Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2013.03.19 0 0 66

Egy lemondott, vagy idejét kitöltött köztársasági elnöknek bármelyik banánköztársaságban nagyobb a személyzete, mint a nyugalmazott pápának..

Előzmény: babayi (62)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.19 0 0 65

Erre van a Denarius Sancti Petri, magyarul a "péterfillér" , amit minden ország katolikus templomában gyűjtenek a Szentszék kiadásaira. Világszerte 100millió dollár körüli összeg gyűlik össze évente, aminek jelentős részét  a pápa karitatív célokra fordítja. Magyarországon néhány tízmillió forint szokott évente összegyűlni.

Tőled még nem értek ilyet, amikor templomban voltál?

Előzmény: babayi (64)
babayi Creative Commons License 2013.03.03 0 0 64

Az egyes országok katolikus egyházai hozzá kell járuljanak a Vatikán költségeihez.

Ahogyan az ENSZ tagállamai is tagdijat fizetnek évente.A Nátó is tagdijat szed !

A nemzetközi szervezetek igy képesek müködni :))) Miután krumplit nem ültetnek pláne nem kapálnak, viszont FOGYASZTANAK BŐVEN,valahol másoknak kell dolgozni értéket megtermelni helyettük is.

Ilyen egyszerü a közgazdaság.Érték csak M U N K A által keletkezhet.

Előzmény: Törölt nick (63)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.01 0 0 63

>>>.A számlát mindenképpen valakik kifizetik.

Mi kisemberek .

Ki más ?<<<<

 

Tán annyit adakozol a persely pénzbe, hogy jut belőle a Vatikánba is?

Előzmény: babayi (62)
babayi Creative Commons License 2013.03.01 0 0 62

A Vatikán ne nyomorogjon,de a mostani "gavalléros" költekezés is tulzás. A lemondott volt pápa szolgálatában tucatnyinál többen dolgoznak :))ez indokolatlan és persze hogy költséges.A számlát mindenképpen valakik kifizetik.

Mi kisemberek .

Ki más ?

babayi Creative Commons License 2013.02.11 0 0 61

A pápák lemondását lehetővé teszi a kánonjog, a 332. paragrafusban az áll, hogy a pápa saját döntése alapján teheti meg, ha ennek szükségét érzi. Ha nem mond le, akkor haláláig marad az egyház feje. A pápaság története azt mutatja, hogy eddig tíznél kevesebb pápa mondott le a trónról, közülük is csak egy volt olyan, akik önként tette ezt, és nem valamilyen külső nyomás hatására. Emiatt sokszor vitás, hogy egy pápa tényleg lemondott-e, vagy száműzése még nem minősül annak és ellenpápa uralkodott helyette. Csak összehasonlításként, a hivatalukban meggyilkolt pápák száma ennél jóval több, nagyjából két tucat (bár itt is vannak vitatott esetek).

Never Man Creative Commons License 2013.02.11 0 0 60

Nem azért csinálják, mert az többet érő, hanem mert nekik kellemesebb :-)

Előzmény: babayi (59)
babayi Creative Commons License 2013.02.11 0 0 59

A  jó házasság többérő a jó válásnál !

Az anglikán vallás/egyház semmivel sem többérő mint a romai katolikus.....ideje lenne visszatérniük.....

Előzmény: Never Man (58)
Never Man Creative Commons License 2013.02.11 0 0 58

Az angolok ezt is megcsinálták maguknak. ("oszt jónapot")

Előzmény: babayi (57)
babayi Creative Commons License 2013.02.11 0 0 57

Olcsóbb és s z o l á l ó b b Vatikánra van szükség,

több demokratizmusra az egyházi szervezeten belül. Mert ha személyt cserélnek csupán azért nem fogok lelkesedni :))))

Előzmény: Never Man (56)
Never Man Creative Commons License 2013.02.11 0 0 56

pápápápa

Előzmény: babayi (54)
babayi Creative Commons License 2013.02.11 0 0 55

http://index.hu/kulfold/2013/02/11/lemond_a_papa/

Az egyház s z o l g á l a t és a helyes megoldás hogy ezen tovább javitsunk,még olcsóbb és még hatékonyabb közszolgálata legyen a vallásnak.

babayi Creative Commons License 2013.02.11 0 0 54

http://www.origo.hu/nagyvilag/20130211-lemond-xvi-benedek-papa.html

A pápa lemondott !

Imé lehetőség nyilik a  helyes vagyis Istennek tetsző megujulásra ! Imádkozzunk ezért.

