Mondták mások is, hogy a Budavár Tours magára hagyja az utasait. Volt néhány program, amit kint kellett volna befizetni. De a kutya se kérdezte, hova akarok menni. Így hát ott ücsörögtem a szállodában, és hazahoztam az eurót.
Rossz a szervezés, nem kaptuk meg, amit befizettünk (programot és étkezést), nekem a (nem kevés) egyágyas felár fejében egy szimpla ágyon kellett nyomorognom!
sziasztok!! valaki nemtud valamit a apollon utazási irdodáról?? bármi érdekelne ugyanis ettől az utazási irodától készülünk Görögországba a párommal! köszönöm a válaszokat
Nagyon köszönöm, hogy vissza néztél, természetesen gondoltam, hogy van épp elég dolgod.
Igen, én is úgy tudom, hogy TUI-GULET egy cég, csak azt nem értem, hogy ha egy cég, akkor Bécsi indulással miért nem fogadták el azt az árat amit itt kellett volna fizetni. Az utazási iroda ajánlotta fel, hogy menjünk előbb pár nappal Bécsi indulással, akkor kutya kötelességük lett volna azon az áron adni, amin meghirdették. Persze aztán az is kiderült, hogy könnyelműen ajánlották a Bécsi indulást, mert a szállodába hiába mentünk volna két nappal előbb, szobát nem kaptunk volna, mivel teltházasok voltak és a mi foglalásunk 24-től szólt. Szóval nagyon kevert az utazási iroda, vagy a közvetítők, nem tudom kinek a bűne, de nagyon méltánytalannak tartom ezt az eljárást. Rendes szerződést kötöttünk velük februárban, de tudod azok milyenek, magukat ezer százalékik bebiztosítják storno biztosítás stb., de az utas, aki fizet keményen, az ne válogasson, ha ők valamit nem jól számoltak ki, mert azért azt már nagyjából tudniuk kellene, hogy mennyi utasra lehet ebben az időpontban számítani, akkor mi fogadjuk el amit helyette kínálnak.
Pedig szeptember még nem is olyan késői időpont, látok én még most is október időpontot is.
Na majd jövőre ügyesebbek leszünk, mert Kos-ra nagyon el akarok menni újra és főleg oda a Portobello Beach-be, a családommal együtt.
Sziasztok és jó éjt, még egyszer köszönök minden kedves biztatást!
Tulajdonképpen mi mondtuk le, mert amit helyette felajánlottak jóval drágább lett volna és Bécsi indulással, ami ugye sintén plusz kiadás. Megfogadtam, hogy többet velük soha sehova, de az a helyzet, hogy ahol előszoktunk fizetni üdülésekre még a tél vége előtt, azok az utak nagyon kedvező áron vannak, pont a korai időpont miatt. Ezekre az utakra pedig mindig a TUI-GULET irodán keresztül lehet eljutni, lehet, hogy jövőre kivárjuk a szeptembert és last minute utat választunk, mert most is van belőle szép számmal, persze így elesünk a kedvezménytől és így már nem olyan kedvező, mert az összeget is egyszerre kell befizetni.
Végül is Krétára megyünk egy másik iroda ajánlatára, az egészben az lesz csak a jó, hogy oda megyünk ahol 2 éve voltunk a férjemmel, ugyan abba a szállodába. Akkor nagyon rosszul sikerült a nyaralás, mert a fiam itthon közben balesetet szenvedett, pont akkor amikor Kértán leszálltunk a gépről. Most őt is visszük magunkkal, legalább látja hol voltunk, na és én is most már úgy látom majd, hogy nem csak testben, hanem lélekben is ott leszek.
Az egészben az a legszebb, hogy most is találok a last minute utak között egy csomó olyan hirdetést ami Kos-ra szól és 24-én, amikor mi is mentünk volna, tehát megy repülő Kosra!!!!
Krétára 21-én megyünk, most vasárnap, már várja a család nagyon, hála ég csak bennem van még mindig keserűség és harag, erre annyira nem számítottam, na de mindig tanul az ember, csak akkor biztos, hogy hol nyaralunk, ha már ott vagyunk:-)
Köszönöm szépen a kedvességeteket, hogy vigasztaltok és együttéreztek velem!
Eszembe jutott még valami. Nekünk a TUI-Gulet egy cég, de ha megnézed a katalógusokat, akkor külön utakat szerveznek. Lehetséges, hogy ez az ULM út nem Gulet hanem TUI. Tudom neked nem vigasz, de akár ez is lehet az oka. S ha legközelebb utazni akartok keress másik utazási irodát, mert akikkel személyesen beszéltél nem álltak a szakmájuk magaslatán. Egy csomó gondtól megkimélhettek volna egy tisztességes felvilágosítással.
