Keresés

Részletes keresés

Kormányzati Jós Creative Commons License 2007.11.15 0 0 214
Van ám a kezében...
Előzmény: emeszpéeszdéeszfan (213)
emeszpéeszdéeszfan Creative Commons License 2007.11.07 0 0 213
Gyurcsány Ferenc kezében vannak a Reformok! Ez most a legfontosabb!
Előzmény: Törölt nick (208)
marylou Creative Commons License 2007.11.06 0 0 212

 

Lemaradt a forrás.

:)

 

Előzmény: marylou (211)
marylou Creative Commons License 2007.11.06 0 0 211

 

Elmagyarázázás helyett egy kis részlet az ismert Leacock humoreszkből (Karinthy Frigyes fordításában... )

 

"(...)Szerelmünk tökéletes. Szeretnék meghalni. Tegnap este olyan boldog voltam, nem bírtam magammal, megint megpróbáltam az öngyilkosságot. Olyan izé, hogy mondják csak, snájdom volt rá - hogyisne, hiszen már tudom, mi a boldog szerelem, ihaj, evoé! Egy doboz puskaport tettem az éjjeliszekrényre. Sértetlenül ébredtem fel. Tudom, mit jelent ez. Azt jelenti, hogy Ottóval együtt kell meghalnunk. Meg fogom neki mondani.


Később

Megmondtam Ottónak, hogy meg kell ölnünk magunkat, mivel szerelmünk oly tökéletes, hogy ezzel elvesztettük az élethez való jogunkat.

Olyan különösen nézett rám...

Aztán azt ajánlotta, hogy én öljem meg magam, ő pedig el fog sorvadni a sírom mellett.

Nem tudom elfogadni ezt az áldozatot...

Inkább azt proponáltam neki, hogy akassza fel magát egy fűzfára, majd én segítek.

Azt mondta, erről lehet beszélni, majd átgondolja a dolgot. Esetleg, gondoltam, agyon is lőheti magát. Odaadtam neki atyám gyöngyházveretű pisztolyát. Mily hálásan nézett reám, mikor elvette tőlem!...


Másnap

Miért tesz úgy Ottó, mintha el akarna kerülni? Ma elvitte festőállványát a mező túlsó végébe. A kukoricagóré mögé bújt. Először nem is láttam meg. Azt gondoltam, felakasztotta magát. De később ő mondta, hogy nem. Nem tudott kötelet szerezni. Azt is mondta, főbe akarta lőni magát. De nem találta el a fejét."

 

:DDDDD

 

Előzmény: Törölt nick (209)
marylou Creative Commons License 2007.11.06 0 0 210

 

Ez az, Zsoci! :))

 

Tiszta és világos, igaz beszéd! A legjobb időben!

 

Előzmény: Szájtáti Szidónia (-)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.06 0 0 209

Én fenntartalak téged, te fenntartasz engem, én lemészárolom az enyéimet, te a tieidet. Én kiállíttatok rólad az adóhivatallal egy tisztasági bizonyítványt, te minden nap úgy támadsz, hogy megmaradjak. Ennek a „piszkos nagykoalíciónak”, a Gyurcsány-Orbán reformpopulista-nemzeti populista ölelkezésnek szépségeit már megismerhettük a „lex Mol”-lal, a népszavazási egymásra találással"

 

Ha ezt valaki elmagyarázni nekem,hogy mire gondolt ez a szerencsétlen.........

Előzmény: Törölt nick (208)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.06 0 0 208

 

 

Gyurcsány nem először és nem utoljára fordult a néphez az MSZP ellenében. Ezt tette, amikor beszéde kiszivárgásakor önmagát az igazság kimondásával, a szocialistákat a további tudatos hazudozással vádolta meg.

 

 

Kierőszakolta belőlük a parlamenti bizalmi szavazást, pártelnökké választásának mértékét. Ha nem tetszik, jöjjön a nép! A népet már Orbán Viktor is szerette, miért ne szeretné Gyurcsány Ferenc is? „A nép a vezért akarja, utálja pártját, egyedül vagyok, csak ti segíthettek” - ismert fogása ez valamennyi vezérnek.

