Sokat kerestem de nem találtam olyan forumot, ahol a kutyaák betegségeiről és azok kezelésérről beszélgethetnénk. Ide mindenki akinek beteg a kuytája és tudni akar valamit a betegségről, kezelésről.
korábban már meséltem édesapám németjuhászáról. Akinek egy gerinc probléma kapcsán még szívbetegséget is megállapítottak. Mindkét problémára kapott akkor gyógyszert. A szívgyógyszert mindig szednie kell, de a gerincére kapott gyógyszert abbahagyhatta. Sajnos most újra kijött a probléma, megint nem bírt lábraállni.
Irány a doki. Szerencsére a doki azt mondta nem kell még műtét, elég a gyógyszer. És még azt is mondta, hogy annyira jól reagált a vasotopra (azt kapta a szívére), hogyha kellene is a műtét, az szíve valószínüleg kibírná! Ami azért nagyon jó hír. Úgyhogy most megint zöldkagyló kivonatot kap és még egy másik gyógyszert (aminek most nem jut eszembe a neve), hogy rendesen tudjon szegény menni.
Egyik barátunk erdélyi kopója eltörte az egyik lábúját. Sínbe rakták a lábát és most 4-6 hétig így be lesz kötve a lába. Kérdés, hogy ez természetes, hogy csak így bekötik, illetve sínbe rakják? Én azt gondoltam volna, hogy ugyan úgy begipszelik, mint az embereknél.
Hat ja, nalunk is egy picit kellett valtoztatni az etrenden, de szerencsere konnyebb volt, mivel en is valamennyire szigoru etrendet kovetek. Van amikor nem eszik annyit, aztan lemegy a vercukra es tudja hogy ennie kell. mar megtanultam "olvasni" a jeleket, es semmi gond nincs vele.
igen változtatni kell az étrenden. Házi kosztról át kell térni egy diétás tápra. És legalábbis nálunk annó csökkenteni is kellett a mennyiséget. Nekem annó a kutyusom naponta 3szor kapott enni, ezt le kellett csökkenteni napi 2 adagra, reggel és este. És nagyon oda kellett figyelni a súlyára is a kutyának. Nekem amikor megállapították Pamacsnál a cukorbetegséget, kicsit túlsúlyos volt. Így aztán nálunk fokozottabban figyelni kellett a diétára.
Öreg, 16-17 éves tacsi keverék kutyusomat valamiért orvoshoz kellett vinnem. a kutya régóta lassan mozgott, nyüszögött sokat, de gondoltuk csak öreg.
A doki megállapította, hogy 2 emlődaganata van, ezen kívül 1 a farkán egy a szeme felett (azt mi is láttuk), mozgott két első szemfoga is.
Megműttettük, nem volt rosszindulatú a daganat, kihúzták a fogait, és persze előtte alá kellett írnom, hogy akár nem is ébred fel altatásból. :(
Kutyusom a műtét után egy héttel tölcsérrel a nyakán úgy nyargalászott a virágos kertben és az utcán, hogy öröm volt nézni. Szaladt az eldobott laszti után is.
Megváltozott teljesen, megint fiatalos lett. :)
Aki műtötte, emlékezett a nevére és a problémáira akárhányszor vittem:
Eloszor is: tok jo, hogy van egy ilyen topic! Nagyon regota kerestem valami hasonlot, es orulok annak, hogy valaki nekilatott.
Amugy az erdekesseg az, hogy az en kutyusom is cukorbeteg (ami azert vicces mert en is az vagyok). Ez kb. masfel honapja derult ki es azotan naponta adok neki ugyanazt a caninzulint, es teljesen megszokta mar, hogy szurkalnom kell. Neha aggodom, hogy mennyi lehet a vercukra etkezes utan, meg este amikor alszik, de az orvos azt mondta, hogy annyira nem kell beparazni... ami jo :)
megnéztem az általad javasolt topic-ot és azt látom, hogy az nem igazán élő forum! Az utolsó bejegyzés több mint 3 hónappal ezelőtti:( ezért is nyitottam ezt a topicot.
