Keresés

Részletes keresés

gyorskeresés00 Creative Commons License 2021.06.17 -1 0 50

Leheljünk egy kis életet ebbe a topicba, tudod mit lát a Nagy Szfinx?

Ez az, amit nem mutatnak meg egyetlen pr cikkben és prospektusban se, de itt megnézheted:

http://www.kazivilaga.com/blog/2020/10/03/ezt-latja-a-nagy-szfinx/

péeldé Creative Commons License 2013.10.22 -1 0 49

Szia, gyere át a Hurghada fórumra, ott nagyobb a pörgés.

http://forum.index.hu/Topic/showTopicList?t=9091860&la=127502846

ott régebbi hozzászólásiam között találsz erről leírást, már voltam karácsony/szilveszterkor.

Előzmény: Tjennyti (48)
Tjennyti Creative Commons License 2013.10.21 0 0 48

Hello! Valaki szilveszterezett mar Egyiptomba? Milyen ott az ido olyankor???

DJ_RushBoy Creative Commons License 2011.11.13 0 0 47

Egypt-Hurghada 2011

Előzmény:

Még sosem jártam ebben az országban, és nagyon kíváncsian vártam azt az 1 hetet, amit ezen a csodás helyen tölthetek el. Apum, felesége Andi, a két féltestvérem akik mindössze 6 évesek, két rokon, apum munkatársa és felesége, azaz összesen 9-en vágtunk neki a nagy kalandnak. Ezen a csodás helyen töltöttünk el 1 hetet all inclusive ellátással: http://www.youtube.com/watch?v=5oYWo_7CrYU

Az all inclusive azt jelenti, hogy bármennyit ehetsz, és ihatsz mindenből amiből csak akarsz, kivéve a külföldről importált termékekből, amiből szinte alig volt, vagyis ettünk-ittunk jól mulattunk.

Szombat délután indultunk repülővel Hurghadára. Bár már nem egyszer utaztam repcsin, de ahogy begyorsítottunk a kifutópályán a totális belső stressz uralkodott el rajtam, köszönhető a média szennyeinek, amit sugároz mindig a balesetekről.. A levegőben már bőszen faltam az utaskísérőktől kapott finomságokat.

Kb 3 és fél óra múlva már sötétben érkeztünk meg Hurghadára. A vízum, és a csomagok elintézése után különbusz várt minket, ami a Prima Life*****-os hoteljébe repített minket. Nem győztem ámuldozni hogy milyen szuper helyen vagyok. Kis mizéria a szobával, majd elfoglaljuk a lakosztályunkat. Minden reggel fertőtlenítéssel indult amit a házi pálinka testesített meg. Erre azért volt szükség, mert Egyiptomban a higiénia és a levegő baktériumokat hordozhat magával, és ha nem figyel az ember akkor kellemetlen nyaralásban lehet része. Hányás, hasmenés, stb.. Én nem minden nap fertőtlenítettem bevallom, mert rémes volt ennek a pálinkának az íze, de szerencsére megúsztam a betegséget. Akkor hát indul az utazás!

1. nap

Ez a nap a felfedezések napja volt. Reggelivel indítottuk a napot, ami azt jelenti hogy vagy 20 fajta dolog ki van pakolva, és azt ehetsz belőle amit akarsz. A szakácsok rántottát, és palacsintát is sütöttek.

Ez után bevetettük magunkat a tengerbe. Nem pesti időjárás uralkodott arra, napközben 30 fok környékén volt, estére lement 20 fok köré :) A napágyon süttettem a hasam, majd apuval bementünk búvárkodni. Ezen a részen gyönyörű korallzátonyok találhatóak, megannyi mesés hallal. Így kell elképzelni: http://www.youtube.com/watch?v=CJnds0LO0Ag

Sajnos hamar leszállt az est, mivel 1 órával előre kellett az órát állítani. Kicsíptük magunkat, és eljött a vacsora ideje. Előtte kicsit az előtérbe társasági életet éltünk, koktélozgattunk, figyelgettem az embereket. A vacsoránál ismét elképedtem mennyiféle ételválaszték van. Nem győztam kapkodni a fejemet. Levesek, főfogások, sütemények tömkelege csábította az érzékszerveimet :) Behabzsoltunk, majd indult az esti élet, de én most hamar lepihentem, mivel másnap program volt.

