Most, hogy kitört a parasztgyalázat a Netcontrollnál felhívom mindenki figyelmét, hogy van egy olyan flotta is, ami legális. (Aki nem tudná ugyanis, előzetes bejelentés nélkül a T-mobile tegnap kikacsolta a több mint 1000 telefonját a Netcontrolnak.) Itt nincs olyan rizikó mint a többi buli-flottánál,, hogy törvénytelenség miatt felrúgják a szerződést mert mindenki önálló előfizető, a mobilszolgáltatáshoz a dugósúgónek semmi köze. A cég közlekedési információszolgáltatást végez mobilon keresztül, ezért van flottája, amibe akkor lehet bekerülni, ha szerződött partnerük vagy.
Én több mint fél éve szerződtem velük, teljesen jól működik a dolog.
(Úgy néz ki, hogy sorra herélik ki az ilyen "egy előfizető/sok vonal - továbbszámlázom" című flottákat, mert törvénytelenek.)
De akkor nem maladt volna elég lé a zsebükben......
Na a dugósúgó flotta, amiben már vígan telefonálok - és dugót is súgok! - az pont ilyen, mint amilyet a tmobile akart. Pontosabban majdnem, mert itt nemcsak a számlafizető, hanem az előfizető is magam vagyok, így aztán a rizikóm nulla.
Netcontroll Informatikai Fejlődést Segítő Egyesület
A T‑Mobile a Netcontroll Informatikai Fejlődést Segítő Egyesület részéről a szolgáltatót ért támadásokra tekintettel az alábbi állásfoglalást adja közre.
A T‑Mobile 2006 júliusában kötött szolgáltatási szerződést a Netcontroll Egyesülettel, amelynek rendelkezései szerint az igen kedvező feltételeket tartalmazó közbeszerzési díjcsomaggal szolgálta ki az Egyesületet. A közbeszerzési díjcsomag elsősorban a közszféra szereplőinek kommunikációját van hivatva megkönnyíteni, az Egyesület esetében is ez volt a szerződéskötési szándék.
Ez év októberében felhasználói bejelentés nyomán derült ki, hogy az Egyesület mobiltelefon-szolgáltatóként viselkedve saját szerződési feltételei szerint használati szerződést köt tagjaival, majd ennek nyomán a saját számlázási rendszerét felhasználva a saját nevén bocsát ki a számukra távközlési szolgáltatásról szóló számlát, abban időnként saját díjtételeket alkalmazva. Ez az úgynevezett továbbszolgáltatói tevékenység a szerződés szerint tiltott s ráadásul arra is merült fel adat, hogy az Egyesület a szolgáltató által számlázott díjnál magasabb tételeket számláz tovább a tagjainak, ezzel tévedésbe ejtve őket.
A T‑Mobile felszólította az Egyesületet arra, hogy hagyjon fel a szerződésellenes, illetőleg jogszabályba ütköző tevékenységével. A T‑Mobile emellett felajánlotta, a felek módosítsák a szerződésüket oly módon, hogy az a jövőben megfeleljen a felek akaratának, és az ne hordozza magában a visszaélés lehetőségét, azonban ezt az Egyesület visszautasított.
A T‑Mobile előtt nem maradt más lehetőség, mint a szerződés azonnali hatályú felmondása és a szolgáltatás ennek megfelelő korlátozása.
A T‑Mobile tudatában van annak, hogy ez a lépés több száz felhasználót fosztott meg a telefonálás lehetőségétől, melyre tekintettel felkínálja a lehetőséget az Egyesület tagjainak, hogy az előfizetői szerződés megkötésével a hívószámukat visszakaphassák, s a jövőben garantálja nekik, hogy a jogszabályoknak megfelelő feltételekkel s általuk ellenőrizhető módon csak az elhasznált perceknek megfelelő díjat kelljen megfizetniük.
Hát nem túl korrektek az biztos, de a csúcs az, hogy még nekik áll feljebb a T-mobile-val szemben. Nem mintha imádnám őked, de mégiscsak felajánlották eredetileg, hogy marad a tarifa, csak ők számláznak. Azaz velünk nem akartak kitolni, csak a netcontroll túlszámlázás buliját akarták megszüntetni. Ők azonban a saját érdeküket nézve nem mentek bele a szerződésmódosításba, nem zavartatva magukat abban, hogy 1200-an baromira megszívjuk, azok, akikből eddig jól éltek. (Ne legyünk álszentek, nem nekünk akartak jót!)
Kedves Beépítetlen! Ha a pletykák igazak kollégák vagyunk. De nem is ez a lényeg, hanem, hogy ezért a lépésedért szerintem csak hálásak lehetünk Neked. Még ha ezzel sok kellemetlenség és pénzbeli kiesés ért minket. Legalább egy ember volt, aki gondolkodott... Szóval, kösz. (És ezt nem irónikusan értem)
Ez egyre érdekesebb... De a rendőrségi ügybe ugye minket (ex)tagokat nem tudnak felelősségre vonni semmiben? Egyáltalán valaki tudja, hogy a lemondónyilatkozat kikérésével egyidejűleg ugye automatikusan megszűntették a tagságunkat? Mert ezt külön akkor nem kérdezték meg, nekem meg ott eszembe sem jutott ez.
