Keresés

Részletes keresés

generatingpower Creative Commons License 2008.01.30 0 0 41
kik a hulyegyerekek?? akik 19.90-ert kinalnak protection-t?? Neked van??

Amikor megkapom a felujiotott credit card-ot, akkor telefonon fel kell hivni es bemondani a 4 last ss neumbert. Nos ha valaki mar ellopta a szamot es csinaltatott, akkor mar tudja, nem?? mi ebben az activalasi trukk???
Ez olyan felhivas kozben megkerdeznek: mondja valoban maga az akinek kiadja magat? Ha erre a valasz igen, akkor jo...........aktivalva.
generatingpower Creative Commons License 2008.01.30 0 0 39
nem értem mit akarsz ezzel a szivarral.
Itt nem arrol van szó, hogy te vagy én vagy hálosapka eredményesek vagyunk az USA-ban és vitted valamire,, kialakultál stb...
Hanem arról, hogy az USA gazdagnak és hatalmasnak tünik, miközben nem tudja megoldani akár a differenciált health insurancet sem. Ehelyett egy üzleti cirkusz az egész. Ugyanugy, mint az identy theft-el is. A szisztéma hibája, hogy ID theft lehetséges, nem szépen mondva egy szégyen, hogy egy ilyen szuper országban gyerekjáték credit card-ot szerezni más nevében és ráterhelni 20 ezer dollárt..

De a nagyobb szégyen, hogyha fizetsz 19.90-et akkor minden meg van oldva. Kérdezem, valaki 19.90-ért meg tud védeni, a hatoság pedig hivatalbol nem. Tehát fizetsz adot, hogy biztonságos papiropkkal rendelkezzél, de az nem elég, plusz 19.90-et adjál még ha nyugodtan akarsz aludni. Ugyanez virus vonalon is. Az internet provider miért nem gondoskodik hivatalbolm hogy ne terjengjenek virusok.

Nos a magyarázat egyszerü: az egész ugyanolyan business, mint az insurance. Egyszerüen meg lehetne oldani, de akkor valakik elesnek hatalmas profitoktol. Talán éppen a fed.-nek vannak ebböl oriási bevételei..

A drod elleni álcahéboru is azért van, hogy azon a cimen egyre több rendör legyen. Ezt nem én, hanem Amerika szerte az emberek véleménye.

Amugy a union strong. Mint mindig, tehát a jolismert frázisok betanulva: termelékenység növekedett, gazdaság fellendült, ipar kereskedelem fejödik, az emberek elégedettek, free hotdog lesz a majálison.....rohanjunk.

Közben Canada röhög rajtunk, ott nincs öndicséret, nincsenek szolamok, csak ugy félkéz general insurance van, és az emberek jol vannak fizetve, tisztaság, rend, békesség----de sajnos hideg van. Semmi sem tökéletes, van akinek aproság, nekem sajnos nem, én akkor is itt maradok, ha ennél 3-szor több probléma lesz. Utána elköltözök a Csendes Oceán egyik szigetére, insurance ott nem kell.
Előzmény: Törölt nick (38)
generatingpower Creative Commons License 2008.01.30 0 0 37
hogyan gondoltad? ez nem ingyenes insurance, hanem mindenki fizet. Minden cég köteles legyen insurancet tartani. Ez teljesen egyszerü. A canadaiak sem ingyen adják, és ott sem fizeti az egyik a másikét.

Tehát adot fizetsz és azon utakat, hidakat épitenek. Nos akkor aki nem fizet adot -mert éppen munkanélküli - az ne menjen keresztül a hidadon, amit te fizettél ki?? Korábban az ö pénzéböl is épitették, de most menjen körbe, nem?? Mert ma nem dolgozik, csak te.
vagy azt hiszed, hogy a te szaros 1000 dollároddal megvetted magadnak a USA betegellátását, és te fizeted az orvosokat??

Nem, az orvosi ellátást messze nem fedezi az insurance coverage. A korházak milliárdos költségei mind mind közös pénzböl vannak fedezve.

