Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2007.11.13 0 0 25
Evvel nem vitatkozom, de a büntetések senkit nem fognak jobb vezetővé tenni. inkább valami komoly vezetői oktatásra kellene pénzt befektetni de akkor a bőntetésekből és biztósitási dijakból befolyó pénz elapadna. Ergo, a rendfentartás és biztositási iparág jobban jár ha vezetők alacsony szinten maradnak. Ami valahogy arra utal hogy nem a biztonság számit hanem a beszedett pénzek
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.13 0 0 24
Elnézést hogy wrestling fan szinvonalra rántottam le azt az amúgy rendkivül magas szinvonalon folytatodó eszmecserét. Kölünüsen a te fajvédő jellegü megjegyzéseid amik ilyen magas szintről tanűskodnak
Előzmény: Törölt nick (23)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.13 0 0 21
Nem olyan egyszerü, szerintem a rendőrségek semmit nem törődnek senkinek a biztonságával (most csak közlekedésről van szó nem bűnügyekről) és a sebesség csapdák csakis pénz forrásnak számitanak. Különösen akkor ha belegondolsz hogy a biztósitó cégek veszik a drága radar és laser készülékeket a rendőrségnek. Vagy erről még nem tudsz? Mindenki jól jár, fizetem a büntetést a rendőrnek (és mire használják a pénzt az sem érdekel amikor kikerül a kezemből) és a biztositó meg drágitja a prémiumomat. Perfekt, úgy látszik nem mindenki látja az ördögi kört ebben.
Előzmény: Törölt nick (20)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.13 0 0 19
soha, de soha ne koltozz Virginiaba!!! :)
Előzmény: Törölt nick (16)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.12 0 0 16
Ebben az államban nem nagy ügy 500 büntetés. Ha 15 el gyorsabban mész már az is több mint 200, ha a carpool sávban egyedül mész az 700, meg ilyenek. Valamiből meg kell alapozni ezeknek a fizetésésüket.
Előzmény: Törölt nick (15)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.12 0 0 14
Az útekereszteződési kamerák más kategóriába esnek de ha már felhoztad, azok is tőrvény ellenesek lehetnének. Tegyük fel a feleségem vezeti a kocsimat ami természetesen az én nevemre van regiszrálva, a piros kamera elkapja és nekem küldik a büntetést meg az én rekordomra megy az egész. Megint hiányzik a megbizható bizonyiték arról hogy ki volt a tulajdonképpeni szabálysertő mert a kamera csak a rendszámot fénykepezte le nem azt aki vezette a kocsit.
Ha rendőr állit meg az úton az más, ott nincs sok kételkedés és ott legalább ártatlan vagy amig vagy bevallod hogy te követted el a szabálysértést vagy elmész a biróságra megmagyarázni az esetet.
Egyszer kaptam egy 500 dolláros büntetést gondatlan vezetésért, a rendőr röhögött amikor odaadta a kezembe, én is röhögtem magamban. Persze nem fizettem hanem elmentem a biróságra, A rendőrnek valami fontosabb dolga volt a doghnut üzletben mert ő nem jött. Elmondtam mi történt a biró le százalékolta a büntetést 110 dollárra, na most röhögjél te disznó. Az igazság az hogy az 500 büntetést megérdemeltem volna szóval én röhögtem a legjobban a végén
Előzmény: Törölt nick (13)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.12 0 0 12
Big brother már úgyis sokkal többet tud rólunk mint amit az átlagemeber elképzel. Nekem nincs semmi titkolni valóm de ami sok az sok. Ha ez igy megy tovább akkor tényleg rendőr állam leszünk. Namost képzeldd el te kapsz egy gyorshajtás büntetést levélben mert a kis EDR feket doboz elromlott. A rendőr nem állitott meg mert nem is hajtottál gyorsan de a büntestést megkaptad. Mi történt az úgynevezett értatlan amig bűnösnek bizonyitott teórijával? Pontosan.
Ha itt már megbizható bizonyiték nélkül is el lehet valakit itélni akkor mindennek vége lesz.
Előzmény: Törölt nick (11)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.12 0 0 9
Nemrég láttam egy dokumentum filmet a Modern Marvels sorozatból ami a veszélyes kargókról szólt. Van egy néhány teherautó cég akik csakis ilyen veszélyes dolgok szállitásáról gondoskodnak. Minden kamionon van egy GPS adó vevő és a központban mindig tudják hol melyik kamion van és mit csinál, milyen gyorsan megy stb. Terroristák imádnák ha egy ilyen kamiont ami például atomerőmű hulladékot szállit el tudnának rabolni azért is csinálnak ilyen nagy ügyet a kamion cégek.
A másik ilyesmi a Lojack ami csak egy GPS adó és ha valakinek az autóját ellopjáka akkor a Lojack lehetővé teszi hogy az autót a rendség kővetni tudja és vissza szerezze. A lojackkal még az autót meg is tudják bénitani mert ki tudják kapcsolni a gyujtást és a rabló nem tud elmenekülni.
Van még, GM autókban van az úgynevezett Onstar amivel meg tudják állapitani hol van az autó hogyha például leromlik valahol és a vezető nem tudja hol van. Onstarral ki lehet nyitni a bezárt ajtókat és többek között azt is tudja a szisztem hogyha a légzsákok müködésbe jönnek egy baleset folyamán.
Még több, EDR, event data recorder amit az autó gyárak kezdtek az autókba szerelni 2003 óta, Ez egy irni és olvasni tudó memória készülék ami leirja mit csinált az autó az útolsó 30 másodpercben, milyen gyorsan ment, mikor fékezett stb. A biztositó cégek tudják használni az információt ha egy balsesetet akarnak kivizsgálni. Evvell nincs baj. Azzal azonban van hogy a rendőrségek mire tudnák ezt használni ha valakinek eszébe jutna beépiteni egy GPS adót egy ilyen EDR ba. Nesze neked mozgás szabadság.
Előzmény: Törölt nick (8)
break Creative Commons License 2007.11.10 0 0 3
"Ugyanigy kezd elterjedni a piros fényképezés is, ami már 30 éve bevált Europában."

