Keresés

Részletes keresés

Iván Gábor Creative Commons License 2008.08.20 0 0 277
#8 - Ediacara - 2008.08.20 - 10:52:01 kérdése

A történelmi források és a Gizella által felügyelt előállítású palást szerint Istvánnak hat ujja volt. Akkor kié a "Szent Jobb"???

http://vallaskritika.virtus.hu/?id=room&aid=50962

vz55 Creative Commons License 2008.08.20 0 0 276
Még nem is mondtam: a Müegyetemen az épitész hallgatóknak tananyag e rovásirás is.
vz55 Creative Commons License 2008.08.20 0 0 275
korieander Creative Commons License 2008.08.20 0 0 274
lol..tiltakozz azzal h lemész ma a bányába 1 műszakra...
Előzmény: Iván Gábor (270)
vz55 Creative Commons License 2008.08.20 0 0 273
egyébként nem kell nekünk uj Magyarország. Adják vissza, amit Árpád vezérlő fejedelemtől kaptunk.

ja, még valami: Vecsésen Árpád szobrot állítottak a jó hazafiak. Volt róla tudósítás????
vz55 Creative Commons License 2008.08.20 0 0 272
szia. ha valakit érdekel:
a Win teljes telepitése esetén a billentyüzetet közel-keletire kell állitani. ekkor jobbról balra fog irni. ha telepitve lesz a ROV ábc, akkor már lehet az ösi irásunkkal szöveget irni. (ünneprontás, de István király tiltotta be)
na, jó ünneplést!!
Iván Gábor Creative Commons License 2008.08.20 0 0 271
Na szóval ez egy ugyanolyan hazug és aggitációs propaganda ünnep, mint a Szovjet FELSZABADÍTÓKAt ünnepelni nem is olyan régen.

"Az Akadémia történeti bizottságát nehéz feladat elé állította a három eltérő álláspont. Nem is vállalkozott arra, hogy a véleményeket közös nevezőre hozza, hanem a következő döntést hozta: Teljesen kétségtelen tény gyanánt az adatok tömkelegéből csak az bontakozik ki, hogy 888 előtt a magyarok mai hazánk területén nem telepedtek meg, és 900-ban mai hazánk területének elfoglalása be volt fejezve, a magyar állam meg volt alapítva."

Iván Gábor Creative Commons License 2008.08.17 0 0 270

Megint aktuális a topik, hiszen jön Augusztus 20 a nagy Állami Hazugság napja:-)

Iván Gábor Creative Commons License 2008.07.26 0 0 269

Nagyon sok Isten van, melyikre gondolsz a lefokozásnál?

Előzmény: zividivi (263)
pernahajder Creative Commons License 2008.06.23 0 0 268
Bizonyos koron túl a szenilitás gyógyíthatatlan. Nem Moldovának hívnak véletlenül?
Előzmény: Z757 (265)
Joranne_Sutt Creative Commons License 2008.06.23 0 0 267
hát te sem vagy egy tanult ember a jelek szerint. :/
Előzmény: Z757 (265)
Joranne_Sutt Creative Commons License 2008.06.23 0 0 266
roki te mindig annyi baromságot vagy képes leírni, hogy nehéz megállni röhögés nélkül amíg az ember az egészet elolvassa.

de nézzük a legnagyobb marhaságokat

1) rabok elhurcolása nem volt tömeges török részről. nekik adófizető kellett, nem rab.

2) II. József nyelvrendeletének semmi köze az orthodoxokhoz, a családnévhasználat már jóval korábban kialakult a teljes térségben.

3) a balkánról északra menekülő orthodoxok bizony szerbek, bár tudom, hogy te a szlávokat alacsonyabbrendűnek tartod. feltételezem ez valami túlkompenzálás lehet a részedről.

