Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2007.11.19 0 0 48
Amerikaban minden a tulfogyasztasra buzdit, maga az elnok is, ugye, menjunk vasarolni a mallba. Ujrafinanszirozva a hazat, sok keszpenzhez juthatsz, amin vehetsz plazmetevet es uj autot, hurra. Nem tudom az adatokat pontosan, de 15 evvel ezelott a tobbszorose volt a lakossagi megtakaritas a bankszamlakon a mostaninak. Ezeket a penzeket hasznalhattak az "entrepreneurs", ma meg csak az adossaggal sakkozhatnak. Melyebbre csak ugy juthatunk, ha meg tobbet vasarolunk, meg tobbet koltunk, ha en Kina/Japan lennek, meg olcsobban adnam az autokat, igy az amerikai autogyarak meggyorsabban tonkremennek, megkevesebb lehetoseguk lesz fejlesztesre, szuper.
Előzmény: wartsila (36)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.19 0 0 47

Piac. Organic bell pepper sosem dragabb 1 dollarnal, a kedvenc kereskedom plusz engedmenyt ad, mert sokat vasarolok. Ha a chilei bargaint vesszuk mindig, tenyleg bezar majd az osszes farm, kinek jo ez.

Prosperalo gazdasag nem csak azt jelenti, kinaval kereskedo cegek adobevetelei.

A mergezett kutyakajanal sokalltam be. Es az olmos gyerekjatek festes miatt is bosszus vagyok. A jonevu jatek(vagy akarmilyen)cegek az olcso beszerzes erdekeben felaldoznak minden minosegvizsgalatot. En nem fogom tamogatni oket ezen tevekenysegukben.

 

Trade ballance? Nem ertem igazan...

Az illegalis hispanok ugy szoktak lakni, hogy 1 legalis vesz egy hazat, abba bekoltozik 6-8 csalad, es egyutt fizetik a mortgage-t. A feeling olyan, mintha allandoan fiesta lenne, 18 gyerek biciklizik a haz elott eleg hangosan, a konzervativ virginiai szomszedok kiegyeznenek inkabb a buborekpukkanassal.

 

Előzmény: Törölt nick (37)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.19 0 0 46
Azert lehet "igyekezni", es nem kell kotelezove tenni, csak ha lehetoseged van valasztani.
Előzmény: wartsila (36)
wartsila Creative Commons License 2007.11.19 0 0 39
nem mindenhol , jobban mondva kevés helyen van szakszervezet. Ujabb irányzat van, mint korábban emlitettem, pld Texasban közös állami és részesedési vállalatok vannak. A cég nem valakié, nem egy részvénytársaság, hanem a dolgozoké és Texas államé. Tehát a nyereség szétosztva, és a board a munkások által megválasztva. Ezért IS megy olyan jol texasnak, ezért IS áramlik tömegesen oda a munkaerö.
5000 fös vállalatok költöztek komplett Houstonba északról. Az industrie parkok elöre ki vannak jelölve a külsö gyürün kivül.

A szakszervezet már "letünt" semmit sem ér. Csak kárt okoz a vállalatnak és a dolgozoknak is. Néhány szakszervezeti funkcionárius visszaél a hatalmával és hiába egy ügyetlen és rossz munkaerö- nem lehet kirugni. Destruktiv a többiekre és lebeszéli a többieket a szrogalmas munkárol. Jelszava: take it easy.

Azt is feltételezhetjük, hogy az egész dollárválság egy mesterkélt folyamat, igy alakul át Amerika ismét egy eredményesen termelö országgá, közelitünk az önellátáshoz-ahol megéri.

Nem propagandával vagy reklámmal, hanem az üzemanyag árakkal probálják pld. megállitani az SUV és pick up truck örületet. Egy 4x4 lassan 300 LE fölött piileként suhan el mellettünk a lámpánál, élvezi még a hatalmas tömeg lendületét- de nem sokáig. A terepjárok és az SUV-ék árai is zuhantak. Szegény Ford is talán ebbe bukott bele, most követik a japánok és a többi utánozó majom.
Előzmény: Törölt nick (37)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.19 0 0 38
Ha csak a legális és lottótnyert legálisokat számítom is sok pénz. De vannak az agytalan elszívás is. (Tetöfedök....) Része a trade-nak.
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.19 0 0 37
Hála a szakszervezeteknek. az amrikai árú az 5-szöröse lenne.
Egy fej generic saláta $2.90, a csilei, meg 3/$1.50.

