A Biblia pontosan meghatározta a bárka méretét, (1Móz6.15) meghatározta a megmentendők körét, (1Móz6.19) melyet később bővített. Az 1Móz7.1 és 7.11 világossá teszi, hogy édesvízből állt az özönvíz. Hogy sikerült megmenteni a sósvízi állatokat, esetleg szeparált volt a vízözön, sósra meg édesre?
Az "Éva, kitől vannak a gyerkőcök?" kérdés szexuális felvilágosultságról árulkodik. Bár lehet, hogy Éva még el tudta sütni "az Úr teremtette az oldalborda oldalbordájából" poént.
Az apokrifek szerint volt egy kis kalandja. Éva folyton ezzel nyaggatta: mondd csak Ádi, honnan ismered ezt a Lilithet? Nekem ne süketelj, jól láttam, hogyan nézett rád. Mire Ádám: hülye vagy Vica? A húgomra vagy féltékeny??
Okés, de amikor valaki amatőrként, háttérképzés hiányában "bibliakutatónak" tünteti fel magát...
Nemhogy az adott korszak ismerete, az ókori nyelvek hiánya, de még az általam írt sorok értelmezése is megbicsaklik, ahogy észlelem, attól besírok.
:-O:-P
Komolyra fordítva a szót...miért kell elhinni az adott mitológiai mű képtelenségeit, lehetetlen dolgait, mesés lényeit, ahhoz, hogy érdemben vizsgálhassa valaki?
Itt a fórumon, számos olyan vallási topik van, ami az adott vallás "tévtantásait" tárná fel.
Nagyrészt hívők, sőt szektások pellengéreznék ki a másik oldal hittételeit, érvelve a saját berögzült hipotéziseik mellett.
Pár helyen erőltettem, az alapokat kéne tisztázni: Van Isten? Élőlény? Hogyan lehetséges egy "anyagtalan lény" felől a gondolkozás, memória, érzelmek, nemét, vagy akár az "örök életet", feltételezni?
Mind erre elégséges alap a Vivlia?
:-)
Mindez számukra nem lehetséges, mivel eleve benyalják, ki ki a maga mélységében.
Ott meg nehéz vitát folytatni, ahol az ellen meggyőződése, hogy istene az itt lakott egy darabig, vagy előáll a "Jelenések könyvével" ami külön agykuplongosság.
De jól elvitatkoznak egymással, hogy 1914-ben jött a Jézus, vagy mennyire az "utolsó időket" éljük...
Az élete során rámért hittel, amit magáévá tett érzelmi alapon, felesleges tényeket felhozni, vitatkozni, egyedül a szórakozás a mentség.
"A vallástörténelem a vallásokkal és a vallások szent könyveivel foglalkozik. Éppen ezért a Bibliát is tanulmányozhatja akárki, hívő és hitetlen, vagy bármilyen valláshoz tartozó ember, de katolikus szentírástudósnak csak a hívő embert tekintjük, mert éppen az a különbség a vallástörténész és a hittudós között, hogy a hittudós a hit alapján áll, Isten szavát tanulmányozza, és azt közvetíti embertársai felé, míg a vallástörténész egyszerűen tudományos szempontból vizsgálja ugyanazt. A hittudós ugyan vallástörténész is, mert szükségünk van a tudományra, de itt nem állunk meg, hanem ezt a tudományt a hitünk alapján minden kor nyelvére lefordítjuk, minden kornak a kultúrájához alkalmazzuk. Ahogyan a II. Vatikáni Zsinat olyan szépen kifejtette: az evangélium, az örömhír örök, de azt minden korban be kell ágyazni az adott kor kultúrájába – ez az inkulturáció."
Én nem tudom definiálni a teljesen fehér embert, nem is ígértem hogy fogom. Annyit tudok, volt itt egy fazon, az azt mondta Ádám fehér volt, és valami könyvre hivatkozott, melynek címét nem adta meg.
Bárhogy is jöjjön át az ókori mitológiai műben kitalált módozat az ember "teremtésére", ebben a verzióban Jehova már fáradt (sokat kivett belőle az univerzum létrehozása, ami galaxisok és feketelukak, szupernovák és számtalan hasonló bolygó flórájának és faunájának a varázslásával járt, amivel itt 5 napot pöcsölt...ott meg egy napot... ki érti?)
Évánál már az Ádám technológiáját sem bírta alkalmazni...
Fáradt a főhős, annyira, hogy a 10 parancsolat két kőtáblájával már 2x 40napot ügyködött az, aki egy szavával bálnát, elefántot, sisakos kazuárt, madárpókot csiribázott a "láthatatlan világból".
Én nem tudom honnan szeditek ezt hogy Ádám gyurmázva lett a föld porából. egyébként nekem is ezt mesélték. Ádám teremtve lett a föld porából , vagy inkább formálva, még Éva az ÁDÁM bordájából.
Igen . Az egyik tanitás szerint ÉVA Egy Földreszált Tündér. A Feketéket is az isten teremtette. De a Sátán közrejátszott a teremtésükben.Nem irom le tovább. Ebben a könyvben arról van szó, hogy a Föld a Sétáné és az Isten a Sátán területébe teremtett.