Sziasztok! Kérdésem lenne, hogy mi lehet a baja az aranyhalamnak. Képet mellékelem. 150 L akvárium, pár növény, 2 aranyhal, 1 óriás algaevő harcsavával. Étvágya van a beteg teleszkópszeműnek, a másik fátyol farkú annak látszólag semmi baja
Sziasztok ! Hogy ha érdekeltek vagytok a Nano Akvarisztikába vagy növényes akvarisztikába! Akkor a mi oldalunk nektek való kifejezetten ezzel foglalkozik 3000 ft fölött ingyenes a szállítás ! Vannak akvárium szettek, co2 beoldás, víz tesztek , táptalaj, szűrők, növények , növény tápok és egyéb kiegészítők! NÉZZETEK BE !
Sziasztok. Egy 100x45x40-es hasznalt akvariumot vettem es sajnos csak otthon vettem eszre hogy a egyik sarkan uveg lepattant kb 1.5cm-en . Szerintetek igy lehet hasznalni? Kb 4 eves gyari akvarium.
Szokták mondani hogy ahány liter annyi centi hosszusaga a halaknak összesen. Persze fugg a halak kifejlett meretetol is. Kicsi halbol tobb egyed. Az több kopoltyú
Segítséget szeretnék kérni, van egy ismeretlen lakóm :)
Tavaly olaszországból hoztam homokot (velencei régió), mely az édesvízi akváriumom alapja.
Volt benne egy csigaház, mely szépen pihent hónapokon át. Na de most! 1 hónapja életre kelt és mászkál, már ki is meri dugni a kis csápját. Van egy kis vaskos nyelve is, amiverl körbe szokott tapogatni.
Abban kérek segítséget,hogy hogyan kell kiszámítani egy akvárium fényszükségletét. Mi az ami számít, a fényerő (W) , vagy a lumen és ezt hogyan kell számítani, egy adott literhez, vagy az akvárium méretéhez? Ha lehet LED fényforrással oldanám meg a világítást. Előre is köszönöm a segítséget.
Van egy kb. 140 literes egyedi méretű (szélesség: 86 cm, mélység: 40 cm, magasság: 40 cm), behátterezett, korábban sügéresként működött akváriumom, ami valszeg, alul ereszt (évek óta nem használom, szobanövények vannak benne), terráriumnak viszont ideális lehet. Akit esetleg érdekel, ingyen elviheti. (Üvegtető természetesen van hozzá.) Zuglóban van.
A 06húsz97-huszonöt-400-három számon elérhető vagyok.
Sziaztok! 110 l-es, 80 cm hosszú üvegtetős akváriumra keresek világítást. Hátha van valakinek használaton kívül v meg tud nevezni egy forrást, mert igazából nem találok sehol. Vagy nagyobbak, vagy kicsik, vagy nagyon drága ledesek (60eFt). Privátban a legjobb! Köszönettel!
Az is érdekelne, ha valaki csinál ilyeneket. Különben van egy üveghasábom, ez a régi, 2 db fénycső és minden, de totál újra kéne szerelni -ha valaki ilyen villanyos szaki, megköszönném (meg kifizetném persze :-) ha meg tudná csinálni.
Sziasztok! Kb. 1 hete lettem akvárium tulajdonos , ami 50 literes és szeretnék bele világítást, nem túl drágát, az akvariumban élő növények miatt is fontos lenne, molly fajtájú halaim vannak egyébként. Szóval nem tudom mekkora és milyen világítást szerezzek be. A válaszokat előre is köszönöm szépen! :)
gondolom középkemény vagy kemény a csapvized akkor nem igen kell foglalkozni a ph-val a kh-t nem növelik tovább a mészkövek heti 15-20% részleges vízcsere szükséges a szűrőt leszívott vízben mosd ki hogy ne pusztuljanak el a nitrifikáló baktériumok az aranyhalakat és a vitorlásokat add el valakinek nagyon kicsi nekik+teljesen más igényeik vannak és nagyon kicsi is nekik ancik mellé szerezz egy hímet és szaporodni is fognak el kell döntened mit szeretnél benne tartani ekkorában már lehetnek kis tanganyikai ikrázó sügérek,törpesügérek,pontylazacok vagy elevenszülők az hogy miből mennyi lehet benne attól függ milyen a szűrőd a talaj legyen homok vagy valami kis szemcséjű mert a kavics közé berohad a mulm
Kaptam ajándékba a napokban egy 133 literes akváriumot benne 2 aranyhal 2 nosteny anci 2 vitorlás hal egy belső szűrő. Szeretném megtartani, de még kezdő vagyok az akvarisztikàban. Sajnos nem tudom mik a halak igényei , milyen növényeket ill technikát érdemes venni. Gondolom a ph szabályozás is fontos. Szeretnék tőletek tanácsokat kérni ezzel kapcsolatban. A válaszokat előre is köszönöm.
