Keresés

Részletes keresés

reha bili tál Creative Commons License 2007.11.22 0 0 71
földgáz válasz | megnéz | könyvjelző 2007.11.21 04:30:48 © (1)
bizonyára sok magyar honfotársunk nem tudja, hogy az Egyesült Államok legnagyobb ünnepe a Thanksgiving. Most lesz November 22-én csütörtökön.
Ez szinte nagyobb ünnep, mint a Kaárcsony, vagy egyéb europai tradicionélis ünnepek.
Nos én komolyan átérzem és hálát adok a sorsomnak, hogy itt élhetek az USA-ban.
Rengeteg negativ és elitélendö esemény, körülménytöny függetlenül ez az ünnep jellemzi a valoságos emberi elégedettséget- köszönjük, hogy az van ami, köszönjük a jót, az elödeink áldozatait, amelyeken keresztül mi most itt boldogok lehetü
Előzmény: földgáz (0)


Nicht normal.
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.21 0 0 67
HD-t akartál mondani
Előzmény: Törölt nick (65)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.21 0 0 64
$2000+felszerelés+fali tartó+extra garancia+tax=$4000
±R
Előzmény: Törölt nick (63)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.20 0 0 61


Mobile & Wireless | United States
Amazon.com launches mobile e-reader Kindle
Published: Tuesday 20 November 2007 | 01:26 PM CET
Print | Comment | Mail

Amazon.com introduced its CDMA2000-EVDO-enabled portable e-reader called the Amazon Kindle. The Kindle is able to download books, blogs, magazines and newspapers via the Kindle wireless delivery system Amazon Whispernet that uses the same US-wide EVDO network as advanced mobile phones. More than 90,000 books are now available in the Kindle Store, including 101 of 112 current New York Times Best Sellers and New Releases, which are USD 9.99, unless marked otherwise. Kindle is available for USD 399 at http://amazon.com/kindle. Books can be downloaded in less than a minute and magazines, newspapers, and blogs are delivered to subscribers automatically. Amazon pays for the mobile connectivity for Kindle so there are no monthly mobile bills, data plans, or service commitments for customers.

Kindle uses a high-resolution display technology called electronic paper that provides a sharp black and white screen that is as easy to read as printed paper. Kindle has built-in access to The New Oxford American Dictionary, which contains over 250,000 entries and definitions, so readers can easily look up the definitions of words within their reading. Kindle customers also have seamless access to the world's most exhaustive and up-to-date encyclopedia, Wikipedia.org, and its collection of over 2,000,000 articles. Kindle further offers a long battery life, a standard-layout keyboard that makes it possible for users to search the Kindle Store, their entire library of purchased content, and Wikipedia.org, and lets customers add annotations to text, just as they would write in the margins of a book. Additionally, Kindle automatically bookmarks the last page a customer reads of any content on their Kindle. Customers and their contacts can also e-mail Word documents and pictures directly to their unique and customizable Kindle e-mail address for USD 0.10 each. Kindle supports wireless delivery of unprotected Microsoft(R) Word, HTML, TXT, JPEG, GIF, PNG, and BMP files.

Print | Comment | Mail
Előzmény: break (57)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.20 0 0 60
befektetni kell a megtakaritott penzedet, szerintem -de ez csak az en velemenyem- nem plazmatevebe. Es ezt nemcsak, vagy nem elsosorban az egyeni boldogulas miatt mondom, hanem -szerintem- az orszag gazdasagat jobban segiti, mint zsakszamra venni a kinai vacakot.
Előzmény: Törölt nick (59)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.20 0 0 58
ismerem, csak a valasztek sosem tul jo. Konyvtarban viszont van minden, es bar nehez ennel olcsobbnak lenni, de a konyvtarnak sikerul.
Előzmény: break (57)
break Creative Commons License 2007.11.20 0 0 57
"Meg a books on tape"

Meg kolcsonozhetsz is az utszeli boltokbol heti 3 es fel dollarert:

http://www.crackerbarrel.com/trip-booksaudio.cfm?doc_id=48
Előzmény: Törölt nick (55)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.20 0 0 55
Meg a books on tape! Valoszinuleg nem volt meg ilyen, amikor a te gyerekeid voltak kicsik, de nagyszeru hosszu autoutakra.
Előzmény: Törölt nick (53)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.20 0 0 54
Igen, szerintem is megoldas lenne, de tobb okbol nem fog osszejonni. A munkaltatoiknak nem erdekuk a legalis foglalkoztatas, mert az adozas miatt egybol orabert kellene emelniuk. Egyszerubb feketen fizetni, es a kozossegre haritani az illegalisok egyeb koltsegeit (health care, iskola, satobbi) Plusz a jelenlegi kozhangulat.
Előzmény: Törölt nick (52)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.20 0 0 53