Nagyon örülok, hogy összejött a nyaralás:) És bocsi, el voltam havazva, nem tudtam írni. Lemondták vagy lemondatták? Sajnos mint mindenütt itt is csak az számít ami le van írva, tudod, a szó elszáll...... Célszerű írásban kérni tőlük mindent, akkor most nyugodtan reklamálhatnátok. De ne bosszankodj, hanem fogd fel úgy, hogy nincsenek véletlenek és nektek most Krétára kell mennetek:) Egyiptomtól ne féljakár oda is mehetnétek. Vagy ami még olcsóbb Tunézia. Nyugodt szívvel merem ajánlani. A Gulet szállodák meg ott is megbízhatóak. Na de majd legközelebb:)
Sziasztok! Sikerült új utat találnunk, igaz nem Kos-ra megyünk hanem Krétára, egy olyan helyre ahol már szintén voltunk.
Az egészben az a legszebb, hogy most néztem a hirdetéseket és a Gulet ultra last minune utat kínál Kos-ra, és utolsó indulási időpontnak szeptember 24. van hirdetve. Vagyis indítanak repülőt 24-én Kosra, ezért duplán kicseszésnek veszem, hogy velünk lemondatták az utat!
Nem értem én ezt az egészet, hogy szúrhattak ennyire ki 5 emberrel akiknek a pénzét február óta használták? Nehezen emésztem még mindig, főleg így, hogy látom egy héttel az után, hogy minket elküldtek máris indítanak újabb hirdetést.
Megpróbálunk másik utazási irodánál helyet foglalni, csak az a baj, hogy jóval drágább, mivel elesünk a kedvezménytől. Túl sokat nem tudunk kifizetni pluszban, mert nem számítottunk rá, hogy drágább lesz. A fiaim így is elég nehezen szedték össze a pénzt rá. Lakás vásárlás előtt állnak, kölcsön stb. így is csak azért mentek bele a dologba, mert én annyira szerettem volna, hogy együtt legyen a család egy külföldi nyaraláson. Az idén már nyugdíjas vagyok, úgy hogy túl sokat segíteni nem igazán tudok nekik, természetesen valamennyit befizetünk nekik, de 5 főre fejenként 30 ezer forintot nem igazán tudunk összeszedni.
Nagyon sajnálnám ha nem tudnánk eztán szeptemberben menni nyaralni, mert a nagy hőséget nem igazán bírja a szívem, itthon megtehetem, hogy besötétítek és elbújok a hőségtől, de egy nyaraláson annyi pénzért, nem csücsülhetek a légkondis szobában. Augusztusban, vagy még előbb biztos megpusztulnék a hőségtől:-(
Tudod csak az a fura, hogy tavaly is amikor szeptember végén voltunk és teltházas volt a szálloda.
Gondolkodtunk Egyiptomon is, de egyöntetüen félünk a robbantgatásoktól, úgy hogy még pár nyugdíjas évet adok magamnak, aztán talán megkockáztatok oda is egy utat, de ott talán még a szeptember is kánikula, úgy hogy még később kell nekünk menni, talán októberben.
Annyira aranyosak vagytok, hogy együttéreztek velem, hétfőn estére már tudni fogom, hogy sikerül-e másik irodával utazni és megírom ide.
Nem is lenne különösebb gond a Gulettel, mert tényleg jó utaik vannak, de szerintem ilyen szarvas hibákat nem volna szabad elkövetniük, mert ha időben közlik velünk, hogy szeptember utolsó hetében ez is előfordulhat, akkor választunk egy előző időpontot, de most már nem tehetjük, mivel a fiaim ahogy írtam műszakban dolgoznak, amit egy hónappal előbb beosztanak nekik.
Hétfőn este jelentkezek, jó éjszakát kívánok nektek!
Mi majd szeptember 15-én megyünk a Neckermann-nal Kosra, ugyanabba a szállodába, ahol tavaly is voltunk.
A Neckermann utolsó 1 hetes indulása szeptember 22-én van. Tavaly is tele volt hazafelé a repülő október 1-én ezért számomra fura, hogy a 24-i gép meg már nem indul.
Remélem, összejön a családi nyaralásotok.
Év közben mi sem tudunk máskor hosszabb időre kikapcsolódni.
