Keresés

Részletes keresés

atp Creative Commons License 2015.09.10 0 0 175

Aki kéri az ingyenes HPV vakcinát, de mégsem adatja be a gyerekének (akármilyen okból) elkérhetné az orvosától. Én megvenném...

Huffnágel Pista Creative Commons License 2014.09.27 0 0 174

A nők körülmetélésével legyőzhető a HPV és a Férfiakat megtizedelő szájüregi rákos megbetegedések járványa

A nők körülmetélésével legyőzhető a HPV és a Férfiakat megtizedelő szájüregi rákos megbetegedések járványa

Nemrégiben a Forbes magazin számolt be arról, hogy Férfiak ezreinek, köztük a JP Morgan pénzügyi cég vezérigazgatójának, Jamie Dimon szervezetében is torok vagy szájrák alakult ki egy HPV fertőzésnek köszönhetően. Dimon megbetegedése arra a Férfiakat megtizedelő halálos[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

Bonia Creative Commons License 2012.04.28 0 0 173

felhozom a topicot :

Négyszáz értelmetlen halál évente

A méhnyakrák megelőzhető, hazánkban évente mégis több száz életet követel, Finnországban pedig csak alig néhányat. A különbség fő oka, hogy a finn nők rendszeresen járnak szűrésre. Tovább »

forrás: Index.hu

hpvinfó Creative Commons License 2011.07.20 0 0 172

Sziasztok!

Most olvastam egy kezdeményezést, ahol a fiataloknak hívják fel a figyelmét a HPV vírus jelentőségére.

https://www.facebook.com/pages/HPV-inf%C3%B3/234410839915167?sk=wall

Biztos sokan vannak akik tájékozottnak érzik magukat ebben a témában, de szerintem érdemes olvasgatni, a weboldalon is sok hasznos infó van.

Mindenkinek szép napot!

