Az úgy van, hogy 150méterig max. 5csomó, 150-300m között max. 8csomó. 300m-en túl lehet siklásban közlekedni, ha az amúgy nem tiltott. Amelyik 8csomóval már siklik, az nem mehet 8csomóval a 150/300-as szakaszban sem.
Nekem ez úgy tünik, csak a siklóernyőzésre vonatkozik. (ha a gugli jól fodított)
Tudom, volt korábban is valami siklást tiltó szabály, de szerintem az nem korrekt, mert egyrészt nehezebben ellenőrizhető, másrészt, az egyik csónak képes 15-tel is siklani, míg a másik, még 30-nál sem. A sebességkorlátozás korrektebb lenne.
Általában 50 méterre a parttól már tök mély a víz,nem is lehet biztonságosan horgonyozni,ha csak nincs az embernél 100 méter kötél.A másik kettő teljesen érthető,meg az is,hogy ne a kijelölt strandon belül kössön ki az ember.
Ez a kikötésről szól, aminek az a lényege, hogy ne legyen pókhálózás, vagyis ne csinálhassák többé azt, hogy az öböl közepén megállva húznak ki kikötő köteleket a partra, néha akár százméteres hosszakban, elzárva ezzel a többieket a közlekedés és kikötés lehetőségétől. Ugyanezért fognak végre harapni a fához kikötés miatt is, hiszen amellett, hogy az a fának nem feltétlenül jó, ez a legegyszerűbb módja annak, hogy távolról jó messze lehessen kikötni.
Meg nyilván az is benne van a pakliban, hogy megtelt az Adria és ennyi hajós vendég között egyszerűen matematikailag is jóval esélyesebb a sok tahó, akik miatt jogszabályi szintre kellett emelni a hajós etikettet...
Hát nem :( FB is csak eladó romokkal van tele. Na de kérdés. Adria. Ez az idei drónos ellenőrzés téma. Növényzethet kikötés, 300m belüli siklás, na de a harmadik dolog ez az 50m horgonyzás dolog, ezt hogy kell érteni, itt a 2-es pontban:
Arról már ne is beszéljünk, hogy mellkasig érő víz volt ott pár éve - majd hirtelen észbe kapnak, hogy meg kell védeni a Dunától a luxuslakóparkot, mint a Rómain, és cirkuszolnak majd, ha esetleg nem gyalulhatják le az ártéri erdőt, hogy letérkövezett töltés legyen a helyén védőgáttal.
Mi lesz akkor? Felszámolják a kikötőt és a hajójavítót is? Mert ha nem, amikor beköltőznek, nagy sápítozás lesz (mint itt délebre is*) hogy miért járnak ott hajók, miért zörögnek a javítóba, miért járnak a vonatok éjszaka.......
* A 6-os út mellé 10méterre építettek egy bazi nagy épülettömböt. (Savoya ház) 50méterre a vasút. A másik oldala 15méterre a Volán buszgarázsa, 100méterre meg egy szabadtéri lakatos üzem ahol 3műszakban dolgoztak.
1hónapon belül mindenkit feljelentettek, hogy nem lehet pihenni mert zaj van. --Ne dolgozzanak a lakatos üzemben éjszaka**. --A buszok ne induljanak reggel 8 előtt. --A 6-os úton legyen 20km/h sebességkorlátozás és a vonatok is járjanak másfelé.
Persze amikor megvették az jó volt hogy lényegesen olcsóbbak a lakások a környezet miatt.....
** ez akceptálható volt, meg is egyeztek a céggel, átálltak 2műszakra.
Vajon új helyre költözik a RIB gumicsónak szervíz? Gondolom, őket se nagyon kérdezték, nagyon kellett sietni éjszaka, a nemzetgazdaságilag védett rendelettel... (Most kezdik tönkretenni a környékünk egyik utolsó, még nem agyontérkövezett és lakóparkozott részét a rohadékok.)
vettem két éve egy ilyen 2.3-ast segédmotornak a nagy mellé az volt a terv hogy itt a tiszatavon jó lesz a tározón azokon a részeken ahol 5 lovas korlátozás van hogy ne buzeráljanak a vizisünök kb kétszer indítottam be, majd befontam a hajam mire eljutottam vele valahova, aztán tavaly el is adtam kb 5 üzemórával nem szerettem meg, lehet az alu csónaktest hangosította fel a hangját de nagyon kellemetlen kereplős volt a tónusa is ha ráveszem magam megint valami segédmotorra vagy egy nagyobb teljesítményű elektromos lesz lítiumos akksival vagy egy 20 kiló alatti vízhűtéses benzines
Most vettem egy hosszúcsizmást,amit 2022-ben vettek,de még be se lett rántva,vagyis teljesen új.
A 2007-es hosszúcsizmás hajtóműve egy toldással van megoldva.
Ha a neten rákeresek a hosszúcsizmás Honda 2,3 -ra,akkor csak olyan képeket látni,melyeken a hajtómű "normál" kinézetű,vagyis nincs benne a toldás.Megkérdezve Chat gpt-t,ezeket a "toldott" hajtóműveket 2005-2008 között gyártották.Ami érdekes,hogy a 2022-ben vett motornak is ilyen a csizmája.