Antológia a női testről. A Kitakart Psyché sorozat 2. kötete. 33 szerző 56 mű. Majd holnaptól igyekszem ide átmásolni azokat a részleteket, és képeket, melyeket a kortárs irodalomba már egyszer feltettem. De most egyelőre nyugovóra térek, mert kifolyt a szemem.
Az őrültet meg a zsenit egy paraszt hajszál választja el egymástól. Úgy hogy illik észrevenni azt a hajszálat. Át lehet lépni, de annak az a veszélye hogy egy ártatlan lélek felsikolt. Ni, ni a király meztelen!!! :-))) És az gáz!
Minden előzetes figyelmeztetés nélkül, a facebook letiltotta örökre a Szomjas oázis oldalt, Kiss Noémi Törökméz című szövegének felrakása miatt. Restore 'Szomjas Oázis'
Ötéves koromban agronómus szerettem volna lenni, egy évvel később pedig pap. Általános iskolában „bármicsaktanárnem!”. Gimnáziumban bármicsakújságírónem”. Aztán, ahogy múltak az évek, egyre szaporodtak azon szakmák, melyekkel szemben komoly fenntartásaim voltak. Huszonévesen még elfogadhatónak találtam a filozófusságot, harmincévesen már nem. Így lettem én költő.
Író és Gong Odaátra. Hivatása a hobbija: izgalmas nőket tanulmányoz történetileg, intellektuálisan, esztétikailag, meg amúgy is. Hivatásos együttműködő. Az Éjszakai állatkert bábaszerkesztője, egyik alapítója az „Irodalmi Centrifuga” élőfolyóiratnak, amely a Centrál Kávéházban látogatható. 1997-ben kiadták Kecskerúzs című regényét, ezzel irodalmunk népi-leszbikus búvópatakja újraéledt. Elkötelezett nő- és melegvédő. Az állatok is érdeklik. Szub-európai etnoqueer art-sámán.
Író, költő, színművész, performer. Területei: kísérleti színpadi művek, filmszerepek, performance, happening, mail art, azaz küldeményművészet. Az írott költeményekkel párhuzamosan hangkölteményeket és vizuális verseket is alkot. Kísérleti zeneművek és hangjátékok alkotója és vokális előadója.Könyvek: Ballada az ezüstbicikliről. Versek gramofon melléklettel. Újvidék, 1969, Forum; Elindultak a kis piros bulldózerek. Versek. Újvidék, 1971, Forum; Mesék a hétfejű varrógépről. Versek. Újvidék, 1978, Forum; Ikarosz a metrón. Versek. Újvidék, 1981, Forum; A parázna söprű – Bludna metla. Versek magyar és szerb nyelven. Újvidék, 1984, Forum; Kiűzetés. Versek. Budapest, 1988, Magvető; Jegyesség. Versek. Budapest, 1994, Fekete Sas; A négydimenziós ablak. Versek. Budapest, 1998, Fekete Sas; Fűketrec. Versek. Budapest, 2004, Orpheusz; Élhetek az arcodon? Regény. Budapest, 2007, Nyitott Könyvműhely. Díjak: Kassák-díj, 1991; Hollandiai Mikes Kelemen Kör-díj, 2000; József Attila-díj 2001.
Már középiskolás koromban írtam verseket: első kötetem 1989-ben jelent meg Őszi kabátlobogás címmel. 1990–92-ben ösztöndíjasként két évet Párizsban töltöttem, francia irodalmat fordítok. 1994-ban jelent meg A beszélgetésfonala című kötetem, majd Látogatás című kortárs francia költészeti antológia, amelynek szerkesztője, válogatója és részben fordítója voltam. 1997-ben jelent meg Azárnyékember című kötetem. 1998-ban megszületett Marcell fiam. 2000-ben József Attila-díjat kaptam. 2001-ben Porhó címmel a Magvető Könyvkiadó jelentette meg új és válogatott verseimet. 2003-ban a Csimota könyvkiadónál jelent meg kisgyerekeknek szóló verseskötetem Alondoni mackók címmel. 2004-ben a Magvető Könyvkiadó adta ki Síró ponyva című verseskötetemet, aztán ugyanitt jelent meg 2006-ban Vonalkód című novelláskötetem Mostanában főleg novellákat írok.
