Keresés

Részletes keresés

vergissmeinnicht Creative Commons License 2021.08.28 0 0 15

 

Szia Kedves Cimpa,

 

nincs semmi gond:-). Mostmár én is itt vagyok, csak sajnos nincs mit mondanom:-(. 

/Bocsánat, hazudtam../

Remélem, sikerült kipihenned Magad és jól vagy. 

 

Szeretettel: vergissmeinnicht 

cimpa7 Creative Commons License 2010.08.10 0 1 14
sikerült kiszabadulnom, nem részletezem. mostmár itt vagyok.

-dr. c-
cimpa7 Creative Commons License 2007.12.12 0 0 13
elnézést kérek, elfoglaltságaim miatt néhány nap múlva jelentkezek.

-c-
Előzmény: vergissmeinnicht (12)
vergissmeinnicht Creative Commons License 2007.12.09 0 0 12

Kedves Cimpa!

 

Először is köszönöm a választ és a lehetőséget, hogy meghallgatsz!

 

Nem könnyű elkezdeni, de belevágok...

Sok évvel ezelőtt kezdődött, amikor felfigyeltem arra, hogy valami nem stimmel, nagyon nem. A világban, pontosabban néhány ember fejében (de lehet, hogy az enyémben, remélem: nem). Feltűnt, hogy pl.: a becsület, a tisztelet, az önzetlenség, az őszinteség, a kedvesség, a szerénység, stb., amiket én személy szerint nagyra értékelek, sok körülöttem felbukkanó embernek semmit sem jelentenek. Már ekkor éreztem egy bizonyos belső nyugtalanságot, de volt egy ember, az Édesapám, akivel meg tudtam osztani a gondolataimat, aki mindig adott nekem valami bölcs tanácsot, szóval megnyugtatott.

Ő februárban sajnos elhunyt. Halálával nem csak egy szerető Apát, hanem egy bizalmas Barátot, egy megértő Társat, életem Példaképét is elveszítettem. 16 óra telt el, hogy utoljára és legutoljára találkoztunk. 16 óra nem hosszú idő. Vagy igen? Ki tudja megmondani?

Sokat marcangolom magam azon, hogy vajon mit érezhetett, mit gondolhatott ezalatt az idő alatt, amíg nem voltam Vele? Nehéz volt felfogni, még néha most is: hogy történhetett ez meg??? Itt konkrétan halálának okára gondolok (aspirációs pneumonia), és arra, hogy milyen embertelen volt az, ahogyan bántak Vele. Okolom magam azért, mert bár úgy éreztem, de nem gondoltam!, hogy nincs biztonságban a kórházban, mégsem vittem haza. Egyedüli mentségem talán az, hogy Ő nem kért meg erre. Ami még nagyon nyomaszt, hogy elbúcsúzni sem tudtam Tőle. Anya szerint erre nem volt szükség, hiszen Apuka érezte és tudta, mennyire szerettem, mégis valamiért annyira fontos lett volna nekem...

 

Ezután szembesütem pluszban azzal a ténnyel, hogy hozzám közel álló emberek valójában mennyire érzéketlenek (finoman fogalmazva). Szerencsére nem vagyok haragtartó, de - nem tehetek róla - valami megszakadt, talán a bizalom, és semmi sem olyan, mint amilyen volt.

 

1 hónappal ezelőtt elveszítettem egy Barátomat, akit szerettem és tiszteltem, azon kevesek közé tartozott, akivel értettük egymás szavát, kivételesen. Nagyon reménykedtem benne, hogy meggyógyul, de sajnos nem így alakult.

 

Hamarosan (rohamosan hamarosan) megszűnik a munkahelyem. De baromi szerencsés vagyok, mert nem tesznek lapáttal az utcára. Kaptam egy lehetőséget, egy viszonylag közeli városba járhatok dolgozni, így legjobb esetben napi 130, de inkább 150 km-t utazgathatok. Sokan, akiknek gyermekeik vannak, nem tudják ezeket a feltételeket vállalni. Velük mi lesz? Vajon? No, de inkább nem is folytatom.

 

Van még egy dolog, ami sok gondot okoz, de erről nem szeretnék itt írni.