Hogy én mit szeretnék a lényegtelen :)))

Törölt nick Creative Commons License 2009.09.03 0 0 53
A pápaság története a hamiskereszténység egyik változatának a története........
Előzmény: Törölt nick (52)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.07 0 0 52
Ajánlott olvasmány: http://konzervatorium.hu/cikkeink/filozofia/167-miert-nem-volt-jezus-baloldali   Jézus igen, egyház nem  

Tegyünk még egy kitérőt az egyház felé egy hosszúra nyúló megjegyzés erejéig. Ahogy Molnár Tamás fogalmaz A beszélő Isten című kötetben: "Nincs egyház hit nélkül és nincs hit egyház nélkül. Mikor emberek összegyűlnek, mondjuk a hit nevében, akkor elkerülhetetlen, hogy ezeket intézményekkel biztosítsák". Jézus márpedig közösségben gondolkodott: "Ahol ketten-hárman összejönnek a nevemben, ott leszek közöttük." Tuba Iván piarista szerzetes szerint a keresztény vallás nem az a vallás, "amit én csinálok, hanem ami engem igénybe vesz." Jézus fontosabb alapító gesztusai közül való a tizenkét apostol kiválasztása (Mk 3, 13-19) és Péter élre állítása (Mt 16, 18-20 és Jn 21, 15-23): "Te Péter vagy, és én erre a kősziklára fogom építeni egyházamat, s az alvilág kapui nem vesznek erőt rajta. Neked adom a mennyek országának kulcsait. Amit megkötsz a földön, az meg lesz kötve a mennyekben is, és amit föloldasz a földön, föl lesz oldva a mennyekben is." Valamint: „legeltesd juhaimat".

Az evangéliumokban a hierarchia nyilvánvaló. A központban Jézus alakja van, aki felett az Atya áll, alatta pedig az emberi szinten az apostolok, közeli tanítványai. Van egy tágabb (kb. 70 személyből álló) tanítványi köre, és persze vannak barátai, barátnéi, kitüntetett személyek és alkalmankénti találkozások (pl. a szamaritánus asszony), valamint a „sokaság", akikhez természetesen szintén jó. De a hozzá minél közelebbi személyek (Péter vagy János például, illetve egyáltalán az apostolok) egy világos hierarchiát tükröznek.

No igen, bólogatnak baloldali testvéreink, ugyanakkor szerintük az egyház az alapítása után néhány évszázaddal már letért a krisztusi útról, és az államhatalom szolgálatába állt. Ezt általában Nagy Konstantin idejére teszik, aki bevett vallássá tette (nem pedig államvallássá) a kereszténységet. Csakhogy az egyház mindig küzdött a világi államok befolyása ellen, lásd Gelasius pápa két kard-elméletét, VII. Szent Gergely pápa invesztitúraharcát és a Canossa-járást, vagy épp az abszolutista királyok elleni küzdelmet. Rómára épp ezért van szükség – illetve ezért is: hogy független maradjon az egyház a világi államoktól.

Hogy az egyháznak hatalma volt? Meg világnézeti befolyást gyakorolt az intézményeiben? Kérem, a CEU-n is világnézeti befolyást gyakorolnak Sorosék... Egyszerre követelni a szociális érzékenységet és a hatalomtól való mentességet elég fura dolog: az egyháznak, ahogy nőtt a hatalma, úgy lett egyre nagyobb a szociális hálózata is – a kettő csak együtt megy, máshogy nem. Persze ez nem jelenti azt, hogy nem volt fényűzés és kicsapongás az egyházban: nem is kevés, erről eleget lehet ma olvasni mindenfelé, de régen sem volt ez titok. A reneszánsz pápák, és a pápaság mélypontja, VI. Sándor uralma mellé azonban oda lehet tenni megannyi szentéletű pápa életútját, akik még a fényűző pápai államban is szerényen éltek – egyikük épp Hildebrand, azaz VII. Szent Gergely volt. Pápai államra pedig szükség volt és van, hiszen ez a függetlenség egyik záloga.

Hogy pedig az egyház mennyiben volt szolidáris a szegényekkel: az iskolák, egyetemek, kórházak többségét az egyház tartotta fenn. A szerzetesi élet egyik fő összetevője pedig mindig is az önként vállalt szegénység volt. Az egyház ugyanis nem csupán Rómából és a püspökökből áll, hanem minden megkeresztelt emberből. Ahogy pedig Kiss Ulrich mondta az Igen idei első számában: az egyházé az egyik leglaposabb hierarchia a világon, ezért is olyan sikeres "vállalatvezetési" szempontból (hívek és a szolgáló papaság: papok, püspökök, és a pápa, ennyi). Gondoljunk bele, az egymilliárd és ötvenmillió katolikusból összesen 4600 a püspök és 430 ezer az áldozópap! Szerzetesből pedig összesen csak egymillió van.