Tizennégy évesen, 1987-ben adtam versírásra a fejem, mint minden valamirevaló kamaszlány, és vártam, hogy húszéves koromra elmúlik, mint más rendes lányoknál. Nem múlt el. Beletörődtem, hogy így maradok, de nem nagyon mutogattam a verseimet senkinek. Attól féltem, a hozzáértők megmondják, hogy nem értek hozzá, én viszont akkor sem fogom tudni abbahagyni, titokban rájárok éjszaka, mint bulimiás a hűtőre. 2004-ben gondoltam egy merészet és nagyot, és mégiscsak elküldtem tíz legjobbnak ítélt szövegemet tíz folyóiratnak. Legnagyobb döbbenetemre megjelentették őket, és ez azóta is több-kevesebb sikerrel így megy. 2006-ban jelent meg az első kötetem Irgalmasvérnő címmel az Alexandra Kiadó Szignatúra sorozatában, egy év múlva a második a Norannál, a címe: nincs új üzenet. 2008-ban megjelent első prózakötetem, egy regény, A keresztanya (Szomor Veron történetei), amellyel még 2007-ben megnyertem a Magyar Napló regénypályázatát. A könyv is az ő gondozásukban jelent meg.
Két nappal az után születtem, hogy az első ember a Holdra lépett. Tudtam, valamiből kimaradok, de reméltem, a határtalan Univerzum is jó lesz. Sokféle tanulmányt folytattam, bár sosem olyat, amilyet akartam. Végül szociológus lettem, ami azért hasznos szakma, mert látszólag semmire nem jó, de a benne való elmélyülés mégis a Nagy Összefüggések felismerésével kecsegtet. Gyerekkorom óta foglalkoztat a leírt gondolat, nem meglepő, hogy ez máig megmaradt. Néhány éve online szerkesztésből élek, 2001-ben az interneten publikáltam az első sorozatomat, egy kanadai utazás történetét, 2006-ban pedig megjelent az első könyvem, a blogból lett India Gyógyszálló. Azt mondják, mire nyugdíjas leszek, a Holdra is szerveznek majd csoportos utakat, így ha kifogynék addigra a földi utazásokból, megírom az egészet odafentről is.
kis-utazós-filmek Vincze Zitától: http://www.youtube.com/watch?v=LgsFBqmXkYI&eurl=http://www.youtube.com/my_videos_edit2 és:http://www.youtube.com/watch?v=8XLkGSJOcgA- jó szórakozást!
még több Vincze Zitáról és az India Gyógyszállóc. könyvéről:
Szabadka, 1967. augusztus 18. Ha lehetne, soha többet nem lennék tizennyolc és harminc között. Annyi lélek, bonyodalom, izgalom, fájdalom, elrohanás. Ez az édes nyugalom, a negyvenes nyugalma – nem is tudtam –, mennyi vibrálás. Ha lehetne, innentől lassabban. Könyvek: Kalamáris. Novellák. Újvidék, 1994, Forum; A másik történet. Novellák. Szabadka, 1995, Osvit; Meztelenül a történetben. Regény. Újvidék, 2000, Forum; Via del Corso. Prózák. Budapest, 2001, Orpheusz; Kijárat az Adriára. James Bond Bácskában. Regény. Pozsony, 2005, Kalligram; Spanyol menyasszony.Lány, regény. Pozsony, 2007, Kalligram. http://lovas.irolap.hu/hu
Minden, amit csak a nők tudnak a testükről. Egy régi cikkem, ami kapcsolódik a Szomjas oázishoz, amennyiben ennek a cikknek az írásakor határoztam elo, hogy inditani kell egy irodalmi sorozatot, melyben a nők feltárják a maguk számára a testüket...
Kitárónak 36 hozzászólása volt, ami 36-szor annyi, mint az ő 1-e, amit kitáró felhánytorgatott neki. Csak közben még lett neki plusz 3, és így már csak 9-szer írt többet kitáró, mint ő. Ez ilyen faszreszelés. Egyértelmű, hogy nem olvasta el a könyveket, és a stítlusából ítélve nem is baj. Az ilyenekkel egyszerűen nem kell vitába szállni, és szép csendben elsomfordálnak idővel, legfeljebb jól lejáratják magukat előtte.
"A 36 sem olyan sokkal több az egynél(36x),de már levittem szimla 9x-re"
Ez mire vonatkozik?
De miért nem inkább a könyveket olvasod? a Szomjas oázist és az Éjszakai állatkertet. Fognak tetszeni. Ha nem is az egész, de éppen elég sok történet, hogy megérje a próbát. A kettőben együtt van 112 történet, garantáltan fogsz magadnak valót találni bennük.
Az összes hozzászólást(ami nagyrészt kilimandzsáró és a könyv önreklámja)végigolvastam,valamint a belinkelt hivatkozásokat,azokat is,amik nem ide lettek belinkelve (lásd:ÉS-ben való levelezés,kecske meg az oroszlán stb.),és ennyi épp elég volt,ennek az irománynak semmi értéke nincs,ez természetesen a saját véleményem,másnak természetesen tetszhet.