Engem, pontosabban a nejemet, mar 10 eve lefenykepeztek Los Angelesben a pirosnal.
Előzmény: Törölt nick (-)
break Creative Commons License 2007.11.10 0 0 2
(Mint relative uj forumozonak elmeselem, hogy van itt az indexen egy nullazas nevu jatek. Az a lenyege, hogy sokan igyekszenek nulladikkent hozzaszolni egy uj topikban. A hozzaszolas altalaban nem tartalmaz semmi erdemlegeset, viszont van benne egy vagy tobb "0". Sokszor a normal szoban szereplo "o" betut helyettesitiki nullaval. Ezen szerintem felesleges bosszankodni. El kell fogadni, hogy ez beletartzoik az index kulturajaba, akarmilyen ertelmetlen is.)
Előzmény: Törölt nick (1)
hour Creative Commons License 2007.11.10 0 0 0
Calif0rnia
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.10 0 0 topiknyitó
Orange county siratta a 3 gyereket, tömeges részvét és vigasztalás-adományok a családnak. A szülök nem adták fel, ujra terhes a fiatal anyuka, 3-mas ikrek. És ujra 2 fiu egy kislány.

Ez a baleset talán a truck safety ébresztöje. Többezer ember halálát okozzák azok a balesetek, föleg sebsség tullépés miatt. A hatalmas nyergesek a forgalmas városi autopályákon is száguldanak, együtt a többi autoval jobbára 75-80-al 65 helyett.

Europában már régen sebesség iro berendezésekkel ellenörzik a teherautók sebsségét. Itt most kezdödik valami. Állitolag elektronikus berendezésekkel, a fekete dobozhos hasonlo vagy global satellita rendszerrel ellenörzni fogják a truckokat.

Itt a kérdés, miért csak most, ennyi baleset után ébred fel a truck safety? Ugyanigy kezd elterjedni a piros fényképezés is, ami már 30 éve bevált Europában. Ugyanigy az autok üldözése, el kell kapni a szabálytalankodót, csak akkor lehet megbüntetni.....az alkotmányra hivatkoznak, nem elég egy fénykép---mint Europában .
De ha a pirosra érvényes már, akkor miért nem érvényes más szabálytalankodásra. Miért kell üldözni és ujabb veszélyeket elöidézni, ujabb törés -zuzás az utakon, ez egyszerüen örület. A rendörségnek nincs helikoptere, a felvételt a TV helikoptere csinálja, miközben 20 rendörauto követ egy bolond menekülöt.
És jobbára mindig elkapják, nincs menekvés. Mégis megy az örült és addig nem áll meg, amig minden gumiját ki nem lövik, le nem taszitják az utrol. Ennyi örült van.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!