Keresés

Részletes keresés

szekely62b Creative Commons License 2007.12.13 0 0 124
Semmi kozom hozzajuk,csak azert mert veletlenul ugyanazt a nyelvet beszeljuk?

:))
Előzmény: Derek (122)
Derek Creative Commons License 2007.12.13 0 0 122

"Ilyen dumáért úgy lapátra tennének mint a semmit."

 

Kik?

 

Honnan gondolod ,hogy egyaltalan oda akarok menni,eszem agaban sincs. Semmi kozom hozzajuk,csak azert mert veletlenul ugyanazt a nyelvet beszeljuk?

Előzmény: Törölt nick (121)
szekely62b Creative Commons License 2007.12.13 0 0 120
Az a 60 szazalek akkor nem a nep?

Dehogynem. De egyelore az van hogy vezereink most a 40%-ot nem hajlandoak elismerni "nepkent":)



ez nagyon szepen hangzik de egy orszagos valasztason ilyen arany mellett ahol a romanok is elmennek szavazni joval nagyobb aranyban eppen arra jo hogy egyik magyar part se jusson be a parlamentbe ahol meg nem a magyarok vannak tobbsegben ott az onkormanyzatba se.

Ez is lehet. S akkor mi van? Valoszinuleg lesz elet azutan is. Akkor majd kb.4 evig lesz ido a megegyezesre es az rmdsz a magas lorol nemileg lezuhanva valodi parbeszedet lesz kenyszerulve kialakitani. Ha mar joszoval nem megy. 4 ev utan meg ujra valasztasok lesznek...
Előzmény: Derek (119)
Derek Creative Commons License 2007.12.13 0 0 119

"Mar megszereztek a nep tamogatasat. Tokesre most is kb 150.000 ember szavazott.O egyedul beseperte a magyar zavazatok cca 40%-at. Emman dofi, igaz-e? ;)"

 

Az a 60 szazalek akkor nem a nep?

 

ez nagyon szepen hangzik de egy orszagos valasztason ilyen arany mellett ahol a romanok is elmennek szavazni joval nagyobb aranyban eppen arra jo hogy egyik magyar part se  jusson be a parlamentbe ahol meg nem a magyarok vannak tobbsegben ott az onkormanyzatba se.

Előzmény: szekely62b (115)
szekely62b Creative Commons License 2007.12.13 0 0 118
és jó esély van rá, h a tavaszi önkormányzati választásokon Tőkés hívei megcsípjék a magyar voksok egyharmadát

Ha sikerul hiteles emberekbol allo csapatot osszehozni, minden esely meg lesz ra. Sajnos az igazsag az, hogy vannak lehutok az MPSZ haz tajan is, mar csak ilyenek vagyunk. Az rmdsz-el szembeni kiabrandultsag azonban akkora merteku, hogy lehet , hogy az is mindegy lesz. Ami szinten nem jo.
Előzmény: mos (116)
szekely62b Creative Commons License 2007.12.13 0 0 117
na és ami negatívumot leírtál, abból mi az ami Tőkésre nem érvényes?