2. nap

Egy izgalmas program várt minket ezen a napon. Tengeralattjáróra szállunk ma, és megnézzük mi rejtőzik a tenger mélyén. Hurghada városba buszoztunk, majd egy különhajó vitt minket ki a tengeralattjáróhoz. Közben bömbölt a zene, mi végigbuliztuk az utat, közben videóztak és fotóztak minket ezerrel. Jó kedvvel érkeztünk meg. A tenger alatti világ mesés!! Búvárok úsztak mellettünk, és közben mi lemerültünk a tengeralattjáróval. Rengeteg halat láttunk, a búvárok közben etették őket. Majd megfordultunk, és most a korallzátonyokat lestük bőszen, illetve 2 hajóroncs is a tenger mélyén leledzett, amelyek mellett értékes ókori kincsek voltak találhatóak. Élményekkel gazdagodva értünk haza, majd a szokásos strandolás vette kezdetét. Minden este volt valami program a hotelbe, amiket az animátorok tartottak. Az animátorok több nemzetből érkeznek ide, hogy még jobban feldobják a hangulatot a pihenő turistáknak. Napközben rengeteg program van. Vízitorna, petanque, röplabda, ping-pong, darts, tengerparti tánc. Este pedig 20:30-tól gyerek disco volt, amire a kissrácokat mindig elkísértük, és kellemesen eltellt ez az 1 óra.

Majd 21:30-tól indult a kabaré, és a viccműsor. Nem kellett semmiféle nyelvtudás hozzá, az animátorok tökéletesen előadták a műsort. Kellemesen elfáradva tértünk nyugovóra.

3. nap

Erősen törnöm kell a fejem néha hogy melyik nap mi volt, annyira egybefolynak a dolgok, de nekem úgy rémlik hogy ismét a pihenésé volt a főszerep. Délután fölfedeztük a fittness, majd mellette a ping-pong termet, ahol mindössze csak 1 asztal volt, de sokáig nem volt senki, így az egyik kedvenc sportomnak hódolhattam jó sokáig. Este a szokásos fennséges vacsi, majd jött a gyerek disco ismét. 21:30-tól kabaré indult. Jó sok ember összegyűlt, kisgyerekes családok, csehek, oroszok, németek, magyarok vegyesen ültek a teremben, hiszen ez a legjobb program esténként! Én is elfoglaltam a helyemet, de nem sokáig élvezhettem az ülő pozíciót. Az animátorok egyszer csak felfedező körútra indultak. Mint kiderült 4 férfit, és 4 hölgyet választottak a tömegből. Persze a legelső választott én voltam :) Ujjongtak a népek, de én kicsit berezelve ültem le a színpadi fotelbe. Apu persze kamerázott ezerrel, de legalább lesz min nevetnem :) Meglett a banda. Mellettem egy egyiptomi, egy belga, és egy cseh férfi ült. A hölgyek nagyrészt nem az én korosztályaim voltak, de az egyik cseh leányzó viszont csinike volt.

Feladatokat kellett megoldanunk, a fiúk versenyeztek a lányokkal. Az első feladat már komoly volt. Egymás mellé álltunk, majd hátratettük a kezünket. Egy kislabdát kellett továbbadni a másiknak (mellettem az egyiptomi srác állt), úgy, hogy a nyakaddal tudtad csak továbbítani a labdát az ő nyakára. Magyarul majdnem hogy le kellett smacizni a melletted állót :)) És ezt oda-vissza. Poénos kezdés volt.  A közönség persze élvezte a showt.

A második feladat dartsozás volt, a lufikat kellett kipukkasztani. Elég hülye helyről kellett dobni, majd megvakultam a fényáradattól. Nem túl jól sikerült ez a feladat senkinek, köztük nekem sem. 2 dobásból 0 találat..

