A Yotengrin, vagy Yotengrit állítólag a magyarság ôsvallása volt, bizonyos elemei a Fertô tó körüli lápvilág lakóinál fennmaradtak. Errôl egy több kötetes tanulmány is megjelent. Az elsô két kötetet olvastam, igen figyelemre méltó. Még emésztem az anyagot.
A magyarság "vallása" a haggyá békét meg kell élni valahogy ebben a fizikai kémiai biologiai valóságban.Az emberek zöme tenyerestalpas nem hisz istenben de nem is kételkedik benne egyszerüen
MÁSSAL VAN ELFOGLALVA.
Én specko a TUDOMÁNYOS istenfogalommal vagyok elfoglalva de még senki sem szerveződött mellém :)))
az emberek életfeladatukra fokuszálnak és az MAGA AZ ÉLET !
Kevesebb filozofia magasabb életminőség én magam is ezt vallpm.Várom az egyetemista buja lányok érdeklődését addig is marad a tenyerem.
Nemigen hiszem, hogy bárki többet, vagy mást tudna a témáról, mint amit Máté Imre bá könyveiből olvasott. A Rábaközben megmaradt 1-2 régi hagyomány-elem, de abból már a nagyegészre következtetni szerintem lehetetlen. Ilyen például a bágyogi temetőben meglévő szokás, hogy a (katolikus!) pap megállítja a gyászmenetet a temető kapujában, hogy a halott szelleme helyet cseréljen az előző elhunytéval, ugyanis mindig az utolsó halott őrzi a temetőt.