Keresés

Részletes keresés

3x Creative Commons License 2007.09.19 0 0 14
Mi a faszom TRAGIKUS pl. az "öregecskedő feleség" topikban ? Nem kicsit túlzás ez, hanem nagyon.
Előzmény: mcrém (12)
Zézé Creative Commons License 2007.09.19 0 0 13
Fleto egy idegbajos vezeto, aki pont egy eve hajott bele 80-al, LTB, egy rendorautoba ...aztan kiszallt, es nagypofaval mutogatott az autoban ulo, anyosra(SZDSZ - o mondta, hogy balra menjunk), felesegre(FIDESZ, o mondta, hogy rosszabbul vezetek mint tavaly 0 es ettol bekattantam ), es a gyerekulesben ulo csoppsegre (MDF - o meg osszevissza gagyoraszott), ja es kozben azt is mondja, hogy mindez semmi, mert pont akkor ment a szemebe egy muslica (ez lenne a GARDA :), es kulonben is most neki ez a legfontosabb, hogy ezt kipiszkalja, mert kurvara zavarja a kis dog ...

a rendorok meg dobbenten ulnek az autoban :)
Előzmény: mcrém (12)
mcrém Creative Commons License 2007.09.19 0 0 12
Tény, hogy volt jópár húzása ami egyszerűen tragikus: "dübörög a gazdaság", "öregecskedő feleség", "arab terrorista", a táncjelenete, pofavágásai de lényegében az őszödi beszéd is. Egy miniszterelnök elsősorban legyen profi politikus, ne pedig showman. Nem az a dolga, hogy jófejkedjen meg az emberi arcát mutassa (értsd: töketlenkedik, tahóskodik, kiteregeti a hibáit, gyengéit), hanem az, hogy a létező legprofibb módon, maximálisan képviselje a választói érdekeit mert a politika világa nem babazsúr hanem kőkemény érdekérvényesítés. Az ilyen húzásai viszont (amiket nemhogy egy közszereplő, de jobb társaságokban még a közember sem engedhet meg magának) iszonyatos mértékben rombolják az érdekérvényesítő képeségét; mert nem csak nekünk hazudozgat, hanem a külföldi befektetőknek, politikusoknak is akik viszont nem fognak a két szép szeméért megbocsájtani neki.
Előzmény: Bíborkékhóvirág (11)
Bíborkékhóvirág Creative Commons License 2007.09.19 0 0 11
Nem csak az a baj, hogy a szavaknál tovább nem jutott, hanem az is, hogy már a beszéd kiszivárgása után a magyarázatban is hazudott újra és újra, de én ezért őt nem bántom, mert ő a nekem egy beteg ember, akinek nincs betegség tudata ... :-((
Előzmény: mcrém (9)
mcrém Creative Commons License 2007.09.19 0 0 10
Nem bízom benne. Ennyi. És nem az őszödi beszéd miatt, azt eleinte még építő jellegűnek is tartottam, hanem azért mert a lényeg azóta sem változott.
Előzmény: 3x (8)
mcrém Creative Commons License 2007.09.19 0 0 9
Orbánban én sem bízom; Gyurcsány legalább végül kimonda amit ki kellett - bár előtte hazudott reggel, délben, este - de a szavaknál tovább ő sem nagyon jutott.
Előzmény: Bíborkékhóvirág (2)
3x Creative Commons License 2007.09.19 0 0 8
Há ne adjál. Gyújtsál fel autót illetőleg menj el népszavazni, esetleg várd meg az alkotmányos 2010-es választást és szavazz a Szőllőssy-Weckerle frakcióra.
Előzmény: mcrém (7)
mcrém Creative Commons License 2007.09.19 0 0 7
2009-ig még úgysem látja senki, hogy mi lesz ebből

Azért az nagyjából látszik, hogy érdemi változások már nem lesznek; ha eddig nem sikerült megtörni az ellenérdekeltek ellenállását, akkor választások közeledtével egyre kevésbé lesz rá hajlandóság. Mert ami addig történt az tűzoltásnak is csak épphogy elegendő; ki lehet húzni vele egy darabig, de jobb nem lesz tőle senkinek.

Másrészt nem véletlenül a bizalom a címe a topiknak; nem hiszem el Gyurcsányéknak, hogy tényleg meg tudják és meg is akarják csinálni, egy újabb elkúrás pedig senkinek nem hiányzik. Jelenleg csak egy kiutat látok: az MSZP-SZDSZ teljes vezérkara elhúz valahova jó messzire és a mostaninál hitelesebb, hozzáértőbb elit áll a helyükre, de legalább tegyenek néhány jelzésértékű lépést, hogy komolyan veszik magukat.

Nem vagyok hajlandó több esélyt adni nekik annélkül, hogy ne tennének egyértelmű lépéseket a mutyizás visszaszorítására; a pártfinanszírozás és költségtérítés tisztázása, a beteges titkosítási kényszer kezelése, kisebb országgyűlés, stb...

Ezekből látszik, hogy velejéig rohadt a rendszer; hiába próbálnak építeni, szépíteni, javítani, átalakítani; ez a szellemiség mindent megrohaszt amihez hozzáérnek. Az meg nem lenne szerencsés, ha az új rendszerek eleve bűnben, hazugságban és korrupcióban születnének.
Előzmény: kutya17 (1)
te elhiszed azt, amit írsz? Creative Commons License 2007.09.19 0 0 6

 

Épp most terveztem topikot nyit azzal a címmel, hogy

 

"Miért az elkúrókra hagyjuk a reformálást?".