 

 „Korrupt kegyencek, tisztességtelen oligarchák vesznek körül, engem, az egyedül tisztességest, az egyetlen megvesztegethetetlent”. A nép örül, mert valóban elege van, utál minden pártférfiút. De ettől Gyurcsány és Orbán hitele nem nő, csaphatják egymást, s magukat a földhöz.

 

Nem csodálom, hogy Orbán határozatot hozott: mindent meg kell tenni Gyurcsány maradásáért, s valamennyi utódjelölt kivégzéséért. Ha Gyurcsány indul 2010-ben, még Orbán is győzhet.

 

Gondolom, nemsokára Gyurcsány is közli fogaikat csikorgató párttársaival: nemcsak, hogy ő indul 2010-ben, de reméli, hogy Orbánt kapja ellenfélül, s mindent el kell követni, hogy a Fidesz békésebb utódjelöltjei fűbe harapjanak.

 

Ezen az úton mi sokra nem jutunk, ők igen. Eddig a két vezér és hadaik az ellenfél legyilkolásában voltak érdekeltek. Ma a piszkos alkuban.

 

Én fenntartalak téged, te fenntartasz engem, én lemészárolom az enyéimet, te a tieidet. Én kiállíttatok rólad az adóhivatallal egy tisztasági bizonyítványt, te minden nap úgy támadsz, hogy megmaradjak. Ennek a „piszkos nagykoalíciónak”, a Gyurcsány-Orbán reformpopulista-nemzeti populista ölelkezésnek szépségeit már megismerhettük a „lex Mol”-lal, a népszavazási egymásra találással.

1|3

1 . Lengyel László: Brutusra várva

Hvg

Törölt nick Creative Commons License 2007.11.06 0 0 207

Szerintem nem Lengyel blöffengése a lényeg a cikkben, hanem az hogy ő hogyan pozicionálja magát.

 

Most éppen ő a kisemmizett nép, akinek a háta mögött összefog az aljasOrbán és  aGyurcsány.

 

És eközben sirdogál ,hogy sziveskedejen már valaki lebökni a Gyurcsányt

legyenszives....

Előzmény: Via Galvani (206)
Via Galvani Creative Commons License 2007.11.06 0 0 206
Na várjunk. A legnagyobb "Saját Pártját Szétzúzó" történelmi figura Sztálin volt, ő saját pártja vezető- és középvezető rétegét fizikailag számolta fel, több hullámban újra meg újra. Nagy tanítványa Mao, akimek híres jelszava: "Minden tüzet a pártközpontokra"! (Ki hinné, de saját párjának központjaira).
Valahogy nekem a demokráciákban lezajló pártalakítások és -felszámolások, Blair vagy Gyurcsány vagy akárki - nekem bárányhimlő, anekdota, lapalji jegyzet.
Előzmény: Törölt nick (204)
qukorka Creative Commons License 2007.11.06 0 0 205
Orbán nélkül a Fidesz?
Mint a vőlegény szerszám nélkül...
(Torgyán után szabadon..)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.06 0 0 204
Hvg function openGallery(id) { newWindow = window.open("/gallery/" + id + ".aspx", "_blank", "width=625,height=545,scrollbars=auto,resizable,screenX=150,screenY=10,status=0").focus(); return; } function openCartoonSelector() { newWindow = window.open("/cartoonSelector.aspx", "_blank", "width=625,height=250,scrollbars=auto,resizable,screenX=150,screenY=10,status=0").focus(); return; } var fontSize = 11; function sendEmail(encodedEmail) { var email = ""; for (i=0; i < encodedEmail.length;) { var letter = ""; letter = encodedEmail.charAt(i) + encodedEmail.charAt(i+1) email += String.fromCharCode(parseInt(letter,16)); i += 2; } location.href = email; } function setFaceSize() { lineHeight = fontSize + Math.round(.3*fontSize); for (i = 0; i 0) { for (j=0;j 18) {fontSize = 18;} setFaceSize() } function eventFaceSmaller() { fontSize = fontSize-2 if (fontSize < 9) fontSize = 9; setFaceSize(); }

Vélemény Lengyel László: Brutusra várva

 