Mai hír a szokásos helyesírással: "2007 10 18 Az Iroda NEM lesz nyitva, mivel a Budaorsi Rendorkapitanysag az osszes szamitogepet es iratott lefoglalta es elvitte, tehat nem tudunk senkinek segiteni, sajnaljuk nem rajtunk mulik." Azért én megnézném, hogy tényleg a rendőrök foglalták-e le a gépeket, vagy csak el akarják tüntetni az esetleges terhelő bizonyítékokat. Tudtommal még nincs feljelentés ellenük...
Egy kis adalék T-Mobile-os ismerősömtől. A részükről a vizsgálat még folyik, ugyanis a számhordozás miatt egyre több (volt) tag keresi meg őket, és ha már ott vannak akkor kérnek számla-egyeztetést is. Mondanom se kell: egyetlen pontos számlát se találtak eddig (ennyit a "véletlen túlszámlázásról"), mindegyikben ott volt az a 25-30%-os árrés. Ezeket a T-Mobile mind dokumentálja, és gyűjti, majd ezekkel valószínűleg feljelentést fog kezdeményezni először is jó hínév megsértése miatt, másodszor pedig a NC által oly sokat hangoztatott közbeszerzési szerződés jogosulatlan kihasználása (jogászok biztos tudják ennek a pontos megnevezését) miatt. Szóval a NC elnöksége jól teszi ha beszerez valami csodatevő ügyvédet (talán telik egyre a bevételből) ha nem akarnak pár évig hűvösben maradni. Érdekes az is, hogy egy teljesen legális dolgokat működtető szervezet miért külföldi szerverre helkyezi el a weboldalát, és miért rejti el a domain regisztrációs adatokat domainorxy szolgáltatóval...
Kedves Netcontrollosok és Exnetcontrollosok!
Úgy érzem, hogy a jelenlegi helyzetben - még ha talán jobb lett volna ezt már korábban megtennem - jó lesz végre tiszta vizet önteni a pohárba. Főleg a Netcontroll legújabb nyilatkozata után.
Én vagyok ugyanis az az állítólagos „beépített ember”, akire a Netcontroll ebben az irományban hivatkozik. De akkor tegyük kicsit helyre a dolgokat. Egy rövid kis előtörténet, ami rávilágít a beépítettség hamisságára is.
Mivel elég nagy telefonszámlákat fizettem a korábbi hónapokban, ezért úgy gondoltam, hogy körülnézek egy kicsit a „piacon” más lehetőségek után kutatva. Egy barátomtól kaptam információt erről a lehetőségről, így jutottam el valakihez (nevezzük X.-nek) - akit egyébként én korábban nem ismertem, és aki elsősorban egyetemistáknak segített az Egyesületbe való belépésnél -, aki aztán az egyesületi tagságomat intézte. Mivel feltételeztem, hogy minden korrektül, rendben fog működni, ezért egy olyan számot vittem be a flottába, amit már évek óta használtam. Bár előzetesen voltam olyan figyelmetlen, hogy a számhordozás esetében nem tanulmányoztam át, hogy ha esetleg valamilyen problémám adódna (ami aztán adódott is), akkor hogy kaphatom vissza a számomat.
Már a legelső hónapban gyanússá vált, hogy az olcsóbb percdíjakhoz képest milyen magas a telefonszámlám. A következő hónapokban éppen ezért saját részről is rögzítettem a híváslistát, ami alapján kalkulálható volt, hogy mennyit kellene fizetnem az adott hónapra. Miután az így kiszámolt összeg és a Netcontroll által kiszámlázott díj lényeges eltérést mutatott, kértem a részletes számla megküldését, mert kíváncsi voltam az eltérés okára. Az összehasonlítás alapján állíthatom, hogy a „rendszerünkben a hívószáma rosszul lett rögzítve” magyarázat szépen hangzik - főleg annak, aki nincs birtokában a megfelelő információknak -, csak éppen nem fedi a valóságot. Ezt a megfelelő helyen, megfelelő időben bizonyítani is fogom/tudom.