A topic nyitása óta ismét egy ritka betegséggel kerültem kapcsolatba. Egy barátom uszkárjánűl cukorbetegséget állapítottak meg. Ez azért érdekes, mert nekem, úgy 10 évvel ezelőtt volt egy uszkárom és ő is cukorbeteg volt... Nem tudom, hogy ez fajta betegség vagy csak véletlen... A kutyust egyébként injekciózni kell minden nap. Ha jól tudom egy caninsulin nevü gyógyszert kapnak.
labrador kutyám mellett panzióztattam egy goldi kislány kutyát, aki játékban nem volt aktív. erre egyik nap jött egy keverék labrador, fiatal, nagy és játékos. legyakták egymást a kutyámmal, közben meg csak ittak- ittak- én hülye meg csak utántöltöttem. Jó idő volt, de csak elkezdett köhögni másnapra. először azt hittem a plüssmaciból nyelt le valamit, amit a másik kutyának hoztak. öklendezve köhögött, nem is szárazan. levert volt, csendes, kedvetlen, de evett midnent. közben elvitték a másik kutyát is, azt hittem csak szomorkodik, attól levert. de mivel köhögött tovább, hétfőn orvoshoz mentünk. korábbi lábsérülésére kapott augmentint, így azt mondták jó lesz rá - mondom, korábban is szedte. szerdára még semmit nem javult, mentünk másik állatorvoshoz, írt fel valamit, és köptetőt is kellett vennem. azt mondta szombatra látványosan javulnia kell. hétfőre meg teljesen el kel múlnia. nem múlt el 100%- ig, igaz tényleg csak egye-egyet köhintett. hétfőn hívtam az orvost, mondta, hogy adjam neki még pár napig. kapta reggel- este a gyógyszert (most nem jut eszembe a neve, de megírom, amint meglesz). kb 2 hét múlva nyoma sem volt a betegségnek.
a kutyusom menhelyi, akkor kb 2 hónapja volt nálunk. azt hittem kennelköhögés, jól megijedtem. a doki szerint az is lehetett, de az biztos, hogy régebbről visszamaradt hurut miatt köhögött ennyit. visszavittem két hét után az ebzetemet: hurutnak semmi nyoma nem volt.
Igen a zöldkagyló az izületi megbetegedésekre nagyon jó hatással van. Ezt apukám németjuhászánál is tapasztaltuk. Ahurutos megbetegedésre milyen gyógyszert kapott, csak hogy okulhassunk? Meddig kellett neki szednie? Ja és mik voltak a tünetei? Köhögött, nem akart enni?
Nálunk hurutos torokgyuszi és dysplasia volt/van és lesz eddig.
Előbbire a régi állatorvos ránézésre csak annyit mondott, hogy a lábára kapott korábban gyulladáscsökkentőt, majd jó lesz az erre is. Egy hét után másik doki (meglepett, először láttam helyi állatorvosnál sztetoszkópot) azt mondta - kb perc vizslatás után- , hogy elég rondán hurutos, bizony bivaly gyógyszer kell neki. Elmúlt aztán gyorsan.
A DP meg enyhe, arra zöldkagylót kap, naoi egyet. Végül is nincs nyoma annak, hogy gond lenne, csak komoly megterhelés után sántikál.
kullancs fertőzéses Babesiosis betegséggel mi is találkoztunk. Pár hónapos nápolyi masztiffunk kapta le. És mi is épp Dr. Wintwr Gábornál voltunk:))) A dokiról csak jókat tudunk mi is mondani. Ő ajánlottal a Scalibor nyakörvet, ami nagyon jó kullancs elleni védekezéshez. Nekünk bevállt:)
Az egyik colliemat (10 éves kan) egy vírushordozó kullancs fertőzte meg. Rettentően levert, étvágytalan volt és a láza is 41-re szökött fel. (Babesiosis) Szerencsémre a világ legkiválóbb állatorvosa, dr. Winter Gábor (mindenkinek csak ajánlani tudom) 3 nap alatt meggyógyította. Ma már egészségesebb, mint "új korában".
Az elmúlt hónapban sajnos nálunk a családban és az ismerősi körben is több kutya megbetegedett. Sok forumot végignéztem, hol lehetne ezzel vagy azzal a betegséggel kapcsolatban tapasztalatokat gyűjteni de sehol sem találtam igazán. Így nyitottam ezt a topicot. Jöjjön mindenki és osszuk meg egymással kedvenceink betegségét és az azzal kapcsolatos gyógymódokat! Hátha segíthetünk egymásnak és kedvenceinknek.
Nálunk az elmúlt hónapban édesapám németjuhászánál gerinc meszesedést és szív nagyobbodást találtak:( Szegény alig bírt menni és felállni, így mentünk vele az orvoshoz. A lábai be voltak dagadva és nagyon nehezen vette a levegőt. Kiderült, hogy 2 csigolyája meszes és a szíve is meg van nagyobbodva. Így kapott egy csomó gyógyszert. többek között zöldkagyló kivonatot tartalmazó kapszulát a mezsesedésre és Vasotop-ot a szív problémáira. Kb két hete szedi a gyógyszereket és már egész jól van:)