Mellesleg szerinted jelenleg azokat milyen pénzböl kezelik, akiknek nincs insurance-jük? Azok meghalnak? Egy frászt. Ugyanugy ellátják öket is, és ---föleg nonpaid insurance case-böl él a korház. A governmentnek beadja és a governmetn fizet, mint a rezes. Vagy gondolod, hogy a korház adosságba keveredik mert ellátja a fél országot insurance nélkül?? Egy fenét, a korházak nagy része állami és egészen máshonnan jönnek be a pénzek.
Előzmény: Törölt nick (35)
generatingpower Creative Commons License 2008.01.29 0 0 34
olzan insurance, ahol mindent fizet a biztositó, olyan csak a Bundesrepublik Deutschlandban és Canadában van.
Itt egy vastag könyvet kell betanulnod, ahol leirják, hogy mikor igen és mikor nem, és.......... Vagy nincs ilyan policy ismertetö? Ilyesmik nem voltak pld. Németországban. A vállalat csak a Krankenkasse számodat adja meg, és ha nem tudod, akkor is benne vagy a AOK listában, minden orvosnál leadva.
Nincs válogatás, hogy ehhez vagy ahhoz az orvoshoz mehetsz csak. És ha korházba kerülsz, akkor nem a földszinten, emeleten vagy a tetöterasszon helyezik el az ágyadat, hanem azon az osztályon ahová tartozol.

Mindegy hogy segédmunkás vagy igazgató, mindenkinek jár a kompjuter röntgen és olyan gyogyszer, ami meggyógyit.

Ezzel együtt itt az USA-ban szeretek élni és nem megyek sehova.
Csak nem kell hazudozni, hogy itt kolbászbol van a kerités. de ha abbol is van, akkor sem lehet törni belöle.
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.29 0 0 33
De van.
Előzmény: generatingpower (32)
generatingpower Creative Commons License 2008.01.29 0 0 32
többmillio ember nem tudja megengedni, mégis itt él, és te is csak a szerencsére appellálsz-hátha nem lesz bajod. Olyan insurance nincs amiröl beszélsz.

Én leéltem az életemet insurancéval, nagy cég mindent cover-olt, ---miközben nem voltam beteg sosem. Most amikor kellene, most nem coverol mindent. Ezzel együtt szeretek itt élni és nem megyek sehova, a többiekkel együtt gambel tovább. És mindenkit ellátnak, senki sem hever az utcán
Előzmény: Törölt nick (31)
generatingpower Creative Commons License 2008.01.29 0 0 30
ismetlem, nem rolam van szó. Aki hozzád hasonloan igyekszik és hajt, persze hogy elér valamit. A zavaro az marad, hogy behazudjuk magunknak a frankot. Igen azt mondják, hogy minél több a kiadás annál többet kell keresni.

Persze hogy gobdolkodunk. Self empl. but a feleség insurance dolgozik. A nejem urán 185 dollár volt havonta, persze magas deductable és mindenért cirkusz.

Ne legyen az a nagy jolét, de a biztositás mindenre terjedjen ki. Te ma jol vagy, de ha netán megbetegszel akkor mindennek vége. Olyan biztositásod van ami mindent fizet?
Előzmény: Törölt nick (29)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.29 0 0 28
Ménemhúzolvisszaap--ba.
Tül sok baromságot hordassz itt össze vissza. Ha ez alatt az idö alatt elmennél valahova takarítani, lenne biztosításod és nem sírnál itt mint egy fürös.
Amiben vagy te választottad, most eszed amit föztél.
Előzmény: generatingpower (25)
generatingpower Creative Commons License 2008.01.29 0 0 27
az van amit irtam. nem bajom van vele, csupan gondolkodunk. Erthetetlen az egesz, maskepp is lehetne, van ra penz es megis
Előzmény: Törölt nick (26)
generatingpower Creative Commons License 2008.01.28 0 0 25
dental-health ?? fejlett orszagokban egyre megy.
Az USA csak segiti a vilagot, milliardokat fizetunk segelyekre, ilyen aid olyan aid, de a USA citizen menjen es vegyen gyogyszert Canada-ban vagy Mexicoban, es csinaltassa a fogat kulfoldon.
Kozben jo kisfiu, menj szavazni es hangoztass oheber dumakat a hatalmas jotekony amerikai kapitalizmusrol, dream come true stb...