Mindezek után úgy gondoltam, hogy körüljárom a dolgot, és rákérdezek más embernél is, aki esetlegesen ugyanígy járt. Megkérdeztem X.-t, mivel ő ajánlott be az Egyesületbe, hogy mi erről a véleménye. Javaslatára vártam még egy hónapot, hogy ez mennyire lehet folyamatos „hiba”, ugyanakkor ő is és egy ismerősre is elkezdte figyelni az esetleges számlaeltéréseket. Miután a következő hónapban is hasonló „problémák” adódtak, úgy döntöttem, hogy mielőtt bárkit is meggyanúsítanék, megpróbálom összehasonlítani a T-Mobile adataival a saját magam által rögzített és a Netcontroll által szolgáltatott adatokat, hogy egyértelműen kiderüljön, hogy melyik oldalon (T-Mobile, vagy Netcontroll) keletkeztek az eltérések a valós hívásidőkhöz képest. Mivel közvetlenül szerződés jogviszonyban a szolgáltatóval nem álltam, nem volt jogosultságom a részletes számla lekérésére, ezért felvetettem a szolgáltatónál azt a megoldási javaslatot, hogy beküldöm a rendelkezésemre álló adatokat, ami alapján vizsgálhatóak az esetleges eltérések. Ezek alapján a T-Mobile visszaigazolta az eltéréseket, és vizsgálatot is kezdeményezett az ügyben. Azt hiszem, elkövettem azt a hibát, hogy megbíztam X.-ben, és megosztottam vele az információt arról, hogy sikerült előrelépést elérni az ügyben. Ezt követően kb. 1 órával ő hívott vissza, közölve azt, hogy az Egyesület elnöke azt „tanácsolja” (visszafogott megfogalmazásban), hogy ezt ne folytassam tovább, ellenkező esetben „megszívatnak”, és minimum a számom fogom elveszteni. Ekkor még előttem nem volt ismert, hogy a T-Mobile-s vizsgálatból kifolyólag, vagy esetleg más úton-módon került ki az információ az Egyesülethez. Később az Egyesület elnökétől tudtam meg, hogy egy tag adta az információt, ezt pedig csak X. tudta. A letiltást egyébként úgy látszik, mindenképpen komolyan gondolta, mert estére a számom használhatatlanná vált. Másnap derült ki számomra, hogy valószínűleg valaki (találós kérdés: vajon ki lehetett?) hamis bejelentéssel letiltatta a számom (miután a letiltás elméletben két okból történhet: nem fizetés, ill. lopás; ezzel szemben minden számla be volt fizetve, a SIM-kártya pedig nálam volt, így lopás sem lehetett).
Ez a típusú hozzáállás nem a korrektség érzését erősítette bennem. A letiltás miatt hivatalos magyarázatot kértem a Netcontrolltól. A második e-mailre kaptam választ, miszerint az ügyet az elnökség kivizsgálja. Pár nap elteltével - válasz hiányában - telefonon kerestem meg az elnököt, aki első megkeresésre közölte, hogy telefonba nem hajlandó semmit mondani, de egyébként a reklamációval kapcsolatos az ügy, majd ezt követően, amikor az Egyesület központi számán a közvetlen e-mail-címét tudakoltam, közölte, hogy az általam kért vizsgálattal az Egyesületet rossz színben tüntettem fel, valamint rossz hírét keltettem, ami az Egyesületet hátrányosan érintette. Ezzel igazából nem tudtam egyetérteni, de több jogásszal történő konzultálás után is tartom a véleményem (szeretem a dolgokat körbejárni). Azt, hogy a T-Mobile-nál pontosan hol tartanak az események és a vizsgálat, és pontosan milyen lépéseket terveznek, nem tudtam. A szerződésajánlatról és a számok letiltásáról én is csak utólag értesültem, de ezekre - mint kívülálló - egyébként sem voltam semmilyen hatással.
Személy szerint nekem az a véleményem, hogy a Netcontroll maximálisan megkapta a lehetőséget, hogy a korábbi problémás eseteket elfelejtve, tiszta lappal, egy mindenki számára megnyugtató és korrekt szerződéssel menjen tovább. Hogy ezzel a lehetőséggel nem tudott élni, őket minősíti. Egyrészt azért, mert ez a tagságnak egyáltalán nem lehetett az érdeke (őket ez amúgy sem igazán érintette volna, csak a közvetlen szerződés és a számlaküldés tekintetében: ajanlat.pdf) - a Netcontroll állításával ellentétben -, másrészt pedig az Egyesületnek, vagy inkább a vezetőségnek is lehetősége lett volna ezáltal tiszta kereteket teremteni, és „eltörölni” a múltban elkövetett „hibákat”. Ez a lépés csak azt bizonyítja, hogy a „hibás számlázásból” adódó plusz bevételi forrástól elestek volna, ami így már nem lett volna olyan jó „biznisz”. Itt pedig meg lehet említeni pl. a részletes számla lekérése után felszámított 600 Ft-ot is, amit - mint utóbb kiderült - nem kérhettek volna el. Erről annyit kell tudni, hogy az első számlarészletezés lekérésénél azt a tájékoztatást kaptam, hogy az első részletes számla lekérése ingyenes, majd azt követően 600 Ft-ba kerül.
Véleményem szerint, ha a T-Mobile keresztbe akart volna tenni a tagságnak, akkor már a szerződésmódosítás lehetőségét sem adta volna meg, másrészt pedig a telefonszámokat sem feltétlenül kellett volna kiadnia. Az, hogy a T-Mobile „le akarta volna nyúlni a tagságot” eleve logikátlan, a T-Mobile nyújtotta ugyanis a szolgáltatást, a Netcontroll csak továbbadta. Egy esetleges változásnál, ami aztán be is következett, pedig a tagok nagy része olyan megoldást keres, ami mellett tarthatóak a korábbi percdíjak, ez pedig nem feltétlenül a T-Mobile-nál lehetséges, ami az előfizetők elvesztését eredményezheti.
