Keresés

Részletes keresés

unbreakable Creative Commons License 2007.10.27 0 0 315
Művészek, sportolók támogatják a szociális népszavazást
Tarlós: Több ezer éves intézményt akarnak lejáratni
2007. október 27. 12:39

Ismert művészek és sportolók írták alá ma a Fidesz szociális népszavazását támogató petíciót; a kampány vezetője, Tarlós István szerint az eddigi félmillió támogató aláírás bizonyítja, hogy érzelmi és racionális alapja is van az ügynek.

Ma a sajtó jelenlétében többek között Balázs Péter, Bánffy György, Blaskó Péter, Raksányi Gellért, Reviczky Gábor színművész, Kerényi Imre színigazgató-rendező, Grosics Gyula, az Aranycsapat tagja és Kovács P. József egykori televíziós bemondó írta alá a vizitdíj, a kórházi napidíj, valamint a tandíj eltörléséről szóló népszavazást támogató petíciót.

Tarlós István elmondta: a kezdeményezés magáról a népszavazás intézményének védelméről is szól, miután vannak, akik „a jó Isten tudja, miért, le akarják járatni azt, ami Krisztus előtt 300 óta egyenlő a törvénnyel, és elutasítása a demokrácia tagadását is jelenti”.

http://www.mno.hu/portal/524783
unbreakable Creative Commons License 2007.10.25 0 0 314

"A népszavazás intézményét semmibe venni, kifigurázni, lebecsülni egyet jelent a

demokrácia alapelveinek tagadásával." Tarlós István

estipisti Creative Commons License 2007.10.21 0 0 313
én egyet tudok, ha egy aktivista anélkül, hogy tőlem engedélyr kapna, épen nem megy ki, vagy éppenséggel ott várja be a népszavazás hivatalos eredményét!!!
Előzmény: Libera nos, Domine! (302)
unbreakable Creative Commons License 2007.10.20 0 0 311
látszik a baloldalon is vannak vandálok :D
Előzmény: Libera nos, Domine! (302)
Libera nos, Domine! Creative Commons License 2007.10.20 0 0 310
És ha már adót szednek....

...akkor szedjenek minél többet, ugye?


:DDD
Előzmény: **Maestral** (309)
**Maestral** Creative Commons License 2007.10.20 0 0 309
Ezt most nem egészen értettem, amit leírtál, de az adott mellékvonalakon a személyforgalom szüneteltetésének semmi köze nincs az egyik  legnagyobb forgalmat bonyolító  fejpályaudvar csonkítása és kihelyezése által a legforgalmasabbak között lévő vasútvonalak módszeres ellehetetlenítéséhez. Pl. a váci vonatok csúcsterhelése olyan 800 fő körül lehet, és nem egy ilyen vonat van. A személyszállítás pedig egy olyan dolog, amit az államnak szintén dotálnia kell egyyebek mellett. Közszolgáltatás. És ha már adót szednek....
Előzmény: Törölt nick (305)
Libera nos, Domine! Creative Commons License 2007.10.20 0 0 308
Én is meg fogom nézni a balhét - amennyire lehet. Tavaly is kint voltam párszor.
Előzmény: Törölt nick (307)
Libera nos, Domine! Creative Commons License 2007.10.20 0 0 306
Ezt csak te sugallod, senki más.
Előzmény: Fine Tune (301)
**Maestral** Creative Commons License 2007.10.20 0 0 304

Amit én vetek fel, az nem is kizárólag politikai kérdés, én szakmailag is felháborítónak tartom. Harsogják az elővárosi vasút fejlesztését, így úgy amúgy, erre mit csinálnak, homlokegyenest az ellenkezőjét, emberek százezreinek érdekének a semmibevételével. Ha már annyira a nyugatot majmoljuk, akkor miért nem lehet a pozitívumokat átvenni tőlük??

(És nem tudom, ki az, akiben ez egyáltalán felvetődött, de úgy érzem, köze nincs a szakmához.)

 

Off vége

Előzmény: Fine Tune (301)
Libera nos, Domine! Creative Commons License 2007.10.20 0 0 302
Fine Tune Creative Commons License 2007.10.20 0 0 301
Ez amúgy ugyanolyan pofátlanság mint mondjuk annak sugallata, hogy aki okt.23-án utcára megy az mind náci, vagy rendbontó, csak másképp.

