Külső hőmérő? A jobb tükörben van, az alján az a gombóc (a balosnal olyat nem találsz) kicseréléshez asszem szét kell szedni a tükröt. Már nem emlékszem hogyan. Szenzort lehet kapni akár autósboltban, de olcsón az Ebayen, Aliexpressen, Temun is fogsz találni. Egy csomó Peugeotban, Citroenben van ilyen. Nekünk a családban purcant meg Peugeot 307-ben, Citroen C8-ban, és Xsaraban, mind egyforma volt, és akkor Ebayről vettem, most Aliesxpressen keresném, ilyen 1-2e Ft körül volt. Autósboltban 7-8e volt. Cseréhez forrasztani kell a kábelt!
A gomb nyomkodós módszerrel csak az autó saját távirányítóit tudod újra feltanítani, ha amnéziás lenne.
Új táv esetén az összes kulcsot (immo'-t) újra kell tanítani Lexia-val (ehhez kelleni fog a 4-jegyű kód) és utána lehet majd (írja is a Lexia) kézzel feltanítani a távirányítókat. Tanításnál meg kell adni a kulcsok (és távirányítók) számát.
Kérdezd meg a márkaszervizt, mert kelleni fog az a kód ! ;-)
Van esetleg valakinek tapasztalata az Aliexpresses kulcs elektronikákkal?
Bicskakulcsom van, két gombos. 2010-es az autó. Ilyen kulcsból 2 felé elemtartósat hirdetnek, és valami kétféle módot (ASK / FSK) van pótkulcs, de nem gyári, és jól jönne egy harmadik kulcs.
Rendeltem, egyet... aztán még egyet. Először az elem tartó rész más volt, de a 2011 előtte órt ASK, gondoltam, az elem megoldás nem lehet annyira fontos. Persze nem sikerült az ajtónyitást feltanítani.(ezzel a gyújtast ráadom, nyomkodom a gombjat módszerrel) akkor rendeltem egy FSK rendzserűt, persze azzal se sikerült. Lexiám van (persze kínai) de sajnos a kódkártya az autóhoz nincs meg. Persze a kulcsba nincs bemásolva a minta, és a immo chip sincs az autóhoz illesztve.
Valakinek sikerült ilyet feltanítani? Előbb az immó chipet kellene feltanítani? Vagy nem is lehet ezeket feltanítani?
Honnan tudom, hogy az autó ASK, vagy FSK rendszerű? ( alváz: VF7EBRHRH9Z018316 2010- es C8)Vajon kulcsmásoló meg tudja oldani?
Korábban FEZ írta valahol, hogy a markaszerviz elvileg megtudja adni a kódját, de megkerdezni se mértem, ez mibe kerül :)
El szeretném mesélni, milyen hibát produkált a C8, hátha másnak is segít. Persze a "jó időzítéssel" csinálta.
Két hete nyaralni indultunk, az uticél Horvátország, a tengerpart. Szépen ment, minden rendben volt, csak korán érkeztünk, ezért q szállás elfoglalása előtt strandoltunk. Az autó addig árnyékba állt, persze bő 30 fokban. Megkaptuk a kulcsot, (eddog a mese, innen a lényeg) közelebb akartam parkolni, de a kulcs elfordítást csak csipogás, és "kedves" üzenetek követték, mint abgassystem defekt, brems system defekt, abs defekt... (németre van állítva a kijelző). Ezt már nem először csinálta, úgy 4-5 éve ezzel kínlódás, akkor az ABS kockát bevizsgáltattam, mert annak csatlakozó lehúzás után. Produkált ilyen hibákat, de jó volt. Itt azt a tanácsot kaptam, hogy a testpontokat ellenőriztem, ezért a szemes sarukat akkor átforrasztottam, azóta hibátlan volt -eddig. Nem estem kétségbe, pucoltam a testpontokat a bal lámpa mögött, elsőre nem sok sikerrel (nem oxidált, rozsdás sarokra kell gondolni, minden jól nézett ki - olasz autó volt) majd végül az 5 vezetéket a 4 csavarhelyről 1 csavar alá tettem, és a motorvezérlőre egyesével tettem vissza a csatákat, mindegyik közben gyújtást adva, így végül indult, és rendben (hobaüzenet, check engine ) nélkül hazahozott. Persze eltárolt hibák voltak. Kommunikációs hiba, a rendszer váratlan leállás (akkusaru levétele miatt) de azóta minden rendben.
Végül minden vezetéket visszatettem a helyére, és készítettem egy kábelt, ami ezekn testpontokat összekötő, és zsírsprayvel "impregnáltam" a csavart, vezetékeket.
Ha valaki hasonló a fut, hátha ez segít tovabbjutni.
Szereztem. Csak nem biztos, hogy jó. BSC A01 00 ha jól rémlik a száma. Össze is kötöttem, aktiválás (elvileg) az "ügyfélnek átadás" menüben de nem sikerült kimerni, a kimeneteken mely szál mire jó. Kicsit feladtam, rendeltem a hátsó lámpához csatlakozót, hogy vezetek bontás nélkül tudjam megcsapolni őket a canbus elektronikahoz.
Köszönöm! És ehhez elérhető bekötési rajz? Vagy létezhet kábel hozzá? Gondolkodtam vonóhorog, hátha vinnék biciklit. Mondjuk még sietnem nem kell, októberben megy műszakira, ha ilyet akarok, előtte lenne érdemes.
Ma a C8 bal hátuljára, a csomagtartó sarkánál lévő kivehető rács alatt találtam egy zacskóba csomagolt (gyári az látszik) csatlakozó csomagot. 3 stecker van benn. Vajon az mi? Vonóhorog előkészítés? Parkradar van benn (hátul) így csak ez a tippem van. Aki tudja, mesélje el, az mi?
Van benn egy állandó 12V elég vastag vezetékkel. Vicces, hogy folyton energiaspar modulban áll, de itt megvan a 12V :)
Olyan tartót nem biztos, hogy kapsz, ott kreatívak kell lenni. Szeret lejönni a karpitról, elengedhetetlen a ragasztás.
Az ajtókarpitot szedtem már le, de pontosan nem emlékszem, mi fogta. A kilincs keretét szinte mindennel le kell szedni. Mintha ennek alul lenne néhány csavar. Jellemzően 20-as, vagy 25-ös tört fejjel. Meg megy marék patent.
Az a baj, ha a rögzítés nem jó, akkor zörögni fog. Minden esetre jó időben érdemes, nem mikor hideg van, és rideg a műanyag. Meg érdemes pótolni a sérült patentokat. Sima patent hozzá a Bárdiban is kapható, a gyári Peugeot darabra, sokszor olcsóbb, mint a römix, és sokkal jobb, érdemes azt venni.
Én is feltettem magamnak ezt a kérdest, ezért is gyűjtök erőt😀 De talán egy fokkal jobban bosszant, hogy recseg a hangszóró, mint egy lógó kárpit. De csak egy fokkal😉
Ha így felbosszantod magad a megoldásain, biztos jó ötlet, hogy szétszedd? A kárpitok nem túl szerelhető vannak rögzítve, a szempont a gyors összeszerelhetőség (gyartaskor), és a végső esztétika lehetett. Nomeg a gyártási költség. Szetszedni csak türelemmel, odafigyelve, finom érzékkel. És akkor is lehet, hogy törik..