Viszont a hausing buborékra van megoldásom. Állandó letelepedés az illegálisoknak.

Más: A trade ballance-ba hol van beleszámolva az ide áramló jólképzett munkaerö?

Pl. mondjuk M.O. kifizet egy orvos kiképzéséért $150,000-et. A faszi megkapja a diplomáját és másnap a Mayo-n rendel.


Előzmény: Törölt nick (35)
wartsila Creative Commons License 2007.11.19 0 0 36
én azokra az import árukra gondoltam, amik valamiért (amolyan felkapott dolog, mint a Nissan vagy a Toyota----) nos azokat kapjuk e majd drágábban?? Mellesleg a made in Japan sem az, hisezn japán is jobbára Kinában meg egyéb délkelet ázsiai országban gyártatja a dolgait. Hasonloan mint az Audi, vagy a Suzuki is Magyarországon.

Nemcsak a Valmart gyártat Kinában és külföldön. Mindenki. Most mit tegyünk, mi kisemberek nem fogjuk megváltani a világot és csakis amerikai termékeket vásárolunk.

Majd ha eljön az ideje, akkor ugysem lesz más választás.
Előzmény: Törölt nick (35)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.19 0 0 35
Minden Kinaban gyartott aru, azon kivul, hogy Kinaban teremt munkahelyet, es nem itt, szallitassal kerul ide, ami jokora levegoszennyezessel jar. Ez egy mozgalom, aminek ertelmet latom, csakugy, mint a helyi, organic arut arulo piacoknak - es ugy egyaltalan, ha valaszthatok, helyi boltban vasarolok, nem lancaruhazban, art & craft fair-en veszek ajandekot, nem a Walmartban. Nem veszek afrikai rozsaszalat a tel kozepen, magam trukkozok a tulipanhagymakkal. Jobban elvezem, mint az atombombarol morfondirozast.
Előzmény: Törölt nick (34)
wartsila Creative Commons License 2007.11.19 0 0 33
igy van, bravo, elöbb utobb ez lesz a vége. Bár annyiban csaloka a dolog, hogy a kinai produkcio is nagyarányu amerikai kapitalista akcioaj, aki fizeti a hatalmas adokat érte.
Előzmény: Törölt nick (32)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.18 0 0 32

En megmergesedtem, es par honapja nem veszek semmit, ami kinai, meg veletlenul sem. A karacsony nehez lesz, de menni fog - bar a ferjem szerint a "made in USA" cimkeket is kinaban gyartjak.

Törölt nick Creative Commons License 2007.10.03 0 0 25
Koszonom szepen de csak vicceltem. Az ocsem vasarnap ment latogatni a noverunket aki itt volt nalunk decemberben, szoval en nem akartam most menni, es bundam sincs. Talan majd jovore ha ra tudom magam venni elmegyek, 26 ev utan eleg furcsa lesz
Előzmény: Törölt nick (24)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.03 0 0 23
A jovo heten megyek Morszagra mutogatni a bundaimat, Remelem a $ erosebb lesz.
Előzmény: Törölt nick (22)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.03 0 0 18
Azt hiszem a USAnak vannak kinai tartozasai, persze vagy 50 orszag meg tartozik USAnak is.
Es ne felejtsuk el a hatalmas dollar keszpenz tartalekot amivel Kina rendelkezik, egyesek szerint trillion, ha Kina a piacra dobja akkor ahogy mondjak a shit hits the fan, dollar nagyot zuhanna. Ez az amitol kell felni.
Előzmény: Törölt nick (16)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.01 0 0 14
A repulogep es defense industry azok stabilok. De hol van az acel, auto, es electronics?
Előzmény: Törölt nick (12)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.01 0 0 13
Na na, nekem nincs hasznom a kinai cegekbol, csak a shareholders hasznositanak, azok meg mar ugyis gazdagok. Kinai vagy amerikai. Az amerikaiaknak meg hazai cegekbe kellene beruhazni, nem kinaiakba, de ok csak a penzert vannak benne az egeszbe. Majd ha a fel amerika kinai tulajdonokban lesz akkor felebrednek, vagy akkor se ki tudja
Előzmény: Törölt nick (11)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.01 0 0 9
biggest gains of Nasdaq
1 GRAND TOYS INTERNATI (GRIND)
2 Max & Ermas Restaurants Inc. (MAXE)
3 China Precision Steel, Inc. (CPSL)
4 Allied Healthcare International Inc. (AHCI)
5 China Techfaith Wireless Communication Technology Ltd. (CNTF)
6 China Natural Resources Inc. (CHNR)
7 Mirae Corp. (MRAE) (SKorea)