Tokesnek egeszen biztosan sok hibaja van. Ugy nez ki, hogy egyhazkeruleteben o is szeretne poziciojat tartani, nem kizart, hogy kisse ontelt, feltetelezheto hogy o is szeretne anyagi biztonsagban tudni csaladjat, ezert szeretne tobb penzt keresni, ember o is. Az vesse ra az elso kovet, aki maskent csinalna.
ELLENBEN. Egyreszt ezt Neki meg lehet bocsatani, mert ez az ember HITELES EMBER.
Jol korul kellene nezni politikusaink csapatan, amig meg talalnak egyet. Ez az ember 18 esztendo alatt nem tantorgott jobbrol-balra, majd vissza, nem 4 evenkent, gyomorforgato modon, kizarolag kampanyidoszakban szedi elo a nemzetre vonatkozo eloremutato elkepzeleseit, nem tarolt le hegyoldalnyi erdot, nem zsarolt meg polgarmestereket, nem elt vissza efemer politikai hatalmaval, nem beszelt soha leereszkedoen szavazoival, nem vert meg plakatolo fiatalokat, nem kototte hanyingerkelto pofatlansaggal az Iskola alapitvany penzeinek szetosztasat politikai tamogatashoz, nem szavazott a szekusdossziek nyilvanossagra hozasa meg a kepviselok anyagi helyzetet kivizsgalni akaro torvenytervezet ellen, nem akarta szavazoit lelkiisemeretlenul belehajtani egy elorelathatoan vesztesre itelt, allamelnok elleni degradalo kampanyba, stb stb, hogy az rmdsz vezereihez lehessen ot hasonlitani.
Neki ezzel szemben, mar egesz ezutanvalo eleteben VAN ES LESZ MIRE SZERENYNEK LENNIE, ellentetben a sok rmdsz-es, jelenlegi fomufti, a forradalom alatt viszont langlelkuen kussolo etnikai businessman-el vagy a felanalfabeta , viszont eros politikai tamogatassal a magyarsag elere taszitott ifju senkikkel, akiknek ostobasaganal, vagy jo esetben kozepszerusegenel csak szajtepese nagyobb.
Ezt a nyilvanvalo kontrasztot nagyon sok partsajtotol fuggetlenul gondolkodo erdelyi is latja es erti, a kovetkezteteseket meg levonja. Maga a teny, hogy a partsajto vakitasa es veresszaju Tokes ellenessege dacara szazezrek osztjak Tokes nezeteit nemzetrol, vilagrol es ertekelik ot mint kozeleti embert, gondolkodasra kellene kesztesse az rmdsz-es miniatyauristeneket, meg a Tokest johiszemuen kritizalokat (ha egyaltalan letezik ilyen). De nem keszteti szegenyeket. Nem tehetik, mert kenyszerpalyan vannak. Latvan latjak , hogy a nep keresztullat rajtuk, tudva tudjak, hogy nem lesz jo vege ennek, ok megis egyet fujnak, mint a pereces, ujjuk moge bujva mantrazzak unalmas hazugsagaikat. Miert? Hat a vilagot jelento szavazatokert, amikkel a semmibol a nep fenntarthatja illtv felemelheti oket. Honatyainkat, sajnos szemelyes erdekeik mar vegkepp elszakitottak a nep erdekeitol .Ok a neptol elvaltak, kulon kasztott alakitottak ki, azt tkeppen lenezik, legalabbis ezt rengeteg valahavolt rmdsz szavazo igy erezi. S ha igy erzi, akkor annak oka lehet, nemde?
Kar ertuk mert egykor biztunk bennuk, de kar ertunk is, mert atverve erezzuk magunkat. Nagyon es sorozatosan.
18 ev nagy ido egy demokraciaban. A politikai, hatalmi bebetonozodas egyetlen demokracianak sem valt hasznara. AZ ERDELYI TALAJ MEGERETT A VETESFORGORA. Miert olyan nehez ezt fel- es elismerni?
Előzmény: vizinikk (112)
mos Creative Commons License 2007.12.13 0 0 116

és jó esély van rá, h a tavaszi önkormányzati választásokon Tőkés hívei megcsípjék a magyar voksok egyharmadát

remélem készülnek már rá

Előzmény: szekely62b (115)
szekely62b Creative Commons License 2007.12.13 0 0 115
Szereztek volna meg maguknak a tobbiek tamogatasat de nem tudtak. Ha valaki egy szervezeten belul kisebbsegben van kettot tehet vagy tudomasul veszi vagy otthagyja.

Mar megszereztek a nep tamogatasat. Tokesre most is kb 150.000 ember szavazott.O egyedul beseperte a magyar zavazatok cca 40%-at. Emman dofi, igaz-e? ;)
Előzmény: Derek (113)
Éhesló Creative Commons License 2007.12.13 0 0 114

Kedves Derek,

így történt, ahogy írod. De az, hogy egy szervezeten belül kerülök kissebségbe, még nem jelenti azt, hogy demokratikus választásokon - a szervezeten kívül - ne legyek jelölhető, megválasztható. Amennyiben pedig  programom, elveim és személyem a választás során kellő támogatást kap a leadott szavazatokon keresztül, az legitimálja a szervezettel szakításhoz vezető politikai különbözőség képviseletének jogosságát.

Esélyt kapott Tőkés. Mire is?

Egyesek szerint semmire, mert az egész EP csak ámítás, és nincs jelentősége.

Ez meglehet, különösen a magyarországi EP képviselők tevékenységét figyelembe véve. De helyi jelentősége van, és emiatt állt a bál a választások előtt, és áll még most is. Versenyhelyzet állt elő a következő választásokra, mert a nemzeti oldal (vagy nevezzük bárminek) sikeres volt a hatalmi helyzetben lévő rmdsz-el szemben. Ez pedig még markóéknak is komoly figyelmeztetés (és nem előzmények nélküli).

 

Üdv, Éhesló

Előzmény: Derek (113)
Derek Creative Commons License 2007.12.13 0 0 113

 "megoldási javaslatodat megpróbálták, de annyi esélyük volt mint királynak az MSZMP-ben, előbb elszigetelték, majd kivágták őket, ahogy bárkit aki markóékkal szembeszállt. Tehát ez nem jött be."

 

Vagyis kevesen voltak. Hat ez mar igy megy . Szereztek volna meg maguknak a tobbiek tamogatasat de nem tudtak. Ha valaki egy szervezeten belul kisebbsegben van kettot tehet vagy tudomasul veszi vagy otthagyja.

