Keresés

Részletes keresés

Nyaky Z. Creative Commons License 2024.03.19 0 0 39
Nyaky Z. Creative Commons License 2024.02.20 0 0 37

„A komárommegyei falvak pálinkásboltjaiban amellett mindenütt paprikás-dobozokat láthat az ember, amelyekből az emberek, sőt a gyermekek is kanálszámra hintik a maró, erős paprikát pálinkájukba, eltompítják ínyüket már a legfiatalabb korban. Ez a paprikás pálinka, amelyre különben a komáromi parasztok ráfogták, hogy nélkülözhetetlen orvosság a láz ellen."

Nyaky Z. Creative Commons License 2024.02.18 0 0 36

Ezzel egyenértékű beszéd. 

Előzmény: Dumás Sanyi (368)
troglodita Creative Commons License 2024.02.13 0 0 35

monnyonle

Előzmény: Nyaky Z. (34)
Nyaky Z. Creative Commons License 2024.02.10 0 0 34

"Tisztelt és számomra oly kedves magyar emberek határon innen és túl! Most Önökhöz szólok. Nem a politikusokhoz, a politikacsinálókhoz, hanem azokhoz, akiknek a szolgálatára két évvel ezelőtt felesküdtem.

Azért vállaltam ezt a feladatot, mert szenvedélyesen szeretem Magyarországot, a hazánkat, és mert hiszek Önökben. Hiszem, hogy egy békés, szeretettel teli, egymásra odafigyelő nemzet a miénk. Hiszek a csendes többségben, a minden nap keményen dolgozó emberekben, a becsületben, az egyenes tartásban és a szeretet erejében. Ezeket az értékeket nagyszüleinktől, szüleinktől kaptuk, és gyerekeinknek, unokáinknak szeretnénk továbbadni.

Hoztam egy olyan kegyelmi döntést, mely sokakban értetlenséget és békétlenséget váltott ki. Érthető, hogy magyarázatot várnak.

A kegyelmezési jogkör mind közül talán a legérzékenyebb. Mert egy ember életéről kell dönteni a kegyelmi kérvény és a rendelkezésre álló információk alapján. Tavaly áprilisban abban a hiszemben döntöttem a kegyelem mellett, hogy az elítélt nem élt vissza a rá bízott gyermekek kiszolgáltatottságával. Hibáztam, mert a kegyelmi döntés és az indokolás hiánya alkalmas volt arra, hogy a pedofiliára vonatkozó zéró tolerancia kapcsán kételyeket ébresszen. Márpedig itt nincs, és nem is lehet kétely. Soha nem adnék kegyelmet annak, akiről azt gondolom, hogy fizikailag vagy lelkileg gyermekeket bántalmaz. Így volt ez akkor és így van ez ma is.

A köztársasági elnök alaptörvényből is fakadó feladata megjeleníteni a nemzet egységét. A gyermek a legfontosabb kincsünk. Hiszem, hogy ebben egységes a nemzet - minden véleménykülönbség ellenére. A gyermekek védelme közös kötelességünk. Három gyermeket szültem, így személyesen is átéltem, mekkora szüksége van egy védtelen, kiszolgáltatott életnek a biztonságra, a védelemre.

Magyar emberként azt várnám a köztársasági elnöktől, hogy ne hibázzon. Ha mégis, akkor nézzen szembe azokkal, akiknek elszámolással tartozik, és vállaljon felelősséget. Akár azzal, hogy lemond a köztársasági elnöki tisztségről. Bocsánatot kérek azoktól, akiket megbántottam, és minden olyan áldozattól, aki úgy érezhette, nem állok ki mellette. A gyerekek és a családok mellett voltam, vagyok és leszek.

Államfőként ma utoljára szólok Önökhöz. Lemondok a köztársasági elnöki tisztségről.

A döntés nem személyes okból volt nehéz. Azért volt nehéz, mert esküt tettem. Arra a kérdésre kellett most választ találnom, hogy eskümhöz híven képes lennék-e a köztársasági elnöki tisztséget továbbra is a magyar nemzet javára gyakorolni? Rendelkeznék-e azzal a mozgástérrel, amely ahhoz kell, hogy szuverén államfőként jól teljesítsem a feladatomat? Nem a válaszom mindkét kérdésre.