A harmadik feladatban egy kártyát kellett továbbadni a másiknak úgy, hogy a szádra helyezted a kártyalapot, majd elvileg szívni kellett, és úgy a melletted levő szájára továbbadni :) Én hiába szívtam azt a szart, nem tapadt meg a számon. Mire végleg behorpadt volna a tüdőm, nagy nehezen sikerült továbbadni. Na ebben sem voltam túlságosan a toppon, de még nincs ám vége. A csajok is bénáztak bőven, így semmi probléma nem volt.

A negyedik feladatban viszont taroltam. Viszont most a lányok kezdték a versenyt. Sajnos nem a cseh leányzót kaptam :( Szóval fel kellett állni a közönség elé egy székre. A pólókat le kellett dobni, majd a farmergatyát kicipzározni, és indult a móka. A feladat az volt a hölgyeknek hogy egy adott helyről 3 jégkockával be kellett találni a nadrágba :) A hölgynek szerencsére csak 1-szer sikerült, és a többiek sem nagyon arattak, így adott volt a lehetőség a férfiaknak brillírozni. Fordult a kocka, nekünk még mindig félpucéran kellett a lányok melltartójába beledobni a jégkockát. 3-ból 3 találat az eredményem, volt ollézás ezerrel ;)

És végül az ötödik feladatban én lettem a múmia :) Felálltam, majd a többieknek az volt a feladata hogy wc papír tekerccsel múmiát csináljanak belőlem, minden lehető testrészemet lefedve. A lányoknak szintén volt egy múmiájuk :) Az nyert aki hamarabb végzett. Sikerrel vettük az akadályt, így a férfiak győzedelmeskedtek a hölgyek fölött. Ez mind király volt, ment a tapsolás, de én már majdnem 5 perce ott álltam, és levegőt sem kaptam :) Az 5 percből 10 perc lett, azt sem tudtam mi van körülöttem, de mosolyogtam magamban :) Végül a kisgyerekek kaptak szét, és közös pacsizás a többiekkel, majd vége a shownak. Vicces este volt a mai :)

4. nap

Kipihenve az este "fáradalmait" újult erővel vetettem bele magamat a reggelibe, és utána a hűs habokba.

Délelőtt strand és napozás, majd délután egy jó kis show következett ismét. Most nem én voltam a soron, hanem a delfinek. A show egy fóka, majd rozmár bemutatóval kezdődött. http://www.youtube.com/watch?v=COHtiDKbSWA

Majd jöttek a delfinek. Megadatott az a lehetőség is ami nem sok embernek, beúsztam közéjük, és simogattam őket. Sőt, az egyik hátára kapaszkodva még húzott is egy kis darabig a medencében :) Hatalmas élmény volt! http://www.youtube.com/watch?v=q-O6aXpzZU4 A végén szervezetlenség miatt majd másfél órát dekkoltunk mire jött a busz, de összességében egy pozitív eseménnyel zárult a nap.

Este nem mentem most be a kabaréra, nehogy megint én legyek a kiválasztott :) Amúgy is, másnap 04:30-kor kellett kelni.. Hogy miért? Ez már a következő nap krónikája. Sajnos az este kaptam egy telefont hogy mi történt néhány km-re tőlünk. Ugyanis itt történt a Hurghadai buszbaleset, amiben rengeteg magyar lelte halálát, és megannyian sérültek meg. Ezen merengve alig bírtam aludni, ugyanis másnap nekünk 250 km oda, és ugyanennyi km vissza buszozás következett...

5. nap

Nagyon álmosan keltem fel, és nem sok kedvem volt semmihez, de következett egy nagy kaland, amiből kár lett volna kimaradni. Luxorba indultunk, a mesés ókori emlékeket felfedezni. Szerencsére nyugis sofőrt kaptunk aki nem sietett annyira. Hosszú volt az út, de megannyi látnivaló akadt útközben. A kopár hegycsúcsokat nem érdemes mászni, rengeteg skorpió tanyázik erre. Jobbról-balról sivatag. Majd később elértünk a Nílus völgyéhez, és városokon mentünk keresztül. Elképedtem.. És ez még a legenyhébb jelző.