2007. november 06. 08:35 | Utolsó módosítás:2007. november 06. 10:20

t

Már éppen elegen vannak, hogy leszúrják Caesart, de kénytelenek egy tiszta, feddhetetlen férfiúra várni, aki a tettnek becsületet és tisztességet ad. Éppen elegen sereglenek Gyurcsány Ferenc körül, köpenyeik alatt tőrökkel, de egy sincs, akinek a közvélemény elhinné, hogy nem önös érdekből szúr. Gyurcsány immár többedszer megalázta pártját, de annak tűrnie kell mindaddig, amíg olyan emberre nem akad, akiről a nép, az istenadta, elhiszi, hogy az országgal, s nem magával törődik.


A kilencvenes évek közepén a brit Blair és csapata darabjaira szedte szét a régi Munkáspártot. Ha nem teszik, soha nem kerülnek hatalomra. 2001-ben, a japán Koidzumi jelszava, amellyel győzött, így hangzott: „szétzúzom az LDP-t, és reformok útján megmentem Japánt”. Tévedés ne essék, az LDP a saját pártja volt, amely a világháború után töretlenül vezette Japánt, ám egyre népszerűtlenebbé vált megcsontosodása és korrupt vezetése miatt. Blair és Koidzumi új arcot adtak nemcsak országuknak, hanem pártjuknak is.

Gyurcsány 2004 őszén került a politika középpontjába, és 2007 februárja óta az MSZP elnöke. Hangzatos bejelentéseken túl semmire se jutott a szocialista pártban. Nincs megújított szervezeti modell, távlatos stratégia, nem történt szakítás a párt és a gazdaság összefonódásából még a kilencvenes években létrejött hálóval. A fiatalítás csupán a teljesítmény nélküli karrieristák beáramoltatását hozta, a korrupt hálószövést, a fantompárt-szervezést, a politikai kulturálatlanságot, a balkanizálódást. Ugyanazok, ugyanakkor, ugyanazt teszik, csak rosszabbul, szervezetlenebbül és vezetés nélkül, mint három évvel ezelőtt. Nem pártreform következett a Gyurcsány-érában, hanem szétesés.

Gyurcsány kitűnő kampányember - ha vele szemben a lisztesfehér arcú, vásárosnaményi zakójú, kásás hangú Orbán áll fel -, de alkalmatlan egy ország és egy nagy párt kormányzására. Nem a reformokra alkalmatlan – oda alig-alig jut -, hanem a működtetésre, az irányításra. Nála csak közvetlen környezete alkalmatlanabb, arrogánsabb és tájékozatlanabb. (Komoly vigasza igazán az országnak, hogy az országot és az ellenzéket vezetni a nem, nem soha Orbán Viktor még kevésbé tudja.) Gyurcsány ezzel talán el is intézte egy időre a baloldalt: „alkalmatlanok vagytok a kormányzásra, pártotok korrupt és vezethetetlen”.

A szocialistáknak nincs okuk a csodálkozásra. Az MSZP tavaly elvesztette az önkormányzati választásokon az ország kétharmadát, állásokat, pénzt, hatalmat, befolyást. Nincs miben megkapaszkodniuk odalenn. Azután eltűnt a központi irányítás, a biztonsági háló. És a választói család melegsége, kitartó bizalma és szeretete is kihűlt. Egy éve a húsz százalékos támogatottság jéghidegében kelnek és fekszenek. Szidalmazza és gúnyolja őket a sajtó. Már csak a kegyelemdöfés hiányzott. Az, hogy pártelnök-miniszterelnökük, az őszödi győző, brutálisan lehordja, gazemberezze őket, hogy ne is titkolja, meg akarja fosztani őket utolsó hadállásaiktól, pénzforrásaiktól.

Megrendítő ütést kaptak mindazok, akik Gyurcsányt 2004 őszén hatalomra segítették. A „szocialista forradalom” zászlóvivőit, a választásokat az MSZP-nek egyéniben hozó nagyvárosi polgármestereket saját vezérük vádoltatta be. A vidéket reménytelen helyzetben konszolidálni igyekvő Gráf és agrárcsapata összeférhetetlenné és legyőzendővé vált. A fiatalokat kivégezte a Zuschlag-ügy. Ma egyedül Gyurcsány korábbi ellenfelei és vetélytársai, Lendvai, Kiss, Veres, Szekeres, vagyis a központi pártelit nyugtatják a feldühödött pártot: még nem jött el az idő. ..."