stuncenpudli Creative Commons License 2010.04.20 0 0 171
nem lustaság, hanem egyszerűen érdektelenség, mer úgy van vele mindenki hogy elég a saját bajunk nekünk is szenvedni meg tűrni kell de magunktól jutottunk oda ahol vagyunk, küzdjön meg más is azért hogy legyen valaki, csak ezzel azt az apró előnyt nem veszik figyelembe, ahova születtek.
Előzmény: pestimami (170)
pestimami Creative Commons License 2010.04.20 0 0 170
Így van. És mennyien tudnának segíteni... mennyi család... És lusták az emberek. Nem tudom, hogy a világban is ez e a helyzet, dehogy magyarországon lusták SEGÍTENI bármilyen storyról legyen szó, na azt egészen bizonyos...
Előzmény: stuncenpudli (169)
stuncenpudli Creative Commons License 2010.04.20 0 0 169
Most megint olyan dologra terelődött az utolsó 2 mondatoddal a szó ami már nem ide tartozik, hanem egy nagyon nagyon elvont eset, amire valóban még gondolni is rossz, és tökéletesen példázza az emberi gonoszságot és tudatlanságot... Ez még egy indok arra, hogy igen is segítsünk legalább azokon akik megérdemlik, csak nem tehetik meg...
Előzmény: pestimami (168)
pestimami Creative Commons License 2010.04.20 0 0 168
Ezt tényleg igazán nemes ügy. Még ha rosszak a higiénés körülmények akkor is borzasztó, hogy egy újszülött kisbaba meghal...
Egy anya ezt aligha tudja feldolgozni.
Megéri ilyen ügyben segíteni, én azt gondolom. Még a legkomolytalanabb lányban is él az anyai ösztön, ha megszületik a kisbabája. Ezt nem egyszer hallottam.
Persze vannak olyanok is, akik a kukába teszik, és elsétálnak a kórházból hazamenet.
Uhhh, még leírni is szörnyű, nemhogy belegondolni.
Előzmény: stuncenpudli (167)
stuncenpudli Creative Commons License 2010.04.16 0 0 167
Nem nagyszabású, de mindenképp megfontolt jól kitalált :)
nyugodtan elmehetsz mint érdeklődő az egyetlen feltétel hogy 18 évesnél idősebb legyél... Attól mert nem vagy anyuka és nem is szeretnél nagykövet lenni még szerintem elmehetsz mert sajnos tul sok embert nem érdekli ez... úgy vettem észre
Előzmény: randell11 (166)
randell11 Creative Commons License 2010.04.16 0 0 166
Pontosan így nem említette,hogy ők lesznek ott. Mindenesetre elég nagyszabású rendezvénynek tűnik. Főleg ennek az epidemiológusnak lesz nagyon érdekes az előadása. Hát...én nem vagyok se anyuka sőt még apuka sem... szóval ez így kimarad nekem. Bár valamiért ez foglalkoztat engem...
Ki fogom faggatni majd,hogy milyen is volt!!! :)
Előzmény: stuncenpudli (165)
stuncenpudli Creative Commons License 2010.04.16 0 0 165
dokik?
Tudtommal egy Epidemiológus lesz ott (ez előtt nem is tudtam, hogy mi az, és hogy egyáltalán létezik ez...) és a Védőnők Országos Egyesületének az elnöke, tudtommal ők akikre gondolhat. Mindenesetre biztosan érdekes gyűlés lesz és érdekes témák kerülnek szóba.
Előzmény: randell11 (164)
randell11 Creative Commons License 2010.04.16 0 0 164
A szomszéd asszony leadta jelentkezését:)
Először arra gondolt,hogy szimplán csak,mint megfigyelő megy de utána már annyira belelkesedett,hogy nagykövet mama akart lenni. Elküldte a levelet és el is fogadták jelentkezését. Pont ma reggel futottam össze vele mikor a szemetet vittük le és mesélt egy pár mondatot róla.
Kb ennyit amit te is elmondtál :) Plusz még említette azt is,hogy lesznek dokik is talán.
Előzmény: stuncenpudli (163)
stuncenpudli Creative Commons License 2010.04.16 0 0 163
A legújabb infó, hogy lesz egy gyűlés, hétfőn ahol nem csak a jelentkezőket hanem érdeklődőket is várnak Jakupcsek Gabriella lesz a gyűlés vezetője és beszámol az Afrikai útján látottakról valamint több neves ember is fog beszélni ennek az akciónak a szükségességéről.
Valamint aki gyerekkel megy, mert szívesen látják a gyerekeket is, ugyanis külön játszósarkot építenek ki nekik és pótmamák is lesznek akik majd vigyáznak rájuk, hogy az anyukák rendesen oda tudjanak figyelni, tehát egy komoly kis rendezvényről van szó!
Az hogy mit is kell majd csinálniuk a későbbiekben ezeknek a nagyköveteknek arról nem esett szó.
Előzmény: Cukker111 (161)
kiskovacs99 Creative Commons License 2010.04.13 0 0 162
Hajrá nektek!!!!! Viszont a munka, és a két gyerek mellett még van egy férjem is, így szívfájdalommal ugyan, de én nem tudnám elvállalni... hüp hüp
Cukker111 Creative Commons License 2010.04.13 0 0 161
Na akkor lehet mégse átverős dolog. Én is szívesen foglalkoznék a dologgal, most kivételesen az időmbe is beleférne, szóval kérek mindenféle információt! :)
Előzmény: stuncenpudli (160)
stuncenpudli Creative Commons License 2010.04.13 0 0 160
A nőgyógyász mondta :O
Akkor sokkal elterjedtebb mint gondoltam, azt hittem, hogy csak így netes berkekben terjeng ez az információ, de ezek szerint már nem. Ennek kifejezetten örülök.
Egyébként ez az a cím amiről jött a levél és ahol várnak más anyukákat is: unicef@opencom.hu
Előzmény: kiskovacs99 (159)
kiskovacs99 Creative Commons License 2010.04.13 0 0 159
Á-áá, ez tényleg hiteles. Onnan tudom, hogy kaptam meghívót. A nőgyógyászom is említette, de akkor nem nagyon értettem. 50 anyukára lenne szükség, akik szeretnének kicsit többet tenni a tetanusz elleni harcban! Engem kicsit magával ragadott ez a dolog. 3 gyermekem van, és elgondolkodtam, hogy mi lenne, ha az egyik tetanuszt kapott volna...:( Szerencsére itt magyarországon nem olyan nagy a veszély, de jelen van a jelenség akkor is.
Előzmény: Cukker111 (158)
Cukker111 Creative Commons License 2010.04.13 0 0 158
Én a facebookon olvastam erről, de nem olvastam végig mert olyan átverősnek tűnt. Annyi átverős reklámmal találkozok mostanában, leírják hogy mi a reklám célja stb. aztán sok részlet meg elbújik mögötte...
Előzmény: stuncenpudli (157)
stuncenpudli Creative Commons License 2010.04.13 0 0 157
Igen, de mondjuk ez csak a pampers-nek reklám, persze ők legalább segítenek is de akkor is, az a végcél.
Ellenben ugyanezen jótékonyság keretében, anyukákat is keresnek nagykövetnek, de hogy miért, vagy azoknak a nagykövet mamáknak mit kell csinálniuk nem tudom, csak nemrégiben kerestek meg ez ügyben, hogy nem-e akarok én is csatlakozni de még nem mertem válaszolni.
Leginkább mert sehol sem találok róla semmilyen információt sem, egykét fórumban csak, de hivatalos oldalt sehol...
Előzmény: ghostcar (155)
tantandi Creative Commons License 2010.04.09 0 0 156
Teljesen egyetértek veled! Főleg ha arra gondolok, hogy egy vakcina ára kb 100Ft... Igaz abból minimum kettő kell ha jól tudom, de akkor is. Csekély összeg szerintem egy élet áráért. Ezekben az a jó, hogy egy mindennapi gesztussal bárki segíthet:)
Előzmény: ghostcar (155)
ghostcar Creative Commons License 2010.04.09 0 0 155
Ha jól tudom a pampers-re vonatkozik....igazából nem vagyok otthon a pelenkákban. Állítólag úgy van,hogy amelyik el van látva unicef emblémával és megveszed akkor az unicef egy védőoltásnak megfelelő összeget ajánl fel a rászorulóknak.
Természetesen minden egyes eladás után. Gondoljatok bele hány szegény kis lurkónak van szüksége oltásra és a körülmények miatt erre sajnos nem tudnak megoldást találni. Ha ezzel a bolygón élő összes érintettet nem is segítjük....azért nem lényegtelen figyelmen kívül hagyni ezt.
De ez csak az én véleményem.
Előzmény: seevel84 (153)
tantandi Creative Commons License 2010.04.09 0 0 154
Mi szándékosan olyan termékeket szoktunk vásárolni, amivel segítünk valakinek. Természetesen csak akkor, ha szükségünk is van rá:) Például ha lehet mindig magyar termékeket vásárolok (tej, szalámi stb) ezzel is segítve a hazai gyártókat. Erről a pelenkásról viszont még nem hallottam. Milyen pelenka? Gondolom nem vonatkozik mindre:)
Előzmény: ghostcar (152)
seevel84 Creative Commons License 2010.04.09 0 0 153
Az túlázás, hogy valamit csak azért megveszek, mert támogatok vele. De egyébként igen erről van szó. Az Unicef most mit tesz a gyerekekért?
Előzmény: ghostcar (152)
ghostcar Creative Commons License 2010.04.09 0 0 152
Most például azzal kötötték össze,hogy ha vásárolsz egy pelenkát akkor 1 védőoltásnak megfelelő összeget ajánlanak fel a rászoruló országnak. Ez mondjuk kellőképpen preferálandó kezdeményezés. Ezek szerint akkor ti is tudatosan vásároltok ilyen szempontból? Ha van ilyen lehetőség gondolom éltek vele és segítetek.
Előzmény: seevel84 (151)
seevel84 Creative Commons License 2010.04.09 0 0 151
Hát persze. Én 1%-kal meg termékeke vásárlásával szoktam próbálkozni, bár ha rosszat árulnak csak ezért nem fogom megvenni. Persze Unicef próbálkozik mindig, csak nehéz.
Előzmény: ghostcar (150)
ghostcar Creative Commons License 2010.04.09 0 0 150
De ezt nem is várja el senki sem a másiktól,hogy direktbe egy nagy összeggel hozzájáruljon egy jó ügyhöz. Már a szándék illetve az,hogy egy jó dolog mellé állsz vagy adod a neved az is sokat jelent. Amúgy az UNICEF folyamatosan próbál valamilyen tömegeket megmozgató segélyekkel segíteni a rászoruló országokon.
Előzmény: seevel84 (149)
seevel84 Creative Commons License 2010.04.09 0 0 149
Éljenek a bárányhimlő partyk, mint drága jó USA-ban!
Pár napja olvastam én is, hogy a tetanusz mennyire nagy veszély egyes elmaradott országokban. Persze veszély minden emberre csak mi megkapjuk a megfelelő oltásokat náluk meg nincs ez a lehetőség. Így a segélyszervezetek próbálnak segíteni, mi meg nekik. Az a baj, hogy nekem nem igazán van keret értelmes összegeket adományozni, így máshogy próbálok segíteni.
Előzmény: ghostcar (148)
ghostcar Creative Commons License 2010.04.07 0 0 148
Jó a bárányhímlő egy oylan amin minden gyereknek át kell esni, a H1N1 meg kacsa influenza inkább mintsem madár.

