Keresés

Részletes keresés

lilaköd mámor Creative Commons License 2008.02.05 0 0 133
Bolti lopássorozaton értek tetten Ausztriában egy magyar rendőrházaspárt, a Bécsben őrizetbe vett elkövetők a soproni rendőrkapitányság hivatásos állományában teljesítettek szolgálatot. A 34 éves tisztet és 29 éves tiszthelyettes feleségét azonnali hatállyal elbocsátották a testülettől – közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense kedden.

http://www.mno.hu/portal/541051
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.05 0 0 132

Óriás tömegek halatak volna bele, ha nem tud megjelenni ez a remek újság.

Amúgy meg gondolás hírt, kultúrember nem ad meg forrásnak.

Kb. ennyit erről.

De ha így történt volna minden, ahogy a cikkben le van írva akkor sincs semmi.

Előzmény: lilaköd mámor (131)
lilaköd mámor Creative Commons License 2008.02.05 0 0 131
Házkutatást tartottak a Magyar Világ szerkesztőségében

Házkutatást tartott a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának három munkatársa a Magyar Világ című lap szerkesztőségében. Az indok: 2006-ban több újságcikk is megjelent, amely az akkor még regnáló Gergényi Péter munkáját kritizálta.

Akkor ismeretlen tettes ellen a cikkben érintett személyek – így Gergényi Péter is – rágalmazás vétsége miatt nyomozást rendeltek el a szerző kilétének megállapítására, pontosabban tartózkodási helyének felkutatása céljából. A nyomozást állítólag lezárták.

Ezért is volt a szerkesztőség tagjai számára érthetetlen, hogy egy 2006-os ügyben újraindítva a nyomozást, 2008 januárjában azonnal házkutatást tartanak, és elviszik az egyik munkatárs számítógépét, amelyen a Magyar Világ hetilapot hétről hétre szerkesztik – tudta meg a Gondola.

A lap állítása szerint a rendőrnyomozók arra sem adtak lehetőséget, hogy a rendszergazdát értesítsék, és másolatot készíttessenek a gépen található valamennyi adatról. A rendőrök állítólag azt mondták: köszönjék meg „nagy jóindulatukat”, mert legalább azt engedélyezték, hogy az aktuális hétre tervezett újság megjelenéséhez legszükségesebb adatokat egy lemezre kimentse a Magyar Világ egyik munkatársa.

(gondola.hu)
lilaköd mámor Creative Commons License 2008.02.04 0 0 130
Ittasan vezettek a rendőrök, mégsem repült a jogsi 2008. február 4. 12:29 MNO Erősen ittas állapotban ült a volán mögé négy rendőr különböző gépjárművekben Bács-Kiskun megyében. Az eset még január 23-án történt, amikor is Dávod határában kollégáik megállították őket. Az intézkedő rendőrök, bár észlelték az ittas vezetés tényét, azonban a „zéró tolerancia jegyében” nem elvették a jogosítványukat, hanem hazaszállították őket – tudta meg az MNO a szerkesztőségünknek elküldött levélből. Erősen illuminált állapotban vezették autójukat Bács-Kiskun megyei rendőrök – tudta meg az MNO a szerkesztőségünknek küldött elektronikus levélből. A levél írója szerint a kecskeméti rendőrök megállították kollégáikat, majd megállapították az ittas vezetés tényét. Nem sokkal később egy ötödik rendőr érkezett a helyszínre, aki nem volt ittas, és hazaszállította a négy kollégát. Az ittas rendőrök gépjárművüket lezárva a helyszínen hagyták. Mihályné Bornemisza Eleonóra, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője lapunknak megerősítette: tudnak az esetről, az adott időpontban a négy rendőr valóban ittasan, vezetett és igazoltatásukat követően valóban nem vették el a jogosítványukat. Hogy milyen büntetésre számíthatnak az ittasan vezető rendőrök, a szóvivő nem tudta megmondani, tájékoztatást az ügyben későbbre ígért. Mint ismeretes, az ittas vezetőkkel szembeni „zéró tolerancia” január 20-án lépett életbe… (MNO)
lilaköd mámor Creative Commons License 2008.02.04 0 0 129