 

Lengyel kezdi pártütők dalát!

Qqberci Creative Commons License 2007.11.06 0 0 202
Bayer jól tudja, hogy egzisztenciáját kizárólag Orbán kegyeinek köszönheti.

Azért kellemetlen lehet hosszú távon szaros nyelvvel élni...
Előzmény: prenotalis (194)
bm91 Creative Commons License 2007.11.06 0 0 201
Na igen. De ahhoz nagyon cinikusnak kell lenni - ami persze elképzelhető. De az is lehet, hogy tényleg átlényegül mindig, úgy könnyebb -persze ehhez is "adottság" kell.
Előzmény: Törölt nick (200)
bm91 Creative Commons License 2007.11.06 0 0 199

Nem az a baj, hogy "ilyen volt", "olyan lett". Egy 20 éves fiatalember 40 éves korára megváltozhat. Csak épp ennek "szervesnek", őszintének kellett volna tűnnie, mert itt a hiteltelenség abból fakad, hogy ő kb.úgy cseréli a meggyőződését, mint más a gatyáját (már bocs), és láthatóan csak kommunikációs célból.

Hát ez az.

 

Előzmény: mamami (198)
mamami Creative Commons License 2007.11.06 0 0 198

"változott Ovi is,"

 

Iiiiis ??????, Hát még ki ???????? Mikor láttad Horn Gyulát  pölö látványosan templomokban ájtatoskodni ????????????  Pedig Ő nem is csuhásozott látványosan .( nem beszélve a KÁP-ról : regnálásuk idején elhajtották Markóékat , 2004-ben látványosan hajtották , utána simán ejtették , csuda sem tudja , mi a véleményük erről .  Jó , Mikola úr kifejtette a valódi célt , azóta esetleg változhatott ez is.... )

 

"1 párt sosem lehet az alapítók "tulajdona". "

 

Télleg ?????????????? Akkor mit keresnek a "zalapítók"  a jobb sorsra érdemes Fidesz élén , bukásról bukásra ????????  Csakkérdem .:))))))))))

Előzmény: bm91 (193)
bm91 Creative Commons License 2007.11.06 0 0 197
Ja, nem látszik rajta a jó neveltetés.
Előzmény: zsolti05 (195)
bm91 Creative Commons License 2007.11.06 0 0 196
Az biztos, indulna a lavina. Kár, hogy nem látok bele, röhögnék azokon, akik most totóznak, hogy kinek a hátsója felé kéne orientálódni.:-)
Előzmény: prenotalis (194)
zsolti05 Creative Commons License 2007.11.06 0 0 195
ez bizony így lesz. Komoly párt nem áll szóba ilyen férgekkel
Előzmény: prenotalis (194)
prenotalis Creative Commons License 2007.11.06 0 0 194

Bayer jól tudja, hogy egzisztenciáját kizárólag Orbán kegyeinek köszönheti.

 

Ha fennállása óta először vetemedik a Fidesz vezetőváltásra, akkor az érinthetetlen holduvarának és kitartott nyaloncainak (köztük neki is) lőttek.

Előzmény: bm91 (193)
bm91 Creative Commons License 2007.11.06 0 0 193
Vhogy így. Nem veszi figyelembe, hogy eltelt 15-20 év, változott Ovi is, minden, és 1 párt sosem lehet az alapítók "tulajdona". Szóval elvben nyugodtan jöhetne helyette más, más kérdés, hogy milyenek az alternatívák.
Előzmény: prenotalis (3)
bloki Creative Commons License 2007.11.06 0 0 191

Anno, lehetett hallani, hogy a Kalsnyikov-ügy tárgya ezen fegyverek voltak - mikor a horvátoknak adtunk fegyvert és lőszert. Meg tavaly ősszel, a perzekútoroknál lehetett látni gránátvetőket, amik csak az egykori MŐ-nél voltak rendszeresítve, esetleg a BM Forradalmi Ezrednél is.