Óriási szegénység tanyázik errefelé. A házakból szinte egy darab sincsen kész, bár minek is, itt szinte sosem esik az eső. Az emberek mezítláb mászkálnak, rengeteg a szemét, a kosz.. Egyszerűen lehangoló, ámde érdekes is egyben. Viszont van azért pozitívum is. Rengeteg minaretet láttunk, szinte egymást érték. Nálunk úgy tudom csak 3 van(?) Érd, Pécs és Eger. A másik pozitív az emberek. Szó szerint úgy néztek minket mint az idegeneket ahogy elhaladtunk mellettük a busszal. Na de ahogy lefékeztünk, mosolyogtak, integettek férfiak s nők. Látszott hogy kedves, szívélyes nép ez, csak a sors ezt az életet adta nekik..

Az emberekről írok egy kicsit, aki gondolja átlapozhatja: Itt ugye mindenkinek fekete vér csörgedezik az ereiben. Ezeknek a városoknak a 90%-a muszlim, és mindössze 10%-a keresztény. A nőket szinte tárgynak tekintik a férfiak. A feladatuk a gyereknemzés, és a takarítás. Persze ez nem mindenhol így van azért.. A nőknek muszáj bekötni a fejüket kendővel, illetve a férfi megkövetelheti hogy a teljes arcát is fedje be a nő. (amúgy nagyon sok ilyen nővel is találkoztunk, és elképesztő hogyan bírják ebben a melegben csontig beöltözve..) Ez azért van, mert a férfi úgymond kisajátítja a nőt, és azért (is) fátyol fedi a fejüket, hogy ne tudjon más férfi úgy rájuk nézni mint nő. Lehetne ragozni még a vallási hovatartozás miatti arcfedést is, de most azt kihagyom. Lényeg a lényeg, hogy érdekes világ ez.

Ezeken elmélázva érkezünk meg a Királyok Völgyébe, ahol jónéhány híres fáraó síra nyugszik. A leghíresebb ezek közül a sokat hallott Tutankhamon. Viszont ezért külön fizetni kellett, így kihagytuk. 3 ingyenes sírkamrát lehetett megtekinteni. Rengeteg hieroglifa, és különböző istenségek képei díszítették a falakat. Hóruszt, és Anubiszt ábrázoló képből rengeteg volt. Na meg a szent állat a szkarabeusz bogár..

Tovább buszoztunk, és Hatsepszut temploma következett. Nem is hinné az ember, hogy ezek az értékek közel 3-4000 évesek! Próbáljunk elgondolkozni rajta hogy mit is jelent ez pontosan!

Ez után bementünk egy alabástrom műhelybe, ahol kézzel faragott csecsebecsék voltak. Egy sötétben világítót akartam venni, de az árak horribilisek. Az itteni árakról azt kell tudni, hogy nincs fix! Megkérdezed hogy mennyi az annyi, a csávó a hasára üt, kibüfög egy összeget, amitől elképedsz. A lényeg hogy mindig alkudni kell! Ám hiába alkudtunk. Bár az ár egyre lejjebb ment, de még így is nagyon csúnyán hangzott, így továbbálltunk. Megnéztük a világ talán legnagyobb volt templomának a két oszlopfőjét ez után. Sajnos csak ennyi maradt belőle.. És egy kis áttekintés az eddigiekről pihentető gyanánt: http://www.youtube.com/watch?v=fuDD3cQKaGs

Nekünk is pihentetőbb szakasz jött. Körülbelül 40 fok körül járhatott a hőmérő már. A Níluson átkeltünk egy kis csónakon a túlpartra, ahol megebédeltünk. Persze all inclusive volt, így 2-szer is repetáztam.

A csónakos srác nyújtotta a markát, hogy fizessünk neki. Hozzá kell tenni, hogy itt mindenki vár borravalót. A csapos, a hajós, az árusok, a pincér, stb stb. Az egyik fáraó sírnál a pópa kinyögött 2 mondatot, és nyújtotta a karját. Nem kapott persze semmit.

