Keresés

Részletes keresés

ÁgG Creative Commons License 2011.02.01 0 0 15

Aki ért hozzá, segítsen!

Csorna környéki faluban lakom. Az egyik szobában a t-home műhold vevőjével megy a sok-sok csatorna. Egy másik tv tescos szobaantennával működik, úgy-ahogy. Annyiféle szobaantenna van a neten, hogy nem ismerem ki magam. Mit lenne érdemes venni, hogy legalább a két-három magyar adó elfogadhatóan bejöjjön?

Köszönöm!

Törölt nick Creative Commons License 2010.10.14 0 0 14
Vajon a tv-d képes fogni a digitális adást, mert ha igen akkor már csak rálátást kell találni legalább valami hozzávetőlegesen a digitális jelet adó toronyra
Előzmény: Péter36 (13)
Péter36 Creative Commons License 2010.09.24 0 0 13
Sziasztok.

Tegnap vettem a médiába egy ilyen dvb-t-s szoba antennát. Huu de fura szó ez az antenna szó, aki kitalálta biztos nem volt épp elmélyű. Nos vettem ezt a dolgot, melynek neve /Meliconi-Amplified indoor/ 47 db-es. De nem igazán vagyok vele megelégedve. Csepelen lakom a Szentimre téren, s nincs semmi előttem ami lefogná a jeleket. És sajnos még így se tudom teljesen élvezni az összes csatornát. Amit fogni tudok vele hibátlanul az a m1,tv2, rtlklub,fönix-vagy másnéven hálozat tv. Mást meg nem fog. Próbáltam kitenni ablakon kívülre is de semmi javulás. Szerintem kevés decibelbe. Nem tudom hanyas kellene belőle, de talán már egy 100 decibeles bizti jól fogna mindent. És ami még bosszantó, hogy majdnem 10 ezer volt. pufff neki :-/ Kidobtam ennyit az ablakon, mert lehet hogy jó lett volna a 3500 ft-os is. Ez szívás.... Csak Tudtok esetleg olyat ami még jobb ennél? Mert akkor visszaviszem és becserélem arra.

Ui. Ilyet már ne vegyetek. :)
Bíborkékhóvirág Creative Commons License 2007.10.06 0 0 12

Milyen egyformák vagyunk! ;-D

Én is a TV2 híradóját nézem a három országosan elérhető füldi adó közül ...

Sajnos a TV2 az UHF 58-as csatornáján jön (morzsás), amely a vétel szempontjából nem szerncsés. Ha az RTL KLUB (UHF 24-es csatorna - tiszta), vagy az m1 (UHF 41-es csatorna - szemcsés) műsora lenne fontos, bátran azt merném mondani, hogy nyugodtan vágj bele, de így ...

Én közel bő másfél évvel ezelőtt hagytam el a kábel tv-t, akkor nagyon kedvezően tudtam váltani a UPC Direct-re, azonban őket is ott hagyom ha lejár a hűség szerződésem ...

A panel hátrány, hogy nagyon árnyékol ...

Szóval hiába a harmadik emelet, ha előtt nagyon sok a lakótelepi panel ház, tiszta élvezhető minőságet nem fogsz tudni elérni ...

Talán akkor lenné értelme megpróbálnod, ha teljes rálátásod van a Széchenyi-hegyre. Van?

Előzmény: bugmenot (10)
ARIBOY Creative Commons License 2007.10.06 0 0 11
Az M1,Rtl KLUB,TV2 az egész országban fogható anntenával.Nem csak Pesten.
A Duna TV,MTV,és a Hir TV hiradóját is lehet az interneten nézni,ha jol tudom ezeket élőben is!
Előzmény: Qqberci (8)
bugmenot Creative Commons License 2007.10.06 0 0 10
A TV2 híradóját szoktam nézni (megszokás) és azt ha jól tudom, nem adják valós időben a neten, vagy tévedek? Úgy tudom csak később teszik fel az adást. Rtl ugyanez. Ha nem így lenne, akkor egyáltalán nem kellene TV.

Panel 3. emelet a lakás, Újpesten. Ezek szerint a panelben gondok lehetnek a szobaantennával?
Előzmény: Bíborkékhóvirág (7)
Bíborkékhóvirág Creative Commons License 2007.10.06 0 0 9
Na, de hogy?
Előzmény: Qqberci (8)
Qqberci Creative Commons License 2007.10.06 0 0 8
Sõt, 2012-tõl megszûnik az analóg földi sugárzás. Addig viszont m1, rtl és tv2 pesten jön szobaantennával.
Előzmény: Avercamp (6)
Bíborkékhóvirág Creative Commons License 2007.10.06 0 0 7

De, csak ha a híradó érdekel, akkor miért nem nézed inkább azokat az Interneten?

Szerintem az a legolcsóbb!!!

Amúgy én is vettem egy szobaantennát, ráadásul vidéken, amikor nyaraltam és míg vidéken teljesen jól megfelelelt, addig itthon (Budapest) nem érek vele semmit sem (lakótelep, első emelet) ...

Szóval, melyik kerületben laksz és milyen a lakás környéke?

Avercamp Creative Commons License 2007.10.06 0 0 6
Valami olyasmit hallottam, hogy egy set top box-szal jövőre, sokkal több adót lehet majd fogni, a jelenlegi 4-en kivul(M1,M2, Duna, Duna Autonomia)?! Tudtok erről valamit vagy csak egy pletyka?
pozsoka Creative Commons License 2007.10.06 0 0 5
Így van,még egy drótdarabbal is.
Előzmény: Közlekedjünk (4)
Közlekedjünk Creative Commons License 2007.10.06 0 0 4
Akkor ott még az Atya Istent is betod fogni szobaantennával :DDD
Előzmény: bugmenot (2)
bugmenot Creative Commons License 2007.10.06 0 0 3
Pont ez érdekelne, hogy egy Tesco-s elég, vagy kell valami komolyabb? Egyébként milyen ürüggyel viszem vissza, ha nem rossz? Véletlenül kettőt vettem? :)

Megnéztem a DVB-T vevőket, de ugy éppen arról van szó, hogy szinte egyáltalán nem nézek TV-t, csak a híradókat, úgyhogy így nem sok értelme lenne 25-30 ezret kiadni egy vevőre.
Előzmény: soppingfüggő (1)
bugmenot Creative Commons License 2007.10.06 0 0 2
Bp-n
Előzmény: pozsoka (0)
soppingfüggő Creative Commons License 2007.10.06 0 0 1
Veszel egy szobaantennát mondjuk a Tescoban, hazaviszed, összedugod, ha élvezhetetlen a minőség, visszaviszed és visszakapod az árát. (A nagyok nem szoktak szórakozni a visszavétellel.) Persze kölcsön is kérhetsz valakitől. A szobaantennák érzékenysége nagyjából egyforma, saját tapasztalatom szerint jobbak az erősítő nélküli kivitelek, bár nagyobb helyet foglalnak el. Ajánlom még figyelmedbe a set-top-boxokat, melyekkel a digitális földfelszíni adásokat is lehet fogni, egyelőre csak Budapest és Kabhegy vételkörzetében, és csak a 4 közszolgálatit. Kiindulásnak az Antenna Hungária honlapja tökéletes.
pozsoka Creative Commons License 2007.10.06 0 0 0
Az attól függ,hogy hol laksz.
Előzmény: bugmenot (-)
bugmenot Creative Commons License 2007.10.06 0 0 topiknyitó
0

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!