Keresés

Részletes keresés

méregkeverő Creative Commons License 2008.10.10 0 0 5992
WM sose lesz apáca vagy szende szűz!
Előzmény: ellenforradalmár (5991)
ellenforradalmár Creative Commons License 2008.10.10 0 0 5991

Abba kellene már végre hagynotok a kádári mocskolódás mantrázását.

Volt rá 33 évetek ... és az öreg hazaáruló is beleőrült a végén.

Előzmény: heiler (5990)
heiler Creative Commons License 2008.10.10 0 0 5990

Mit vagy kiakadva ?

 

A forradalmárokat senki nem csőcselékezte....

 

De tény, hogy a börtönből kiengedett köztörvényesek, és lumpen elemek kezébe kerültek a fegyverek jelentős részben.

 

És az utcát ők uralták.

Előzmény: Törölt nick (5989)
PuPu Creative Commons License 2008.10.09 0 0 5988

Lófaxt, kedves komám.

A felfegyverzett csőcseléket akarták valamilyen formában kordába szorítani, azok meg nem akarták adni a fegyvereiket, ezért hát elkeresztelték őket nemzetőröknek, oszt onnantól kezdve a kurvát szűznek kellett volt hívni, habár a mesterségét tovább gyakorolta.

Az atrocitásoknak meg jóval több, mint kétszáz áldozata volt, az elesett katonák, a meglincselt  katonák, rendőrök, párt és állami funkcionáriusok, tanácsi alkalmazottak, meg azok a szerencsétlenek, akik belekeveredtek pl. a miskolci lincselésbe, és tiltakoztak a kegyetlenség ellen.  

Persze őket nem számolgatja senki, pedig csak ki kell menni a Kerepesibe, oszt kinyitni a szemed.

Ami meg Pongrátzot illeti, neki a bajusza jobb sajtót csinált, mint amit megérdemelt volna.
Négy napig volt a csőcselék fővezére, ebből kettőt farokfelcsapva rohant a határ felé, - ezért érdemes volt megpuccsolnia Iván-Kovácsot.

A Corvin-köziek fellépése valóban szervezett volt, - Asztalos János tudna erről mesélni, ha élne...

Ebben a topicban már vagy ötször felsoroltam nevekkel, helyszínekkel a horthysták és a nyilasok tevékenységét, - olvasgassál vissza, nem vagyok imamalom.

És jawohl...

:O))))

 

 

 

Előzmény: - duplagondol - (5987)
- duplagondol - Creative Commons License 2008.10.09 0 0 5987
Fölösleges bedőlni minden provokációnak.

a maradék tiz napra meg a zűrzavaros elképzelések, törekvések, a terror és a csőcselék randalírozása nyomta rá a bélyegét.


A jelzőrendszert mindenhol az önszerveződés adta. Bp.-n pár nap alatt megalakították a Nemzetőrséget, aminek a befolyását mindenki, még Pongrátz is elismerte, mellékesen jó barátja maradt élete végéig Király Bélának. Ezerszer elmondta az emigrációban meg itthon, hogy Malétert fel kellett volna akasztani, ehhez képest november 3-án vacsora mellett tárgyalták meg, kimenjen -e utóbbi Tökölre. Az Alföldön voltak olyan városok, ahol már október 30-án megtartották a helyi választásokat. November 1-ével a semlegesség kimondása konszolidálta az utcai helyzetet, nem fordultak elő utcai atrocitások, Dudást a hadsereg kapcsolta le.

A Körúton felakasztott ávóssal és a Köztársaság téren lelőtt uszkve húsz emberrel végzett a népítélet tizenkét nap alatt. Lehettek volna ez utóbbiak negyvenen, százan is, a Corvin-köziek szervezett fellépése meg némelyek segítsége megmentette a pártházban lévők zömét.

a második - harmadik naptól kezdődően leginkább retrográg törekvések kerültek előtérbe

Én felhoztam konkrétumokat, nevekkel, idővel, tán nem pofátlanság ugyanezt kérnem.

a nép meg akkor is jó szívvel fog emlékezni rá, amikor már azt sem tudja senki, hogy ki a fene is volt Antall, Horn, Orbán vagy Torgyán József...


Javoll, "mint a mesében"...

Előzmény: PuPu (5986)
PuPu Creative Commons License 2008.10.09 0 0 5986

Kellene talán egymást minősítgetnünk?

Merthogy szerintem nem, - neked egyébként is elég a tükőrbe nézned ahhoz, hogy teljes letargiába süppedj, - most még én is cseszegesselek?

Kizárt, - egyébként is tagja vagyok az Árvácska Egyesületnek...

Egyébként természetesen igazad van, 1956 óta minden politikai  mozgás szülőatyja a mi kissé elvetélt felkelésünk volt.

