A topik a saját írásainkról ,a szabad véleménnyivánításának ad lehetőséget.Kéretik a politikai, a vallási,faji hovatartozási írásokat máshol véleményezni. Légy jó önmagadhoz,ismerd el ha vétettél magad ellen.Magadat is megdicsérheted,ha kell,ezt ne csak másoktól tűrd el.
Egyedül elfogyasztottad azt a galambot, ezért lett probléma. Ha hagyod hogy másnak is jusson. Vagy nem engeded hogy megsüssék, inkább mint védelmező lépsz fel sokkal nagyobb sikered lett volna.
Én is jó ember lehetek. Megdobtak egy színarany sűltgalambbal,ezen ugyan kicsit elcsodálkoztam , még a számat is nyitva felejtettem.
Nem kaptam el,egyben nyeltem le,kicsit fortyogott mert nagyon meleg volt friss sütés lehetett. Azóta amerre csak járok sárga csíkot húzok magam után mindenütt akkor is amikor a templomból a kocsmába megyek át.
Mára már nagyon restellem és kellemetlen is, eleinte csak a gyerekek szedegették utánam az aranyport de mindenféle népek is noszogatnak már,hogy lépegesek de iziben.
Messze földröl jönnek még buszokkal is,korán felkeltenek.Menjen már kend mi az a pár lépés! Ugyan már fusson inkább! Sóher alak!
Bizony mondom néktek, sokkal jobb lett volna egy szelíd vállon veregetés. Ez nem bölcsesség,ez a való! Ha a temetésem napján a koporsóm után végtelen sorokban hajbókoló taszigáló tömegre gondolok,akik végighurcolnak Tolnán Baranyán,talán a földet is megkerülik néhányszor a sárga csík mentén aranyport és rögöket szedegetve.
Ahogy elnézem másokra hogyan ,hat bizony találó,és jó nézni is.Bizony ezzel nem megyek sokra, ha belegondolok ,hogy rám hogyan hat.
Íme az én pajzánságom! Soványdisznó vágtában futok az idő után,megkésve vetem a júniusban szedett sziklagyep magot. Amit a jóistenen kívül senki nem locsol,a birkák lelegelik, és az egy centi talaj alatt ott a szikla és mégis él. Nyírni nem kell mert még jó talajon is törpenövésü,a levele hasonlít a fenyőtűhöz mert kerek mint a lószőr. Ebből adódik hogy meredek hegyoldalakon prímán lehet szánkózni rajta a legmelegebb nyárban is, amit kölök koromban meg is tettem. Csupa jót lehet mondani róla,de egy hibája van,és ez nagy hiba. Keveset szedtem belőle,és elfogyott. Még jó ,hogy eleve kevesebbet gyomírtóztam ki,így a vetetlen rész nem olyan nagy hogy ne bírnám kapálgatni amig be nem érik az új fűmag.Az eső nem akar esni,a tyúkhúr elszabadúlt,tyúkom meg nincs,vetni kéne a földimogyorót is. A szőlő kész ,de egy hét múlva már látni akar azt üzente.Itt a háznál is van pár tőke,köztük a szaporítasra szánt gyökeres vad is. Ma oltom be őket,ha el nem csesztem a szaporítóanyag kezelését akkor tán sikeres is lesz. Eső alig,így locsolom a vetett füvet ,a hétvégére zöldelni kéne már.
jazz+Az : Csepp a tengerben - dalszöveg
1. Ki látta, Nap vagy Hold, egy réges-régi esten? A jötted csöndes volt ezen az égitesten. Mondd, ezután még mit remélhettél?
2. Útra kelhettél, mint millióan mások, Bíztál, hogy más cél és más ok hív valahol, Egy pont a távolból.
R. Csepp a tengerben, Kit Földre ejt egy kósza csillag. Csepp a tengerben, Minden jól van már, hogy itt vagy.
3. Hiába lázadtál, ezerszer eltévedtél, Hiába szárnyaltál, ezerszer visszaestél. Múlt ezer év; mondd, mit reméltél még?
4. Hiába játszottál, te vagy a játék rabja, Felkap a hullámok habja. Még ezer év, míg partot érhetnél.
R., instr., R.
R. Csepp a tengerben, Kit Földre ejt egy kósza csillag. Csepp a tengerben, Minden úgy van jól, ha itt vagy.