Szili: Debreczeni egy bértollnok 2010. október 16. 05:00
Magyar Nemzet Egy magánbeszélgetés alkalmával Debreczeni József megvallotta, hogy tollba diktálták neki a Gyurcsány Ferencről szóló könyvét – ezt Szili Katalin nyilatkozta Magyar Nemzetnek, aki azonban azt nem akarta megmondani, hogy ki tette ezt, bár a beszélgetésből kiderült, nem Gyurcsány volt az.
Nekem, jobbantnak, se kell sokat magyarázni, hogy létezik abszolút igazság. S alkalomadtán az említett négy pontban is komoly vitákat folytathatnánk...
Azért mondtam, hogy nem lényeges, mert a topikban az a fontos: Debreceni szemlátomást negatív töltésű posztmodern olvasatként használta az említett dolgokat, hogy még azzal is üthessen, amivel személy szerint ő maga nem ért egyet. Szóval itt nem a dolog objektív megitélése, hanem D. lealacsonyodása a téma.
"Végül, de nem utolsósorban olyan morális tényezőkről, mint a politikusi elhivatottság és a felelősség."
..és a mondat befejezve. A szövegelőzményből adódóan persze, hogy a újra pártmorálra gondolt. Az meg szent és sérthetetlen. És mi van a nagybetűs morállal?
Debreczeni jól ismeri a magyar politika szereplőit, igen aktív, sokat ír, próbál nem hazudni, elemez, vannak jónak tűnő meglátásai ... pártpolitikai céljait újabban nem is rejti véka alá.
Olyan mint a legtöbb zsoldos katona. Ügyesen forgatja a kardot, akár taktikai tanácsot is tud nyújtani, de a legnagyobb kérdésekben ő is igen buta.
>>a párt tagjai és szimpatizánsai között 79 % GYF támogatottsága
No, és most célnak lett kitűzve a 100%, akár azon az áron is, hogy menjen az a 21% aki Szili miatt húzza oda az X-et??? ;)))
Jó volna ám körülnézni, hogy Szili kicsinálása után Sipánka és a kesze-kusza hajú Göncz Kinga lenne a ballib női vonala, egy szintre kerülve ezzel a Fidesz hasonló borzalmaival.
Az a büdös helyzet, hogy a két osztat versengésében Szili az a bizonyos paraszthajszál, amivel a ballibnek esetleg esélye volt/van nyerni. Kit érdekel, hogy buta? A szavazó is az.
>>Szili nem tud mszp-től eltaszítani, nem gondolkodó emberre, aki Szili agymeéseire hallgatna, nem kell mszp szavazónak
Ez nettó hülyeség, az MSZPaz még nem teljesen a "minőségi emberanyag- élcsapat" szerűnek képzelt volt SZDSZ-t leutánzó klón. Ha azzá lenne, akkor borítékolhatjuk neki az 1%-ot.
Szili az MSZP-nek nem tud szavazatot szállítani, de vinni annál többet.
Ez alatt a nick alatt tényleg bármit le lehet írni? Ez a nick teljes védettséget élvez, az indexes moderatúra teljesen mentesítette a saját maguk által kreált szabályaik alól? Ugyanakkor egy pillanat alatt kivágják azt, aki ezt szóvá meri tenni. Milyen szerződés, munkakapcsolat van a zsolti05 nick név alatt publikálók és az Index cég között? Érdekes lenne tudni.
Nümmmhümmm, nehéz probléma ez. Meghaladja egy gondolkodásképtelen droid szintjét. Ide ambar kellene, azt meg már a szocializmusban kinevelték zsoltikából.
Értettem eddig is, de azért nem baj, hogy kifejtetted.
Csakhogy: értem én is, ahogyan egy "jobbos" (vagy "balos") fejében megszületik egy "gazemberség" ítélet. De attól, hogy értem, és alkalomadtán reprodukálni is tudnám, még semennyire nem lesz igazabb.
Az "igazságnak" számomra van objektív jelentése. Én Platónnal és Heideggerrel nőttem fel. A hermeneutikát ne keverjük össze az ontológiai státusszal.
Nem tisztességes az, amit Szili csinál. Nincs az a csapatjáték, ami egy ilyen viselkedést elviselhet.