De nem is ezek amibe belehalnak más országokban, sokkal inkább az olyanok mint a TBC vagy a tetanusz, amire itt mindenki megkapja szó nélkül az oltást.

A segélyszervezetek meg biztos örülnek az adományoknak és jó is hogy adsz nekik (én is szoktam) de még jobb ha emellett fel is hívod mások figyelmét az ilyen apróságokra, hogy tudja mindenki nem mindenhol olyan egyszerű az élet. Hátha akkor nagyobb kedvvel adakoznak
betonacel84 Creative Commons License 2010.04.07 0 0 147
Ha segítenél megköszönném. Mi sem szeretnénk vagyonokat feleslegesen elkölteni. Én mondjuk azt sem tudom mi ingyenes és mi nem. pl tetanus ingyenes? Én valahogy még mindig ettől tartok, lehet hogy csak a sok rémhír miatt... persze agyhártyagyulladás ellen is be fogom adatni, ez biztos.
Előzmény: stuncenpudli (146)
stuncenpudli Creative Commons License 2010.04.07 0 0 146
Hát erről nem mi tehetünk. Sajnálom őket de én semmit sem tudok tenni ez ügyben, erre ott vannak a segélyszervezetek, nekik szoktam adni néha egy kis aprót.
A Kötelező védőoltások sora csak akkora amekkorának te akarod, annyira nem szigorú a rendszer inkább csak rajtad mulik, hogy mi az amit fontosnak tartasz, de míg ingyenes addig miért ne.. .Amit igazán nem fogok semmiképp beoltatni majd a gyerekemnek az a bárányhimlő és a h1n1, ezeket totál feleslegesnek tartom... Inkább propaganda az egész.
Előzmény: ghostcar (145)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!