Róla csak annyit szeretnék mondani, hogy nem tartom jónak, ha egy léleklátó, gyógyító negatív szuggesztiókat ad az embernek a személyiségéről, ráadásul olyanokat, amelyeknek nincs valós alapjuk, fölösleges betegségtudatot ébresztve ezzel a páciensben. Pl. különböző mentális betegségeket ,,látva" az illetőnél, felelőtlenül kijelenti, hogy a tőle tanácsot kérő személy pszichés zavarokban szenved, aberrált, szadista, ,,vonzódik a sötét oldalhoz" stb. Még szerencse, hogy semmi nem igaz abból, amit ,,látott". Bocs, ha valakit kiábrándítottam ezzel belőle, de szeretném megóvni ezzel a leendő klienseit, akiket esetleg hasonlóképpen megijesztene, és egy teljesen negatív énképet alakítana ki benne. Veszélyesnek tartom a negatív szuggesztiók alkalmazását, főleg, ha valaki válsághelyzetben van, megoldást keres problémáira, ezért sérülékenyebb, labilisabb lelkiállapotban van.
(Ha ezen a fórumon ki lehetne törölni egy hozzászólást, akkor az utolsó előtti sajátot -58- amúgy is törölném, vagy legalábbis átírnám)
Száz szónak is egy a vége, Zsolttal kapcsolatban részemről a lényeg: nekem segítettek a Zsolttal való találkozások :-) (szám szerint mindössze 3, 3 évtizedre elosztva).
Ez most mellbe ütött, hogy azt szűrted le a hozzászólásomból, hogy én Zsoltot nem tartamám jónak úgy ahogy van. Tényleg ennyire félreérthetően fejeztem ki magam? :-(
Annyira elgondolkoztattak a hozzászólások, hogy hirtelenjében nem is tudtam mit válaszolni. Engem eddig az a kérdés, hogy bizonyos technikák (pl. Reiki) vagy móodszerek istentől vagy ördögtől valóak-e, nem igazán foglalkoztatott. Inkább az alapján döntöttem arról, hogy megbízok-e valakiben (jelen esetben Bíró Zsoltban), hogy miként érzékeltem az őszinteségét és az öncélú hatalomvágyhoz való viszonyát.
Zsolt esetében azért tartom bonyolultnak ezt a kérdést, mert ő nagy nőcsábász/nőfaló hírében áll. (Nekem is van két olyan személyes hölgyismerősöm, akiknek Zsolttal szerelmi/testi kapcsolatuk volt.) Ebből felületes szemlélőként lehetne arra következtetni, hogy Zsolt a nőkkel való kapcsolataiban az öncélú hatalomvágyát elégíti ki. De nekem nem ez volt a személyes benyomásom. Én inkább azt gondolom, hogy mivel Zsolt a különleges léleklátó képességei mellett is gyarló ember marad, neki ez egy témája, személyes fejlődési feladata, hogy hogyan vesse be úgy a férfias vonzerejét, hogy azzal a vele kapcsolatba kerülőket segítse és ne kihasználja. És aki figyelmesen és elfogulatlanul végigolvassa a Zsolt honlapján található anyagot, az látni fogja, hogy Zsolt nagyon is tisztában van azzal, hogy vannak még személyes fejlődési feladatai. Azaz Zsolt szerintem őszinte.
dav3379 hozzászólásaiban pedig igazából az zavar, hogy fröcsögnek a gyűlölettől. Az érződik belőle ki, hogy dav mindent és mindenkit ami szerinte "az ördögtől való" (a németben ezt egyébként egy igével ki lehet fejezni: verteufeln) legszívesebben megsemmisítene, mint annak idején H. a ... (na ezt inkább nem is folytatom, nem akarok feleslegesen indulatokat kavarni). Erre csak annyit mondanék: dav, olvasd el a teremtéstörténetet. Abból egyértelműen kiderül, hogy MINDEN (azaz az ördög, ill. Sátán vagy Sadhana is) Istentől való. Isten célja nem a megsemmísítés, hanem a visszatérítés.
Én pusztán arra reagáltam, hogy ördögtől valók-e a felsorolt vallások. Erre mondtam, hogy ezt azért nem merném kijelenteni. Lehet, hogy csak embertől valók.
A cikkben másról van szó: okkult erők használatáról. Az valóban rendkívül veszélyes, aki ilyet, vagy hasonlót még nem élt át, mint ez a Pál, az talán el sem hiszi. Én minden szavát elhiszem. Tudom, hogy milyen ez, sajnos tapasztalatból.
