Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2007.12.11 0 0 16
.:) Remélem, hogy wadkanéknak még sok meleg helyzetben lesz részük a Csillagban.:)
Előzmény: vitanyigabor (12)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.11 0 0 15

Bocs, lemaradt: megfordítom az első kérdésedet. Most végre megint annyi területet tart nyilván a földhivatal, mint amennyi telket megvásároltak a Szüleim.

 

Előzmény: magánzó (13)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.11 0 0 14
Magánzó! Ez rendezés alatt álló terület, és valóban szerencse a szerencsétlenségben, hogy nem volt bekerítve. No de minek is kerítettem volna be 1000 nm telket, amikor én 1079 nm-t vettem?
Előzmény: magánzó (13)
magánzó Creative Commons License 2007.12.05 0 0 13

Ez akkor azt jelenti, hogy a tényleges telek területe most megint nem annyi, mint amit a földhivatal nyílvántart? Vagy odébbtettétek a kerítést, sarokkövet?

Mert ha nem és el akarod adni, a vevö felméreti és kijön, hogy kevesebb.

Előzmény: Törölt nick (10)
vitanyigabor Creative Commons License 2007.12.04 0 0 12
Wagy az is lehet, hogy éppen őwadkansága tiltatta le. Fáj a vereség, hiába. De a Csillagban nem lesz internet.
Előzmény: Törölt nick (11)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.04 0 0 11
Állítólag karbantartás alatt van. wadkanék után van mit takarítani, azt hiszem.:)
Előzmény: sine nomine (9)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.04 0 0 10
Úgy állította vissza, hogy elvette a többi telektulajdonostól, akinek több lett a DAT után a területe, és visszakaptuk. A kifüggesztésről annyi a véleményem, hogy ha valami változás áll be, és a hivatal követi el a gebaszt, az a minimum, hogy jelzi az ember felé, és nem hagyatkozik arra, hogy majd arra járok és olvasom a kifüggesztést.
Előzmény: magánzó (5)
sine nomine Creative Commons License 2007.12.04 0 0 9
off.
Nem tudjátok, miért nem lehet elérni a Budakalásziak topikját?
magánzó Creative Commons License 2007.12.04 0 0 8

Tudja valaki, mit terveznek ingatlanadó ügyben?

panama_kiralysag Creative Commons License 2007.12.04 0 0 7
Igazad van, az igazi gond az ügykezelés. Az a törvényi lehetőség, hogy a földhivatal nem köteles az ingatlan tulajdonosát értesíteni a változásokról akkor, ha az határozat következménye. Az önkormányzat határozatai is ide tartoznak. Ez disznóság. Budakalászon rendkívül pontatlan volt a nyílvántartás, elavult térképekkel dolgoztak. A környékünkön rengeteg tulajdonost érint a digitális nyilvántartásra áttérés, de a legtöbben nem is tudnak róla.
Előzmény: magánzó (6)
magánzó Creative Commons License 2007.12.01 0 0 6
Mindenkinek ajánlom, hogy szerezze be a földhivataltól a telek sarokpontjainak koordinátáit. Némi biztonságot nyújthat a továbbiakban.
Előzmény: panama_kiralysag (4)
magánzó Creative Commons License 2007.12.01 0 0 5

Hogyan állította vissza a telekméretet? Rosszul mértek elöször?

Mert a telek a maga fizikai valóságában  telek, s a mérete csak egy tulajdonsága. Az más kérdés, hogy a földivatal rossz mérések alapján hibás adatokat tárol, vagy valamikor rosszul mérték ki. Nem vitás, hogy ez gond, de ez önmagában nem szándékos szívatás.

Az aljasság a közzététel módja, mintha a középkorban élnénk. Ha pénzt akarnak lenyúlni, akkor rögtön megtalálnak levélben. Akár a földhivatal, akár az önkormányzat. Ilyen esetben meg kifüggesztik. Pedig vannak az önkormányzatnál annyian mint az oroszok. Az elözö rendszer agyonbürokratizált ügyeihez töredék létszám elég vol. Persze, valahogyan haza kell vinni a pénzt.