Sajnálom, hogy így jártatok. Nem tudok más irodánál foglalni egy utat ugyanoda? Az lett volna a minimum, hogy mikor foglaltok figyelmeztetnek az utazási irodában, hogy ha nem lesz meg a kellő utaslétszám nem indul a repülő. Gondolom szeptemberben már kevesebben utaznak. S ezt az irodában tudniuk kellett, elvégre Ti is tapasztaltatok csúszást az előző utatoknál. Közben megnéztem a katalógusban, írják, hogy a minimális utaslétszám 150 fő. Többször utaztam a Gulettel, még semmi baj se volt velük. Az utazási irodás lányok is profik voltak. Igaz én Tunéziában és Egyiptomban jártam velük, oda meg azért több városba és több magyar utazik.
De jó, hogy egy ismerős olvasta el a levelem elsőnek!:-)
Valóban beleszerettem Kos-ba, főleg a Portobello szállodába és az akkori személyzetbe. Előtte Krétán voltunk, akkor voltam először Görögországban és azt gondoltam, hogy utoljára, mert nem volt valami kellemes a szállodában a szobánk. Az nagyon lutri volt, mert aki előttünk volt ott, nagyon elégedett volt, hisz szép szobát kapott. Minden más szép és jó lett volna, ha nem jön közbe a fiam balesete itthon, szóval az az év nem az én évem volt, mind ezek után a Kos-i nyaralás egy álom volt, ezt szerettük volna megismételni a fiaimmal együtt.
Most úgy néz ki, hogy találtam egy másik utazási irodát amelyik szintén hirdeti ezt az utat, írtam gyorsan egy foglalást tegnap este, de nem kaptam rá még választ. Közben a honlapon találtam egy telefonszámot és felhívtuk az irodát, állítólag áramszünet volt délelött az irodában ezért nem tudták megnézni a levelem, de hétfőn reggel rögtön válaszolnak rá, ha lesz hely. Ez valamivel drágább mint az eredeti lett volna, de még így is olcsóbb mintha Bécsi indulással mennénk. Közben beszéltem a fiúkkal is telefonon, mert időközben úgy alakult az életünk, hogy a fiaim Vácon laknak viszont a férjem Pécsett kapott munkát és júniusban ide költöztünk. Na de ez más téma, bocsika. Szóval most azért szorítunk, hogy hétfőn kedvező választ kapjunk, mert ha nem jön össze akkor a Bécsi repülést nem vállaljuk be, nincs annyi plusz pénzük a fiúknak és valami olcsóbb üdülést kell néznünk. Lehet, hogy kivárunk valami last minit utat, nem tudom mi lesz, de ha semmi nem jön össze, akkor nagyon rossz évet zárunk, hisz gyakorlatilag sehol sem voltunk egész évben, ahhoz képest, hogy hosszú évek óta előszőr mentünk volna végre együtt nyaralni a fiúkkal.
Nem tudtam végig olvasni az összes hozzászólást, de meg mondom őszintén, szörnyen kivagyok bukva, ezért is kerestem egy fórumot, ahol kiírhatom magamból az elkeseredésem. Utazási irodákról van szó, pontosabban egyetlen irodáról, mégpedig a Gulet-ről. Második éve utazunk velük, illetve az általuk hirdetett üdülések közül választottunk. Tavaly Kos szigeten voltunk egy csodálatos hotelben, Kardamenában a Portobello Beach 4*-os szállodát. Az üdülésünkkel nem volt baj, mert mire oda jutottunk attól kezdve minden csodaszép és jó volt. A hotel tökéletes minden szempontból, akár a szobák, a strand, az ellátás, szóval minden csillagos ötös volt számunkra. Szeptember végére foglaltunk időpontot és utazásunk előtt kb 2 héttel közölték, hogy csúszás lesz, mert pár nappal később indul csak gép Kosra, Rodoszi leszállással. Minden évben, ha külföldre akarunk menni nyaralni, már februárban kinézzük és lefoglaljuk az árban és kinézetben is megfelelőnek gondolt szállodát. Ez azért is jó, mert így mindig kapunk egy kis engedményt az árból, ami ebben az évben fejenként 18 ezer forintot jelentett. Ez nagyon szép összeg, így megéri, már februárban befizetni az előleget, hisz a végösszeget ráérünk augusztusban kifizetni. A tavalyi ár napos csúszás csak azért okozott valamennyire gondot, mert a szabadságokat egy hónappal előre kell beírnunk amin már nem változtathatunk utólag. Vannak ilyen munkahelyek, úgy hogy ezen semmi csodálkozni való nincs, mi már februárban meg szoktuk mondani ha