Szóval, szerintem semmi félreértés nincs: te föltettél egy kérdést, igaz, nem nekem, de hát kotnyeles vagyok, és elmondtam, hogy én hogyan gondolkozom ezekről. :)
erdeimanofej, én a dav3379 által belinkelt cikkre válaszoltam. A hozzászólásod alapján nem világos, hogy olvastad-e ezt a belinkelt cikket? A válaszod alapján ugyanis az az érzésem, hogy teljesen félreértetted a mondandómat.
Egyszer volt, hol nem volt (Putnokon a 70-es években) a halottlátó Jolánka. Elterjesztette, hogy őt a szellemek rángatják, aztán kezdett halottat látni. Szépen beindult az üzlet, még szlovákiából is jöttek. A Tanácsnak ez nem tetszett, meg akarták adóztatni. Mire Jolánka: oké, de akkor csináltatok egy cégtáblát és kiírom, hogy halottlátó kisiparos. Erre meg a párttitkár kapott a szívéhez, hogy azt nem lehet, így se adó se cégtábla nem lett.
Én pl. sosem merném kijelenteni, hogy az általad sorolt vallások mind az ördögtől valók. Annál is inkább, mert Jézus maga azt mondta egyszer: más juhaim is vannak, más akolban, azokat is elő kell hoznom. Lehet, hogy ezekről beszélt. Honnan tudhatnám?
Jézus az egyénhez szól, nem a mindenféle felekezetekhez. Mindenki maga kell megértse, és elfogadja Őt, senki mást nem kötelezhet és nem ítélhet el.
De aki Őt gúnyolja, szidja egy másik vallásra hivatkozva, az bajba kerülhet. Nem a hite, hanem a mások hitét ostorozó magatartása miatt.
Ahorn, ez a kirekesztőnek bélyegzés is a modern kor egyenlőség-rögeszméjének a terméke.
Az nem kirekesztés, ha a keresztyén ember a hitét megvallja, miszerint Istenhez csak egy út vezet, és az Jézus Krisztus. Ő így tudja, így hiszi. És ezt elmondja neked is.
Kirekesztő akkor lenne, ha azt mondaná: de te nem léphetsz rá erre az Útra soha, mert bűnös vagy, tanulatlan vagy, feketebőrű vagy, etc. De ezt nem mondja! Pont az ellenkezőjét mondja: gyere velem, én is bűnös vagyok, bukdácsoljunk együtt az Úton, és bízzunk Benne! Keresgéljük, mit tudhatunk Róla, milyen ember volt, mit tanított, kíváncsiskodjunk, vitatkozzunk rajta, ha van hozzá kedved. Ha nincs, akkor sajnálattal bár, de én továbbmegyek, és nem vegzállak.
Ez a keresztyén ember dolga, ezt a feladatot adta neki Jézus. Nem a hisztérikus apokalipszis-hirdetést, a kárhozattal fenyegetőzést, a vak engedelmesség megkövetelését a mindenféle felekezetek irányába.
Ha döntöttél, hogy Őt akarod megismerni és követni, akkor persze vannak dolgok, amiket nem árt tudni és hinni. De akkor már ezeket másként látod.
Ne a prszm-féle rögeszmések alapján nézd a keresztyén hitet, még csak ne is az évezredes egyházi tévelygések alapján. Olvasd el, mit tanított Jézus, rakd össze, és látni fogod, hogy ezek sokszor köszönőviszonyban sincsenek Vele. Emberi gyarlóságok, bűnök - ilyenek mindannyiunknak vannak. Jézus tudja ezt, ezért mondta: mindenre van bocsánat.
Ő senkit nem rekeszt és soha nem is rekesztett ki a megváltásból. De akik Őt elutasítják, vagy visszaélve az Ő nevével a saját hatalmi érdekük alá hajtják az embereket, azok magukat rekesztik ki. És ilyenek az egyházban is vannak.
Eddig nem kerestem fel túl sűrűn olyan embereket akik tanítónak, gurunak vagy hasonlónak mondják magukat - kivéve azt a kb. húsz év alatti 3 alkalmat, amikor Zsoltnál voltam. Na jó, ha visszapörgetem az időt, akkor talán az is ide számít, hogy voltam egyszer vagy kétszer Bistey Zsuzsánál az Őrségben, de ennek is már több mint egy évtizede. De egyszerűden az az érzésem, hogy körben forgok, egyfolytában azt ismételgetem, ami nem működik. Nincs jobb ötletem, mint személyes segítséget kérni. Egyedül nem megy, nem jutok tovább. (Amúgy olyan nagy a fizikai távolság mostani lakhelyem és Budapest között, hogy már csak ezért sem lesz túl sűrűn alkalmam Zsoltot felkeresni.)