Bocsánatot kérek azoktól, akik most úgy érzik, cserben hagyom őket. Akik most úgy érzik, hogy a gyűlölet legyőzte a szeretetet.

Azt a kérdést kellett feltennem magamnak: mit üzenek döntésemmel a gyerekeinknek, a magyar fiataloknak? Én arra biztatom őket, hogy szolgáljanak minden erejükkel, tehetségükkel, ne adják fel a nehéz pillanatokban sem, tartsanak ki, amíg lehet, a hibáikért vállalják a felelősséget, és ha úgy érzik, hogy fel kellene áldozniuk szuverenitásukat, akkor legyenek képesek méltósággal átadni a helyet valaki másnak. A szuverenitás drága kincs. Az embernek, a nemzetnek egyaránt. Vigyázzunk rá!

Köszönöm! Köszönöm Önöknek, hogy célt és értelmet adtak a köztársasági elnöki feladatnak. Köszönöm a találkozásokat, amelyek a legnagyobb ajándékai voltak ennek a két évnek. Köszönöm, hogy leülhettem a sámlira, hogy sikerült oda is figyelmet irányítani, ahova a hétköznapokban kevesebb jut. Azoknak, akikkel együtt dolgozhattam, köszönöm a magas színvonalú munkát, az elhivatottságot, az emberséget. Köszönöm a családomnak a mindenkor biztos hátteret. Köszönöm Istvánnak, hogy huszonöt éve együtt lehetünk a szép és a nehéz pillanatokban. Köszönöm, hogy segített megmutatni, hogy egy férfi ugyanúgy tudja támogatni a társát, ahogy egy nő. Köszönöm Ádámnak, Tamásnak és Katának, hogy az édesanyjuk lehetek, és hogy célt adnak életem közélet után következő szakaszának is.

A politika kemény, olykor kegyetlen világ. Vannak, akik azt gondolják, hogy nekünk, nőknek ezért nem is való. Ezzel nem értek egyet. Ne hagyjuk magunkat! Kellenek a nők a közéletbe is, mert hitem szerint akkor idővel méltányosabb, békésebb és bizonyára tartalmasabb lesz ez a világ.

Hálás vagyok azért, hogy a magyar nemzetet szolgálhattam.

Isten, áldd meg a magyart! Mert a TIÉD az ország, TIÉD a hatalom és TIÉD a dicsőség."

Nyaky Z. Creative Commons License 2024.02.10 0 0 33

Eduard Karl Joseph Michael Marcus Antonius Koloman Volkhold Maria munkát keres

Nyaky Z. Creative Commons License 2024.02.04 0 0 32
Nyaky Z. Creative Commons License 2024.01.28 0 0 31

Te mondtad el neki, hogy te vagy cs. Szokásod szerint rossz nicken írtál. Nem egyszer, csak én egymás után vagy háromszor próbaltam gyorsnak lenni, de nem voltam az. Látták elegen. 

Nyaky Z. Creative Commons License 2024.01.24 0 0 30

Az öreg Sigmund biztos szétmarcangolna (nekem is menne, de tilos) mikor elmélázom azon, hogy nem, nem az édesanyám kapcsán jöttem rá, mennyire gyönyörűség édesanyának lenni, hanem akkor, amikor először fogtam fel, én nem lehetek az, akiből testből a test, én nem élhetem át a a belőlem-születés férfinak felfoghatatlan érzését, én nem adhatok (enni) magamból gyermekemnek.

Igen, apának lenni másodrendűség. 

Nyaky Z. Creative Commons License 2024.01.11 0 0 29

Máramikor

Előzmény: Nyaky Z. (73)
Nyaky Z. Creative Commons License 2024.01.04 0 0 28

A harma dikk fej foGhagymát raGtam a korcsonyába - már ha érted, dózsás kócsag. 

