Keresés

Részletes keresés

Joel Joe Creative Commons License 2013.09.29 0 0 966

Sziasztok! Használjátok még ezt a forumot? Mostanában találtam néhány eladó lakást a Platánudvarban és szeretném megkérdezni  véleményeket. Köszi előre is, Joel

RRKZ.2 Creative Commons License 2009.03.15 0 0 965
Köszi megvan.
lathander Creative Commons License 2009.03.14 0 0 964
jogos, ment az új meghívó most már új jogkörrel, elnéztem elsőre, bocsánat
Szabi_82 Creative Commons License 2009.03.14 0 0 963
Köszi a meghívót.
Ment mail.
Előzmény: lathander (960)
pROF Creative Commons License 2009.03.13 0 0 962
Köszi, megkaptam. Viszont úgy látom, egyelőre nincs jogom új bejegyzést létrehozni.
Előzmény: lathander (960)
lathander Creative Commons License 2009.03.13 0 0 961
még bubu mailjét tudom és annyi, ha vkinek megvan még vmelyik régi körlevél bemásolhatná belőle a többiekét az újra és mennének a meghívók.. persze csak annak akiről biztosan tudom h nem platános.. a kimaradtak személyivel jelentkezzenek az ajtónkban ;))

A.
lathander Creative Commons License 2009.03.13 0 0 960
prof, rrkz, szabi: mentek a meghívók az új "fórumba"

A.
lathander Creative Commons License 2009.03.13 0 0 959
Dósa Erzsébet minek fényképezgeti a lefoglalt üzletet? Talán fizetni kellene a cégének és minden rendben lenne.
Ügyvéd témakörben valóban felesleges húzni az időt, és a közgyűlésen ezzel foglalkozni újra.
Lépcső alatti rács: ha tényleg többeket érdekel a dolog, akkor meg tudok kérdezni lakatos ismerőst, hogy mennyiből lehetne kihozni. Azonban szerintem aki nem akar ott tárolni semmit, az meg lehet, hogy nem szavazza meg, hogy az ő pénzéből ott bármi is történjen.
Azt nem tudja valaki, hogy a tulajdoni lapon szereplünk-e?
Illetve valakinek nincs a T-Home-nál ismerőse, mert előbb-utóbb valakit onnan likvidálni fogok.
RRKZ.2 Creative Commons License 2009.03.13 0 0 958

Mikor az ügyvédet említettem arra azt mondták, hogy majd a közgyűlésen be fognak mutatni valakit.de erre én is azt mondtam, hogy ezt már decemberben megszavaztuk. Mire közgyülés lessz addigra itt már mindenki perel mindenkit csak mi nem. Meg szerintem ugysem ismerjük már rég intézkedhetett volna. Így majd 1/2 óra ezzel megy el a közgyülésen.

 

Előzmény: Szabi_82 (951)
RRKZ.2 Creative Commons License 2009.03.13 0 0 957
Az  a müszaki embrer volt az akivel reggel az ajtóban beszélgettem,mert ide szaladt megnyugtatni mert újfent nem kis felháborodásomat fejeztem ki azzal kapcsolatban, hogy mégcsak vissza sem hívott a  kk.-ő. És természetesen nem lett meg  a támogatáshoz az óra átálás. Én is végig halgattam , hogy  ők mennyi mindent megcsináltak már.
Szabi_82 Creative Commons License 2009.03.13 0 0 956

Hello lathander!

 

Szerintem ne várjunk a "profi vállalkozóra", ha tudnál csinálni azt megköszönnénk, biztos többen írnának, én is hallottam, hogy aki ért hozzá, az semmi perc alatt megcsinálja.

 

Előzmény: lathander (955)
lathander Creative Commons License 2009.03.13 0 0 955
zárt, jelszavas fórum: én már akkor is megmondtam a páromnak mikor a közgyűlés után hazajött hogy tudok csinálni a neten, semeddig nem tart, de azt mondta van már erre egy profi vállalkozó..