Where is the US industry? Nowhere, yes great day on the market, for a chineese and foreign investors
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.01 0 0 5
A nagy balhe mar elkezdodott. Az amerikai termeles vergodik mert az import euro, jap, koreai nameg kinani cikkek olcsobbak mint a hazaiak. A joslas szerint Toyota ebben az evben meg fogja elozni GMet es az amerikai auto piac elere kerul Tavaly gyoztek le Fordot.
Az igazsag az hogy a kulfoldiek tudtak mit csinalnak a 80as evektol amikor elkezdtek gyarakat epiteni itt. BMW, Toyota, Honda, Sony, Philips hogy csak egy nehanyat emlitsek, es mivel ezek a termekek itt vannak osszeteve nem is szamitanak importnak. A masik fele a problemanak a WTO. Mivel a tarifa rendszer kiegyensulyozotlan, europai es azsiai orszagok hulyere adozzak az import cikkeket, itt amerikaban meg minimum az ado. Egy kulfoldrol hajoval hozott Honda (amit nem itt gyartottak) csak $400 adot fizetnek a japanok, de egy exportalt Chevy for example $4000 add az arhoz japanban. WTF? Idd az ideje hogy amerika is elkezdje adozni az import termekeket. Ha egy kis Toyota corolla majd ketszer annyiba fog kerulni mint egy Ford Focus, akkor sokkal nehezebb lesz ketszer annyi Corollat eladni Amerikaban mint Focust.
Előzmény: Törölt nick (-)
IDKFA Creative Commons License 2007.10.01 0 0 0
d0llar
Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.01 0 0 topiknyitó
nahát kezdhetünk megijedni? a hozzáértök szerint valami nagy balhé elött állunk az USA-ban?? Hogyan maradnak --söt olcsobbak- az import cikkek árai , miközben a dollár árfolyam egyre zuhan az eurohoz, yenhez képest. Pld. a Sony Bravia olcsobb itt, mint Europában. Vagy a mercik, bmw-ék, audik --- ugyanigy pld. a Lexus is, sokkal olcsobb, mint korábban. hogy ne menjek messzire a család szemefénye ( 300E) 20 éves, akkor 57 ezer dollár volt. Most 38-nál kezdödik ---de ugyanennyi volt kb 2 évvel ezelött is, amikor az eu-dollár 1:1 volt.
Ki érti ezt? A merci pld. sokkal drágább Németországban, mint itt. Holott ide is kell szállitani, stb....

És a Lexus? egy vadi uj SUV $35 ezer körül van már. Super extrakkal, fehér börülés 5 év garancia stb.. Hogyan élehet ez? Jo, az olaj dollár árfolyamban van (meddig??) de a japán kocsik is??

Most mennek le az ingatlan árak is. Most szombaton Anaheimben elárvereztek egy $380 ezres 2 szobás condot 245-ért. A szomszédban azonban a zillow alapján mégis 700 ezer körül érnek a házak. ( a kicsik persze) Honnan van. lesz az USA-nak ennyi pénze, és ez szerte az 50 stateban ugyanigy van. Közben 81 trillio az adosság.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!