Tetőnyagot mivel lehet lekezelni, ami ténylegesen használ is, hogy a későbbiekben ne kelljen hadakozni a szúk meg gombák ellen?
Novendát kivonták, mykotox-b-t kivonták, a rézgálicos beeresztők meg szerintem semmit nem érnek.
Tetőkialakításban kérnék segítséget hozzáértő emberektől.
A probléma: Sufni építésén töröm a fejemet, és a tető kialakítását nem tudom hogyan oldjam meg. Az alapterület 4,5m x 3,6m. A tető OSB + bitumenes hullámlemez lenne, a lejtése úgy alakulna, hogy 3,6m-en 50cm-t "esne". Nem szívesen raknék a sufni közepére alátámasztást, de nem tudom, hogy ez megoldható e.
Kérdésem: Milyen szarufákat használjak, milyen elrendezésben?
Ácsok készítenek egy fóliázott vályút, teleöntik vízzel, meg beleteszik a fa kezelőt, belemártják, kiveszik, megszárad és kész.
Csakhogy régen ezt a novendával csinálták ami erős méreg, elég volt belemártani.
Utánna jött a mikotox-b ami Nátrium-fluorid hatóanyaggal volt, még ez is elment annyival, hogy bemártották.
Manapság viszont van a tetol vagy valami ilyesmi a neve, rézgálic hatóanyaggal, szvsz ennek nem lesz elég egy egyszerű belemártás, jobb ha ráállnak az ácsok is, hogy órákig kellene ebben áztatni hogy talán valamit érjen.