több banánt a köztársaságnak

aljas fegyveresek, elmaszatolt bűnök
kábelbúvár Creative Commons License 2007.12.12 0 0 128
 Az elsőrendű vádlott bemártotta egy kollégáját, a védelem a Megsebzett ünnepből vetített részleteket, Bárándy György az igazságszolgáltatás móri fiaskójával példálózott a rendőri bántalmazás miatt indult perben....
Előzmény: lilaköd mámor (127)
lilaköd mámor Creative Commons License 2007.12.12 0 0 127
Kedden újabb tanúmeghallgatásokkal, vádbeszéddel és védőbeszédekkel folytatódott annak a két rendőrnek a pere, akiket védekezésre képtelen őrizetesek bántalmazásával vádol az ügyészség [1] a tavaly őszi zavargások idején. A X. kerületi kapitányság földszintjén 2006. szeptember 21-én hajnalban rabosítás előtt várakoztatták az utcákról előállított, megbilincselt embereket. Eközben bevetésről érkező és ott dolgozó rendőrök egy hajléktalan külsejű őrizetest megrugdostak, egy perui állampolgárnak pedig betörték az orrát

http://index.hu/politika/belfold/rendor6781/
lilaköd mámor Creative Commons License 2007.12.12 0 0 126
Negyvenezer forint pénzbüntetésssel sújtotta a munkáját végző újságírót a rendőrség. Emlékezetes, hogy több médiamunkást november 17-én a Batthyány-örökmécsesnél egy be nem jelentett demonstrációról állított elő a rendőrség.

http://www.mno.hu/portal/531968
lilaköd mámor Creative Commons License 2007.12.10 0 0 125
Csak megrovást kapott a rendszámhamisító rendőrparancsnok
2007. december 9. 11:55

http://www.mno.hu/portal/531523
Wic Creative Commons License 2007.12.07 0 0 124

Fábián Gábort az intézkedő rendőrök vallomásai alapján rendzavarás szabálysértésével gyanúsították, de a bíróság az eljárást megszüntette, mert előkerült egy, az egyik körúti étterem ablakából készült mobiltelefonos videofelvétel, ami Fábián verzióját, a békés, magányos falhoz lapulást támasztotta alá. Az is kiderült a hangosfelvételből, hogy a rendőrök nem szólították fel a helyszín elhagyására a lefogása előtti percekben. A felvétel készítője és még egy szemtanú a bíróság előtt azt vallotta, hogy a férfi - az intézkedő rendőrök állításaival szemben - nem menekült a rendőrök elől, és nem tanúsított ellenállást amikor leteperték.

 

akkor kuka az eddigi ballib érv: felszólították az embereket...

 

a másik: a rendőrök hazudtak, mint a vízfolyás, amikor rendzavarás szabálysértésével vádolták meg.

 

még egy érdekesség:

 

 

Fábián Gábor feljelentést tett a bántalmazás miatt, de mivel az őt ütlegelő és rugdaló rendőrök azonosítószám nélkül, símaszkban dolgoztak, a nyomozó ügyészség az eljárást az elkövetők kilétének megállapíthatatlansága miatt megszüntette.

 

aláhúztam a két idézetben az ellentmondást...

másik kérdés: a tanúvallomást tevő (tehát ismert) rendőrök ellen indul-e eljárás, több okból is:

  • hamis tanúzás
  • pszichikai bűnsegéd
  • mint rendőrnek, kötelességük lett volna szabálytalanul intézkedő társaikat megakadályozni tettükben

gondolom, pár indok még lenne.

Előzmény: lilaköd mámor (123)
lilaköd mámor Creative Commons License 2007.12.07 0 0 123
nagyon sunyi egy mondat...az index jobbra tolódik mi?

röhej
Előzmény: Wic (122)
Wic Creative Commons License 2007.12.07 0 0 122

http://index.hu/politika/belfold/fabian8850/

 

A cechet az adófizetők állják.

hja, pont most akartam írni én is a véleményem erről a mondatról....

 

miért nem a kitüntetett rendőri vezetők prémiumából vonják le????

 

 

Előzmény: lilaköd mámor (121)
lilaköd mámor Creative Commons License 2007.12.07 0 0 121
Egy ujj- és lábtörést szenvedett férfi nyolcmillió forintot követel a rendőrségtől. A tavaly őszi rendőri túlkapások miatt százmilliós nagyságrendű lesz az összes kárigény. Fejenként több millió forintot fizethet az állam az ártatlanul előzetes letartóztatásban töltött napokért-hetekért is. A cechet az adófizetők állják.

http://index.hu/politika/belfold/fabian8850/

na menjen a búsba az index ezzel az adófizetős dumával...amúgy
lilaköd mámor Creative Commons License 2007.12.07 0 0 120
Pert vesztett a rendőrség

A Túlélés 98 Egyesület jogerősen pert nyert a rendőrséggel szemben, az ORFK ugyanis bűnüldözési érdekekre hivatkozva nem közölte, hány könnygázgránátot lőttek ki a tavaly október 23-ai tömegoszlatás során. A rendőrségnek azt is közölnie kell, mennyibe került a parlament és a Szabadság tér körbekordonozása.