Emiatt tört ki a vietnami háború, ez az oka, hogy sor került Irak megszállására, valamint Pongrátz Gergely ejtette teherbe Gorbacsov mamáját, - szerintem is...

Én ugyan nemigen kedvelem Pozsgayt, mégis azt gondolom, hogy az események első napjaira tán a népfelkelés szó illik, a maradék tiz napra meg a zűrzavaros elképzelések, törekvések, a terror és a csőcselék randalírozása nyomta rá a bélyegét.

A forradalom  előrevivő tömegmegmozdulás, itten meg a második - harmadik naptól kezdődően leginkább retrográg törekvések kerültek előtérbe, - voltak, akik Horthyhoz, voltak akik Szálasihoz, voltak, akik az 1800-as vekhez akartak visszatérni, - a nép meg csak lesett, mint a levelibéka az ágon, - a gyári melós - kissé naív módon - leginkább munkásönigazgatást akart, meg semlegességről álmodozott.

Közben a  börtönből szabadult köztörvényesek fosztogattak, gyilkolásztak,  Wittner Marika meg házról-házra járva komcsikat gyüjtött, ahelyett, hogy a kisgyerekét pelenkázta volna.

Gyönyörű, tiszta forradalom volt, mint a mesében.

Mese is...

Kádárt meg hiába mocskolod, - nem te fogsz ítélni felette, hanem a történelem, - a nép meg akkor is jó szívvel fog emlékezni rá, amikor már azt sem tudja senki, hogy ki a fene is volt Antall, Horn, Orbán vagy Torgyán József...

:O)))

 

Előzmény: - duplagondol - (5985)
- duplagondol - Creative Commons License 2008.10.09 0 0 5985
Ember, hadd ne én taglaljam, milyen szánalmas macskajancsi vagy.

Mindezek mellett viszont senki nem tett semmit a szovjet lépések megakadályozására, csak a pofázás me a habverés ment

Momentán valami Mao nevű figura az '56-ban történtekre hivatkozva rúgta össze a port Hruscsovval. Nem mintha egyébként nem próbálta volna meg; de ez a kettő felfogta, hogy a Szu veszített az erőpozíciójából. Lengyelországban az itt történtek kihatottak a '70-es, '80-as gdanski felkelésekre; ott arra kellett jutniuk, hogy az '56-ban megalkuvó Gomulkával többet vesztettek, mint a magyarok a levert forradalmukkal. A közönségkedvenc, hugyfoltos helytartót '64 után Brezsnyev nem rúgta ki, hiába volt korábban Hruscsov kegyeltje; kockázatosnak látták bármi komolyat is lépni Magyarországon, az öregember később persze nem volt hálátlan.
Előzmény: PuPu (5984)
PuPu Creative Commons License 2008.10.09 0 0 5984
Jaja.
Lenyomtuk a ruszkikat, - tán be kellett volna vonulnunk Moszkvába.
Nagy hadvezéreink - háromnapos fővezér Pongrácz, meg a nagy stratéga Szabó bácsi - csapataink (Tuskólábú, Wittner Mari meg a többi szedett-vedett) élén büszkén menetelve seperc alatt kitűzték volna a lyukat a Kreml-re...
Hogy milyen hatása volt a világ politikai arculatára a magyar forradalomnak?
Kétségtelenül tovább lazította a kommunista és munkáspártok és általában a baloldal függését Moszkvától, és az is kétségtelen, hogy az USA és a nyugat maximálisan kihasználta az ügyben levő propaganda-lehetőségeket, - az is kétségtelen, hogy megmutatkozott a Szovjetunió imperialista jellege, - meghúzta a határt, ameddig csatlósállamai elmehetnek.
Mindezek mellett viszont senki nem tett semmit a szovjet lépések megakadályozására, csak a pofázás me a habverés ment, - kis titkosszolgálati ügyködéssel a háttérben.
Hogy mi+ túldimenzionáljuk a jelentőségét?
Istenem, mit tegyünk, - kis ország, kis forradalom, azt kell megbecsülnünk, amink van...
:O)))
Előzmény: - duplagondol - (5983)
- duplagondol - Creative Commons License 2008.10.08 0 0 5983
nemigen b*szott egy öltést sem

Nem úgy, mint '68-ban Dubcek, aki ijedtében szétharapott egy poharat, mikor egy szovjet tábornok beszédbe akart elegyedni vele.