Előzmény: Éhesló (111)
vizinikk Creative Commons License 2007.12.13 0 0 112

na és ami negatívumot leírtál, abból mi az ami Tőkésre nem érvényes?

 

egyébként pedig igazad van: engem abszolúte nem érint az, hogy ti a maffiózó Szász Jenőt és a bogaras pispeket akarjátok, az rmdsz-t meg félrerugdosnátok.

a következmények nyilván titeket érintenek, az én magánvéleményem ebben a kérdésben indifferens.

Előzmény: szekely62b (105)
Éhesló Creative Commons License 2007.12.13 0 0 111

kedves Derek,

a megoldási javaslatodat megpróbálták, de annyi esélyük volt mint királynak az MSZMP-ben, előbb elszigetelték, majd kivágták őket, ahogy bárkit aki markóékkal szembeszállt. Tehát ez nem jött be.

A többit megértem, mert az én felmenőim között is volt vasutas, igaz Sopron megyében, de meccsre Bécsbe járt öregapám és a családban mindenki beszélt németül és vendül is.... Ettől még nem különösebben bánom, hogy a környék nem lett labanc, vagy szlovák....

 

Üdv, Éhesló

Előzmény: Derek (106)
1000 nick orszaga Creative Commons License 2007.12.13 0 0 110
biztos a tudathasadas teszi :)
Előzmény: 1000 nick orszaga (109)
1000 nick orszaga Creative Commons License 2007.12.13 0 0 109
ezt most altalanossagban irtam. pld. tomketek mindig a legnagyobb tisztelettel irnak a szlovak nacionalistakrol.
Előzmény: 1000 nick orszaga (108)
1000 nick orszaga Creative Commons License 2007.12.13 0 0 108
zsák meg a foltja...
szélsőséges nacionalisták, nem is értem, miért nem szeretik egymást...

Ez az, amit nem ertek: kulonbozo orszagok nacionalistai miert haverkodnak, amikor utalniuk kene egymast?
Előzmény: rabida (10)
1000 nick orszaga Creative Commons License 2007.12.13 0 0 107
ha mast nem tudsz...
Előzmény: Phat_Mammma (0)
Derek Creative Commons License 2007.12.13 0 0 106

Akkor valtsak le az RMDSZ-en belul markoekat es valasszanak masik vezetoseget es jeloljenek masokat,de ugy latszik a tobbseg ott markoekat tamogatja.Ha meg ket magyar part indul parhuzamosan akkor konnyen lehet ,hogy egyik sem jut be mert nem lehet az alacsony roman reszvetelre szamitani mindig,hogy hatha szerencsenk lesz.

 

Egyebkent az o dolguk , nekem eszembe sem lenne beleszolni ha mo-i politikus lennek azt meg vegkepp nem hogy akarmelyik oldal mellett kampanyolnek.Amugy kulonosebben nem is erdekel a dolog ,mint dunantulit, erdely,felvidek messzebb van tolem es idegenebb nekem , mint Ljubljana,vagy Graz. Nekem az lett volna a legjobb ha Dunantult ausztriahoz es bajororszaghoz csatoljak ahogy ilyen terv volt is es valaki be is rakott egy ilyen terkepet.Nekem tokmindegy,hogy nemetul ,magyarul,szlovenul mondjak a Miatyankot a templomban es hogy dva piva, vagy ket sort mondanak a kocsmaba,hogy en magyar anyanyelvu vagyok az tok veletlen,hogy a dedpapi nem Zagrabban,hanem Kanizsan volt vasutas,mert amugy nemet  volt.

Előzmény: Éhesló (104)
szekely62b Creative Commons License 2007.12.13 0 0 105
civakodó-marakodó-koncon osztoszkodó hejráérünkarramég magyarság. nem lesz kár érte, ha ötven év múlva pora se lesz.

Alszent szoveg.
Jobb lenne csendben elturni meg vagy 18 evig a hazudozasokat, rablasokat, klientura szemermetlen preferalasat, a mezeimagyar szavazogepnek nezeset, jobb lenne meg vagy 18 esztendeig a bebetonozottsag udito tudataban a megkerulhetetlenseg es mindenhatosag ketes fenyeben sutkerezni,mi? Mert az jobb nekunk, ugye? Ezt Te csak tudod! Sot, ugy nez ki, hogy jobban tudod mint mi.
Előzmény: vizinikk (90)
Éhesló Creative Commons License 2007.12.13 0 0 104

Kedves Derek,

a kompromisszumok természetesen részei az értelmes és redményes politikának. De a politika legalább ilyen fontos része a stratégia, a célok követése és persze olyan céloké, amikaz adott politikai közösség helyzetét javítják, érdekeit szolgálják.