A.
pROF Creative Commons License 2009.03.13 0 0 954
Most beszélgettem hosszasan a közös képviselő cég egy munkatársával telefonon (valami műszaki felelős? mindenesetre eléggé jól informáltnak tűnt), említettem neki ezt is. Elismerte, hogy ez tényleg gond, de nem ígérte meg, hogy meg is csinálják rögtön, mert nem akar ilyesmiben egyedül dönteni. Ugyanis - jogosan - arra hivatkozott, hogy a mostani megoldás az, amit eredetileg ide terveztek, úgyhogy az ilyen hibákért igazából nem ők a felelősek. Azért mondtam neki, hogy gondolják végig, mert szerintem ez olyasmi, amit mindenképpen meg kell oldani előbb-utóbb.
Elég sokat beszélgettünk még más dolgokról (lift, vízóra átírás, lépcsőház-folyosó világítás), remélem nem felejtette el a végére ezt az észrevételemet teljesen...
Azt is mondtam még neki, hogy teljesen felesleges két külön kulcs a kapuhoz meg az üvegajtóhoz, ugyanúgy meg lehetne csinálni, hogy egy kulcs nyissa, mint a szeméttároló ajtaját.
Valamint jeleztem neki, hogy nem lenne rossz kirakni a házszámot is az utcai homlokzatra. Ezzel is egyetértett.
Lényeges dolog, hogy terveznek még 2-3 héten belül közgyűlést összehívni, ahol ezekről is lehet majd beszélni velük. Pontos időpontot nem mondott, azt mondta, attól függ, hogy haladnak a beruházóval az egyeztetések, elsősorban az óraátírások ügyében.
Előzmény: Szabi_82 (953)
Szabi_82 Creative Commons License 2009.03.13 0 0 953

Ebben igazad van, ezt nem is próbáltam, és ezzel simán be tud jutni akár a garázsba is.

Ezt jelezni kell a közös képviselőnek!

Előzmény: pROF (952)
pROF Creative Commons License 2009.03.13 0 0 952
A kapunyitással azért van egy olyan elég nagy gond még mindig, hogy a kapun belül lévő gomb megnyomására a belső ajtó is nyílik, úgyhogy ha valaki beugrik a kerítésen belülre, minden további nélkül be tud jutni a házba is.
Szerintem a külső kapu elektromos nyitása teljesen felesleges, oda is elég lett volna egy kilincs, és akkor az egész gond fel sem merül.
Szabi_82 Creative Commons License 2009.03.13 0 0 951

 

Sziasztok!

 

Mi is leteszteltük tegnap a kapunyitót és nálunk rendben nyitható volt mind a két ajtó, úgy hogy bezártam a külső ajtót amikor bejöttem és ki tudtam nyitni a lépcsőház ajtót is, mert viszonylag sokáig „berreg”.

Hát igen, sajnos nagyon lassan haladnak a dolgok (bár ezen nem lepődtem meg), de én úgy látom, hogy elsősorban ez nem a közös képviselő miatt van, hanem a beruházó-kivitelező közötti viszály miatt, ami max. a bíróságon fog befejeződni, mert már ott tart a dolog, ez nem titok.

Garanciális dolgokról annyit, hogy az újonnan épített lakásokra és lakóépületekre, a 181/2003. (XI.5.) kormány rendelet szerint az átadás-átvételi eljárás befejezésének időpontjától számított 3 évig kötelező jótállás van, amit évente bejárással szoktak megvizsgálni. Mondjuk azt hozzá kell tenni, hogy sajnos a valóságban ez nem így működik, főleg, amikor percenként szűnnek meg beruházó cégek… Nekünk a mai napig nem javították ki a jegyzőkönyvben leírt hibát, és van egy sejtésem, hogy nem is fogják kijavítani, szóval szerintem ne nagyon reménykedjen senki ezekben a garanciális dolgokban, főleg amikor még az alap dolgokat sem kaptuk meg tőlük, bár lehet pesszimista vagyok.

 

Lift: tényleg szánalmas, hogy még mindig nem működik, bár azt hallani, hogy erre most már pont fog kerülni, bár ezt senki nem hiszi már el.

 

Az ügyvédet, ha jól emlékszem egységesen megszavaztuk decemberben, hogy legyen, de ha jól tudom ebben még nincs előrelépés (?), pedig szerintem kellene, mert senkinek sincs arra ideje, hogy mindenért rohangáljon a beruházóhoz, meg a bíróságra.

Jó lenne, ha márciusban lenne egy közgyűlés, ahol ezeket át tudnánk beszélni, mert nagyon sok hiányosság van még (lift, hátsó kert, garázsfelület, stb.) amit közösen fellépve tudunk csak megoldani.