Ivánék értették azt a nyelvet, amit a Széna téren meg a Corvin közben használtak. Október 19-én Hruscsov még szentül meg volt győződve arról, hogy megfingathatja a négyszer akkora Lengyelország vezetőit, ha azok csak fenyegetőztek a fegyveres ellenállással. Október 29-30-én már azon sopánkodott, hogy csak nagy erő bevetésével verheti le a magyarokat, ami éppen nem jött volna túl jól neki propagandailag. India a forradalom leverése miatt szakított a Szovjetunióval, nem volt túl jó respektje egy olyan birodalomnak, ami még a legkisebb tartományában sem tud rendet tartani. Andropov nagykövetre, a későbbi főtitkárra saját nyílt vallomása szerint életreszóló benyomást tett a magyar felkelés. A samesza, Krjucskov ex-KGB-főnök eladdig még soha nem látott akkora tömegeket; úgy magyarán voltak, akik végiggondolták, ki b*szott oda kinek.
Előzmény: PuPu (5976)
PuPu Creative Commons License 2008.10.07 0 0 5982

Jut eszembe, - min is vitatkozunk tulajdonképpen?

:O))))

 

Előzmény: Derek (5980)
PuPu Creative Commons License 2008.10.07 0 0 5981

Én aztán nem akarlak megakadályozni abban, hogy úgy viselkedj, mint egy idióta,- ne fékezd magad...

:O))))

Előzmény: korieander (5979)
Derek Creative Commons License 2008.10.07 0 0 5980
Ezt en tudom de mindez mar nov 4 utan volt amikor az oroszok mar nagyban bevonultak.
Előzmény: PuPu (5975)
korieander Creative Commons License 2008.10.07 0 0 5979

tehát a 3 marék csürhe kizavarta aszovjet tankokat Budapestről...

 

most már azt nem tudom hol volt pártunk harcos ökle...

Előzmény: PuPu (5978)
PuPu Creative Commons License 2008.10.07 0 0 5978

Most velem beszélgetsz, vagy apukáddal?

Egyébként meg tudsz olvasni?

"A magyar kormány október 28-i nyilatkozata alapján a szovjet hadvezetés is elrendelte a tűzszünetet. A szovjet csapatok kivonását, a magyar kormány szovjet vezetőkkel történt megállapodásán túl, – szovjet álláspont szerint – a csapatok tétlensége, passzivitása miatt is” végre kellett hajtani. Budapestről a szovjet csapatok kivonása október 30-án 18 órakor megkezdődött és a teljes kivonulás 31-én a déli órákban befejeződött. A Különleges Hadtest törzse a Tökölön lévő repülőtérre települt, ahol egy szovjet repülő egység állomásozott. A szovjet csapatok Budapest határától 15-20 km-re összpontosítási körletet foglaltak el, ahol a harci technikát és fegyverzetet karbantartották, a személyi állományt, a lőszert, üzemanyagot és az élelmiszer készleteket kiegészítették."

:O)))

Előzmény: korieander (5977)
korieander Creative Commons License 2008.10.07 0 0 5977

tehát miért ért véget a 24én kezdődött szovjet vizit 4 nappal később Budapesten macskajancsi??

 

 

 

Előzmény: PuPu (5976)
PuPu Creative Commons License 2008.10.07 0 0 5976

Jaja.

Persze azért nem ártana az sem, ha egyszer elnézegetnél egy térképet, aztán meg megismerkednél egy névvel: Zsukovnak hívták azt az embert, aki a katonai akciót elrendelte, - nem tudom, mond e ez a név neked valamit.

A három maréknyi csürhe meg a pár levitézlett horthysta-szálasista hangadó katonailag nemigen b*szott egy öltést sem, - neked egyszerűen fogalmad sincs sem az arányokról, sem a valóságos helyzetről.

Nagyon ostobának méltóztatsz lenni.

Itten van egy link, - ezt olvasgassad, hátha valami ragad rajtad, habár ez már megint csak örök optimizmusom bizonysága...

:O))))

Előzmény: korieander (5974)
PuPu Creative Commons License 2008.10.07 0 0 5975

"... A két egykori nagyhatalomhoz a stratégiai helyzetén területszerzéssel és egy újabb háborúval javítani akaró Izrael is csatlakozott, az így formálódó "földközi-tengeri antant" október 23-án a franciaországi Sevres-ben tartott titkos találkozót. A megbeszélésen november 7-ét jelölték ki a támadás időpontjául, a harcok azonban az izraeli légierő támadásával már október 29-én megkezdődtek. November 2-ára az izraeli hadsereg 15 kilométerre megközelítette a csatornát, egy nap múlva a teljes Gázai övezetet ellenőrzésük alá vonták. Az angol és a francia csapatok október 31-én kapcsolódtak be a harcokba, Kairót és a csatorna-övezet kezdték el bombázni."

