A World of Warcraft táblás társasjátékkal kapcsolatos tapasztalatok, kérdések és válaszok itt!
Ez a topik kizárólag, a nemrég magyar vátozatban is megjelent táblás játékról szól!
Itt várjuk azok kérdéseit, akik most ismerkednek vele. Itt várjuk azok válaszait, akik már belelendültek, és tudnak a kezdőknek ill. az érdeklődőknek segíteni.
Ez a topik NEM szól a WoW internetes változatáról!
NEM várunk ítéletjellegű összehasonlítást az internetes játékkal, és nem várunk a különbségekkel kapcsolatban se véleménynyilvánítást!
Doom társasjátékot keresek megvételre! Ha eladod, írj: karplaszton@freemail.hu
Ezen kívül az "Odalent" fantasy-társasjátékomhoz keresek társakat, akik szívesen beszállnának néha 1-1 jóízű hangulatú játékra! Kaja-pia mellett persze :D Ez hasonló játék, mint a WoW táblás társas. Hely: Bp.
(Tudom, h nem ide való hozzászólás, de máshova nem tudtam...)
Ha még aktuális a téma (egyelőre csak szövegesen):
Sötét szövetség:
1 db zöld gnoll - Bánat domb (narancs)
- Arany (1) - XP (4) - Fehér 3szög (2) - Fehér 3szög (1)
Amint belépsz a parancsnok sátrába, várakozón néz fel rád. - Az élőholtak magukban is elég gondot jelentenek. Nem hagyhatjuk, hogy új szövetségeseket szerezzenek maguknak. Gnollokat láttak a Bánat domb mellett és ez a népség bárkivel összeáll.
Szia! Ne haragudj a zavarásért, de épp az imént olvastam hogy segitettél egy srácnak a hiányzó wow kártyákkal kapcsolatban. Nekem is sajnos ez a problémám és nem tudom kihez forduljak. Hiányzik egy szövetséges küldetéskártyám a szürkéből. Ha megkérhetlek be tudnál tenni egy képet a hiányzó kártyáról? Fontos lenne!
Leirom melyek vannak meg:
- Gnollok hadiösvényen - Fosztogatók a romoknál - Vörös rom - Köd a rengetegben - Ghulok lakomálya - Szennylakók szigete - Pikkelyvadászat
Ugye elvileg 8 kellene legyen, de sajnos hiányos Ha képet nem tudsz betenni a hiányzó kártyáról, legalább a küldetést ird le, meg a mobokat és a jutalmakat. Hálás köszönettel: Caninus
Vettem én is egy szép nagy dobozos alapcsomagot magyarul, de hiányos volt a csomagom. Amit eddig észrevettem, az hogy a 2 harcos karakterlap-pár hiányozik, és helyette 2 pár pap került a karaakterlapok közé.. Szám szerint minden más egyezik, ahogyan a karakterlapok is, mégis volt benne 2 egyforma..
Többször is írtam a kiadónak és reklamáltam ott is, ahonnan a játékot vásároltam, de lassan 2 hónap alatt nem történt előrelépés a hiány pótlásában.. :
Ahogy már korábban jeleztem két csapat (szövetség és Horda) játszik, és a csapattagok között a cél érdekében eggyüttműködésre van szükség. A körök felváltva mennek, hol a Szövetség csapata, hol a Horda lép egy-egy körben. Egy körön belül mindenkinek 2 lépése van (kétszer "tevékenykedhet"). Egy 3 tagú csapatban e hat lépés sorrendjét a csapattagok megbeszélés útján saját maguk határozzák meg. A lépések egyrészt a saját karakternek a fejlesztésére fordíthatók, másrészt harc egy szörnnyel (v. időnként az ellenféllel) szemben. A harcok közösen is végezhetők, és így nagyobb az esély a győzelemre, sőt a játék előrehaladtával a csapatharcnak egyre jelentősebb szerep jut.
A harc - összetett logikával - 8 oldalú "kockák" dobásával, és a dobás kiértékelésével zajlik le.
A szövetség és a Horda eleinte egymástól függetlenül harcol a saját küldetésük telejesítéséért. Közben megerősödve már célként tűzhetik ki a játék folyamán megjelenő "Nagyúr" legyőzését. Amelyik csapat ugyanis legyőzi a Nagyurat, az a győztes és vége a játéknak. Lehetséges azonban egymás ellen is harcolni, gyengítve ezzel az ellenfél csapatának az erejét.
Ha 30 körön belül senki sem győzi le a nagyurat, akkor egy végső harcra kerül sor a Szövetség és a Horda között a győztes megállapítása céljából.
Látható, hogy Lovagból csak 1 van (1.) és az csak a Szövetség csapatban lehet. Szintén csak egy van a Sámánból, ami csak Horda csapat tag lehet. A többi "párban" van.
A játék elején mindkét csapat választ 3-3 karaktert, és csak ez a hat játszik. Egy karaktertípus nem választható mindkét csapatba, tehát pl. nem lehet Zsivány a Szövetségben és a Hordában egyszerre. Lehet 6-nál kevesebben is játszani, ekkor egyesek több karaktert kezelnek. Pl. két játékos esetén mindketten 2-2 karaktert, és külön csapatban vannak.
A játék ára ugyan borsosnak tünhet, de a hatalmas doboz kibontása után az embert mellbevágja a 336 db kisebb és 127 db nagyobb kártya, a 120 db szörnyfigura plusz a 16 karakterfigura, és a 4 kartonlapból kipattintható temérdek érme és jelzőlapocskák dömpingje.
A játéktábla 84x56 cm méretű, és senki se várja, hogy egy 120x140 cm-esnél kisebb asztalra szét tudná pakolni a játékteret. (Mi kénytelenek voltunk a 100x170-es asztalunkra - amire pl. a teljes Catan ráfér - keresztbe egy 85x120-as lapot felrakni)
A játékkal való ismerkedés órákba telik, de sokat segít - pl. a karakter és szörnyfigurák azonosításában - az eredeti internetes játékban való jártasság.
A magyar leírás egészen jó, de eleinte meg kell barátkozni a szabályokkal kapcsolatos temérdek fogalommal.
Pl.: A 16 karakterfigura (amikből 6 db-bal játszunk) 9 különböző karaktertípusba sorolható. Minden karaktertípusnak van 24 db típuskártyája (ez 9x24=216 kiskártya). A 24 típuskártyából 12 db képességkártya és 12 db tehetségkártya. A képességkártyák is kétfélék: azonnali ill. aktív képességek. A kártyáknak van "jelleg"-e is amit figyelembe kell venni a lehelyezésekor.
Noha ez így zavarosnak tűnhet, de a konkrét kártyákat látván hamar letisztul a kép, és a 40 oldalas leírás is sok példát hoz fel a megértéshez.
A játék legjellemzőbb "találmánya", hogy nem egyedi játékosként, hanem csapatban veszünk részt a játékban a karakterünkkel. Mindíg a "Horda" áll szemben a "Szövetség"-gel, és normálisan nem egymás ellen harcolnak, hanem küldetéseket teljesítenek. a végső cél az, hogy megerősödvén legyőzzék a Nagyurat. Amelyik csapatnak ez sikerül az győz. Ha véges időn belül ez nem sikerülne (30 kör), akkor egy végső csatában harcolni kell egymással. A csapatjáték együttműködést kíván, és gyorsítja is a játékmenetet.