Keresés

Részletes keresés

Kriiisz Creative Commons License 2007.10.19 0 0 6

Szerintem az emberek 70%a magyarországon azt sem érti h mi az az EU - tudom hogy ez így erős, de ha az iskolában nem tanulja meg, akkor a Híradóból, ahol a 3fejű kecskék születése a legnagyobb hír - nem fogja...

r.n.b Creative Commons License 2007.10.18 0 0 5
az egyébként szerintem sem jó, hogy az emberek keveset tudnak az eu-ról, mert egy csomó olyan dolog van, amely nagy hatással van/lehet a mindennapi életünkre. persze az is igaz, hogy az eu sok szempontból elég bonyolultan működik, és ezt nehéz közérthetővé tenni.
r.n.b Creative Commons License 2007.10.18 0 0 4
hát, hogy konkrétan mennyire szeretnek minket, azt nehéz megítélni. hogy a közvetlen szomszédok nem nagyon csípnek, az evidens. most nem politikára gondolok. emlékeztek az eurovíziós dalfesztiválra? néhány kivételtől eltekintve azoktól kapott rúzsa magdi több szavazatot, akik messze élnek tőlünk. ez azért jelzésértékű.
pincsi86 Creative Commons License 2007.10.18 0 0 3

Nem politika - mert az apropót egy most elkészült kutatás adja, amiben az ország lakosságát reprezentáló embereket kérdezték meg arról, hogy vajon másodrendű állampolgárnak érzi-e magát az unióban, hogy mire költené szíve szerint az uniós támogatásokat: emberi erőforrás fejlesztésre vagy az infrastruktúra fejlesztésére, hogy neki, a családjának vagy a településének jobb vagy rosszabb lett-e a csatlakozás óta.

Kiserült, hogy a magyarok iszonyú keveset tudnak az unióról ahhoz, hogy el tudjanak dönteni efféle kérdéseket, amik pedig a mindennapjaikra is hatással vannak. És mivel a mindennapjainkra vannak hatással ezek a kérdések, nem mondanám politikának.

Előzmény: IDKFA (1)
pincsi86 Creative Commons License 2007.10.18 0 0 2
de az eu-ban egyébként szeretnek minket, csak mi nem szeretjük magunkat. Egy kutatás kapcsán hangzott el. A magyar gazdaságról elég rossz a vélemény az unióban tényleg, de a magyar embereket szeretik. Csak mi nem szeretjük maunkat.
Előzmény: IDKFA (1)
IDKFA Creative Commons License 2007.10.18 0 0 1

A p0lidiben kellett v0lna...

Előzmény: ID (-)
Dr. Benjamin Justice Creative Commons License 2007.10.18 0 0 0
Szerintem nulladrendűek.
Előzmény: ID (-)
ID Creative Commons License 2007.10.18 0 0 topiknyitó
sok szó esett az utóbbi időben arról, hogy mennyiben tér el, amit mi magyarok gondolunk magunkról attól, amit külföldön gondolnak rólunk. vajon Magyarországon kívül is másodrendű állampolgároknak gondolnak minket vagy csak mi hisszük ezt magunkról?

(a topikot egy kedves barátom, pincsi86 kérésére nyitom. a továbbiakban tekintsétek őt a téma gazdájának)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!