Törölt nick Creative Commons License 2016.05.20 0 0 27

Megpróbálom elmagyarázni, bár mocsokmód kéne hozzá a nonverbalizmus.
Azon vannak meghökkenve, hogy engem nem zavar a gombom elvesztése, képes vagyok ugyanúgy fórumozni tovább. Náluk ez nem bevett gyakorlat, ők nem mennek vissza gyökérnek oda, ahol már lombkoronák voltak. Ahhoz ugyanis a megalázkodást kéne gyakorolniuk - szerintük. Ez a családon belüli judaizmus, a bánki nevelés lényege. Inkább elmennek (Gala, somi, Wúr, Jagodek stb), de más nem gyakorolhatja rajtuk azt,. amit ők gyakorolhattak máson. Mégpedig a hatalmat. Mert nekik lombkoronának (modinak, adminnak) lenni=hatalom. Nekem, nekünk, s nem csupán a fórumon: szolgálat.
Ez az, amit nem tudnak megérteni, ezért hiszik, sőt, tudják(!), hogy én azért vagyok a fórumon, mert vissza akarom venni. Érted, vagyok annyira empatikus, hogy megértem gondolatmenetüket, le is izézem őket érte. Na most ebben az az érdekes, hogy néha-néha felismerik, de be nem vallják. Még maguknak is csak suttogva, talán.

És itt jön a válasz a szabálybanemtartásukra. Be kéne ismerniük, hogy rossz(ak) a szabály(ok), de az nem megy..

Törölt nick Creative Commons License 2016.04.18 0 0 26

Pablo Diego José Francisco de Paula Juan Nepomuceno María de los Remedios Cipriano de la Santísima Trinidad Ruiz y Picasso

 

X úr

 

Törölt nick Creative Commons License 2016.03.27 0 0 25

Bizony, de én most is lajosista vagyok, s nem bizonygatom, hogy

 

 

áááá, mindegy, úgyis csúsztatsz.

Törölt nick Creative Commons License 2015.11.06 0 0 24

Bizony, a tényfékezőképet is készíti valaki... és ő bizony nem objektív.

 

 

troglodita Creative Commons License 2015.09.24 0 0 23

mesit app, ez valami kurvakereső?

Előzmény: Törölt nick (22)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.08 0 0 22

Wuren sie halkimacun.

 

szujam1 Creative Commons License 2014.08.03 0 0 21

Nyerj egy nicket!

Dumás Sanyi Creative Commons License 2014.05.15 0 0 20

Az alábbi képen Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel, Erdogan elnöki tanácsadója rugdossa az egyik tüntetőt, akinek az egyik rokona

 

Szép neve van szerinted, baszod. Kár, hogy az eleje ennyit jelent: miniszterelnöki tanácsadó, mert Erdogan nem elnök, hanem miniszterelnök. Na mindegy. Én meg elmegyek stukatúrbíbelőnek.

Dumás Sanyi Creative Commons License 2014.05.01 0 0 19

A sprotticket.org oldal látványos akcióval indítja májusunkat!
Nyerj ingyenjegyet a focivb döntőjére
Csak az alábbi videót kell elküldened 3 jóbarátodnak, hogy megnyerhesd fődíjukat: az utazást a Varig segítségével, szállást teljes ellátással a Hilton csoport jóvoltából és a 2 jegyet a szamba fővárosában, Rioban, július 13-i, a Maracanã szentélyben rendezendő Real - Atlético vbdöntőre.

 

:-)))

BitMiller Creative Commons License 2011.11.01 0 0 18

Sőndör, majd írjál ide szószedetet is kérlek. :)

Dumás Sanyi Creative Commons License 2010.08.08 0 0 17

Dumás Sanyi Creative Commons License 2010.06.28 0 0 16
Dumás Sanyi Creative Commons License 2010.04.04 0 0 15
Adolf Lu Hitler Marak (*1948. április 20.) indiai politikus Meghálaja szövetségi államban.

A Hazafias Kongresszusi Párt tagjaként erdészeti és környezetvédelmi miniszter volt E.K. Mawlong kormányában, majd együttműködési miniszter F.A. Khonglam kormányzása alatt. 2003 februárjában a választásokon nem került be a Nemzetgyűlésbe. 2003. június 27-én az Achik National Volunteers’ Council nevű betiltott bűnbandával való kapcsolatai miatt letartóztatták, de egy hónappal később óvadék fejében szabadlábra helyezték.[1] Jelöltette magát a 2008-as választásokon a törvényhozásba való bejutásért, de szoros küzdelemben ellenfele, Zenith M Sangma legyőzte. Marak 300 szavazattal lemaradva lett a második legtöbb voksot kapott jelölt.[2]