Szóval a hal nem bűzlik a fejétől. A Szentszéknek 2500, A Vatikánvárosi Államnak 1400 alkalmazottja van (ez összesen 3900). Az Apostoli Szentszék telkeinek, épületeinek értéke összesen háromszázmillió dollár. Vatikán Városállam éves kiadása százmillió dollár, ennek fele az alkalmazottak fizetése. A bevétel viszont 115 millió dollár átlagosan. Magában a Vatikánban is több segítő szervezet található: a Vatikáni Gyógyszertárban bárkit kiszolgálnak, és olyan gyógyszereket is lehet kapni, amelyek elérhetetlenek Olaszországban. Évente kétszázezer embert szolgálnak ki, ami egyenlő óránkénti százzal. A Vatikáni Gyermekgyógyászati Rendelő évente négyszáz családot, hatszáz gyermeket segít, és több száz leányanyát(!). A támogatottak többsége bevándorolt, akik ingyenes orvosi ellátásban és ingyenes gyógyszerekben részesülnek. A szegény családokat élelmiszerrel is kisegítik. A Szentatya Saját Raktára nevű hely pedig adományokat fogad és oszt szét a rászorulók közt. A XIII. században alapított Apostoli Adományhivatal úgyszintén pénz- és élelmiszeradományokat oszt, leginkább a szegények mellett kórházaknak, börtönöknek, a kábítószerek áldozatait segítő intézményeknek és harmadik világbeli diákkollégiumoknak. Sőt az illetékes plébános ajánlása alapján olyan rászorulóknak is, akiken más segélyszervezetek már nem tudnak segíteni.

Újabb ellenérv: hogy nem a saját vagyonát osztogatja a pápa? Valóban. Mert az nincs neki: a Vatikán és az Apostoli Szentszék nem az ő tulajdona. Évezredek örökségét pedig balgaság volna elherdálni, főleg ha az azokból származó állandó bevételből nagyobb, több jótékonykodásra futja, mint egyszeri eladásukból.

Aki pedig a magyar egyházon kéri számon a szociális érzékenységet, az látogasson el a katolikus.hu-ra, és számolja össze, hány iskolája és szociális intézménye van. Magyarországon a rengeteg iskola mellett 122 kórház, öregotthon, árvaház stb. áll az egyház tulajdonában. Az egész világon pedig 182200 katolikus egyházi oktatási intézményben – az óvodától az egyetemig – ötvenmillió diák tanul. A katolikus egyház világszerte 123 ezer karitatív intézményt tart fönn, ebből 5900 kórház, 16700 orvosi rendelő, 700 lepratelep, 12600 öregotthon, 19500 árvaház, 11500 családsegítő központ, 11600 fogyatékos iskola, és 4450 egyéb intézmény. Az Elvándorlók és Útonlevők Pápai Tanácsa koordinálja többek közt a cigánypasztorációt, amely az egyik legsikeresebb misszió például Magyarországon.

Hiszen Jézus azt is mondta: "Menjetek és tegyetek tanítványommá minden népet".

Törölt nick Creative Commons License 2009.04.23 0 0 51
Paleo, az ilyenek ált. el is vannak távolítva. Az hogy előfordulnak nemkívánatos dolgok, az nem újdonság, mert az ókori keresztények közt is történtek kirívó esetek is.  Egyébként Jehova Tanúi közt a legtöbb más vallásokból jött át, és ezekből nem tudtak mindent levetni, vagy újra felvették...........  De ez legyen azoknak a bűne, ahol ezt hagyták ill. gyakoroltatták velük............
Előzmény: Paleokrites (50)
Paleokrites Creative Commons License 2009.04.19 0 0 50
Ám tis em, főleg ha vért kell adni...., ha szeretetet kellene nyűjtani, de a családok megbontása, tanúk megaláztatása, kiközösítése az megy....., persze bibliai igékre hivatkozva, igaz a pedofilság is, no meg a megrontások, stb., addig, amíg ki nem derülnek a dolgok....
Előzmény: Törölt nick (49)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.18 0 0 49
Hát pont az a baj, hogy nem tesz meg mindent............még azt sem amit kötelező lenne...........
Előzmény: mudzsahíd (48)
mudzsahíd Creative Commons License 2009.01.30 0 0 48
                           Jézus a bünösökhöz és a betegekhez jött,nem óvakodott tőlük,hanem lehajolt hozzájuk és segített nekik.persze hogy ki valja magát betegnek vagy bünösnek az magátol az embertől függ,ez az első lépés MINDEN EMBERNEK lehetőség,akár kívülről (jogosan) kritizál vagy az egyházon belül bünös életet él. Az egyházi vezetés nyilván megtesz sok minden tőle telhetőt abünöző papok ügyében,de erről már a világi média nem SZÓL hiszen ezek ahírek nam hoznának profitot.   A hatalmasok tényleg elnyomó farkasok lesznek egy idő után igen sok esetben.
Előzmény: Törölt nick (47)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.30 0 0 47
  Csak az a baj ezzel, hogy a Biblia az ilyen embereket úgy mutat be, mint akik elnyomó farkasok és óvakodni kell tőlük. A kat egyház története pedig mindezt jól alátámasztja................
Előzmény: mudzsahíd (46)
mudzsahíd Creative Commons License 2009.01.29 0 0 46
                                  az,hogy a fogadalmak után egyes papok súlyos bünöket is elkövetnek, számomra azt jelenti:nem tökéletes még a katolikus egyház sem(mivel emberek alkotják)Sajnos lesznek ezután is pedofil vagy csaló papok,ami bűn volt eddig az megmarad bűnnek,mártírok,szent életű emberek is élnek,nem iskevesen(ma is,holnap is)az egyházon kívül és belül egyaránt.És a kegyelemmel teli élet lehetősége is megmarad.tessék választani
Előzmény: Törölt nick (45)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.28 0 0 45