4) a közép szlovák térségben pont nem jellemző a morva hatás, és az egyházi cseh témába már elég sokfelé belezavarodtál, úgyhogy ezt nem erőltetném a helyedben. :)
Előzmény: Törölt nick (262)
Z757 Creative Commons License 2008.06.22 0 0 265
Kádár és István egyaránt behódolt az erősebb hatalomnak.
Persze azért van különbség: Kádár sokkal kevesebb embert
végeztetett ki. Ez tény.
Előzmény: Hierro Nyh. (52)
Z757 Creative Commons License 2008.06.22 0 0 264
A történelemtudományban a "mi lett volna ha", nem létezik.
Előzmény: Argentina (3)
zividivi Creative Commons License 2008.06.22 0 0 263
OK!

Te lefokozhatod Istent, a magad kárára!

Majd kiderül, meghasonlott-e saját magával, vagy csak nagyképű lefokozói távolodtak el tőle.

Szóval materiálisan is magasabbrendű a természet (és törvényei), mint akármelyik arról okoskodó filosz.

Előzmény: Iván Gábor (257)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.20 0 0 262

A török kor végéig a dolog nagyon egyszerűen magyarázható.

Megerőszakolták a nőket és ha véletlenül nem halt bele szerencsétlen, akkor rabszíjoon egymás után kötve elhurcolták. A rabdszolgakereskedő a terhes nőknek meglehetősen örült is ráadásul, mert dupla a haszon.

Ez a rabszolga dolog csak a történelmi közelmúltunkban került le a terítékről.

A szentendrei betelepülőkről pedig elsősorban azt lehet tudni, hogy török elöl menekülő ortodoxok. Jórészt szerbek, de mint a korabeli nevek arról tanúskodnak, elég sok egyéb etnikumhoz tartozó is lehetett köztük.

Az ics, vics (fi ) végződés egyébként a névképzés gyakorlatában II.József rendeletével általános és pláne hivatalos lett az ortodoxok számára. Ezek között az ortodoxok között jónéhány nem szerb is volt.

A legjobb példa erre az Istókovics családnév.

A szerbben az Istók sem becézett, sem eredeti hosszú formában nincs jelen.

Szlovák betelepítés pedig megint csak necces, hiszen a békési "szlovákok" és az általuk később alapított Nyíregyháza és környékének "szlávjairól" közismert, hogy evangélikusokként telepítették oda őket a Felvidék középső részén levő területről, elsősorban Selmecbánya és vidékének bányaterületeiről. A temetők sírfeliratait elemezve az óegyházi cseh nyelv  az, ami a vallásban használatos. Feltehetőleg eredetüket a J. Griska morva condottieri cseh és morva huszitáinak és az általuk kelyhes hitre térített felvidékieknek a keveredéséből lehet magyarázni, ráadásul sok Csehországból a fehér-hegyi csata és következményei után menekülő is köztük talált menedéket.

Természetesen lehettek közöttük akár etnikailag szlovákok is.

Előzmény: Andris55 (258)
Iván Gábor Creative Commons License 2008.06.20 0 0 261

Nekem is úgy rémlik, hogy hazai föld nem vette be a testének maradványait.

Előzmény: Törölt nick (260)
Andris55 Creative Commons License 2008.06.20 0 0 259
Bajor Gizella ?Veszprémben van eltemetve mond valamit? Esetleg Pavlovna cár kisasszony ürömi sirja? Habsburg kripta a budai várban? Kiváncsian várom a DNS kutatás eredményeit!
Előzmény: Andris55 (258)
Andris55 Creative Commons License 2008.06.20 0 0 258
Szent-István fiához irt intelmeit ismered? Hová tüntek mongol, (tatár) betörés, a 150 éves török mexalást, sváb,(Tolna megye) szerb ( Szentendre) Szlovák betetelepítés .stb. genetikai keresztezödéseit? Hoznál valamilyen kutatási eredményt DNS alapon?
Előzmény: AYBARS (245)
Iván Gábor Creative Commons License 2008.06.20 0 0 257

Már miért ne létezne, ha egyszer olyannak teremtették a megalkotói?