Érdekesség, hogy Meghálajában nem ő az egyetlen politikus különös névvel. Lenin R. Marak, Stalin L. Nangmin, Frankenstein W. Momin, illetve Tony Curtis Lyngdoh is politizál az államban.
Dumás Sanyi Creative Commons License 2009.11.02 0 0 14
Nyúlpaprikás sonkás galuskával

Hozzávalók (4-6 személyre): 2 db nyúl mellhús, 2 db nyúl lapocka, 10 dkg zsír, 20 dkg vöröshagyma, 10 dkg zöldpaprika, 5 dkg paradicsom, 2 dl tejföl, 3 dkg liszt, pirospaprika, só. Sonkás galuska: 10 dkg főtt sonka, 40 dkg liszt, 2 db tojás, só. A házinyúl csontos melle részét a csonttal együtt darabokra vágjuk, majd jól megmossuk, hogy az esetleges csontszilánkok eltávolodhassanak. A lapockát kicsontozzuk, és pörkölthús nagyságúra vágjuk. Zsírban vöröshagymát pirítunk, megszórjuk pirospaprikával és beletesszük a húst. Megsózzuk, és fedő alatt pároljuk, szükség szerint mindig öntünk alá egy kevés vizet. Amikor a hús félig puha, hozzáadjuk a szeletekre vágott zöldpaprikát, paradicsomot. Végül hozzáadjuk a jó sűrű tejfölt, amelybe egy kevés lisztet keverünk, és még néhány percig forraljuk. Közben a főtt sonkát ledaráljuk, vagy apróra összevágjuk. A liszthez hozzáadjuk a tojásokat, megsózzuk, majd annyi hideg vizet adunk hozzá, hogy összekeverve lágy tésztát kapjunk. Belekeverjük a sonkát is, majd a szokásos módon a sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk. Amikor megfőtt, leszűrjük, jól lecsepegtetjük és egy kevés zsíron, jól átforrósítjuk



...nemlabancinfó linkelésért tettétek végleg ki drzyx-et
Ááááááááááááááááááááááááááááá!
:-D
Dumás Sanyi Creative Commons License 2009.02.05 0 0 13
Ciki
Mark „klipje”: http://www.youtube.com/watch?v=_8OYK8m97hY
A svéd eredeti: http://www.youtube.com/watch?v=jkWcVYru8RY
Dumás Sanyi Creative Commons License 2008.11.16 0 0 12
http://comment.blog.hu/2008/11/16/sorozatklasszikusok_masfelmillio_lepes_magyarorszagon
Dumás Sanyi Creative Commons License 2008.11.14 0 0 11
Kendőbe zárta ősz haját
ahogy a régi nagymamák.
S ha látta, apánk nem figyel
esténként súgva kezdte el:

Tedd össze így a két kezed,
így teszi minden jó gyerek.
S szomorú szemmel végigmért,
s nevettünk – Isten tudja, miért...

Nézz csak fel, az ég magas
Bár azt mondják, hogy nem igaz
Ott jártak ők, – a repülők
És nem látták... sehol

Kell ott fenn egy ország
mely talán ránk is vár
Kell ott fenn egy ország
amit senki nem talál
Kell ott fenn egy ország
mely bárkit átölel
Kell ott fenn egy ország
amit sosem rontunk el

Felnőtt az ember, s mindent lát
Szobánkban ott a nagyvilág
Melyből egy gyermek mit sem ért
Egy kőre hajtja kis fejét

Az arca szép, nem álmodó
Nem kelti fel már ágyúszó
Csak egy hang szól, halk és fáradt
mint egy régi altató

Nézz csak fel, az ég magas
csak hadd mondják, hogy nem igaz!
Mit tudnak ők, – a repülők
A szívük jég, csak jég...

Kell ott fenn egy ország
mely talán ránk is vár
Kell ott fenn egy ország
amit senki nem talál
Kell ott fenn egy ország
mely bárkit átölel
Kell ott fenn egy ország
amit sosem rontunk el
Dumás Sanyi Creative Commons License 2008.10.20 0 0 10
Just surf on
http://www.youtube.com/watch?v=WuQwecChA_8
Előzmény: Dumás Sanyi (9)
Dumás Sanyi Creative Commons License 2008.10.20 0 0 9
http://www.youtube.com/watch?v=rEUpKzoEW-E&feature=related

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!