Ugyan ez a téma elég "off topic", hiszen itt Bíró Zsoltról lenne szó. Azért röviden: Elolvastam, többször is a cikket. De nem tudok azonosulni a mondandójával. Ha te ezek szerint az elvek szerint élsz, hová teszed például a többi, Jézus megjelenése előtt már létező vallást/világnézetet mint például a hinduizmus, taoizmus, buddhizmus? Ezek mind az ördögtől valók lennének? És akkor Jézus megjelenése előtt senki sem érhette el Istent? Ez nekem túl abszolút és túl kirekesztő.
Ha a pasas sarlatán, ha kamuzik, akkor nincs nagy baj, csak pénzt szed ki belőled. Amikor erre rájössz, felhagysz az ilyen területeken működő mágusok keresgélésével, és az már tiszta haszon.
Ha nem kamu, ha tényleg vannak valódi képességei, akkor életveszélyes. A holtpontról elmozduláshoz nem ez a jó irány. Tapasztalatból mondom.
Most tarthatnék egy kiselőadást azokról a praktikákról amiket kizárólag gonosz szellemek uralnak mint pl. a Reiki amit ez a Bíró Zsolt is művel ami egyértelművé teszi számomra a sötét oldalt,
lehetne itt sorolni a Gyurcsok József és Kovács magyar András féléket is mert lista hosszú de a lényeg hogy az ezotéria mindenféle formája tisztátalan és démoni szellemekkel van tele mert nem az Istentől való! És ami nem az Istentől való az már az ördög terepe!
Ide tartozik a Bioenergetika meg egyéb fantáziadús elnevezések a tarot de még az asztrológia is!
Nem véletlenül figyelmeztet a Biblia az olyanokra akik halottakkal beszélnek, tüzönjárnak, jósolgatnak a prófétálás helyett stb. stb. mert azok mind utálatosak az Úr előtt!
Ami veszélyes ezekben a "mágusokban" hogy mind nagyszerű és bölcsnek tűnő tanácsokat képesek adni, beléd látnak ki olvassák a gondolataidat félelmeidet, urambocsá még gyógyítanak is kisebb nagyobb bajokat a gond az hogy gyakran ők maguk sem tudják hogy a képességeik nem a sajátjuk hanem démoni eredetű!
Ezen a linken olvashatsz egy történetet amiből minden kiderül számodra mielőtt komoly bajod esne:
Érdekes amit mondasz. Egyelőre nem tudom hová tenni. Mindenesetre eljutottam egy olyan pontra, ahol úgy érzem megrekedtem. Zsolthoz több szálon is van kötődésem, van több közös ismerősünk, nem csak a nővérem, bár a többi ismeretség inkább felületes. Ezért döntöttem úgy, hogy hozzá fordulok. Igazából úgy érzem nincs vesztenivalóm. Ennél a holtpontnál, amin vagyok rosszabb már nem igazán lehet.
Ahogy korábban írtad azt tanácsolta neked hogy válj el, szinte biztos hogy tisztántalan szellemek befolyása alatt levő emberről van szó!
(A tisztátalan lelkek és démonok tökéletesen ismerik eddig életedet, úgyhogy ettől nem kell hátast dobni hogy beléd látnak) Az ilyenek mindig olyan trükköket vetnek be hogy 10 kérdésből 9 re viszonylag hasznos "életrevaló"
tanácsot adnak viszont 10.-re valami erkölcstelenségre akarnak rávenni stb.
Persze eleve aki hamis ezoterikus utakon tévelyeg, távol a valódi Istentől és Krisztustól az ne csodálkozzon.
Több mint öt év elteltével kerestem fel ismét Zsoltot. Ezúttal nem volt egyszerű a szervezés, hiszen azóta nem Budapesten élek, de megérte.
Annak idején kételyekkel telve fordultam hozzá, hiszen sokan dobáltak sarat rá, köztük saját nővérem is, akinek a 90-es években volt vele egy rövid szerelmi kapcsolata. Tulajdonképpen azért fordultam hozzá, mert nemrégiben felmerült bennem az az elsőre hihetlennek tűnő gondolat, hogy talán ő az a mester, akinek a megjelenésére közel 20 éve vágyom? És közben az idő nagy részében elérhető közelségben volt?
Nos, erre a kimondatlan kérdésre nem kaptam egyértelmű választ. Zsolt provokatív stílusa kényelmetlenül érintett, rossz szokásomhoz híven csak amikor gondolatban visszapörgettem a beszélgetésünket, akkor vettem észre, mennyi feldobott labdát nem ütöttem le. Mégis jó érzéssel hagytam el a stúdiót. Miért? Mert Zsolt sok olyan dolgot mondott – pl. Az előző életeimre vonatkozóan is – amelyeket régen gyanítottam. Az ő megerősítése két okból volt jó: egyrészt azt mutatja, tényleg lát engem, azaz növeli a belé vetett bizalmamat, másrészt megerősít abban, hogy sok sejtésem helytálló. Remélem lesz folytatás…
Nem csak okot de lehetőséget is. Mind ugyan abból az anyagból vagyunk de minden ember más rezgés szinten él. Ezért sincs harmónia. A harmóniához mindenkinek azonos rezgés szintre kellene kerülni, de ennek csak akkora esélye van mint a világbékének. Én már annak is nagyon örülök ha az kap segítséget aki kéri.