 

Szerintem kifejezőbb, konkrétabb lett volna, mint ez a cím. Ez túl általános, túl tág teret enged.

 

Előzmény: mcrém (-)
lektor Creative Commons License 2007.09.19 0 0 5
A két "jó"barát.
Előzmény: Bíborkékhóvirág (2)
rabida Creative Commons License 2007.09.19 0 0 4
én meg azt gondolom, hogy sajnos a fejekben van a legnagyobb elkúrás. Amíg az a generáció, amelyik a cocializmusban szocializálódott, ki nem hal, nem lesz igazi rendszerváltás. És ez nem miniszterelnök függő. Mindenki arra vár, hogy majd felülről a nagy jótéteményesek megoldják a problémáikat, pedig dehogy. Mindenkinek magával kellene szembenéznie és rendbetenni a maga házatáját. Akkor lesz maj fejlődés, addig meg kapirgálni lehet a szarkupac tetejét.
Előzmény: mac.m (3)
mac.m Creative Commons License 2007.09.19 0 0 3
...ha ezt elkúrják akkor bizony tízmillió ember életét fogják elkúrni évtizedekre.

A már megtörtént elkúrás ára is évtizedekre kúrta el még az unokáink életét is épp eléggé.
Előzmény: mcrém (-)
Bíborkékhóvirág Creative Commons License 2007.09.19 0 0 2

Én Orbánban azóta nem bízom, amióta azt mondta, hogy 2002-ben választási csalások lettek, Gyurcsányban meg azóta nem bízom, amióta a TV2-ben Bárdos Andrásnak tett igértetét (mi szerint, ha miniszterelnük lesz, akkor első dolga lesz, hogy olyan jogszabályt alkosson, amellye ellenőrizhető lesz a miniszterelnökök vagyongyarapodása) nem tartotta be ...

 

Így aztán a jelenlegit nem, a korábbit meg nem tudom, hogy akarjam-e egy leendő választáson ...

Előzmény: kutya17 (1)
kutya17 Creative Commons License 2007.09.19 0 0 1
Azért ne legyen türelmetlen az ember, teljesen fölösleges sztem a népszavazással megakadályozni a mostani folyamatokat. 2009-ig még úgysem látja senki, hogy mi lesz ebből (persze tudom, sokan látni vélik, de ha a külföldi szakértők is bizonytalanok, akkor engedtessék meg nekem is, hogy kételkedjek abban, amit a Kúrcsányozók, meg a kormány talpnyalói óbégatnak)

Szvsz 2010-ig várni kell, majd akkor döntsön a jónép. Attól, hogy népszavaztok, a kormány ugyanúgy marad, max. kevésbé racionális úton hajtja majd be a pénzt.
Előzmény: mcrém (-)
Commander Pepe Creative Commons License 2007.09.19 0 0 0
0
Előzmény: mcrém (-)
mcrém Creative Commons License 2007.09.19 0 0 topiknyitó
Mindenki tudja, hogy a dolgok így nem nehetnek tovább; változtatásokra van szükség - reformokra, bár sokak szemében lejáratot szó ez - mert különben végünk. A jelenlegi kormány verbális szinten már megpróbálkozott a tabudöntögetéssel, de a gyakorlatban a pénzbehajtásnál tovább nem jutottak és egyre valószínűbb, hogy már nem is fognak.

A társadalom nagyobbik fele, az eltartottak nem hiszik el, hogy jobb lesz nekik - és valóban, mitől lenne jobb a nyugdíjasoknak, segélyen élőknek az, hogy kevesebb pénzt kapnak? A társadalom maradéka pedig - akiknek érdekét szolgálnák a szerkezeti átalakítások - rettegnek amiatt, hogy ezt is el fogják kúrni, mint már annyi mindent.

És valóban, mit várhatunk azoktól akik szaját bevallásuk szerint sem csináltak semmit, éveken át? Ha Gyurcsány tényleg reformálni akar, azt nem teheti meg annélkül, hogy legalább a változásban érdekeltek bizalmát megszerezze. Sokan leírták már, hogy amíg olyan pitiáner dolgokat mint a képviselői költségtérítés, nem tudnak megszabadítani a mutyizás és a korrupció szellemétől, addig hogyan akarják bemesélni bárkinek is, hogy a nagy ellátórendszereket igazságosan, becsületesen és felelőségteljesen fogják átalakítani, nem pedig a csókos cimborák zsebeibe vándorolnak a milliárdok?

Én tudom, hogy kellenek a reformok és a kormányénál is radikálisabb elképzeléseim vannak ezzel kapcsolatban de semmi garanciát nem látok arra, hogy nem a totális elkúrás felé haladunk ismét és ha ezt elkúrják akkor bizony tízmillió ember életét fogják elkúrni évtizedekre. Olyannyira nem bízom a kormány szakértelmében és jóhiszeműségében, hogy akár még arra is hajlandó vagyok, hogy támogassam a Fidesz népszavazását és így figyelmeztesem Gyurcsányt és az elvtársait.

Nem lehet komolyan venni a "reformokat" egy olyan társaságtól amelyik a korrupció legkedvesebb melegágyának számító pártfinanszírozás megreformálására sem hajlandó, hogy a már említett költségtérítésről ne is beszéljünk. Nem bízom bennük, és amíg nem bízom bennük addig nem is támogatom őket.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!