Az amerikai és a szovjet érdek egybeesett, egyformán szavaztak a Biztonsági Tanácsban, az amerikaiak nyomást gyakoroltak szövetségeseikre, míg az oroszok közvetlen katonai konfrontáció lehetőségét helyezték kilátásba, - így aztán a válság november 7.-re megoldódott, - decemberre az angolok és a franciák is kivonultak Egyiptomból, a konfliktus győztese pedig a Szovjetunió, és szövetségese Nasszer lett.

:O)))


 

Előzmény: Derek (5973)
korieander Creative Commons License 2008.10.07 0 0 5974

"Az oroszok először kivonultak, amikor Hruscsov így utasította őket,"

 

kikergette őket a 3 maréknyi csürhe plussz pupu  et. szerint volt ott még néhány földesúr is..

 

"Azt látni kell, hogy nem tudni hova vezetett volna az a káosz, ami nov. 2-ára kialakult... "

 

akkora volt a káosz h a munkások nov. 5én felvették volna a munkát...ja persze a komancsoknál nagy volt a káosz de azt a néhányszáz idiótát nem kéne párhuzamba hozni az országgal.

Előzmény: Törölt nick (5969)
Derek Creative Commons License 2008.10.06 0 0 5973

"Az oroszok először kivonultak, amikor Hruscsov így utasította őket, aztán miután megvolt az amcsikkal a Szuezzel kapcsolatos megegyezés"

 

Ezt nem ertem miben kellett volna az amcsikkal megegyezni amikor a szuezi buli  angol-francia biznic volt,az amik eleve ellene voltak. Az angol francia erok nov 5-en szalltak partra , az oroszok meg nov 4-en kezdtek meg MO-n a forradalom levereset.

Előzmény: Törölt nick (5969)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.06 0 0 5972

Imádott lovastengerészetek...előtt is két válaszás állt, kitartani a nácik mellett, mondjuk Sztalingrád után is...lovagiasan, vagy az ORSZÁG érekében kiszállni, mint a tejfölösszájú lenézett román királyfi..

Ő megcsinálta a kiugrást, leszámolt a nácibarát tisztekkel, poltikusokkal,  Horthy meg a pancserpuccsot...

Előzmény: Törölt nick (5971)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.06 0 0 5971

Imádott lovastengerészetek...előtt is két válastás állt, kitrtani a nácik mellett, mondjuk Sztalingrád után is...lovagiasan, vagy az ORSZÁG érekében kiszállni, mint a tejfölösszájú lenézett román királyfi..

Ő megcsinálta a kiugrást, leszámolt a nácibarát tisztekkel, poltikusokkal,  Horthy meg a pancserpuccsot.

Előzmény: ellenforradalmár (5952)
ellenforradalmár Creative Commons License 2008.10.06 0 0 5970

"Az oroszok először kivonultak..."

 

Az oroszok először - október 24-én hajnaltól - lőttek, mint az állat és csak 28-a után vonultak ki Budapestről. November 4-e (vasárnap) hajnalban volt azután a brutális visszatérés... :(((

Előzmény: Törölt nick (5969)
én12 Creative Commons License 2008.10.04 0 0 5968
Titot se felejtsük el! Végig azon volt, hogy induljon már a szovjet invázió. Noszogatta is az utolsó egyeztetéskor Brioni szigetén Hruscsovot.
Előzmény: ellenforradalmár (5967)
ellenforradalmár Creative Commons License 2008.10.04 0 0 5967
Amikor a katonái lövöldöztek a pesti utcán ... akkor az anyjára... :(
Előzmény: én12 (5965)
PuPu Creative Commons License 2008.10.04 0 0 5966

:O))))

Bocsi...

A fogaskerék esetleg?

:O)))

Előzmény: ellenforradalmár (5963)
én12 Creative Commons License 2008.10.04 0 0 5965
Rá gondoltál?
Előzmény: ellenforradalmár (5964)
ellenforradalmár Creative Commons License 2008.10.04 0 0 5964

Nyilván Neked az ENSZ-ben a cipőjével az asztalt verő Hruscsov volt a szimpatikusabb.

Izléseken - és pofonokon - nem vitatkozunk.

Előzmény: méregkeverő (5961)
ellenforradalmár Creative Commons License 2008.10.04 0 0 5963

"Egy olyan ostoba amatőr, mint te..."

 

Bekaphatod... :(

Előzmény: PuPu (5960)
ellenforradalmár Creative Commons License 2008.10.04 0 0 5962

Valahol a neten találtam. Nem engem illet a köszönet.

Valószínűleg 1956 október 24-e, Múzeum körút, a múzeummal szembeni villamosmegálló; az ágyúcsövek a Bródy Sándor utca, a rádió épülete felé irányulnak.

Előzmény: sensei47 (5958)
méregkeverő Creative Commons License 2008.10.04 0 0 5961
Borisz Jelcin meg Oroszország szégyene...
Előzmény: ellenforradalmár (5956)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!