 

Nagyon elkeserítő, hogy kifizet az ember nem kevés pénzt, hitelt vesz fel, amit 10,20,30 évig törleszti -ezzel nem is lenne baj, mert mindenki saját maga vállalja be-, és nem kapja meg azokat az alap dolgokat, ami járna neki.

 

Szó volt arról, hogy lesz egy zárt fórum a lakóknak. Sajnálom, hogy az nem jött össze.

 

Felvetette valaki anno, hogy jó lenne a lépcsőfeljárónál kialakítani egy bicikli, babakocsi tárolót. Látom, hogy egy-két lakó, már betette a biciklit oda, szerintem jó ötlet lenne, egy zárt rácsot kellene felszerelni rá, ami nem lenne egy nagy összeg.

 

A gondnok szerintem is bevállt!

 

lathander Creative Commons License 2009.03.12 0 0 950
ügyvéd: mi megkérdeztük az ingatlanosunkat még decemberben, azt mondta egy ilyen per költsége 200-nál indul, úh gyanítom csak összefogással menne.. de mi benne lennénk
lathander Creative Commons License 2009.03.12 0 0 949
teljesen megértelek, őszintén szólva engem is idegesít jópár dolog, én sem erre számítottam pl. a lift kérdésében - felnő a gyerek mire lesz belőle vmi, holott tudám értékelni ha nem kéne kismotorostól stb. a karomban cipelni reggel-este - merthogy a lépcsőfokok elég magasak; a postaládakérdés is jól megoldódott, nem? még jó h már törtem fel egyszer..
aztán itt van a zaj.. a fürdőben mintha papírból lennének a falak, mindent hallok a szomszédból, gondolom nem csak én..
arra sem találom a magyarázatot mi ez a por, naponta rátelepszik vmi szürke ragacs mindenre.. a központi szellőző miatt lenne?

a gondnok tényleg rendes, udvarias :)

és a t-home akaszt még ki minket, a mai napig képtelenek megküldeni a szerződést pedig kéne a cafetériához, ill. a lakcímet se tudják kezelni: a netes rész ide, a tv-s még hozzám a régibe jön hiába szóltunk-írtunk már fűnek-fának.. nem ehhez vagyok szokva, a diginél minden flottul ment mindig, max az irodai "mamának" kellett a szájába rágni, de ha felfogta elintézte

A.
RRKZ.2 Creative Commons License 2009.03.12 0 0 948

Nálunk gyakorlatilag,  ha beengedek valakit kétszer kell megnyomni és akkor müködik a belső ajtó is. Én egyébként nem erről csinálnék felmérést. A kaputelefonról másfél héttel ezelőtt megkérdeztem  a kk-t , /mert már egyre kevésbé bírom, hogy a 4-ről ha jön valaki fel kell öltöztetnem  a két gyereket, hogy benegedjem./ és azt mondta nem nyúlhatnak hozzá  a garancia miatt. Hétfőn megkérdeztem, hogy nem kellene beléptető kódot is kapnunk ha már végre kész azt felelte 1 perc szünet után, hogy megkérdezték és él a garancia így is, és nem  a beépítő cég tette be hanem egy kaputelefonos. AZ  A baj, hogy kezd minden  a Platánhoz hasonlítani mert bármit kérdezek a válasz ,lehet ügyvédhez fordulni meg  a Dósa Erzsébethez. Úgy látszik leckét vettek, bár ezt mikor neki említettem kikérte magának. A liftre a válasz az volt  a Dósa melett, hogy ő 16 évig élt lift nélküli házban.Erre már csak azt tudtam mondani, hogy ez az ő válaztása volt nem az enyém. Az ügyvédre meg mondtam végig járom a házat keresek egy ügyvédet is csak akkor nem tudom ők minek vannak. De ők annyi mindent megcsináltak már és majd  a márciusi közgy-n bemutat egy ügyvédet. Ez az egész abból indúlt ki amiért kicsit bezsongtam, bár biztos nem mindenkit érint de minket igen, hogy a fűtéstámogatáshoz kaptam egy 30 napos hiánypótlási papírt és 4 hete probálom rávenni őket az óra átírásra. Másfél hete kitalálta, hogy összeadja az átadó jegyzőkönyvek szerinti óraállásokat és így kijön a Platánra vonatkozó rész. Na most hétfőn rákérdeztem, hogy síkerűlt-e. A válasz ő múlt héten beteg volt ezért nem ért rá és kérjek hosszabítást , elmondtam neki erre nem vagyok hajlandó és legyen szíves csütörtökig visszahívni mert pénteken postára szeretném adni.Azt is mondtam lemegyek és segítek nek összeadni de ebből nem kért. De ma csütörtök van és nem hívott bár Erzsébettel találkoztam ma a ház előtt mikor épp fényképezte a lefoglalt üzlethelységet és azt mondta hogy felhívta a kk. és alá kell írnia valamit az óraállásokkal kapcsolatban.Reggel nyolcra odamegyek holnap úgyis fogadóórája van, hátha ki tudja tölteni  a papírt. Bocs a hosszú sorokért nem tudom ti  "aki még olvassa a fórumot "hogy van vele de hiába költöztünk be már tele a mindenem az egésszel. És, hogy megint csak akkor van valami ha az ember asztalra csap. Az egyetlen bevált dolog  a gondnok ő legalább tényleg elvégzi a munkáját és minden nap itt van. Lehet hogy bennünk van  a hiba??.