Előzmény: zividivi (250)
MolnarErik Creative Commons License 2008.06.20 0 0 256
Tudsz róla, h ezek Rootot érő hozzászólások?
Előzmény: AYBARS (255)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.20 0 0 254
>>

"mai államunk alapjait"

ja, a modern polgári nacionalizmus/liberalizmus 19. sz-i találmány. A nemzetállam is (Trianonban sikerült úgy-ahogy meg is valósítani.)

Mindettől függetlenül a mi mai államunk alapjait a honfoglaló törzsek uralkodói elitje rakta le és a szabadságjogok fokozatos kiteljesítésével ebbe a honfoglaláskori eredetű nemesi politikai nemzetbe került beemelésre mindenki más.

Természetesen vannak államok, akiknek nem ilyesmi gyökerei vannak, vannak akiknek még nedves a ténta az alapító okiratán, de ez minket nem frusztrál, de nem is kötelez arra, hogy hasonlítsunk rájuk.

Előzmény: FriendlyFire (231)
pernahajder Creative Commons License 2008.06.20 0 0 253

Én tudom, csak a vitatárs, akire visszakérdeztem, egy korábbi hozzászólásában ezt kétségbe vonta. :-)

Előzmény: zividivi (246)
zividivi Creative Commons License 2008.06.20 0 0 252
Csak az emberekben szoktam csalódni néha!

De csak a jóhiszeműségem miatt. ;-)

Az eseményekkel soha sem vagyok elfogódott.
Előzmény: FriendlyFire (251)
FriendlyFire Creative Commons License 2008.06.20 0 0 251

"Azt hittem eddig, komolyan lelkész vagy."

Sajnos másban is ilyen hatalmasokat tévedsz! :-(

Előzmény: zividivi (250)
zividivi Creative Commons License 2008.06.20 0 0 250
Gábor!

Önmagával meghasonlott Isten nem létezik!

Ha létezne, már nem lehetne Istennek nevezni!

Azt hittem eddig, komolyan lelkész vagy.

A dualitás kizárólag a mi dimenziónkra érvényes!

Off:

Én ugyan nem vagyok se pap, se lelkész, se rabbi, se guru, de egyre inkább az az meggyőződésem, hogy a SÁTÁN nem az ősidőkben, hanem éppen napjainkban készül megtagadni a termtőjét és istennek kiáltani ki magát gyér tudása nagyképűségéban.

Ki tudja, az idő hogyan forog az isteni időtlenségben?

:-)))
Előzmény: Iván Gábor (184)
FriendlyFire Creative Commons License 2008.06.20 0 0 249

"gipsy"

Anyád!

Előzmény: AYBARS (247)
zividivi Creative Commons License 2008.06.20 0 0 248
//"...Bennünk, sejtjeinkben élnek..."//

Meg közös történelmünkben, közös kultúránkban, egymásra hatott szokásjogainkban.
Előzmény: AYBARS (245)
zividivi Creative Commons License 2008.06.20 0 0 246
//"...Szóval István előtt is volt politikai egység?.."//

Gondolom, a Vérszerződés óta.

Nem babra ment a játék, hanem közös sorsvállalásra. Véd-és dacszövetség hét kisebb, többnyire rokon, vagy addig is közös sorsú néppel. (nemzetséggel.)

Előzmény: pernahajder (133)
AYBARS Creative Commons License 2008.06.20 0 0 245
A KUNOK itt vannak, felismerhetőek arcukról, termetükről, hajuk-szemük színéről, formájáról...néprajzukról. egyes szavaikról.

A besenyők, kabarok, kunok, jászok KÖNNYEN BEILLESZKEDTEK az azonos kultúrkörből, az ogurtürk nyelv elemeit használóan érkezett "magyarok" közé!

Bennünk, sejtjeinkben élnek.
Előzmény: Zézé (233)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!