Ebből is és abból is az derül ki, hogy addig érdeklik őket a választók, amíg szavaznak. Még az is tökmindegy, hogy amúgy balos az illető.
Előzmény: **Maestral** (300)
**Maestral** Creative Commons License 2007.10.20 0 0 300
Költői kérdés: arról nem akarnak népszavazást indítani az érintett városok lakói körében, hogy akarják-e, hogy szétbarmolják a Nyugati pályaudvart, ezáltal totálisan hazavágni az elővárosi és városi közlekedést ilyen "kormányzatinegyedek" miatt?
unbreakable Creative Commons License 2007.10.20 0 0 299

Várakozáson felül halad az aláírásgyűjtés


Nem árulja el a Fidesz, mennyi aláírás gyűlt már össze a népszavazás ügyében. Tarlós István kampányfelelős csak annyit közölt: jóval több a valószínűnél, hogy 48 óra alatt meglesz a kérdésenként szükséges 200 ezer aláírás.

 

Várakozáson felül halad a Fidesz tandíjról, vizitdíjról és kórházi napidíjról szóló kérdéseiről a népszavazásához szükséges aláírásgyűjtés. A legtöbb helyen sorban állnak az emberek - mondta Tarlós István. A Szociális Népszavazás 2008. kampányának vezetője konkrét számokat azonban nem árult el, úgy fogalmazott: „Jóval több a valószínűnél”, hogy 48 óra elég lesz, hogy összegyűljön a 200-200 ezer aláírás. Az első adatokat vasárnap kora délután hozzák majd nyilvánosságra.

A hódmezővásárhelyi Fidesz már közölt adatokat, a városban az első napon több mint négyezer aláírás gyűlt össze.

Tarlós István nem kívánt reagálni a békéscsabai SZDSZ-nek annak a bejelentésére, hogy egy helyi fideszes politikus iskolába vitte a népszavazási aláíró íveket. Annyit mondott, hogy az SZDSZ hozzáállása inkorrekt”, így nem foglalkozik a szabad demokraták „hisztériájával”. A népszavazási kampány vezetője szerint az MSZP méltóságteljesebben viselkedik.

Az Alkotmánybíróság hétfőn adott zöld jelzést a tandíjról, vizitdíjról és kórházi napidíjról szóló népszavazási kezdeményezésnek. A határozatot a szerdai Magyar Közlönyben tették közzé. A törvények szerint a Fidesz-KDNP-nek kérdésenként legalább 200 ezer hiteles és érvényes aláírást kell összegyűjtenie 4 hónap alatt. Ha meglesz a megfelelő mennyiségű szignó, akkor népszavazásra lehet bocsátani a három kérdést. A referendum konkrét napját az államfő tűzi ki.

Pénteken délután kettő óra után indították el a Fidesz népszavazási kezdeményezésének aláírásgyűjtését. Tarlós István akkor szimbolikusnak nevezte, hogy Orbán Viktor korábban azt mondta, 48 óra alatt összegyűjtik a szükséges számú aláírást. Mint hozzátette: az a lényeg, hogy nagyon rövid idő alatt nagyon sok aláírást gyűjtsenek össze. Tarlós István megerősítette, hogy szerdán szeretnék az összegyűlt aláírásokat benyújtani az Országos Választási Bizottságnak (OVB).

(FH)

unbreakable Creative Commons License 2007.10.19 0 0 295
A Fidesz elindította a népszavazási aláírásgyűjtést
http://nol.hu/cikk/468541/












"Legyen ez a népszavazás aláírásgyűjtésének hivatalos kezdete" - mondta Tarlós István, majd szimbolikusan, egy gombnyomással indította el a 48 órás számítógépes visszaszámlálást, annak megfelelően, hogy korábban Orbán Viktor pártelnök bejelentette: 48 óra alatt képesek lesznek összegyűjteni a szükséges aláírásokat.

Tarlós István közölte: a Fidesz-frakció mai ülésén jelen lévő képviselők már aláírták a népszavazási kezdeményezést.

A népszavazási kampány vezetője közölte: vasárnap délután, a 48 óra leteltével megmondják, hogy addig mennyi aláírást gyűjtöttek, de ezután tovább folytatják az aláírásgyűjtést. Orbán Viktor korábban azt mondta, minden eddiginél több aláírást szeretnének összegyűjteni. (A Fidesz rekordja 2002-ban egy millió aláírás volt a Nemzeti Petíció esetében.) Tarlós István hangsúlyozta: van jelentősége, ha gyorsan sok aláírás összegyűlik, de a 48 órát elsősorban szimbolikus jellegűnek tekinti.