Canadai barataim rohognek rajtunk, es emelik a gaz arat, Nafta alapon mindent lehet.
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.28 0 0 24
Ne keverd a dentál insurance-t a health-al.
Előzmény: generatingpower (23)
generatingpower Creative Commons License 2008.01.28 0 0 23
ez a rendelö pedig Newport Beach-en van, mond ez neked valamit?? Állitolag az USA leggazdagabb vidéke, bár ki ezt ki azt mondja (olyan ez mint a legjobbak a magyar nök)
Nos itt is tele vagyunk hirdetéssel, benne vagyunk a profi szervezetekben is, a resume-ék gombnyomásra mennek és az ajánlatok jönnek.
De most valami uj dolog van: a dokik átalakitják a technologiát, többtizezer dolláros vadi uj digital x ray -ék jönnek és palotákban rendelnek, LCD dvd müsor a kezelés közben és ...........és egy tömés 600 dollár--ami pár éve 45 dollár volt.

Az önrész és az áark már a vároteremben lerendezödnek, percek alatt a kezedben a kinyomtatott invoice--mielött bemennél. Nincs kec-mec a biztositó mindig azt nem fizeti, ami éppen aktuális. Az amerikai betegbiztositásra a legjellemzöbb, hogy sosem arrol van szó, mit fizet, hanem hogy mit nem fizet.

Csemegének: a minap a kasszánál egy nyugdijas néni épp 285 dollárt pengetett ki elöttem, és kicsit elkeseredve sohajtotta-- hja ez igy a medicare-el, jesszusom, mennyi lenne anélkül----------

Igen, ez a gyogyszeripar csapdája: annyiért adják a fontos gyogyszereket, amennyiért akarják: majd nem veszem meg? és meghalok?? egy frászt.
Monopolium. Az FDA nem enged behozni akármit-- az akármi esetleg 10-szer olcsobb lenne, de nem biztonságos. benne lehet a terrorizmus keze.
Tehát a nyugdijas ki van szolgáltatva: a házáért fizetheti az idöközben csillagászati árakra felértékelt házának az adoját, és az egyre emelkedö gyogyszerek árait. Amugy jol vagyunk.
Előzmény: Törölt nick (22)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.28 0 0 22

Nem lehet mervado, amit en tapasztalok, mert ez itt egy hihetetlenul gazdag kornyek. Nememlekszempontosan - de a 20 leggazdagabb countybol 15 itt van, vagy valami ilyesmi, es verekednek a dental assistantekert. Usd be, Northern Virginia, a munkahely keresobe, szerintem egybol sikitozas jon ki, ide gyere.

 

Az, hogy az altalanos egeszsegbiztositas jobb-e, vagy rosszabb-e, igazan nem tudom. A nyugat-europai pelda elegge megragado, mondhatni, irigylesre melto.

Előzmény: generatingpower (21)
generatingpower Creative Commons License 2008.01.28 0 0 21
mondsz valamit. Houstonban pld. csakis certified dental assistent alkalmaztak és jo pénzért. És ott a házak 4-5ször olcsobbak mint itt, a keresetek majdnem ugyanaz, mint itt. és nincs state tax.

Keleti part?? Hát azt te tudod, hogy van ez DC körül. Egy tuti, hogy New Yorkban sem fizették túl, persze nem az 5th Ave hires magyarjánál volt, hanem Queens-ben egy örmény dokival dolgozott, aki mellesleg az egyetemen is tanitott és jo fej volt--csak hát a páciensek és az árszabályzat és a biztositók---szoval napi 10 órát dolgoztak hangaymodra, hogy "fussa"nyáron europai nyaralásra és hát a millios adosságok törlesztése is menjen. Egy newyorki praxist berendezni, fenntartani stb... és nem saját persze...........

Nos itt jön be ez a biztositás. Münchenben ilyen gond nincs. Mindenkinek mindent fizet a biztositó és a fogorvos barátunk tele van munkával, páciensekkel...