Remélem ez a kis összefoglaló sokaknak segít abban, hogy végre tisztán lássa a történtek hátterét!
Ezt nem hiszem el!!!!!! Basszus a felével többet fizettetek ki velem a NC-osok, mint kellett volna! Mikor ma mondták a T-pontba, hogy mennyi volt az elmúlt 2 havi számlám, néztem rájuk nagy boci szemekkel. Szegény csaj 3x is megnézte, meg még a mellette ülővel is megnézette. Nem értette mi bajom. Hát csak az, hogy 16ezret fizettem a 11helyett. És ez csak az elmúlt 2 hónap. Az előzőeket meg sem kérdeztem már... Pedig délután úgy jöttem el a NC-tól, hogy csak a számot hozom el, de a tagságot nem szűntetem meg, hátha... Na holnap megyek vissza és sohatöbbet még a környékükre sem... A kurvaanyjukat!
Nemrég felhívott bennünket egyik ügyfelünk és felhívata a figyelmünket erre a topicra, benne egy NetControll oldaláról beidézett szövegrészre, valamint egy nekik tulajdonított mocskolódó hozzászólásra. Öszintén szólva nem sok mindent tudok hozzáfűzni a kérdésekhez, mert a rólunk és a szolgáltatásunkról érdemben és nem gyűlölködve szólók, mindent pontosan leírtak. Sajnos egy kicsit túl pontosan is, mármint ami a mobiltarifánkat illeti. :( Kérek mindenkit, hogy a tarifánkat ne publikálja, mert ez nem egy publikus tarifa, csak a szerződött Dugósúgók ismerhetik. A NetControll üzenőfaláról származó idézetben összesen annyi a valóságtartalom, hogy egy valakinek eddig valóban volt egyesületi telefonja is, de nem egészen értem, hogy ebben mi a kivetni való.
Azért vannak itt érdekes dolgok. :)) Múlt héten az üzenőfalon még 20.000.000 kintlevőséget írt Netcontroll, most a nyilatkozatában már csak 10.000.000-t. De higgyünk az utóbbinak: Ha abból a 80.000.000 Ft-s T-mobile-nak befizetett összeget vesszük - ami szintén a nyilatkozatból vettem -, akkor a 16 hónap alatt összeszedett kintlevőség átlagosan havi 625.000 Ft. Ha lineárisnak vesszük a növekedést és mondjuk 1100-an voltunk még a múlt hét elején (a nyilatkozatban "több mint 1000" szerepel), akkor minden második tag havi tagdíja majdnem a kintlevőségre ment..... Vagy sajnáltatni akarják magukat a fiúk, vagy hülyének néznek bennünket. Inkább az utóbi, mert annál jóval okosabbak, minthogy egy ilyen szar üzletet vittek volna.
De, hogy őszinte legyek ezek engem már nem nagyon érdekelnek - kivéve, a duplán befizetett lé behajtása - mert remekül tudtam a hétvégén a dugósúgós vodámmal is telefonálni. Ráadásul közben kiderült, hogy két jó ismerősöm is benne van :)
Igéretemhez híven beszkenneltem a vodafone igazgatója által aláírt iratot, melyet a szerződött partnereknek kiad a dugó, ha kérik tőlük. (Az aláírásos rész is megvan, csak azt nem lehet szöveggé konvertálni,)
Tájékoztató
A Dugósúgó Közlekedési Információkat Szolgáltató Kft. (ezeket a cégadatokat itt töröltem) és a Vodafone Magyarország Mobil Távközlési Zrt. (ezeket a cégadatokat itt töröltem) között 2006. december 18-án szerződés jött létre, melynek értelmében Vodafone, kedvezményekkel nyújtja mobil rádiótelefon szolgáltatását a Dugósúgó Kft. szerződött magánszemély és céges ügyfelei részére.