Semmi bajom a szupertevevel, ami nem rontja a szemedet :) A vegyel meg tobbet, a vegyel megujabbat 2 eventet kritizalom. Mi is sokat kirandultunk a gyerekekkel annak idejen az autoban, jatszottunk kozben sokat, pl szolancokat mondtunk az elozo szo utolso betujevel, meg barkochbaztunk - ezzel nem itelem el a kocsitevet, csak en feleslegesnek tartottam mindig, sot, rosszabbnak a barkochbazasnal.

A Bushra meg akkor akadtam ki, amikor 9/11-kor felszolitott bennunket, hogy menjunk a mallba vasarolni. Ugy gondolom, hogy megtakaritasokra kellene buzditani az embereket, nem a hitelre vasarlasra.

Előzmény: Törölt nick (49)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.19 0 0 48
Amerikaban minden a tulfogyasztasra buzdit, maga az elnok is, ugye, menjunk vasarolni a mallba. Ujrafinanszirozva a hazat, sok keszpenzhez juthatsz, amin vehetsz plazmetevet es uj autot, hurra. Nem tudom az adatokat pontosan, de 15 evvel ezelott a tobbszorose volt a lakossagi megtakaritas a bankszamlakon a mostaninak. Ezeket a penzeket hasznalhattak az "entrepreneurs", ma meg csak az adossaggal sakkozhatnak. Melyebbre csak ugy juthatunk, ha meg tobbet vasarolunk, meg tobbet koltunk, ha en Kina/Japan lennek, meg olcsobban adnam az autokat, igy az amerikai autogyarak meggyorsabban tonkremennek, megkevesebb lehetoseguk lesz fejlesztesre, szuper.
Előzmény: wartsila (36)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.19 0 0 47

Piac. Organic bell pepper sosem dragabb 1 dollarnal, a kedvenc kereskedom plusz engedmenyt ad, mert sokat vasarolok. Ha a chilei bargaint vesszuk mindig, tenyleg bezar majd az osszes farm, kinek jo ez.

Prosperalo gazdasag nem csak azt jelenti, kinaval kereskedo cegek adobevetelei.

A mergezett kutyakajanal sokalltam be. Es az olmos gyerekjatek festes miatt is bosszus vagyok. A jonevu jatek(vagy akarmilyen)cegek az olcso beszerzes erdekeben felaldoznak minden minosegvizsgalatot. En nem fogom tamogatni oket ezen tevekenysegukben.

 

Trade ballance? Nem ertem igazan...

Az illegalis hispanok ugy szoktak lakni, hogy 1 legalis vesz egy hazat, abba bekoltozik 6-8 csalad, es egyutt fizetik a mortgage-t. A feeling olyan, mintha allandoan fiesta lenne, 18 gyerek biciklizik a haz elott eleg hangosan, a konzervativ virginiai szomszedok kiegyeznenek inkabb a buborekpukkanassal.

 

Előzmény: Törölt nick (37)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.19 0 0 46
Azert lehet "igyekezni", es nem kell kotelezove tenni, csak ha lehetoseged van valasztani.
Előzmény: wartsila (36)
wartsila Creative Commons License 2007.11.19 0 0 39
nem mindenhol , jobban mondva kevés helyen van szakszervezet. Ujabb irányzat van, mint korábban emlitettem, pld Texasban közös állami és részesedési vállalatok vannak. A cég nem valakié, nem egy részvénytársaság, hanem a dolgozoké és Texas államé. Tehát a nyereség szétosztva, és a board a munkások által megválasztva. Ezért IS megy olyan jol texasnak, ezért IS áramlik tömegesen oda a munkaerö.
5000 fös vállalatok költöztek komplett Houstonba északról. Az industrie parkok elöre ki vannak jelölve a külsö gyürün kivül.

A szakszervezet már "letünt" semmit sem ér. Csak kárt okoz a vállalatnak és a dolgozoknak is. Néhány szakszervezeti funkcionárius visszaél a hatalmával és hiába egy ügyetlen és rossz munkaerö- nem lehet kirugni. Destruktiv a többiekre és lebeszéli a többieket a szrogalmas munkárol. Jelszava: take it easy.

