Olyan tartót nem biztos, hogy kapsz, ott kreatívak kell lenni. Szeret lejönni a karpitról, elengedhetetlen a ragasztás.
Az ajtókarpitot szedtem már le, de pontosan nem emlékszem, mi fogta. A kilincs keretét szinte mindennel le kell szedni. Mintha ennek alul lenne néhány csavar. Jellemzően 20-as, vagy 25-ös tört fejjel. Meg megy marék patent.
Az a baj, ha a rögzítés nem jó, akkor zörögni fog. Minden esetre jó időben érdemes, nem mikor hideg van, és rideg a műanyag. Meg érdemes pótolni a sérült patentokat. Sima patent hozzá a Bárdiban is kapható, a gyári Peugeot darabra, sokszor olcsóbb, mint a römix, és sokkal jobb, érdemes azt venni.
Én is feltettem magamnak ezt a kérdest, ezért is gyűjtök erőt😀 De talán egy fokkal jobban bosszant, hogy recseg a hangszóró, mint egy lógó kárpit. De csak egy fokkal😉
Ha így felbosszantod magad a megoldásain, biztos jó ötlet, hogy szétszedd? A kárpitok nem túl szerelhető vannak rögzítve, a szempont a gyors összeszerelhetőség (gyartaskor), és a végső esztétika lehetett. Nomeg a gyártási költség. Szetszedni csak türelemmel, odafigyelve, finom érzékkel. És akkor is lehet, hogy törik..
Igen, több okból is kellene diagolni, de egyelőre még nem tudom, hogy mivel lenne érdemes, amivel aztán jobb esetben a tempomatot is aktiválhatnám amennyiben lehetséges.
A részecskeszűrővel (talán) csinált valaki valamit, nem tudták biztosan megmondani, de a checkengine világít, és az autó szerintem nagyon gyenge, bár nincs viszonyítási alapom. Talán csak eldugulófélben van...
"Mennyire bonyolult/nehéz/drága utólag pótolni a hiányzó tempomatot?"
Ha szerencséd van, nem túl bonyolult. Ha nincs szerencséd, akkor macerásabb.
Mielőtt esetleg feleslegesen belebonyolódnál, először egy diaggal meg kellene nézni a vezérlőkben, hogy van-e opció bennük a tempomat aktiválására. Ha van, akkor jöhet a többi lépés.
".....ha ez előző tulaj esetleg kifurkálta az eldugult részecskeszűrőt? A motorvezérlő látja hogy túl alacsony a nyomáskülönbség?"
Feltehetően nem fúrkálta ki (vagy nem csak simán kifúrkálta), mert igen, a vezérlő méri előtte és utána a nyomáskülönbséget és hibát dob(na) rá. Kiszedése esetén szoftveresen is ki szokták írni. (sokszor rosszul, néha jó is)
A mai napon csapást mértem magamra egy templomba járásra is alig használt közepesen lepusztult de még annál is fapadosabb 2005-ös 2.2-es (94kw) Ulysse-vel. Egyrészt nem tudom milyen diagnosztikai eszközt kellene vennem hozzá, másrészt nincs benne tempomat SEM, viszont én szeretném ha lenne. Mennyire bonyolult/nehéz/drága utólag pótolni a hiányzó tempomatot?
Illetve mi van akkor, ha ez előző tulaj esetleg kifurkálta az eldugult részecskeszűrőt? A motorvezérlő látja hogy túl alacsony a nyomáskülönbség? Okoz ez valamilyen problémát rövidebb távon?
Mivel már letörtem a hangszóró rácsot is, ezt a kupakot nem nagyon mertem feszegetni, de akkor valahogy majd lepattintom. A videó szerint a középső öv bekötését, amit küldtél, azt nem kell kiszedni.
Amúgy a tolóajtó kárpit felső felfogatása is egy vicc. Lifeg mindkét oldalt, patentnek a helyét nem is találom, most vagy letörött a kárpit hátuljáról, vagy ott nem is volt. Ha ott is két csavarral rögzítették volna, mint alul, akkor sose esne le. De ahogy mondod, spóroltak.
A biztonsági öv bekötési pontjánál erre gondolsz ?
A csavaron van egy kupak, azt le kell pattintani és kicsavarod a csavart.
"A szegeccsel rögzítést se értem"
A szegecselés pénz- és időspórolás miatt alkalmazzák az autógyártók, nem csak a PSA, hanem a többi is. A hangszórónál nem nagy ügy, lefúrod, visszaszegecseled vagy megoldod máshogy csavarral és kész. Nem kell túl sűrűn fgolalkozni vele. Vannak sokkal bosszantóbb helyek, ahol fúróval kell bontani, pedig csak szerelni kellene a rögzített dolog mögött valamit. :-(
Le kell szedni, nem mondod? Ki tervezte ezt így?! Az akarathoz erőt kell gyűjtenem:)
Az enyém naprolós. Közben valami gyári szerelős videót találtam, de azt nem mutatja, hogy a hátsó biztonsági öv bekötési pontját hogyan veszi le, anélkül meg nem jön le a kárpit:
Szerintem le kell venni az oldalpanelt. Elég macerás bontás, kell hozzá akarat :) abból egyébként más kialakítású is van, a szerint, hogy naprolós, vagy sem. Meg lehet még sokkal több verzió van.
A kérdésem az lenne, hogy a hátsó nagy hangszórókat hogy a bánatba lehet kicserélni? A hangszóró rácsot lefeszegettem, a felső rögzítését sikeresen le is törtem. A hangszórók szegecsekkel vannak rögzítve (nem is értem), az alsó kettőhöz hozzá se lehet férni és szerintem a hangszóró nem is férne ki a lyukon.
Nem, mert sajnos se az illető nem válaszolt a megkeresésre, de még csak a FB csoportba se bírálták még el a belépési kérelmemet, anélkül meg nem is írhatok oda... szóval 0 előrelépés az eltelt 3 hétben. A hirdetés meg persze közben lekerült. :(
Jó lenne tudni mit értünk ennél a típusnál "egy vagyon" alatt, mert ha pl évente 100-200e Ft lenne a szervize, arra azt mondanám egye fene, belefér (nem iszok, nem dohányzom - arra jóval több elmenne alapon) - ismerve az autó felszereltségét, és hogy mentem is vele egy teszt kört.
És nem találtam egyéb fórumot, külföldit sem, ahol aktív élet zajlana, szóval egyelőre sajnos nem derült ki, hogy mennyire pénztemető is valójában a V6-os.
Igen, az lesz az. Meg az egyik radar szenzor cserés lehet, mert rükvercben végig sípol, holott nincs semmi akadály mögötte.
Azt mondtam ha ez a 2 dolog orvosolva lenne (mert most bemelegedett motornál érezni az égett olaj szagát, ahogy lecsöpög a forró teknőre vagy hova - de a tulaj korrekten tájékoztatott róla), az már egy másik felállás lenne.
Egyelőre FB-on nincs válasz. Bejelöltem ismerősnek, írtam neki, de egyelőre semmi.
Az a baj, hogy nagyon gyér az itthoni felhozatal, főleg benzines és Aut váltósból. Mindegy is lenne, hogy Citroen, PUG vagy Lancia, csak lenne egy normális darab...