nyaralni megyünk, hogy a kollégák is úgy tudják a nyaralásaikat beosztani. Az a pár nap szerencsére megoldható volt, úgy hogy műszakot cseréltünk más kollégákkal, mert ugye szabadságról szó sem lehetett. na de hogy ne engedjem hosszú lére a mondókám, írom a lényeget. Ebben az évben is oda akartunk menni nyaralni ahol tavaly voltunk, mert annyira fantasztikusan jól éreztük magunkat, abban a csodálatos szállodában, hogy meggyőztük felnőtt fiainkat, hogy idén ők is jöjjenek velünk, mert látniuk kell azt a helyet. Szintén februárban le is foglaltattuk a szállást 5 fő részére, befizetve az előleget, elintézte mindenki a szabadságát, ami nem volt egyszerű ennyi embernek, mert nem egy munkahelyen dolgozunk, de a korai jelzés lehetővé tette, hogy biztosan szabadságot kapjunk. Amikor esedékessé vált a végösszeg befizetése, az utazási iroda közvetítője sajnálattal közölte velünk, hogy gond van a nyaralásunkkal, ugyanis nem megy repülő Kos-ra szeptember 24-én, mivel kevesen mennek akkor nyaralni. Azt hittük nem jól értjük, amit mond a hölgy, hisz a hirdetésekben még októberi időpontok is hirdetve vannak. Annyit mondott még, hogy elmehetünk két nappal előbb Bécsi indulással, vagy válasszunk másik szállodát, esetleg másik szigeten, vagy valami más Mediterrán országot. Végső esetben, visszaadják, amit eddig befizettünk. Totális elkeseredés lett úrrá rajtunk, ott vannak a fiaink és a menyünk, na és persze mi is, akik február óta arra a napra várunk végig dolgozva a kánikulában, hogy mehessünk Kos-ra a kedvenc helyünkre. Mivel ragaszkodtunk a szállodához, megkérdeztük, hogy mit kell tudnunk a Bécsi indulásról, azon kívül, hogy két nappal előbb megy a gép, amit talán megint el tudunk intézni műszak cserével. Na akkor jött az újabb döbbenet, amikor erre a naiv kérdésünkre választ kaptunk. Először is, elesünk a 18 ezer forinttól, amit azért engedtek volna el, mert februárban befizettük a foglalót, másodszor kb. 26 ezer forinttal drágább a nyaralásunk, mivel osztrák utazási iroda által mentünk volna Bécsből. Harmadszor egy csomó pénzünkbe kerül, amiért öten két autóval elutazunk Bécsbe Budapestről, igaz itt felkínálták, hogy a nyaralásunk időszakára ingyenes parkolót biztosítanak! Hiába kértük, hogy mivel mi nem tehetünk róla, hogy előbb megy a gép, és nekünk a Bp-i felszállás sokkal jobb lenne, nem mi vágyunk a Bécsi felszállásra, méltányosságból mi lenne, ha legalább a 18 ezer forintot elengednék, illetve kifizetnék a Bécsi utazási irodának, hisz mi mindenben úgy jártunk el ahogy a hirdetett üdülésben elvárták tőlünk. Február óta használják ötünk előlegként befizetett pénzét, arról nem beszélve, hogy saját magukat sokszorosan bebiztosítják az ellen, hogy ha valaki le akarja mondani az utazást, akkor is maradjon nekik kártérítés (storno biztosítás). Természetesen válaszuk az volt, hogy semmit nem tehetnek értünk, de remélik továbbra is hűségesek leszünk hozzájuk! Én ezt iszonyatosan méltánytalannak, és rugalmatlannak tartom, ezért már most biztosra ki tudom jelenteni, hogy a Gulet 5 főt biztosan vesztett, mert soha többé nem szándékozunk velük üzletet kötni. Arról nem beszélve, hogy egyedül a Gulet járhat így mégpedig a saját hibájából, mert nem hajlandó más utazási irodákkal összefogni, hogy megtöltsék a repülőket utasokkal, és nagyon úgy néz ki, hogy valami nem igazán működik jól az irodánál, ha ennyire nem képesek felmérni, hogy mely időpontokra nem érdemes utat hirdetni, hisz nincs rá annyi igény Magyarországon ami megtöltene egy repülőgépet. Természetesen a szállodai szobákat nem veszítik el, hisz a Guletnek külföldön is van rengeteg irodája, általában a Németek, Angolok még szeptemberben és októberben is szívesen utaznak ezekbe a szállodákba. Én az egészből azt szűröm le, hogy a Gulet nem értünk utasokért van, nekik nem számít, hogy egy vagy több család egész évi várakozását egyetlen telefonnal tudják romba dönteni!