Idézet a Szerződésből:
1. Szerződő felek megállapodnak abban, hogy jelen Megállapodás és az egyes előfizetők és a Vodafone között létrejött Előfizetői szerződések, valamint a Vodafone Általános Szerződési Feltételei alapján, a Vodafone, a jelen Megállapodásban meghatározott kedvezményekkel nyújtja mobil rádiótelefon szolgáltatását a Dugósúgó Kft. magánszemély, egyéni vállalkozó és céges ügyfelei részére, akik összesen, a megállapodás hatálya alatt egy előfizetői szerződésen belül legfeljebb 4 magánszemélynévre, legfeljebb 4 egyéni vállalkozóra szóló SIM kártyára vonatkozó előfizetői szerződést létesíthetnek a Megállapodás kedvező feltételeivel. Céges ügyfelek legfeljebb 10 SIM kártyáig az 1 sz. mellékletben meghatározott tarifába kerülnek, a felett kedvezőbb egyéni elbírálás alá esnek. Ezen 10 előfizetés feletti céges partnerek nyilvános kereskedelmi pontokon nem köthetnek szerződést, ezért Dugósúgó Kft-nek a Vodafone ügyfélmenedzseréhez kell irányítania őket. A limitszámoktól függetlenül Dugósúgó Kft. jogosult a Dugósúgó szolgáltatására saját ügyfeleivel szerződést kötni. Vodafone kötelezettséget vállal arra, hogy szerződést ezekkel az ügyfelekkel is csak a Dugósúgó Kft. és az ügyfél közötti „dugósúgó” szerződés megkötése és az ehhez kapcsolódó 2.b. számú melléklet szerinti igazolás kiadását követően hoz létre. A kedvezmények az előfizetőket csak a Dugósúgó Kft.-vel fennálló jogviszonyuk tartamára illetik meg. A jelen Megállapodás „1. számú Mellékletében” szereplő Kedvezményes tarifákat a Megállapodás időtartama alatt a Vodafone jogosult felülvizsgálni és módosítani. Vodafone erről a Dugósúgó Kft. -t 30 nappal a bevezetést megelőzően köteles értesíteni. A változás nem lehet ellentétes a Vodafone egyéb előfizetési tarifáinak változási trendjével. (A módosított tarifatáblázat a módosítás előtt csatlakozott flottatagokra is vonatkozik.)
2. A kedvezmények igénybevételének elengedhetetlen feltétele többek között, de nem kizárólag a Dugósúgó Kft.. által kiadott, legfeljebb 30 napos igazolás bemutatása és átadása az egyedi Előfizetői szerződés megkötésekor az adott Vodafone értékesítési helyen. Minden egyes előfizetés vásárlásához egy eredeti igazolás bemutatása és leadása szükséges.
Én konkrétan tudom,ki borította ki a bilit,az egyik kolléganőm volt.Minket a munkahelyünk szelíd kényszerrel kényszerített be a netcontrollba.Személyes kapcsolataim alapján jobb kondíciókkal szerződhettünk volna a T-mobillal,de a cég nem engedte,így ,ha olcsóbban akartunk dolgozni,be kellett lépnünk.
Augusztus végén lekérdezte a T-nél az egyenlegét,és mit tesz Isten,nem egyezett a netcontroll által kiküldött számla.Először a N-t kereste meg,de mivel ők elhajtották,beszólt a T-be.Szóval így borult a bili!
Nekünk sem az fájt,h keresett rajtunk a N.,hanem,hogy gustustalanul tette.Nekem 100 ezer körül volt havonta a számlám.Nem merem megkérdezni a T-t mennyi lett volna...:(Bár még bízom bennük,mert velem is mindig korrektek voltak,tehát,amíg,hétfőig :)nem kapom meg a T-s számlámat,remélek.)
Egy dolog kimaradt. Ne csodálkozzunk, ha a mobilszolgáltatók ki akarják nyírni az ügyeskedő flottákat. A netcontroll gyakorlatilag semmi másból nem élt, mint a T-molie-tól elszdett haszonból. Nem hozott létre értéktöbbletet, nem adott semmit a tagjainak csak azt, hogy továbbszámlázta a megkapott mobilszámlát, aminek a tarifáját induláskor ügyesen lenyomta. Annyiért amennyit ezért kaszáltak, a T-Mobile is szívesen kiküld 1000 számlát, nem rossz aóabér jön ki rá. Ez egy tiszta jogászkodási trükk volt, egyszóval ügyeskedés. Na persze nem akarok krokodilkönnyeket ejteni a T-mobole-ért, de ezek a józan tények.
A ma délelőtti szép időben töltött kirándulás közben jártak a gondolataim, hátha érdekel valakit. 1. Ne legyünk álszentek, mindenki tudta, hogy az egyesület zengzetes céljai mögött mi húzódik meg. Kemény pénzügyi érdek! De persze nem csak az ötletgazdáké, hanem a miénk is. Senki sem a világ megváltása, hanem a zsebe miatt ment oda. Ez max. a T-mobile-nak csíphette a szemét, hogy így olcsóbban telefonálnak az addig többet fizetők, másnak nem ártott. A feltételek - a tagdíj és a percdíj - előre meg voltak határozva, ezen utólag pampogni nem ildomos. Leszámítva azt, hogy azt állították nem tesznek rá a percdíjra! (Már amennyiben igaz, hogy rátettek, egyenlőra engedtessék meg ugyanis ebben az ártatlanság vélelme.) 2. Az, hogy kiborult a bili, alapjában nem a netcontroll hibája, ők ugyan úgy csináltak mindent, mint eddig. Lehet, hogy a csókosukat kirugták és az új ember nem állt be a sorba, vagy ki sem rugták, csak megfenyegették, hogy repül, ha folytatja. Vag y új jogász jött, vagy tényleg feljelentették őket netcontroll tagok túlszámlázás miatt. Persze ez mind csak találgatás, a tény viszont az, hogy úgy néz ki jogszerűen és legfőképpen velünk korrektül akart eljárni a T. 3. Nekünk tökmind1 lett volna ez a módosítás, hiszen a tarifáink nem változtak volna, viszont a saját anyagi hasznukat féltve, nem mentek bele. Logikusnak tűnik, hogy a számlázási-játék részük esett volna ki, hiszen az egyesületi tagság továbbra is élt volna. (Bizonyára csak úgy maradt volna a tarifa.) Ebből az következik, hogy szartak a kedves tagságra és bevitek minket az erdőbe! NA ÉS EZ MÁR GYALÁZAT! E miatt lett egy csomó anyagi kára az 1000 embernek, ezért őszült meg sokaknak újabb tucat hajszála és ez megengedhetetlen. 4. Mindemellett szerintem egyrészt nem csalók - csak ügyeskedők - úgyhogy vissza fogják fizetni a dupla befizetéseket, már csak azért is, mert különben bűnüggyé válik az ügy, ami ugya sittel jár.