Az ingatlanmaffiát is könnyen meg lehetne akadályozni, ha minden ügyletröl hivatalból küldenének levelet a tulajdonosoknak. De nem teszik, ök tudják miért nem.

Előzmény: Törölt nick (3)
panama_kiralysag Creative Commons License 2007.10.30 0 0 4
Bizony. bizony!
És milyen sokan lehetnek még tudatlanok. Akik nem is sejtik, hogy ingatlanuk tuljdoni lapon szereplő adatait megváltoztatta a Földhivatal, és kisebb lett a telkük. Majd csak akkor szembesülnek a ténnyel, ha el akarják adni...
Mert a DAT forgalomba adásakor a változások bejegyzéséről határozat született. Ilyen esetekben a Földhivatalnak nem kell értesítenie a tulajdonost, elég a határozatot a "helyben szokásos módon" egy hónapig kifüggeszteni.
Budakalászon 2005.12.16.-án született ez a határozat, csak az értesült róla, aki Karácsony előtti fene nagy unalmában arrafelé lődörgött éppen. Nem hiszem, hogy sokan lehettek volna...
Aztán futhatnak a pénzük után. 50-70 m2 elvesztése a telekből a jelenlegi 20-25000 Ft-os telekárak mellett 1-1,5 millió Ft értékvesztés. S nyilván nyereség valahol máshol.
Előzmény: Törölt nick (3)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.30 0 0 3

De. Komolyan írta. Velem is megtörtént két évvel ezelőtt, hogy anélkül, hogy egyetlen négyzetmétert eladtam volna a telkemből, annak területe csökkent a DAT-felmérés után 54 négyzetmétert. És így járt még másik 10 telek tulajdonos társ is. Fellebbeztünk is a Pest megyei Földhivatalhoz, aki helyt adott panaszunknak, és visszaállította az eredeti, megvásárolt telekterületeket.

Előzmény: hoppaaa (2)
hoppaaa Creative Commons License 2007.10.30 0 0 2

digitális térkép forgalomba helyezésével csökkent a telekméret

Ezt ugye nem irtad komolyan?

Előzmény: panama_kiralysag (-)
..Nadine.. Creative Commons License 2007.10.30 0 0 1
Amugy 13 keri önkormányzatban tudok ilyen svindliket. Amig pl az okmánybélyeggel kellett fizetni addig rendszeresen 2500-at mondtak személyire, 1500-t felragasztottak lapra, ezres bélyeg a papir mellé letéve. Ügyfél ha nem figyel elteszik, s visszaváltják. Én rákérdeztem, mert éreztem nem koser. Rögtön visszaadta s megmondta, hogy csak 1500 a személyi.

Nap 5 személyi anno havi szinten elég jó "zsebpénz" volt :)
..Nadine.. Creative Commons License 2007.10.30 0 0 0
Budakalászon Nulla esetet tudok.
Előzmény: panama_kiralysag (-)
panama_kiralysag Creative Commons License 2007.10.29 0 0 topiknyitó
Bizonyára sok polgártársammal előfordult már, hogy a Polgármesteri Hivatal bürokratáival került összetűzésbe. Bizonyára több "Tóth Józsi bácsi" is él a falunkban. Számukra nyitottam ezt a topicot, hogy tapasztalataikat összevethessék, összefogva, egymásnak tanácsokat adva sikeresebbek lehessünk velük szemben.
Néhány példa:
- építési engedélyek kiadásánál bizonyos összeköttetéssel rendelkező személyek számára sokkal többet engedélyeznek, mint a "póroknak". (beépítettség, párkány és tetőmagasság, stb)
- digitális térkép forgalomba helyezésével csökkent a telekméret
- az Önkormányzat vitatja az általunk évtizedek óta érvényes telekhatárokat.
- engedélykérésünket indokolatlanul elutasítja - nem indoklás nélkül! pl. ívóvíz bevezetése, stb.
- árvízkárosultak segítése- nem segítése
...
Azt hiszem, hosszan sorolhatnám, de inkább sorakozzanak itt a hozzászólások.
Fogjunk össze a Hivatal packázásával szemben!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!