A Túlélés '98 Egyesület még tavaly novemberben közérdekű adatok kiadását kérte az országos rendőrfőkapitánytól, szerették volna tudni a kilőtt könnygáz gránátok összetételét, élettani hatását, illetve azt is, hány egészségügyi intézményt készített föl a rendőrség az esetleges sérültek ellátására.

A civilek szerették volna megtudni azt is, mennyibe került a Kossuth tér és a Szabadság tér körbekordonozása, a vaskerítéseket bérlik, avagy a rendőrség tulajdonában állnak-e, illetve összesen mennyit használtak fel.

A rendőrség írásos válaszához mellékelte a könnygázgránátok használati utasítását, illetve a leírását, amelyek tartalmazták a gránátok összetételét, ellenben azt csak részlegesen, hogy az emberre milyen veszélyek leselkednek, ha a gázt belélegzik, vagy a szembe kerül.
http://index.hu/politika/belfold/pertveszt071/?main&rnd=398

Azt például, hogy mennyi az esetleges halálos adag a szerből csak patkányok vonatkozásában adták, ugyanakkor az adatlap minden esetben haladéktalan orvoshoz fordulást javasol. A bíróság sem első-, sem másodfokon nem írta elő ugyanakkor a rendőrségnek, hogy közölje, az egészségügyi intézmények közül bármelyiknek is szólt volna a várható sérültekről.

A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla indoklásában mindezt azzal magyarázta, hogy olyan adat közlésére nem lehet kötelezni egy szervet, amely nincsen a birtokában. Az ítélőtábla ugyanakkor megváltoztatva az elsőfokú ítéletet, amely csupán egy-egy könnygázgránát árának közzétételét rendelte el, kötelezte az ORFK-t arra, hogy adja ki, tavaly október 23-án hány gránátot lőttek ki és ez mennyibe került. Kötelezték a rendőrséget arra is, hogy tételesen ismertessék, mennyibe került a Kossuth tér és a Szabadság tér körbekordonozása.

A hatóság ugyanis az elsőfokú ítélet alapján csupán annyit közölt, összesen 1086 kordonelemet szereltek össze és ezekből a Kossuth tériek napi 98 ezer forintba kerültek. Az összesítésből azonban kimaradt, hogy mennyi volt a rendőrség saját eszköze, illetve hány elemet béreltek.

Hermán Péter, a Túlélés '98 Egyesüllet titkára az Indexet arról tájékoztatta, hogy az ítélet írásba foglalása után döntik majd el, élnek-e felülvizsgálati eljárási kérelemmel. Ugyanakkor leszögezte, érthetetlen számára, hogy a rendőrségnek miért nem kellett számot adnia arról, felkészítette-e az egészségügyi intézményeket a várható sérültekre, illetve az sem világos számára, miért nem figyelmeztetett a rendőrség nyilvánosan a könnygázgránát bevetésének veszélyeire, illetve hogyan lehetséges az, hogy csak a patkányokra vonatkozó adatok állnak rendelkezésre a könnygáz halálos adagjáról.
lilaköd mámor Creative Commons License 2007.11.29 0 0 119
Rendőrök oszlatták fel a diáktüntetést

A Lengyel Gyula kereskedelmi szakközépiskola diákjai kezdtek el tüntetni az ebédszünet ideje alatt a Fővárosi Közgyűlés épülete előtt. A gyerekek "407" feliratú táblát tartottak maguk elé, amiket többek között Demszky Gábor is megnézhetett.

http://index.hu/politika/belfold/kozgy1129/
lilaköd mámor Creative Commons License 2007.11.29 0 0 118
A strasbourgi Európai Emberi Jogi Bíróság állásfoglalása értelmében a bejelentés nélküli, békés politikai demonstrációkat a rendőrség nem oszlathatja fel. Strasbourg szerint a gyülekezés és a társulás szabadságát védő törvény az egész unióban érvényes. A magyar rendőrség szerint nem. Az alkotmány szerint „Magyarország független, demokratikus jogállam”. A magyar rendőrség szerint nem.

„Ha mégis demonstrációra kerülne sor, vagy demonstratív módon többen megjelennének az örökmécsesnél – állt a tüntetés előtt kiadott hatósági közleményben – a BRFK a leghatározottabb módon fel fog lépni a csoporttal szemben.” Nyílt fenyegetés? Persze. Egy darabig az volt a jelszó, hogy „lehet tüntetni a Parlament előtt.” Most már az: „ha kinyitjátok a pofátokat, beverjük.”


http://www.mno.hu/portal/529847
Szul Creative Commons License 2007.11.23 0 0 115

fuck the pigs!