Én úgy tudom, hogy csak a befizetést igazoló csekket kell bemutatni a T-Mobile-nál, és átírják a számot a nevedre, ezután pedig már a számhordozás is úgy megy, mintha semmi köze nem lett volna a számnak a Netcontrollhoz. A számhordozást én ugyan még nem intéztem, de az átírás nálam így működött.
igo2006:
Nekem is ez a véleményem, annyi kiegészítéssel, hogy inkább szerintem mindenképpen a 2. esetről, a szabályozásról lett volna szó, ahogy Te is írtad. Amikor kiderült, hogy a Netcontroll túlszámláz (egyébként ezt szerintem most többen tapasztalhatták, akik ezt eddig nem vették észre, amikor a T-Mobile-nál fizették be a számláikat, és eltérést tapasztaltak a Netcontrolltól kapott számla összegéhez képest), akkor megkapta a lehetőséget az Egyesület, hogy tiszta lappal menjen tovább, a visszaélések lehetőségét kizárva.
A T-Mobile-nak pedig egyáltalán nem lehetett érdeke, hogy ennek ez legyen a vége, mert várható volt, hogy ha ez a flottás történet nem működik tovább, akkor az Egyesület tagjai jobb lehetőség után néznek. Másrészt pedig egy ilyen lépéssel - főleg a hiteles információk hiányában - sokan a T-Mobile-t te(he)tték felelőssé a történtekért, ez pedig szintén nem jó ennek a szolgáltatónak.
Szóval a Netcontrollra visszatérve: aki sokat markol, keveset fog.
taxton:
Miért csípi ennyire a szemed a Dugósúgó? Szerintem mindenki el tudja dönteni, hogy mi a jó neki. A percdíjakon még lehetne faragni, de ott legalább nincs meg a visszaélés lehetősége, mint ahogy ez volt a Netcontrollnál. Ezt pedig megtehette volna a Netcontroll is, csak tényleg a tagok érdekeit kellett volna néznie, nem pedig azt, hogy "mennyi csúszik le pluszban". Egyébként, ha kiszámolom, hogy mennyivel fizettem többet a Netcontrollnál percdíjra vetítve, a meghirdetett díjakhoz képest, akkor nyugodtan választhattam volna egy teljesen sima publikus csomagot is.
El lehet fogadni azt, amit írtál az ügyintézés gördülékenységéről stb., de szerintem, ha korrektségről beszélünk, akkor ez is hozzátartozik a történethez.
Annyit azért még hozzátennék, hogy még a netcontrollos tagságom előtt találkoztam a Dugósúgó képviselőjével is, és velem nagyon korrekt és kedves volt. Akkor a percdíjak miatt másképp - de most már talán mondhatom, hogy nem biztos, hogy jól - döntöttem.
Ha viszont van jobb ötleted, mint a Dugósúgó, én pl. nagyon kíváncsi lennék rá, mert engem is érdekelne a lehetőség. Örülnék, ha megosztanád az információt.
Bár én egy kis összecsengést látok az netcontrollos üzenőfal utolsó bejegyzésének stílusa (amit a Netcontroll jegyzett), és a tiéd között: "szemet dugosugo" - "dugogenyo", "dugogeci". Vagy éppen az ékezetek és vesszők hiánya is furcsa hasonlóságot mutat a Netcontroll oldalán ("Valaszok" menüpont) megjelentekével, nem beszélve a helyesírási hibákról: "ajanlatott" - "letiltattnak", "internetett".
Ez egyébként megfigyelhető az alábbi blogbejegyzés hozzászólásai között is:
Ja, még az jutott eszembe, biztosan azt hiszed, hogy az összes, nem titeket istenítő hozzászóló az üzenőfalatokon a dugóék ügynöke volt. (Sajnos nem olvastam, így csak az ide beidézettekez ismerem.) Szerintem tévedsz, csak jogosan felháborodott tagtársak voltak, akik ettől még nem más szekerét ajkarták tolni, csak kifejtették a véleményüket. (Ahogy itt lejjebb olvasom nem sok sikerrel, mert mint az informatika fejlődését elősegítő demokrácia bajnokai rögtön le istöröltétek ezeket a kritikus hozzászólásokat, sőt ki is tiltottátok az ip címüket.) Ezt az orvosi szakmában paranoiának hívják, szerintem kezeltesd.