 A múlt héten hallottam a rádióban, hogy két római kat. pap floridában 20 év alatt 1,7 milliárd (!) forintnyi összeget sikkasztott az adományokból.  Las Vegasba jártak kaszinózni, többször körbeutazták a világot, luxusvillákat tartottak fenn.............

 

  Ilyenkor hol van Assisi Szent Ferenc tisztelete ??

Törölt nick Creative Commons License 2009.01.28 0 0 44

"A Róma 11/25-mit mond? Azt sem árt elfelejteni..."

 

  Azt, hogy Jehova meghagyott a zsidók közül egy hűséges maradékot (Róma11:4,5), ezért "nem vetette el (teljesen) Isten a népét" (Róma11:1), és ezekhez csatlakoznak a nemzetekből való keresztények (Róma11:25)

 

  Úgy mint (választott) nép, a zsidók kegyvesztettek lettek Isten előtt (Máté21:43),  szövetség végét jelentette a szentek szentje függönyének kettéhasadása (Márk15:38), és a nagytemplom 70-ben történt lerombolása, ami nem épült újjá azóta sem...............

Előzmény: evangelium (41)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.28 0 0 43

  Az igaz Isten csak egy népet választott ki erre a rendszeres feladatra : Jehova Tanúit. 

 

A többi természetesen nem is teszi ezt, pedig minden ker. kötelessége lenne...............

Előzmény: Aragorn (39)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2009.01.28 0 0 42

"A Róma 11/25-mit mond? "

 

Azt, hogy ne higgyük, hogy izraelita ember már nem fog idvezülni, hiszen Izraelre nézvést a megkeményedés csupán részben történt meg...

Előzmény: evangelium (41)
evangelium Creative Commons License 2009.01.27 0 0 41
"A zsidók már majd 2000 éve nem választott nép"

A Róma 11/25-mit mond? Azt sem árt elfelejteni...
Előzmény: Törölt nick (38)
satya Creative Commons License 2009.01.22 0 0 40
Ezzel kapcsolatban az az ember jut eszembe, akire ma emlékezünk, halála 78. évfordulóján.
Igen jelentős vagyona volt, amelyet családi hagyatékként kapott meg.
Mit tett ezzel?
Kórházat alapított előbb Köpcsényben., majd Körmenden.
A szegényeket ingyen operálta, a receptjüket is kiváltotta.
Családját becsületesen gondozta, naponta Szentmisén vettek részt, imádkoztak.
Ő át tudott menni a tű fokán, bár gazdag volt.
Lehet a vagyont jól és jóra használni.

Az viszont igaz, hogy a gazdagnak nehezebb.
Miért?
Mert könnyebben azt gondolja, a saját erejéből mindent meg tud oldani, és elfelejti az Istent. És mert a saját erejére akar támaszkodni, nem veszi észre a rászorulót.


Aragorn Creative Commons License 2009.01.21 0 0 39

Na, még szerencse!

Elég az embernek a JT-tól udvariasan megszabadulni. Ha minden felekezet ezt csinálná, az ember le se ülhetne meló után otthon nyugodtan enni, csak az ajtót nyitogathatná.

Előzmény: Törölt nick (38)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.21 0 0 38

  A zsidók már majd 2000 éve nem választott nép : Máté21:43, Zsidók8:13

 

  Helyükbe léptek a keresztények, a modern korban Jehova Tanúi (Ézs43:10; Csel15:14)

 

 

   2. JP. pápa elismerően csak annyit tudott mondani '94-ben, hogy  minden kereszténynek házról házra járva kellene prédikálni, úgy ahogy azt Jehova Tanúi teszik.............

 

  Ők pedig mégsem teszik.

Előzmény: holérdekel (34)
Joano Creative Commons License 2008.01.01 0 0 37
  Veled ellentétben igen...........
Előzmény: Törölt nick (36)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!