Arra az újságírói felvetésre, hogy több helyen, például a budapesti Olasz Intézetben már délelőtt 10 óra óta gyűjtik az aláírásokat, Tarlós István azt mondta: "Lehetnek ütődöttek, akik túlbuzgóságból korábban kezdtek gyűjteni egyen-ketten, lehetnek provokátorok, hiszen bármelyik Fidesz-irodán hozzá lehet jutni ilyen aláíró ívekhez".

"Szeretném elkerülni, hogy napokon keresztül azzal foglalkozzak, azt magyarázzam a sajtónak, miért volt egy hely, ahol két órával előbb kezdett valaki gyűjteni, és miért volt másik két hely az országban, ahol egy órával tovább gyűjtöttek" - fogalmazott a politikus, aki szerint nem az a fő kérdés, hogy 45 vagy 49 óra alatt, hanem, hogy hozzávetőleg két nap alatt nagyon sok aláírás gyűlik majd össze.

Egy másik újságíró szintén felvetette, hogy tudomása szerint a VII. kerületben is több helyen reggel óta gyűjtenek aláírásokat. Tarlós István erre azt mondta: "Lelkesedésből, más megfontolásból, Isten tudja milyen motiváció alapján egy-egy ilyen eset előfordulhatott elszigetelten, ami elég szerencsétlen dolog, de biztos, hogy nem ez a tipikus. Elmondtam az elején, hogy akár ütődöttek is lehetnek" - ismételte meg korábbi kijelentését a politikus, ugyanakkor hozzátette: ha sorozatosan és tömegesen tudnak ilyet bemutatni, akkor "leveszem a kalapom és azt mondom, hogy ezt nem kellett volna".

Arra a felvetésre, hogy lényegében a Fidesz aktivistáit nevezte ütődöttnek, Tarlós István azt mondta: ezt visszautasítja, nem a Fidesz aktivistáit nevezte annak, hanem azt az egy-két embert, aki minden megállapodás ellenére túlbuzgalomból, ha ugyan nem provokációból előbb kezdett aláírást gyűjteni.

Tarlós István hangsúlyozta: a Fidesznek és a hozzá tartozó gondolkodói körnek bőven van annyi tartaléka, kapcsolatrendszere, hogy ne szoruljon arra, hogy különböző listákból dolgozzon. Hozzátette: ezért nem foglalkozik Horn Gábor SZDSZ-es ügyvivő csütörtöki kijelentésével, miszerint adatbázis építésének gyanúját veti fel, hogy a Fidesz több aláírás gyűjtését célozta meg a szükségesnél.

Kérdésre Tarlós István megerősítette, hogy a lehető legelső alkalommal, várhatóan jövő héten szerdán már benyújtják az aláírásgyűjtő íveket az Országos Választási Irodának.

A politikus szintén kérdésre válaszolva elmondta: az aláírásgyűjtést helyben a fideszes választókerületi elnökök szervezik, de a pontos címekről, a gyűjtőhelyek számáról Kubatov Gábor, a kampány technikai vezetője tud tájékoztatást adni.

Törölt nick Creative Commons License 2007.10.19 0 0 294
Szia Herpesz!
Előzmény: Törölt nick (291)
Der Beste Creative Commons License 2007.10.18 0 0 288
Kifényesítettem a kedvenc tollamat, holnap megyek aláírni!
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.18 0 0 287
Természetesen Nagyon jó ötlet. És azonnyomban meg kell választani Orbánt elnöknek, valami minimális - 4-500 ezerFt/hó - elnöknek, ülnöknek, kormányzónak! (A cím közös megegyezés kérdése)
Előzmény: Törölt nick (286)
unbreakable Creative Commons License 2007.10.18 0 0 284

2007.09.17. Fáklyás felvonulás
http://videa.hu/main.php?page=play&v=26HFxMWZTC3avwtV

 

unbreakable Creative Commons License 2007.10.17 0 0 283
Az Oktatási és Kulturális Minisztérium kész tárgyalni a hallgatói önkormányzatok
által kidolgozott alternatív tandíj javaslatról