Még egy. Nem reagáltam az első mondatodra. Semmit nem kapok ezért tőlük, de egyébként ha igazolhatóan viszek új kuncsaftot, akkor azért kb. 1000 Ft-nyi jóváírást kapok a dugósúgó havidíjamból. (Magyarán ha viszek évi 14-t, akkor tök ingyenbe van a szolgáltatás.) Sajnos nem néz az ablakunk forgalmas útra, mert ha úgy lenne és kiraknék nekik egy webkamerát, ami folyamatosan adna nekik kameraképet a forgalomról, akkor szintén ingyenbe lennék és az akvirált tagok után pénzt keresnék, mert számla ellenében kifizetnék azt az összeget, amennyi küönben a kedvezményem lenne.
T. taxton (bocsi az előbb rosszul írtam anonim neved) nem akarjátok véletlenül erre az oldalra feldobni az alapító okiratot családfával mellékelve, mert olyan politika szaga van már lassan ennek az egésznek és az eljárásotok a volt rezsimet idézi.
Bízzunk benne, hogy azért a Nagy Fekete Autó nem jön!!!!!!!!!!!!!!
taxon te soha sem voltál Netcontrollos (vagyis egyszerű előfizető) mert nem így mentek ott a dolgok. Nem kell ez a propaganda Tisztelt Netcontroll. Majd mi is ellenőrizzük az Ip. számot
Bár én csak egy szerződött partnere vagyok a dugósúgónak, de amit itt prmitív gyűlölködésből összehordasz, az számomra azt sejteti, hogy több vagy egy mezei netcontroll tagnál.... Nyilván azért vagy ennyire bevadulva, mert ez jó alternatíva azoknak, akiknek pár forint különbség megéri azt a biztonságot, hogy biztosak lehetnek abban, hogy nem némulhat el egyszercsak a telefonjuk, mert besokall a mobilszolgáltatójuk. (Nyilván volt a t-nek oka erre a lépésre, mert ha minden szabályosan és zökkenőmentesen ment volna, akkor különben mi érdeke fűződött volna ehhez a balhéhoz, ami az ő jó hírének sem használ. Már amennyire az jó...) Sőt ahogy itt a hozzászólásokból látom még az se elhanyagolható biztonság, hogy én biztos lehetek abban, a számlán valóban az van, amennyi jogos. Az egész mocskolódásod tökéletesen összecseng azzal gondolatisággal, amit itt beidézett valaki a netcontroll üzenőfala végéről, netán csak nem ugyan az a személy vagy?.... Azért a rágalmaidra is reagálok: Dugósúgóék nem pesztonkák, hogy baromi lazán és kedvesen veregessék a popsinkat, hanem szolgáltatók. Szolgáltatnak valamit, amit mindenki olyan mértékben vesz igénybe, ahogy a kedve tartja. Én sem mindennaposan hívom őket, de szoktam.(Sőt dugót is szoktam súgni nekik.) Nem vagyok naprakész a tarifákban, de most ránéztem a publikusakra és bizony hülyeségeket beszélsz. 4-5 ember még véletlenül sem tud ehhez hasonlóan jó tarifát-sem kapni. Ráadásul ha összeállnak, akkor minden hónap végén az az egy akinek a nevére szól a számla rohangálhat a haverjaihoz a pénzért. (Én pont ezt csináltam dugóék előtt, baromira elegem volt már belőle, hiába voltak a haverjaim.) Ha nem fizetem a havi 1200 szolgáltatási díjat, valóban megszűnik a szerződésünk és így megszűnik a jogosultságom a dugósúgás igénybevételére és a flottatagságra is, de ezen mi meglepő van? Gondolom ha a Netcontroll "egyesületi tagdíjat" nem fizette valaki akkor tőle is bevontátok a kártyáját, egyébként joggal, mivel milyen alapon igényel valaki valamit, ha nem fizet érte. Különben a voda ez esetben nem letiltja a volt dugóflotta tag telefonját - ez csak nálatok szokás - hanem felajánlja az ügyfélnek, hogy válasszon valamelyik publikus tarifából és csak átrakják abba. Egy percre se némul el a telefonod, csak magasabb lesz a számlád. Ha már lehúzást említesz, szerintem pont az egyesületi "tagdíj" az. Azért ui. semmi mást nem szolgáltattál, minthogy olcsó flottába került a tag.(Persze ettől még megérte tagnak lenni.) De itt van szolgáltatás is, ráadásul kevesebb mint a fele a tagdíjatoknak.(A túlszámlázást nem is említem...) Dugónál nem a dugóék adják a simkártyát, hanem maga a vodafone, hiszen dugóék nem állnak az ügyfél és a mobilszolgáltató közé. Szerintem ez ugyan olyan jó sim kártya, minta a tietek :)I Olcsó internet valóban nincs a dugónál, de ők közlekedési információkkal foglalkozak nem az informatka fejlődését segítik. Ha a vodánál elhagyod a telódat, bemehet az ország bármelyik szolgáltató irodájába és azonnal kapsz egy új simet. Nem kell másnapig várnod és esetleg felvonatoznod vidékről. A vodánál ugyan részletre nem lehet telefont venni, de a ti nagykeráras partnereteknél biztosan olcsóbban adják. És ott is rögtön a kezetekbe adják.