Próbálok elvonatkoztatni attól a hatalmas önkritikátlanságtól, amivel elszúrta egy normális köztársasági elnök megválasztását.
Nem teszi jól az MSZP - és Lendvai Ildikó sem, hogy az ilyen megnyilvánulásoknak mentőővet dob.
Még csak olyan szoci szavazóval találkoztam, akinek ez nem tetszett.
Nagyon rosszul gondolja Szili, ha azt hiszi, hogy a közvéleménykutatásoknál látszó népszerűsége valamit is jelent. Ezek nagyon csalóka dolgok. Nyilván felteszik a jobbos szavazóknak, ki a legszimpibb a szoci politikusok közül. Egy ilyen kérdésnél bizonyára őt fogják mondani. Ez nem nagy érdem, hisz ő nem a Fidesz politikusa, azért én marhára nem lennék helyében erre büszke. Remélem olvassa ezt a topikot.
Higyje el, a szoci szavazókat szó szerint irritálja a személye.
Ha már továbbfűzted a gondolatot, mindenképpen idekívánkozik.
Véleményekről úgy beszélek, mint egy jelenség különböző olvasatairól. azáltal, hogy föléemelkedek, nem szükséges igazságot tennem, és ezáltal számos dologtól megszabadulok, ami zavarná a tisztánlátásomat. Esetemben (jobbosként) nem csak azt veszem észre, hogy Szili Gyurcsány mentése gazemberség (mert bizony az a jobbosnak), hanem azt is átérzem, miért sipánkodik Sipánka a kibeszélés miatt (holott ha én is "tényeket akarnék megfogalmazni", azt mondanám bullshit, és tkp. ez érdem és nem gazemberség).
Kicsit zavaros, de talán kijön, mit akarok hablatyolni.
Végülis mindegy mit károg Lendvai, az ő népszerűsége úgy 30% körül mozog évek óta Szilié pedig 50% körül.
Ergo: Lendvai csak a legelszántabb szoci-szavazóknak szimpatikus érthető okokból, Szili meg a túloldalnak is. Lendvai egy db. jobboldali szavazatát nem tudná a maga habitusával megnyerni, Szili viszont elég sokat. Mégis hápogi ugatja le Szilit, amikor az elmondja azt ami van az MSZP-ben, és ahova a szocik jutnak ha így folytatják.
Pedig azt hiszem, hogy Debreceni kezd lengyellászlói magasságokba emelkedni az elemzéseivel.;)))
A Szilivel kapcsolatos álláspontját egyértelműen beárazza, hogy magának az MSZP-nek kellett retirálni, kilógott a lóláb néhány pillanatra.,))
Debreceni mára arra a szinvonalra került, hogy a ballib egyre szűkülő akinincsvelünkazellenünk szintű gyűlölködőinek szájaíze szerint keres és talál fogást Szilin. Ha én Debreceni helyében lennék és ennyire anyagi gondokkal küzdenék, inkább elmennék kőműves mellé maltert keverni.
Debreceni a Népszavában gyurcsányista szemüvegen keresztül ballib irányból támadja Szilit. Mondjuk ha ezt egy virtigli vonalas bérfirkásztól várja el az ember, de hát .... sic transit.
Megjegyezném még, hogy Debreceni egy meglehetősen ostoba alak. Az MSZP rákényszerül a jó rendőr-rossz rendőr kommunikációra a kvázi nemzeti egység-nagykoalíció kapcsán. Egyáltalán nem engedhetik meg maguknak, hogy ezen a térfélen a Fidesz játsszon csak és elszipkázza azokat a ballibből a rossz kormányzás következtében kiábrándult szavazókat, akik ezt tekintenék megoldásnak. Ezek a rétegek nyilvánvalóan a nagy nemzeti összeborulásban láthatják a kivezető utat és az a hiteles számukra aki ezt a lehetőséget megvillogtatja előttük. Azzal, hogy Debreceni ezért helyreteszi Szilit, tulajdonképpen az MSZP-SZDSZ lehetőségét szűkíti.
Nem hiszem, hogy a kontraproduktivitás érdekében íródott volna a cikk, amit mutat, hogy ott publikálta, ahol. Amennyiben így lenne akkor Debreceni nagyon átbaszta a komcsikat, de sokkal esélyesebb, hogy csak buta.