lathander Creative Commons License 2009.03.12 0 0 947
én biztos fordítva vagyok bekötve, de nem így képzelem el a megfelelő működést; ma rájöttem h akkor nem pattanok le a lépcsőház ajtajáról, ha hagyom a kaput tárva-nyitva berregni, különben úgy érzékeli hogy bejöttem és lezár; természetesen nem csukódik be magától.. kicsit vicces hogy felcsengetek- bejövök a lépcsőházig a kaput sarkig tárva - kinyitom a belső ajtót sarkig - visszasétálok becsukni a kaput.. ha vki ezt nem teszi meg, cseszhetjük a lopásgátlást..

A.
lathander Creative Commons License 2009.03.11 0 0 946
igen, mi is gondolkoztunk miről is nyilatkozzunk.. végülis ha szó szerint vesszük hogy kaputelefon és nyitó, akkor működik.. gondolom lesz továbblépés, különben nem lenne félig védőcsövezve a lépcsőházajtó..

A.
Előzmény: pROF (945)
pROF Creative Commons License 2009.03.10 0 0 945
Ma kaptunk egy kérdőívet a közös képviselőtől, ami pont a kaputelefonnal kapcsolatos. Nyilatkozni kell, hogy kinek mennyire működik. Olyan opció nem volt, ami a jelenlegi állapotnak megfelel, úgyhogy szépen beleírtam szövegesen.
Előzmény: lathander (944)
lathander Creative Commons License 2009.03.10 0 0 944
A magam részéről nagyon remélem h lesz folytatása, mert azért valljuk be, kapun belül sem sokkal jobb ácsorogni akár a postásnak akár a vendégnek.. ;)

A.
pROF Creative Commons License 2009.03.09 0 0 943
Ma este alaposabban leteszteltük, sajnos csak a kaput nyitja, az ajtót nem. Viszont került kilincs az ajtóra. Ez persze így még mindig nem sokat ér, de annyival előrébb vagyunk, hogy legalább nem kell magunk után zárni mindent, és kifelé már nem kell kulcs egyáltalán.
Előzmény: lathander (942)
lathander Creative Commons License 2009.03.09 0 0 942
Akkor most a kaputelefon a kiskaput és a lépcsőházi ajtót is nyitja?
Előzmény: pROF (941)
pROF Creative Commons License 2009.03.09 0 0 941
Én úgy vettem észre, hogy el is készült. Már csak egy fix kilincs hiányzik a bejárati ajtóra kívülről. Még a kaputelefon is nyitja.
Előzmény: lathander (940)
lathander Creative Commons License 2009.03.09 0 0 940
Csak nem készül az ajtónyitó a lépcsőháznál? Tud vki vmit?

A.
lathander Creative Commons License 2009.03.02 0 0 939
Szerintem is nehéz meghatározni. A másodikon 3 lakásban nem láttam még a lakókat, pedig ha jól tudom minden lakás el van adva.
Előzmény: pROF (938)
pROF Creative Commons License 2009.03.02 0 0 938
Szerintem ezt nem nagyon lehet nyomon követni. A mi szintünkön még 2 lakás áll üresen a 8-ból, ebből 1 el sincs adva.
Előzmény: pablito39 (937)
pablito39 Creative Commons License 2009.02.28 0 0 937

Meg tudja valaki mondani nekem, hány lakásba nem költöztek még be a lakók? Tegnap este jártam felétek, és nagyon sok ablak sötét volt... Tudtok valamit a többiekről? Még én is csak készülődök...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!