Előzmény: ooloo (190)
ooloo Creative Commons License 2007.11.06 0 0 190

A MŐ-fegyverek későbbi sorsa mi lett?

 

Miután a munkásőrséget megszüntették, ez a készlet már nyilván a honvédségé lett. Feltételezem, hogy mint az összes többi készlet esetében, kereskedtek velük.

Előzmény: bloki (188)
bloki Creative Commons License 2007.11.06 0 0 188

Igen, valahogy úgy alakult, hogy a MŐ potenciája elveszett. De ebben csak utólag lehettünk biztosak. A HM azért volt annyira kommunista, hogy egy esetleges visszarendeződési folyamatnál odaadják a raktárkulcsot Borbélynak.

A MŐ-fegyverek későbbi sorsa mi lett?

Előzmény: ooloo (187)
ooloo Creative Commons License 2007.11.06 0 0 187
Természetesen semmivel sem bonyolultabb, feltéve, hogy a hadsereg vezetése Borbélyékhoz húz és nem a kormányfőhöz. Utólag úgy tűnik, hogy a MŐ vezetése sem kívánta megkockáztatni, hogy esetleg éppen a még itt tartózkodó szovjet csapatok tartsanak rajtuk lőgyakorlatot.
Előzmény: bloki (186)
bloki Creative Commons License 2007.11.06 0 0 186
Elvették, utólag, miután már az újratemetés megvolt. Meg, ha a "maradi" klientúra kerekedik felül, mennyivel komplikáltam egy HM-raktárból előszedni a fegyvert mint egy MŐ-raktárból?
Előzmény: ooloo (183)
takacsi Creative Commons License 2007.11.06 0 0 185
Álmodik az 1%-os törpepárt.
Nem jutnak be a parlamentbe és ők akarnak együttműködni?
Sokkal több a realitása a Fidesz felrobbantásának. Lehasítani belőlünk néhány libsi pártvezetőt, társítani Hack Péterrel, Kis Jánossal, Bauerrel és más már korábban kibukott szadeszessel, meg a mostaniból is néhánnyal, hozzácsapni Schmitt Máriát, Stumpfot, láncos Lányit, stb... Kósát kitalálni baleknek.
Megszerezni a nevet és infrastrukturát (ezáltal szavazókat).
Így képzelik el az Orbántalanítást.
És a neolibsi-neokon "középpárt" folytatja azt, amit a szadesz eddig csinált.
Orbán meg marad a tömegekkel "szélsőséges".
Karakaszalovics Ixa Creative Commons License 2007.11.06 0 0 184
A fidesz 0rbán nélkül olyan, mint a FKGP Torgyán nélkül (ami olyan, mint a vőlegény szerszám nélkül (© TJ))
ooloo Creative Commons License 2007.11.06 0 0 183
Szvsz az MSZMP valahol 1988 novembere (Grósz: anarchia, fehérterror, káosz) és 1989 februárja (KB-ülés) között végleg lemondott arról a lehetőségről, hogy erőszakkal megőrizze az egypárt-rendszerű hatalmát. Ettől kezdve már csak technikai kérdés volt, hogy mikor mit lépnek. Az a veszély is fennállt, hogy egyes elvtársak nem értik meg az idők szavát és meg akarják várni, amig a népharag söpri el őket. Némethék tehát a kellő pillanatban elvették tőlük a játékszerüket.
Előzmény: bloki (182)
bloki Creative Commons License 2007.11.06 0 0 182

(Viszonylag közelről láttam a folyamatot, csak a HM is egy sötét ló volt ám még a rendszeren belül is.)

Na, de, ha maga a miniszterelnök tartott a kommunista puccstól, gondolhatjuk, hogy nem alaptalanul, közéjükvaló volt, akkor a felfegyverzett MŐ alakulatainak szeme láttára követelni a lefegyverzést, a megszállók kivonulását, az nem garancia arra, hogy az újonnan vásárolt félcipődet kitaposhatod.

 

Előzmény: ooloo (176)
matej nyikolajevics Creative Commons License 2007.11.06 0 0 178
kezdheted a guggolást. 2010-ig nincs már sok:o)))
Előzmény: Törölt nick (171)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!