Azt is feltételezhetjük, hogy az egész dollárválság egy mesterkélt folyamat, igy alakul át Amerika ismét egy eredményesen termelö országgá, közelitünk az önellátáshoz-ahol megéri.

Nem propagandával vagy reklámmal, hanem az üzemanyag árakkal probálják pld. megállitani az SUV és pick up truck örületet. Egy 4x4 lassan 300 LE fölött piileként suhan el mellettünk a lámpánál, élvezi még a hatalmas tömeg lendületét- de nem sokáig. A terepjárok és az SUV-ék árai is zuhantak. Szegény Ford is talán ebbe bukott bele, most követik a japánok és a többi utánozó majom.
Előzmény: Törölt nick (37)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.19 0 0 38
Ha csak a legális és lottótnyert legálisokat számítom is sok pénz. De vannak az agytalan elszívás is. (Tetöfedök....) Része a trade-nak.
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.19 0 0 37
Hála a szakszervezeteknek. az amrikai árú az 5-szöröse lenne.
Egy fej generic saláta $2.90, a csilei, meg 3/$1.50.

Viszont a hausing buborékra van megoldásom. Állandó letelepedés az illegálisoknak.

Más: A trade ballance-ba hol van beleszámolva az ide áramló jólképzett munkaerö?

Pl. mondjuk M.O. kifizet egy orvos kiképzéséért $150,000-et. A faszi megkapja a diplomáját és másnap a Mayo-n rendel.


Előzmény: Törölt nick (35)
wartsila Creative Commons License 2007.11.19 0 0 36
én azokra az import árukra gondoltam, amik valamiért (amolyan felkapott dolog, mint a Nissan vagy a Toyota----) nos azokat kapjuk e majd drágábban?? Mellesleg a made in Japan sem az, hisezn japán is jobbára Kinában meg egyéb délkelet ázsiai országban gyártatja a dolgait. Hasonloan mint az Audi, vagy a Suzuki is Magyarországon.

Nemcsak a Valmart gyártat Kinában és külföldön. Mindenki. Most mit tegyünk, mi kisemberek nem fogjuk megváltani a világot és csakis amerikai termékeket vásárolunk.

Majd ha eljön az ideje, akkor ugysem lesz más választás.
Előzmény: Törölt nick (35)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.19 0 0 35
Minden Kinaban gyartott aru, azon kivul, hogy Kinaban teremt munkahelyet, es nem itt, szallitassal kerul ide, ami jokora levegoszennyezessel jar. Ez egy mozgalom, aminek ertelmet latom, csakugy, mint a helyi, organic arut arulo piacoknak - es ugy egyaltalan, ha valaszthatok, helyi boltban vasarolok, nem lancaruhazban, art & craft fair-en veszek ajandekot, nem a Walmartban. Nem veszek afrikai rozsaszalat a tel kozepen, magam trukkozok a tulipanhagymakkal. Jobban elvezem, mint az atombombarol morfondirozast.
Előzmény: Törölt nick (34)
wartsila Creative Commons License 2007.11.19 0 0 33
igy van, bravo, elöbb utobb ez lesz a vége. Bár annyiban csaloka a dolog, hogy a kinai produkcio is nagyarányu amerikai kapitalista akcioaj, aki fizeti a hatalmas adokat érte.
Előzmény: Törölt nick (32)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.18 0 0 32

En megmergesedtem, es par honapja nem veszek semmit, ami kinai, meg veletlenul sem. A karacsony nehez lesz, de menni fog - bar a ferjem szerint a "made in USA" cimkeket is kinaban gyartjak.

