Minden, ami Tunézia egyénileg történő megismeréséről szól! Képek, települések, látnivalók, utazás az országon belül, hasznos infók stb.
Nem szállodaleírások, nem a napozóágy-probléma részletezése, nem a törülközőcserék ecsetelése.
Minden, ami KALAND!
Én igazából szándékosan írtam ide, mert nagy szükségem van olyan válaszokra is, akik még nem jártak Egyiptomban és szeretném tudni, hogy így "látatlanba" mi a véleményük az országról.
Szakdolgozatomat a 2011-es arab forradalomból írom és egy kis segítséget szeretnék kérni. A következő linken egy kérdőív található, amit pár perc alatt ki lehet tölteni, viszont nekem nagyon nagy segítség lenne. Nagyon szépen köszönöm!
Karawan beach & resort hotelt nagyon nem ajánlom senkinek sem!
Ma jöttek haza anyukámék és a kisfiam onnan. Elmondásuk szerint nagyon pocsék volt az étel, pl. nyálkás és büdös volt a szalámi, és szinte minden amit felszolgáltak ehetetlen volt. Mondják ezt anyukámék, akik pedig egyáltalán nem finnyásak. (Kisfiam válogatós, nála nem lepődnék meg ha túlozna ezügyben.) A hoteltől pár méterre már nyomornegyed volt, rengeteg macskával és szegény emberrel, na meg persze szeméttel.
A tengerben csak 2 alkalommal fürödtek, mert nagyon koszos volt az is. Nevelőapámnak a második napon hasmenése volt, mert ivott abból az alkoholos izéból amit kínálgattak a hotelben. Édesanyám pedig most van nagyon pocsékul, mert neki most megy a hasa.... Ez a hotel 3 csillagos volt. A prospektusban gyönyörűen festett..., gondolom száz éves felvétel, mert jelenleg kopott és koszos.
Természetesen biztos vagyok benne hogy vannak gyönyörű szállodák is Tunéziában, és olyan partszakaszok is ahol tiszta a víz.
Azért osztottam ezt meg veletek hogy ha lehet még véletlenül se menjetek ebbe a szállodába.
Szerintem még mindig nem biztos a déli rész. Én úgy hallottam, hogy vannak még zavargások a lenti részeken. A Libiaiak, akik átszökdöstek elég durván, fegyverrel kavarnak. Ők sem tudják miért. Egyébként valószínű, hogy elég a személyautó is. Drukkolok neked.
Szia ! Kicsit megkésve még egy ki folytatás.Hátha valakit érdekel.
Herglába a 12 - 18 számú helyi busszal lehet menni, ami a szálloda sor előtt megy el Port el Kantaoui felé. Kb fél órás út.Oda csak egyénileg érdemes menni.
Senki sem szervez oda utat.
A buszok kb fél órás időközönként mennek.
Az idő azért már napozásra jó volt, de délután 5-től már kezdett hűlni. Eső most nem volt. Azért reggel 10 -15 fokm meg a víz az még kellemetlen volt. A levegő csak úgy 10 óra tájban volt kellemes. Ez azért csak március végére jellemző.
Szerintem nem nagyon mentek mostanság emberkék egyénileg Délre, bár soha nem lehet tudni...
A Külügyminisztérium oldalát nézd meg, mit írnak, bár általában nem túl naprakészek...javaslom a német, angol, amerikai külügyek honlapjait, azokat gyakrabban frissitik.
Kíváncsi vagyok mit tapasztalsz, majd írj pár sort róla.
Hirtelen ötlettől vezérelve úgy döntöttem, hogy jövő héten kimegyek szétnézni egy kicsit, hogy mi változott a forradalom óta...még azóta nem voltam kint.
Remélem hasonlóan jól fogom magam érezni, mint azelőtt. Nem tudom érdemes-e már az országban utazgatni, mert még nem hiszem, hogy annyira megnyugodtak volna a kedélyek...bár nagyon jó lenne.
Esetleg, ha valaki járt mostanában kint, és utazott délre, kérem segítsen, hogy biztonságos-e?
Ez nekünk is úgy sikerült, hogy akkor az idegenvezetőt megkérdeztük, hogy másik irodának milyen útjaik vannak. Ez a Tunisz - Karthago út egyik állomása volt.
Azóta, ha jól tudom Cap Bon-t lezárták, mert életveszélyes lett.
Már régóta tervezem felfedezni a Cap Bon-t. Bejártam már Tunéziában "Tolnát Baranyát", de a Cap Bon-on még nem jutottam Neabuol-on túl. Tudom, ez az én szégyenem.... .-((
Néhány évvel ezelőtt volt egy fakultatív út Cap Bon-ba. A helybéli idegen vezető- ha jól emlékszem Mohamed- tudja. Nekem valahol fel van írva, csak nem találom a jegyzeteimet. Keresem-keresem.
Hát a tavaszi terv füstbe ment. De gondolom csak az időpont fog változni, és nem mondassz le a túrádról. Talán akkor nekem is lesz rá nagyobb kapacitásom.