Mivel minden ember ugyan abból az anyagból való, bár nem ugyanazok vagyunk, még siem vagyunk harmóniában egymással, holott tudati formánk erre okot adna!
Zsolt több helyen is azt nyilatkozta, hogy a " léleklátó" kifejezést az első munkahelyén találták ki. Tudomásom szerint ezt először Kele János (1900-1972) nevével említették együtt. Aki számos bűneset elderítésében és eltünt személyek megtalálásban nyújtott segítő kezet.
A léleklátó szó valóban megtévesztő. Helyesebb lenne inkább a lélek gyógyító kiejezést használni, és látó helyett átérzőnek nevezni. Amikor valaki " léleklátónak" nevezi magát akkor nem azt állítja,hogy úgy látja a lelked mint a ruhád amit viselsz. Sokkal inkább arról van szó, hogy úgy érzi át az érzéseid ahogy arra az "átlag" ember nem képes. Úgy érzi mintha a te érzéseid a saját érzései lennének és minta a gondolataid a saját gondolatai lennének. Így képes teljesen át látni a helyzeted és észre venni olyan dolgokat amit te valamiért nem veszel észre. Ezek után téged is rá tud vezetni a valódi problémára, hogy meg tud oldani a gondod.
Lélekgyógyítónak lenni olyan mintha alaposan feltuningolták volna benned a megérzést, átérzést, és remek viselkedés elemző lennél.
Persze csak az "igazi látók". Így már kicsit érthetőbb a dolog?
Kíváncsi vagyok hogy egy léleklátó hogyan,. mikáéppen látja a lelket!
Főleg azt, ami nem igazán létező!
Ja, bocs, létezik a levegő, amiből asszociálták a lélek szót is!
:)
Ami meg különböző tanfolyamokon megy, mint léleklátás,. avagy maga a léleklátó szereplése nem más, mint psziché-tesztelés, gondolati síkon való értelmezése az személyiségkisugárzások olvasatában!
Nem ismerem a Bíró Zsoltot de a nyilatkozatait és a publikációit elolvastam. Egyik publikációjában a szexről ír mint eszközről ami segíthet közelebb jutni a " tökéletességhez". Az egész egy nagy értelmetlen badarság. A szexualitást mint eszközt az okultizmus hívei használják. Egy " léleklátónak " nincs rá szüksége. Legfeljebb mint magánember.
A " léleklátó" feladata a lélekgyógyászat. Alázattal segíteni azokon akik kérik. Tanácsot és energiát adhat. Nem erőltethet vagy követelhet semmit. A vele való konzultációnak olyanak kell lennie mint egy jó baráttal folytatott beszélgetés ami segít az aktuális problémák megoldásában. A lélekgyógyász a segítő kéz ami vissza húz a szakadék széléről és átvezet a rozoga hídon.
Ennek a segítségnek szívből kell jönnie. Mindenféle hátsószándék nélkül. Nagy összegetek elkérni ezért ugyan olyan erkölcstelen mint zsebre tenni a hálapénzt.
Ezek alapján mindenki saját maga ítélje meg,hogy a lélekgyógyítóval vagy egy sarlatánnal találkozott-e.
http://www.shirayanavajramutthi.hu/images/pdf/baratok/baratok-BiroZsolt.pdf Ezen az oldalon megtalálhatjátok ! Ha érdekel az egészséges fogyókúra, vagy Aloe Vera: www.egeszsegesfogyokura.eoldal.hu
Ingyenes regisztráció, kötelezettségek nélkül ! KERESS PÉNZT ÚGY, AHOGY EDDIG MÉG SOHA! http://www.sciennet.com/H047374/
ki vele? a SzentLélek vele. A látó, a valódi látó próféta, aki minimum az egyik tanítvány reinkarnációja ebben az életben. AKi nincs betöltekezve ÚrJézus által a Szentlélekkel az torzan lát és nem tud segíteni senkinek. Egy lapon nem említeném a hölgy nevét azzal akinek itt a fórumába vagy mijébe írogatok, feleslegesen...és nem is biztos hogy annak aki úgy érzi a családjától veszi el a pénzt nem sörre cigire, hanem lelke épülésére, jó ha ajánlok egy valódit. A tanulópénzt mindenki megfizeti aki kóklerekre fecséreli a pénzét. Ismerek olyanokat akik már feljelentették ezt a kamuembert.