Sziasztok! Sok érdekességet olvasgattam a forumon.3o éve foglalkozok akvarisztikával és azóta van akváriumom.Kérek segítséget ,tönkrement a belső szüröm ami 30 évig müködött. Ajáljatok nekem belső szüröt,ami csendes levegőztet is és szivacsbetét legyen benne . Akvárium 170 literes. Az előttem szolonak szeretném irni,a neonhal kb.9 honapig él,és igen érzékeny a viz PH értékére
Kb fél éve van egy 80-literes fali akváriumom, benne 12 neon, 2 pleko , 4 páncélos.
Ami a kérdésem lenne az az, hogy a neon halaim kb havonta, másfél havonta egy egy darab elpusztul.
Nem hiszem hogy fertőzés vagy a víz lenne, mivel mindig csak egy lesz beteg. és pár nap vagy egy hét alatt elpusztul, mellette az összes többi hal vidáman úszkál színük élénk esznek rendesen.
Az első alkalomnál kettő pusztult el rövid időn belül, azokat a betelepítés maceráinak tulajdonítottam. később pusztult el még egy, annál arra gyanakodtam, hogy szárnyas hangya invázió volt a lakásban, és bejutott egy amelyiket a szemem láttára ette meg az egyik neon. ( gyanítottam, hogy ő pusztult el).
De a minap még egy letette a lantot, és kezd bosszantani a dolog.
Amit az akksiról tudni kell :
80 liter, változatos növényzet, panzi szemcsés illetve lemezes eledel, panzi tablettával kiegészítve, ( hetente egy spirulina tabletta is ).
az első 3 hal pusztulása úgy zajlott, hogy először kifakultak, ettől függetlenül elvoltak. később mintha belülről meg feketedtek volna, sötét foltok lettek rajtuk, de belülről.
most a legutóbbi nem sötétedett el, csak kifakult és kimúlt.
pusztulásuk előtt egy két nappal nehézkes mozgásra lettem figyelmes tudtak íszni, de inkább rövid ídőre erőteljes mozdulatokkal "ugráltak" arrébb.
Kérdésem az lenne, hogy van e valakinek valami ötlete mi okozhatja ezt a jelenséget?
Sziasztok! Tegnap találtam egy homokszűrős (Fluidized Sand Filter) megoldást. Próbáltam utána nézni magyar oldalakon (van, lehet vásárolni), de véleményezés nem igazán volt. Egy külföldi oldalon azt írták (google fordító), hogy nagyon jó, mert a mechanikai és biológiai szűrést is végez egyszerre. Állítólag a homokszemcsék oldalán nagyon jól megtudnak telepedni a hasznos bacik és azok tisztítanak, mint pl. a Siporax. Valaki ismer ilyet? Használ valaki ilyet? Tényleg annyira jó hatásfokkal dolgozik? Akkor más szűrés nem is kell hozzá/mellé? És mi a pontos működése? Melyik csövön jön be a víz és melyiken távozik? Nem megy vissza az akváriumba homok?
Itt egy-két link amiknél már használják...
https://www.youtube.com/watch?v=fLYLd3Bldkw
https://www.youtube.com/watch?v=e5u9oW-PSy0
https://www.youtube.com/watch?v=9tqk2cFDi5o
Itt vannak netes-google képekt: https://www.google.hu/search?q=Fluidized+Sand+Filter&biw=1280&bih=890&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=f1suVcjTDqacygPS84HACQ&ved=0CAYQ_AUoAQ#imgrc=_
Szerintem használt aksit vegyél és saját magad csináld a hátteret és jó érzés hogy magd építed a megtakarításról nem is beszélve. 50 - 60 literben jó esetben 6-8 db rákot tudsz tartani
Abban kérnék segitséget hogy lecserélem a régi akváriumom egy 50 vagy 60literesre.A kérdésem az lenne hogy tudtok e ajánlani honlapot ahol tudok olcson jot venni.Tapasztalat esetleg vagy valami.Illetve milyen szüröt ajánlotok bele.Én ezt az oldalt találtam nemtudom mennyire jó:http://www.akvarium-terrarium.info/
A lakója egy kaliforniai vörösrák lenne.Illetve milyen állatot tehetek be mellé?És mennyi rák férne el 50-60 literen.