Törölt nick Creative Commons License 2007.10.03 0 0 25
Koszonom szepen de csak vicceltem. Az ocsem vasarnap ment latogatni a noverunket aki itt volt nalunk decemberben, szoval en nem akartam most menni, es bundam sincs. Talan majd jovore ha ra tudom magam venni elmegyek, 26 ev utan eleg furcsa lesz
Előzmény: Törölt nick (24)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.03 0 0 23
A jovo heten megyek Morszagra mutogatni a bundaimat, Remelem a $ erosebb lesz.
Előzmény: Törölt nick (22)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.03 0 0 18
Azt hiszem a USAnak vannak kinai tartozasai, persze vagy 50 orszag meg tartozik USAnak is.
Es ne felejtsuk el a hatalmas dollar keszpenz tartalekot amivel Kina rendelkezik, egyesek szerint trillion, ha Kina a piacra dobja akkor ahogy mondjak a shit hits the fan, dollar nagyot zuhanna. Ez az amitol kell felni.
Előzmény: Törölt nick (16)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.01 0 0 14
A repulogep es defense industry azok stabilok. De hol van az acel, auto, es electronics?
Előzmény: Törölt nick (12)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.01 0 0 13
Na na, nekem nincs hasznom a kinai cegekbol, csak a shareholders hasznositanak, azok meg mar ugyis gazdagok. Kinai vagy amerikai. Az amerikaiaknak meg hazai cegekbe kellene beruhazni, nem kinaiakba, de ok csak a penzert vannak benne az egeszbe. Majd ha a fel amerika kinai tulajdonokban lesz akkor felebrednek, vagy akkor se ki tudja
Előzmény: Törölt nick (11)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.01 0 0 9
biggest gains of Nasdaq
1 GRAND TOYS INTERNATI (GRIND)
2 Max & Ermas Restaurants Inc. (MAXE)
3 China Precision Steel, Inc. (CPSL)
4 Allied Healthcare International Inc. (AHCI)
5 China Techfaith Wireless Communication Technology Ltd. (CNTF)
6 China Natural Resources Inc. (CHNR)
7 Mirae Corp. (MRAE) (SKorea)

Where is the US industry? Nowhere, yes great day on the market, for a chineese and foreign investors
Előzmény: Törölt nick (8)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.01 0 0 5
A nagy balhe mar elkezdodott. Az amerikai termeles vergodik mert az import euro, jap, koreai nameg kinani cikkek olcsobbak mint a hazaiak. A joslas szerint Toyota ebben az evben meg fogja elozni GMet es az amerikai auto piac elere kerul Tavaly gyoztek le Fordot.
Az igazsag az hogy a kulfoldiek tudtak mit csinalnak a 80as evektol amikor elkezdtek gyarakat epiteni itt. BMW, Toyota, Honda, Sony, Philips hogy csak egy nehanyat emlitsek, es mivel ezek a termekek itt vannak osszeteve nem is szamitanak importnak. A masik fele a problemanak a WTO. Mivel a tarifa rendszer kiegyensulyozotlan, europai es azsiai orszagok hulyere adozzak az import cikkeket, itt amerikaban meg minimum az ado. Egy kulfoldrol hajoval hozott Honda (amit nem itt gyartottak) csak $400 adot fizetnek a japanok, de egy exportalt Chevy for example $4000 add az arhoz japanban. WTF? Idd az ideje hogy amerika is elkezdje adozni az import termekeket. Ha egy kis Toyota corolla majd ketszer annyiba fog kerulni mint egy Ford Focus, akkor sokkal nehezebb lesz ketszer annyi Corollat eladni Amerikaban mint Focust.
Előzmény: Törölt nick (-)
IDKFA Creative Commons License 2007.10.01 0 0 0
d0llar
Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.01 0 0 topiknyitó
nahát kezdhetünk megijedni? a hozzáértök szerint valami nagy balhé elött állunk az USA-ban?? Hogyan maradnak --söt olcsobbak- az import cikkek árai , miközben a dollár árfolyam egyre zuhan az eurohoz, yenhez képest. Pld. a Sony Bravia olcsobb itt, mint Europában. Vagy a mercik, bmw-ék, audik --- ugyanigy pld. a Lexus is, sokkal olcsobb, mint korábban. hogy ne menjek messzire a család szemefénye ( 300E) 20 éves, akkor 57 ezer dollár volt. Most 38-nál kezdödik ---de ugyanennyi volt kb 2 évvel ezelött is, amikor az eu-dollár 1:1 volt.
Ki érti ezt? A merci pld. sokkal drágább Németországban, mint itt. Holott ide is kell szállitani, stb....

És a Lexus? egy vadi uj SUV $35 ezer körül van már. Super extrakkal, fehér börülés 5 év garancia stb.. Hogyan élehet ez? Jo, az olaj dollár árfolyamban van (meddig??) de a japán kocsik is??

Most mennek le az ingatlan árak is. Most szombaton Anaheimben elárvereztek egy $380 ezres 2 szobás condot 245-ért. A szomszédban azonban a zillow alapján mégis 700 ezer körül érnek a házak. ( a kicsik persze) Honnan van. lesz az USA-nak ennyi pénze, és ez szerte az 50 stateban ugyanigy van. Közben 81 trillio az adosság.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!