Keresés

Részletes keresés

ninive6 Creative Commons License 2007.10.04 0 0 6

Egy biztos: az ex-úttörővezető Alács Tibor és a miniszterelnöki Altus-cégcsoport több vállalatánál (Altus Consulting Kft., ARK Vagyonkezelő Rt., LBS ECoNET Rt.) is megfordult volt KISZ-elöljáró, Rákosi Ferenc bőven részesül a politikai érdemjavak kormányzati-önkormányzati szintű elosztásából. Előbbi például fél tucat állami vállalat igazgatóságában vagy felügyelőbizottságában tevékenykedhet; legutóbb - idén év elején, illetve nyáron - a Kopint-Datorg Infokommunikációs Zrt.-be és a Mafilm Zrt.-be nyert bebocsátást. A Magyar Postánál 2002 óta felügyelőbizottsági tag Rákosi pedig néhány hónapja a Budapesti Távhőszolgáltató Zrt. igazgatósági tagsága után is tiszteletdíjat szakíthat - igaz, nem az MSZP, hanem a fővárosi SZDSZ javaslatára.

 

hogy is van ez ferokkió?

 

a képviselőknek kuss, a spanoknak oké?

Törölt nick Creative Commons License 2007.10.04 0 0 5
álista, bélista, az utolsó meg kapcsojja le
Előzmény: Törölt nick (4)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.04 0 0 4
Szép kommunista hagyomány, az biztos. :))
Előzmény: Törölt nick (3)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.04 0 0 3
gyün megest a listás korszak?:)
Előzmény: Törölt nick (2)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.04 0 0 2

Majd holnap a 168óra is készít egy listát és Népszabó is.Oszt' jonapot.

Előzmény: ninive6 (-)
ninive6 Creative Commons License 2007.10.04 0 0 1
osztódással szaporodnak...
Előzmény: Derek (0)
Derek Creative Commons License 2007.10.04 0 0 0
tegnap meg csak 20 volt
Előzmény: ninive6 (-)
ninive6 Creative Commons License 2007.10.04 0 0 topiknyitó

http://www.vg.hu/index.php?apps=cikk&cikk=190850

 


A Heti Válasz mai számában listát közöl ötven olyan emberről, akik állításuk szerint a miniszterelnökkel való barátságuk vagy korábbi üzleti kapcsolatuk folytán jutottak pozíciókhoz.

A listán szerepel például ifj. Apró Antall, a miniszterelnök anyósának testvére, az Apró Controll Vállalkozásbiztonsági Tanácsadó Kft. tulajdonosa, valamint Apró Piroska, Gyurcsány Ferenc anyósa is, aki előbb Horn Gyula kabinetfőnökeként, majd az Altus Rt, és a Budapest Airport elnökeként dolgozott. A felsoroltak között szerepel tovább Alács Tibor, és Rákosi Ferenc, akik Topolánszky Ákos korábban, a hvg.hu-nak adott interjújában elmondottaknak megfelelően a Szilvássy György által bevezetett „kettős ellenőrzési" rendszerben dolgoztak, cenzúrázva a köztisztviselők munkáját. A lap információi szerint mind Alács, mind Rákosi dolgozott a miniszterelnök cégeiben, és kapcsolataikkal számos pozícióra tettek szert, elöbbi például számos állami vállalat felügyelőbizottságában kapott helyet.

Mint a Heti Válasz írja, „a politikai-kormáyzati abszurd nem ismer határokat", hiszen például Szilvássy Istvánnak, a miniszter testvérének   Az Altus-Perfekt cégháló tagjai készítették elő a terepet az Állami Egészségügyi Központ élén. Kapcsolatainak köszönheti állását a lap szerint a MÁV Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgató-helyettese, Kalicz Anita is, de ilyen módon jutottak álláshoz a Szerencsejáték Zrt., a villamosművek, és a Magyar Posta egyes vezető tisztségviselői is.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!