 

Amiket érzel, fedik a valóságot, és szerintem jó emberismerő lehetsz. Bár kihasználni nem nagyon hagyom magam, igaz, vannak helyzetek (munkahely, de már nem sokáig ez!), amikor nem tud az ember nemet mondani, és bizony ezzel néha visszaélnek. 

 

Kicsit elfáradtam, kimerült vagyok, de a "legjobb" az egészben: normálisan aludni sem tudok.

Jó mély a gödör, lassan ki sem látok belőle, de egyet tudok: nem adhatom fel. Nem állok be ebbe a szánalmas tülekedésbe és a Savanyú Citromok (itt csak a rosszindulatú, ésszerűtlen emberekre gondolok) népes táborába. Próbálok a jövőbe optimistán tekinteni, ha néha oly nehéz is.

 

Kedves Cimpa!

Köszönöm, hogy meghallgattál!

Szeretettel:

v.

 

Előzmény: cimpa7 (10)
rali Creative Commons License 2007.12.01 0 0 11
Mennyit?
Előzmény: Törölt nick (8)
cimpa7 Creative Commons License 2007.11.29 0 0 10
kedves k.m. !

leveledet nem tehetem itt közzé, hiszen nem véletlen hogy nem ide írtad, de ha megengeded, itt válaszolok neked.

nyugtalanságot érzek a soraid mögött, magányos vágyódást, elégedetlenséget jelenlegi helyzeteddel és talán kicsi keserüséget.

talán mukahely, talán környezet az ami nem illeszkedik horzsolásmentesen hozzád, talán a partnered - ennyiböl nem lehet igazán megitélni, talán csak annyit hogy szeretetreméltó szerény személyiség vagy, sajnos az a fajta akit néha könnyen kihasználnak.

ha mégis úgy érzed hogy problémáidat itt névtelenül közölni tudod velünk, akkor csak bátran kezd el, hallgatlak...

-c-
cimpa7 Creative Commons License 2007.11.20 0 0 9
folytasd kérlek. ebböl még csak a lázadó bizalmatlanságodat érzem.
Előzmény: Törölt nick (8)
rali Creative Commons License 2007.11.20 0 0 7
Te aztán kened-vágod - mindössze egy képből...Nem mondom....
Előzmény: cimpa7 (6)
cimpa7 Creative Commons License 2007.11.20 0 0 6
azt hiszem értelek. letargikus vonzódásod van az elmúlás felé, csak tagadod magadban. talán kis alkoholprobléma is, de nem veszélyes, legalább is nem tartod annak. csalódtál az emberekben, a virágok nem mozognak, nem beszélnek vissza, ahogy léteznek, azzal keresnek kifejezési formát, ezért kedveled öket. nincsennek szexuális problémáid? (nem muszáj felelned).
Előzmény: rali (5)
rali Creative Commons License 2007.11.20 0 0 5
Előzmény: cimpa7 (4)
cimpa7 Creative Commons License 2007.11.20 0 0 4
nem. küldök neked valamit:

és te?
Előzmény: rali (3)
rali Creative Commons License 2007.11.20 0 0 3
Depis vagy?
Előzmény: cimpa7 (1)
cimpa7 Creative Commons License 2007.11.20 0 0 1
najó. örülj neki, neked nincs gondod. vagy van akinek elmondjad. kutyád, macskád, aranyhalad. jó neked.

de vannak mások, akik egyedül vannak mint a hegy. magasan, de egyedül. vagy csak úgy hiszik, de mit számít a valóság, amit mások éreznek, igaz mindig az számunkra, amit mi érzünk, mégha be is csapjuk önmagunkat.

élj békével.
Előzmény: rali (0)
rali Creative Commons License 2007.11.20 0 0 0
0 eddig
Előzmény: cimpa7 (-)
cimpa7 Creative Commons License 2007.11.20 0 0 topiknyitó
hogy kezdjem? elmondjam? kitárjam mindenki elé? - még meglátom. nem vagyok bizonyos benne. de más nincs akivel annélkül beszélni tudnék hogy ne a szememet keresse vagy a kezemet figyelje mint valami gyakorló pszichiáter. kezd te el!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!