(Erről jut eszembe, csak nem kerestetek így a telókon is....?) Bár én még összesen csak kétszer voltam ben a dugóban, hiszen nem voltak problémáim, de semmi rühellem őket érzés nem kerített hatalmába, mivel kedvesek és udvariasak voltak. Nem tudom neked honnan vannak ilyen belterjes infóid dugóéról, hogy pl hányan vannak és mi van a szerződésükben, mert nekem csak egy olyan tájékoztató másolatát adták, ami semmi ilyet nem tartalmazott. Arra emlékszem, hogy azt viszont igen, hogy a tarifát a vodafone többi tarifáinak változási trendjével ellentétesen nem változtathatja. (Bent van a melóhelyemen, holnap majd bescannelem a szövegét és felrakom ide.) Bármennyire az ellenkezőjét hiszed rólam, de én is drukkolok, hogy legyen új flottátok, a topicot csak azért nyitottam, hogy az anyagi önzésetek miatt szarba került "tagtársaitok" lássanak egy megnyugtató azonnali és hosszú távú alternatívát. Minden esetre holnap felhívom duóékat, hogy van ez a topik és ha akarnak reagáljanak a színvonalas hozzászólásodra.
Ja, valaki kérdezte lejjebb, hol lehet őket elérni: www.dugosugo.hu Ott online kitöltöd a szerződéskötéshez szükséges adatokat, aztán vagy személyesen, vagy postai úton rendezhető a többi lépés.
Mit kapsz Te a dugogenyotol?
Elmondom neked, semmit! Fizeted a havi kamu dijukat amiert semmit nem kapsz, azt ennyi. Csak akkor fogsz veluk egyszer talizni amikor belepsz, azt kesz, onnantol leszarnak. A vodas dijcsomagjuk egy szar, jobbat kapsz ha osszeallsz a haverokkal aztan 4-5-en bementek valamelyik szolgaltatohoz. Ha nem fizeted a havi penzt nekik, egyszeruen letiltattnak a vodaval, azt viz, reszukrol. Kivancsi vagyok hanyszor fogod dugo infokert felhivni oket, az egesz egy faszsag, ez az igazi lehuzas, csak azert fizetsz nekik, hogy a flotta tagjuk lehess.
Netcontrollnal kaptam simkartyat , ha barmilyen informatikai kerdesem volt-van segitenek, tudok venni olcso telot es nagyon kedvezo internetett. Mikor elhagytam a kartyam masnap ott volt az uj, nem kellet szetszopnom magam valamelyik tetu szolgaltatonal. A haverom meg mindig reszletre fizeti nekik a telefont meg az internetett, ugy hogy kozben nem lett lekapcsolva, ezt majd probald meg a dugogenyonal! Szamcsere ugy ment ,hogy be sem mentem csak telefonaltam es 10 percen belul uj szamom volt. Akartam egy uj telot felhivtam oket es mire odaertem, ott vart az uj mobilom a legjobb nagyker aron, egy masik haverom meg a telefont is reszletre hozta el toluk. Meg kulonben jo fejek, lazak es nem az volt bennem, mikor oda mentem, hogy fuj de ruhellem oket. Remelem sikerul nekik az uj flottat osszeutni hamar. A +2500 meg a tagdij lehetett a szamlan, de ezt csak ugy mellekesen. Nem veletlen volt az ajanlasos belepesi megoldas mert a netcontrollnak van felelossege a dugonak semmi. Majd eltelik egy par het, es mindenki rajon, mennyire tuti volt a Netcontroll az allitolagos “kamu” szamlaival.
A Dugogeci meg azt hiszi itt a nagy lehetoseg, majdnem 1 eve vannak es nincs osszesen 200 emberuk, es most kaparnak mint pok a falon, mert azt nem meselik el ,hogy milyen a szerzodesuk a vodaval , abban az van ,hogy amennyiben nem erik el 1 even belul a minimum 500 db kiadott sim kartyat, akkor a percdijakat MEGEMELIK nekik!
Csak ennyit akartam mondani, de mindenki oda megy ahova akar.
Tényleg, hogy van ez? Most be van fizetve az utolsó két havi számlám. És szeretném megkapni a számom akkor nem e fogja kitalálni a t-mobile hogy fizessem be? Amúgy elmaradása van netcontrollnak a t-mobile felé. Amikor beléptem és szóvá tettem,hogy túlszámláznak még nekik állt feljebb. Azóta is várom,hogy jóváírják a különbözetet. Azok a tagok akik bevettek még ők csesztek le! Tundék gusztustalan dolgokat sorolni. De ne szólj szám nem fáj fejem.