Nos kompromisszum volt bőven bármelyik példát is tekintjük az általam említettekből, de az eredmény kevésnek tűnik. Persze ebben az én véleményem, itthonról(??)  - nem sokat számít, de nem az erdélyi EP választás volt az első, ahol maguk a választók mutattak rá voksaikkal, arra, hogy elegük van a kompromisszumkészségnek hazudott hataloméhségből és korrupcióból.

Mivel közöttük is van, aki szerint a végnélküli kompromisszum biztosítja a békét és a nyugalamat adja, míg mások szerint ennyi hatalomban töltött év után nem csak a bankszámlákon és vagyonokon  kellett volna, hogy nyomot hagyjon, hanem mondjuk a nemzetiségi oktatáson, támogatásokon stb.. ebben (is) megosztottak a "kinnt" élők.

Tartsuk őket eléggé felnőttnek ahhoz, hogy dönthessenek és legyen elég kurázsi vezetőikben, hogy döntési alternatívákat kínáljanak.

Ez pedig - kétségtelen kockázatai ellenére - szerintem fontos dolog.

 

Üdv, Éhesló

Előzmény: Derek (102)
Derek Creative Commons License 2007.12.13 0 0 102

Hogy a fenebe ne lett volna eredmenyes a felvideki kozos indulas,benn vannak a parlamentben,es az EU parlamentben is ,ha 3 part indult volna kulon nem lennenek benn.Markoek meg okosan tettek hogy a romaniai partokkal kiegyezek mert mas ut nincs.Egy kis nemzetisegi partnak bizony ki kell egyeznie akik az oszszavazok kb 7-8 szazalekara szamithatnak.A vajdasagiak meg szivtak.

A politika sajnos az elvtelennek tuno kompromisszumok sorozata.Maskepp nem megy

Előzmény: Éhesló (72)
lektor Creative Commons License 2007.12.13 0 0 101
vizinikk Creative Commons License 2007.12.12 0 0 100

miféle tiszteletet érdemel az a püspök, aki nemzetttársait püspöki honlapján félrerugdosandó kártékony cserebogaraknak parodizálja a jó humor jegyében.

 

ha neked ilyen a példaképed, az nem engem minősít.

akit meg sért, az vagy megbékül a maga kenyerén, vagy úgy marad.

Előzmény: Törölt nick (98)
vizinikk Creative Commons License 2007.12.12 0 0 99

Quimby. az örökérvényű fajtából.

Előzmény: félvér (97)
félvér Creative Commons License 2007.12.12 0 0 97
Te, ez nem a Hobo...
Előzmény: vizinikk (91)
vizinikk Creative Commons License 2007.12.12 0 0 96

pusztán csak annyi baj van Temesvár hősével, (akkor tényleg az volt)

hogy (nem is olyan apró)pénzre cserélte a nimbuszát.

 

ki a franc fél a bogaras hétvégi pispektől?

Előzmény: Törölt nick (94)
vizinikk Creative Commons License 2007.12.12 0 0 95

mikor volt a "legutóbb"?

53 éve?

 

Előzmény: Éhesló (93)
Éhesló Creative Commons License 2007.12.12 0 0 93
Errefelé legutóbb olyanokra vadásztak davajgitárral, akik demokráciát szerettek volna a mélységes egyetértés helyett. Most is ez kellene?
Előzmény: vizinikk (91)
Éhesló Creative Commons License 2007.12.12 0 0 92
A vágyaidat ne vetítsd ki, nem jön össze.
Előzmény: vizinikk (90)
vizinikk Creative Commons License 2007.12.12 0 0 91

csak neked.... meg az ellenségeskedőknek, akik pluralizmusnak vélik a marakodást

:-)

http://www.youtube.com/watch?v=9C1oo3GeLyQ

Előzmény: Éhesló (89)
vizinikk Creative Commons License 2007.12.12 0 0 90

 

hát akkor, eszitek majd, amit főztök.

azt azonban figyelmedbe ajánlom: a romániai magyarság kis halmaz egy nagyon belül. ha ezt a kis halmazt tovább osztjátok, elhanyagolható tényező lesz belőle.

és akkor majd lehet szidni újfent a hazafias népfrontot (apropó: hol is van most Pozsgay?) meg az mszmp-t, természetesen trianonnal együtt, hogy a régmúlt se maradjon ki nagyon.

laissez faire, laissez passer.

mindenki azt kapja amit megérdemel. legyen az markó, szász, vagy a civakodó-marakodó-koncon osztoszkodó hejráérünkarramég magyarság. nem lesz kár érte, ha ötven év múlva pora se lesz.

majd tőkést meg az ökumené jegyében a klérus szentté avatja.

 

:-)

Előzmény: Éhesló (89)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!