 

"gyurcsány szabadlábon, sydnei bajnokát meg leteperitek!"

lilaköd mámor Creative Commons License 2007.11.22 0 0 114
A BRFK közleménye szerint a Legfelsőbb Bíróság által is jóváhagyott, jogerős ítélet értelmében jogtalanul zárták rács mögé és tartották fogva 2003. december 1-jén Budapesten - rendzavarásra hivatkozva - Kocsis Imrét, a Lelkiismeret '88 Csoport aktivistáját és 31 társát. Ez alapján a főkapitányság megsértette az érintettek személyes szabadságát, gyülekezési jogát és emberi méltóságát is. A BRFK az intézkedései miatt nem vagyoni kártérítést fizet az érdekelteknek, amelyekkel az okozott sérelmekért megfelelő módon ellentételezést nyújt. A Budapesti Rendőr-főkapitányság egyúttal elnézést kért a jogsértés miatt.
http://www.stop.hu/articles/article.php?id=231398
lilaköd mámor Creative Commons License 2007.11.22 0 0 113
Rendőrség: 'meg lesztek b**va, k**gök!'

elszigetelt és egyedi esetek:)))lennének?


egy másik szaktopik.
Szul Creative Commons License 2007.11.22 0 0 112

nem volt szokás????!!!!!!!

 

mi van nálatok a szokásjog van még divatban

 

felvilágosodás, kodifikáció, törvények uralma, írott jog

 

hallottál már erről

 

messze vagy attól hogy te oktass bárkit

 

lejárt a szoli mi?

 

:)))

Előzmény: betoppanó rokon (109)
betoppanó rokon Creative Commons License 2007.11.22 0 0 111

További kellemes rendőrbasztatást!

 

Viszlátás.

betoppanó rokon Creative Commons License 2007.11.22 0 0 110

Nem is ajánlom, hogy IRL-ezz. :-))

 

De tájékoztatni szeretnélek, hogy nem vagyok REBISZ-es és nem dolgozom csapatszolgálatban soha.

 

Előzmény: lilaköd mámor (108)
betoppanó rokon Creative Commons License 2007.11.22 0 0 109

Nem, egyszerűen nem volt szokás.De te is tudod, csak kötekszel.

 

Na, további szép napot! :-))

 

 

Előzmény: Wic (107)
lilaköd mámor Creative Commons License 2007.11.22 0 0 108
forrás?

:)))
majd mingyá jön, hiogy ne irl-ezzünk mint a múltkor :DDDDD
Előzmény: Wic (107)
Wic Creative Commons License 2007.11.22 0 0 107

Ha nem lennél hülye, tudnád; korábban- 2007 már. 15 elött- soha nem viseltek azonosítót csapatszolgálatban a rendőrök.Világos ez?

 

forrás?

ezzel azt állítod, hogy a rendőrség törvénytelenül működött csapatszolgálatban?

Előzmény: betoppanó rokon (101)
betoppanó rokon Creative Commons License 2007.11.22 0 0 106
Csak oktatom a hozzád hasonlókat.Hozzátenném még, hogy korábban kezdtem a fórumozást mielött a rendőrbasztatás elkezdődött. :-))
Előzmény: lilaköd mámor (105)
lilaköd mámor Creative Commons License 2007.11.22 0 0 105
Ha nem érdekelne, nem enne itt a fene.
Előzmény: betoppanó rokon (104)
betoppanó rokon Creative Commons License 2007.11.22 0 0 104
Ja, egyébként ha rendőr lennék akkor mi lenne?Szerinted mennyire érdekelne, hogy mondjuk neked vagy egy wic-nek mi a véleménye?
Előzmény: Szul (102)
betoppanó rokon Creative Commons License 2007.11.22 0 0 103

Kár veled.De tényleg.

Menthetetlen vagy.

Előzmény: Szul (102)
Szul Creative Commons License 2007.11.22 0 0 102

csak nem megtalálva érzed magad

 

csak nem egy rendőrhöz van szerencsém??

 

úgy tudom a rendőrségi tv szerint rendőr csak azonósítóval rendőr

 

lehet hogy egy törvénytelen gyakorlatra hivatkozol?

 

szvsz a rendőrség 1 év alatt sokat javult

kár hogy ennek nem egy ártatlan járókelő meghurcolása, kínzás értékű testi fenyítése és bírósági eljárás az ára

az újságírók baszogatás folt a javuló intézkedéseken

 

tavaly nem lehetett tudni ki a rendőr ki a rendontó a felelősek kitüntetést kaptak vagy bizalmi beosztásba kerülnek

 

ez nem tesz jót a jogállamnak a rendőrségnek az országnak

és tovább növeli a közvélekedést, hogy a kormány használja a rendőrséget politikai célra...

 

 

Előzmény: betoppanó rokon (101)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!