A Savariát nem is érdemes megemlíteni. Sajnos, mint mindenhol, ott is RENGETEG hamis festményt árulnak. Jó esetben odaírják, hogy eredetiségét nem erősítette meg szakember, nem volt bevizsgáltatva. Rosszabb esetben eredetiként árulják. A másik probléma pedig, hogy rengeteg festményt és egyéb tárgyat dupla, tripla vagy akár 5-10-szeres áron árulnak.
Ez persze nem törvénytelen, még csak nem is ellenkezik az oldal szabályzatával, de akkor is szánalmas. Hülyének nézik az embert.
Nyilvánvalóan nem volt eredeti, illetve nem is emlékszem milyen szignó volt rajta. Nyilván jelentéktelen festő volt, vagy pedig hamis kép. De nagyon szép volt, és nagyon-nagyon hasonlított erre a festményre. Bárki is festette, eredeti vagy másolat, tök mindegy. Szép volt és olcsó, dekorációnak tökéletesen megfelelt, pláne annyi pénzért.
Nekem csak az számít, hogy tetszik-e a kép vagy sem. Ha tetszik és olcsó, akkor az se zavar, ha amatőr festő festette. Ha pedig nem tetszik és még drága is, akkor nem fogom megvenni akkor se, ha neves festő festette.
Életem első vásárolt vászon-olaj festménye. (azóta már 3 db van) Érdeklődnék tud e valaki valamit az alkotóról Reichel Géza és a festmény körül belül mennyit érhet a mai magyar piacon :)
Sziasztok. Ukrajnában élek, és Itteni barátaim kérték a segítségemet Európai kapcsolatok kiépítésére. Régiségekről van szó. főleg könyvek, egyedi darabok. 1600 as 1700 as évek. Talmud amiből egy két darab van összesen. stb. Lehet nem a legjobb hely az internet az ilyen kapcsolat megtalálásához, :D de nem kizárt hogy ez egy járható út. Várom az érdeklődőket.
Na ott van alább egy nemzetközi piactér. Ide beregelsz és pár jó fotóval felteszed a cuccot a neki megfelelő kategóriába. Nem irsz a leirásba semmi olyan dolgot ami miatt ezt nem lehetne külföldre kivinni. Aki megveszi úgyis tudja mit vesz. A mai fotókról egy rutinos piacteres úgyis tudja mit lát. Érdemes ezelőtt még a Paypalra is beregelni, mert azon keresztül tud biztonságosan fizetni a vevőd. Aztán elküldöd a tárgyat postai óton az árverés nyertesének. Ennyi.
A mamám hagyott rám egy ikont,az van a hátuljára írva hogy 'szigetcsépi ikon' Utánna néztem,és azt olvastam hogy ez elvileg Szentendrén a Görögkeleti Szerb Egyházművészeti Múzeumban található.
Akkor ami nálam van az egy másolat lehet ?
ha meg szeretnék válni tőle mennyi a reális ára ?
A segítséget előre is köszönöm,linkelnék egy képet is,hátha azzal előrébb van valaki:)