Na most jól kiírtam magamból a bánatom, és komolyan mondom, hogy fogalmam sincs, jövőre mit tegyek, hova menjek, ahol, ha év elején befizetem a foglalót, akkor szeptemberben el is jutok, oda ahova szeretnék!
Kívánom, hogy más ne járjon úgy, mint én és családom, és bátran menjenek nyaralni szeptember végén is Görögország szigeteire, mert abban az időpontban is nagyon meleg van és a tengervíz egyszerűen csodálatos, biztos vagyok benne, hogy akkor a legmelegebb, mert volt rá ideje felmelegedni a nyári hónapok alatt.
Ha egzotikus út, akkor Coral Tours. Mi velük voltunk Dominikán, az esküvőt is ott tartottuk és fantasztikus volt minden, a szervezés, a kinti idegenvezetés, az esküvő, egyszóval minden.
Most olvasom hogy még egy utazási iroda bukott be. Valami "Horvát Utazási Iroda". Az utas a saját maga megnyugtatására utazás előtti napon telefonált a leendő szálláshelyére és ott közölték vele hogy nincs foglalt szállása és különben is ezzel az irodával már két éve nem üzletelnek. Az iroda persze nem küldött semmi értesítést hogy ne utazzanak. S debreceni kiren- deltség pedig azt mondta majd fognak kapni. De mikor? Hisz már nyaralniuk kéne.
Én utazási irodával utazom és elégedett vagyok !Sőt bejártam már egész Olaszországot a kis irodával a Bécsi útról!Mos megyünk megint Észak olasz nagykörútra!Ezt egyedül kocsival triplájáért járnám be!
Kíváncsi vagyok hogy Vas Anna (Bella Tours) most hogy a lánya (Vas Bernadett) nevénre bejegyzett utazási iroda (Szikra Tours) is csődbe ment, melyik családtagjára iratja az új utazási irodát.
Ami persze megint az eredeti Bella Tours lesz csak más néven (Bella Tours-Szikra Tours ......?????) Vas Anna családtagjainak a nevén.
Ez mindenkinek feltünt csak a hivatalnak nem. Ők nem találtak semmi jogelleneset.
Amiben igazuk is van, mert a Szikra Tours papíron Vas Bernadett tulajdona (legyen az akárhány éves is, remélhetőleg nem csecsemő)
Arra is kíváncsi vagyok hány utazási iroda kerül még ki a családi névsorból.
...azért ez! Túlzástól is több amit művelsz, soltikata (miért a lányod nevén írsz megint...?, Katalin 2 ) "ámokfutása" a fórumokon a Desert Voyage megbízásából ! :-s Annyiszor megyek a modikhoz ahányszor meglátom !
Egy "Szikra Tours" nevű irodát töröltek a nyilvántartásból mert csődbe ment. Hagytak kint utasokat is. Nem mintha ismerném az irodát de jobb ha tud róla mindenki.
Utazás elött mindent megigértek tengerre néző szobától a nappali utazásig, Ugyanis én azzal a kérdéssel megyek be mindig egy Utazási Irodába, hogy tudnak-e nappal induló és nappal érkező utat ajánlani. ha nem ,már köszönök is illedelmesen és keresek olyan Irodát amelyik tud.A Desert-nél mindent megigértek , még márciusban lefoglaltuk a helyeket kéthétre a Marhaba hotelba Tunéziába.Az Iroda vezetője mindent megigért, de az egyórás beszélgetésből csak a kötő-szavak és a névelők voltak igazak.Az egészben a legkellemetlenebb, hogy a barátainkat is elhívtuk erre az utazásra. Most nem tudok a szemükbe nézni.
Vanak korrekt irodák is Pl:Neckermann igaz, hogy drágább, de a GULET-nél még egy két ezer forinttal olcsobb is lett volna ez az út.
Ha nem vagy elanyátlanodva, akkor szervezd meg magadnak a szállást, a repjegyet és vegyél elő egy térképet, nézz utána a neten mit érdemes arrafelé csinálni.
Szeva most látom a kérdésed. A "Dias Zeus" az elhíresült "Jorgos Travel" utódja. Azóta már kétszer utaztam a "Dias Zeussal", és semmi problémát nem tapasztaltam. Az iroda görög tulaja Stavrosban székel. A szállásaik kielégítőek.
Ajánlanám még az Anubistravelt. Sokan dícsérik, hogy korreket, jó iroda, nekem az egyik értékesítő partnerük ajánlotta, pedig neki kb. mindegy kinek az útját adja el. Nézd meg a honlapjukat, www.anubistravel.hu és kukkants be a Jordánia topicba is. Üdv: Emőke