Itt az USAban valami nem stimmel. Ömledezünk a gazdagságtól, de most is insurance nélkül dolgozik a nejem. És 8 dollárért.
Előzmény: Törölt nick (20)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.27 0 0 20
Letezik, letezhet? Hogy a keleti part pont az ellenkezoje?
Előzmény: generatingpower (19)
generatingpower Creative Commons License 2008.01.27 0 0 19
hát igen, tegnap láttam a TV-ben a lasvegasi usa szépségkirálynö választást. Fény és pompa, az emberek tele pénzzel, és --- 8 dollárt ajánl a fogorvos a nejemnek--20 mile autozás - insurance nuku, benefit nuku, és még a 40 ora sincs ki.........Nem hülyéskedek.
Előzmény: Törölt nick (18)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.27 0 0 18
Azért ez már szégyen.
generatingpower Creative Commons License 2008.01.27 0 0 17
most mi lesz ezzel a recesszioval? egyre csak hallani, megyünk lefelé----aztán csak csillogást meg pazarlást látni körbe körbe.

Mondjuk az döbbenetes, hogy a milliomos dentist 8 dollár orabérért alkalmaz asszisztens, miközben a benzin 3 dollár/gallon. A yellow pages tele van fogorvossal, insurance nincs, pénz nincs fogat csinéltatni........... Mi a fene van itt???
Előzmény: Törölt nick (13)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.17 0 0 12
Csak azért mert a $ már nem az ami évekkel ezelőtt volt, és az angol font nameg a hülye Euro is veri a piacon. Azonban én úgy hiszem hogy a USD vissza fogja magát verekedni a késői 1990 es éveki erejéhez
Csakúgy érdekességből amikor németben voltam a hadseregbe persze USD be kaptuk a fizetést és a átváltés deutche márkára nagyon kedvező volt. Majden minden GI BMW meg Merciket vett, nem hülyülök
Előzmény: Törölt nick (11)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.17 0 0 10
Te melyiket választanád?

$100 vagy £100
$100 vagy €100
Előzmény: Törölt nick (9)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.17 0 0 8
Gambel Oak (Quercus gambelii)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.17 0 0 7
A szabad árfolyam mióta manipulálás? Vagy neked már a nem manipulálás is manipulálás?
A FED egy óra alatt meg tudná változtatni a helyzetet, de akkor meg az infláció miatt sírnál.
Előzmény: Törölt nick (6)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.17 0 0 2
Leave him alone, English is his second language.
Előzmény: Törölt nick (1)
bindera Creative Commons License 2007.11.17 0 0 0
j0 0tlet
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.17 0 0 topiknyitó
évek ota gyengül a dollár akár a tehetösebb valutákhoz képest is, de pár éve már a román lejhez képest is.
Az ember azt gondolná, hüha, ennek még a végén rossz vége lesz. Néhány magyar barátom már vészharangokat kongat, jön a recesszio stb..
Közben én arra gondoltam, hogy ez egy gigantikus trükk is lehet, hiszen az USA belföldi forgalmában nem nagyon érezhetö kár ebböl.
A trükk abban lehet, hogy a tartozásos bond-okra kapott pénz akkoriban még jobb váltással fel lehetett használva, visszavásárlásnál viszont a kisebb értékü dollárral nagyot nyer Amerika.

Ezekkel a pénzváltásokkal a bankok is hatalmasakat nyerhetnek. Ha pld. egy amerikai bank a leértékelés elött bespájzolt eurobol (én sajnos nem, nekem nem volt erre pénzem) most az értékesebb eurobol sokkal többet vásárolhat külföldön, és hát sokkal több dollárt is kap- ami a jelek szerint nem sokkal ér kevesebbet itthon.

De ha a fed.res. spájzolt be abbol az eurobol, amit a Kinának adott bondokbol lecsipett dollárbol vett, akkor a fed is hatalmasakat nyert.
A nyilvánvalo vesztes tehát Kina, és az akinek az USA dollárban tartozik. Kina után a Szaudiaknak tartozunk, de az oroszok és Brasilia is nagyokat buknak ezen a transzakciozáson.

Mivel a világ jobbára a dollár árfolyamot használja (olajban is ugyebár) csakis az jár jol, aki dollárban tartozik.

Vagy nem jol látom? Mire lehet számitani? Költsem el gyorsan azt a kis megtakaritott pénzecskét is? hiszen emelkedhetnek az árak...........

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!