Úgynéz ki a népszavazás segített jobb belátásra bírni őket.. eddig hiába tüntettek! nem érdekelt a javaslat senkit.
Előzmény: Törölt nick (279)
pert1 Creative Commons License 2007.10.17 0 0 281
Még a végén keresztbetesz a HÖOK a népszavazásnak, mert mire szavaznának, már nem lesz tandíj, csak kreditbünti.
Előzmény: Törölt nick (279)
gibra6 Creative Commons License 2007.10.17 0 0 276
Nem csak ott, pl a közgázon is.
Előzmény: butusmalac (274)
butusmalac Creative Commons License 2007.10.17 0 0 275
de nem képes felfogni; amit orbán demagogizál, aki ráadásul tudja, hogy alkotmányellenes, ő azt szajkózza
Előzmény: zsolti05 (216)
butusmalac Creative Commons License 2007.10.17 0 0 274
politológiát a jogon tanítanak
Előzmény: rodni (273)
rodni Creative Commons License 2007.10.17 0 0 273
Amikor bölcsészekről írtam, elsősorban nem az eddig is néhány fővel indított szakokra gondoltam, hanem pl. a szociológiára, politológiára, stb. Ezekre a szakokra még most is sok embert vesznek fel. Szerintem lehet csökkenteni  a létszámukat anélkül, hogy megszűnjenek ezek  a karok.
Előzmény: Törölt nick (270)
33nev Creative Commons License 2007.10.17 0 0 272
"(én is a 90-es években, bár inkább a közepén-végén jártam egyetemre)"

Csak szólok. Ilyet (bár inkább a közepén-végén...) épeszű bölcsész nem mond. Ő ugyanis egészen pontosan tudja, mikor járt oda, és mit jelent, amit mond. Mindegy persze, manapság már...
Előzmény: Törölt nick (270)
rodni Creative Commons License 2007.10.17 0 0 271

Egyetértek veled abban, hogy nem reformot csinál. Az alap- és középfokú iskolákban még rosszabb a helyzet. Engem most ez jobban érint. 30 fős osztályok vannak, a kislétszámú, korrekciós osztályokat felszámolták, és integráltak. Most még rosszabb a fegyelem, a tanárok idegesek, a gyerek meg otthon panaszkodik, hogy megverték, az órán nem tud figyelni, stb. Még jobban le fogunk maradni, ami szégyen egy olyan országtól, amely 14 Nobel-díjast adott.

Azt várom, hogy mondják ki: pénzhiány miatt kellett x iskolát bezárni, és több ezer pedagógust elbocsátani. Ehelyett jönnek azzal, hogy a minőségi oktatás  a cél.

Előzmény: gibra6 (269)
gibra6 Creative Commons License 2007.10.17 0 0 269
Ez mind igaz, a hiba az, hogy a kormány nem reformál, pusztán átalakítja a rendszert (bologna), és van tandíj. ez nem reform, ez semmi.
De ettől még ez a tandíj nem magas.
Előzmény: rodni (267)
rodni Creative Commons License 2007.10.17 0 0 268

Szerintem meg egyik sem különb a másiknál egy cseppet sem. Legfeljebb az egyik ügyesebb, mint a másik. Arról nem is beszélve, hogy a mostani fideszben hány elvtárs van (Pozsgay, Szűrös, Für Lajos, Csintalan, etc), és hány fideszesnek az apja volt mszmp-s.

Ezen kár vitatkozni.

Előzmény: Törölt nick (264)
rodni Creative Commons License 2007.10.17 0 0 267
A 90-es évek eleljén jártam fősulira, átlagos jövedelmű szüleim voltak, albiban laktam, és egyáltalán nem volt megterhelő az a 4 év. Tudom, most már teljesen más világot élünk, a jegyzetek is sokba kerülnek, és én sem sírom vissza azt a korszakot, bár voltak szépségei, de sok volt benne a hazugság. Azt is elismerem, hogy oktatási reformra szükség van, csak a tempót tartom gyorsnak. Egyszerre sok minden zúdul az emberek nyakába. Az pedig valóban jó lenne, hogy a diploma érték legyen, de ezek csak hangzatos dumák. Még mindig több ezer joghallgatatót, bölcsészt és pedagógusjelöltet vesznek fel. Minek? Nem a munkanélküliek táborát fogják növelni? Én még drasztikusabban csökkentettem volna le a létszámukat.
Előzmény: gibra6 (263)
33nev Creative Commons License 2007.10.17 0 0 265
"Sajnos, a Fidesz-kormány sem volt mentes a szokásos, koncra gyűlő parazitáktól."

Ugyis mint Orbán Viktor Mihály....
Előzmény: Törölt nick (264)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!