább csak itallal), északra pár kilométerre Paks és a túlpartján a dunaszentbenedeki part, az időközben nagyra nőtt Pillangó büfével, délre meg szintén pár kilométer a balparti Fajsz volt kompkikötőjében a Gyöngyvirág Bistro, ami valójában egy klasszikus csárda jó halas felhozatallal, a kettő között meg mindkét oldalon kisvíznél mindenfelé nagy homokpadkák, szóval errefelé össze lehet kötni a kellemest a hasznossal. Látnivaló a vízről sajnos kevés, ez nem a Dunakanyar, de azért egy-egy délutánt kellemesen el lehet tölteni ezen a szakaszon is.