Ebéd után indultunk a Karnaki templomhoz. Szájtátva figyeltem az óriási monstrum oszlopokat, és a két obeliszket, ami talán a világon nincs is máshol. De most szavak helyett beszéljenek a képek: http://www.youtube.com/watch?v=UWiE1mNbGjM

Hazafele még beugrottunk egy Papyrus üzembe. http://www.youtube.com/watch?v=_FNtqAkzpuU

Nem árt ha valaki tud angolul a videón elmondott érdekes szöveg miatt.

Élményekkel gazdagodva indultunk neki immár sötétben a visszaútnak, ami szintén 250 km..

Kényelmesen elhelyezkedtem a buszon, majd elindultunk. Először csak legyintettem, majd egyre jobban kikerekedett a szemem amikor megláttam hogy ezek a "sofőrök" mit művelnek vezetés gyanánt éjszaka.

Egyszerűen elképesztő! Ha nem láttam volna el sem hiszem.. A lámpát nem kapcsolják be, a szembejövő villog egy-kettőt (jobb esetben hármat is), majd lekapcsolja a lámpát. És lekapcsolt lámpával mennek éjszaka!! A kisbuszok balkáni állapotokat idéznek elő, legalább 10-en ülnek egyben, és akkor előznek amikor akarnak. Nem számít hogy jön szembe a másik kocsi. Kielőz, majd a másik talán lehúzódik. Bele is futottunk egy balesetbe.. Járda nincsen, az út szélén mennek a gyerekek meg a felnőttek is. A dudát ész nélkül nyomják. Ez a másik amin berosáltam.. Tök mindegy hogy van-e valaki a közelben, vagy nincs, ezek nyomják a dudát mint más a féket vagy a gázt. Persze előjöttek bennem a rémképek a tegnap esti szörnyű buszbalesetről. Őszintén nem is csodálkozom ezek után hogy ez történt. De úgy sem fognak belőle tanulni, számukra ez egy volt a sok közül.. Nagyon szomorú ami itt közlekedésnek van nevezve..

Késő este értünk vissza a szállásra, hála Istennek gond nélkül telt ez a nap.

6. nap

A legutolsó teljes napunk következett. Délelőtt strandolás napozás, evés-ivás volt a terítéken. Délután ping-pong meccsen izzadtunk, majd eljött az est. Én megfogadtam hogy most nem fekszek le korán. Kiélveztem minden pillanatot, a srácokkal fölmentünk a tetőre, beláttuk az egész környéket naplemente előtt. Majd bevetettem magam a bárpulthoz egy kis koktélozgatásra-sörözgetésre. Ez után egy ránézésre többször látott srác, és csaj invitáltak csocsóra. Eddig is már köszönő viszonyban voltunk, de most nagyon jól éreztük magunkat. A srác Komárno-ban lakik, és perfekten beszéli a szlovákot, és a magyart is. A csinos barátnője viszont csak szlovákul beszél. Nagyon kedvesek voltak, bár tudtam hogy a csocsó nem az én világom annyira, de így az utolsó nap simán bevállaltam. Persze jókat röhögtünk.. Lassan 11 óra volt, és most úgy döntöttem megnézem azt amit eddig kihagytam, mert túl késői volt, a DISCOT! Amúgy simán mentem volna, csak ez az electro-house vonulat ami errefele megy annyira nem az én világom. Persze kellő mennyiségű folyadékkal ez is egész tűrhetővé válik. Mentek is jó zenék azért, viszont sajnos már az esti kabaréműsornál is látszott hogy most volt turnusváltás, és nagyon kevesen maradtak. Ez a discoban duplán igaz lett. Egy másik magyar família mulatozott egy darabig, majd éjfél tájba leléptek apuék is, és a magyarok is. Bejött egy cseh lány viszont aki number one :)

-What's your name, and where are you from?

-Katerina from Czech Republik.

A buli éjszaka kettőig tartott, és Katerinával ketten voltunk már csak a discoban egy ideje. Beszélgettünk angolul meg stb. :) No mindegy, a lényeg az hogy kellemes kis este kerekedett így nap végére, vagy inkább reggeltájba? :)

7. nap

Eljött az utolsó napunk, ezt is csak délig élvezhetjük ki mert indul a repülő vissza.

Elég kómásan keltem a tegnap este miatt, de igyekeztem hamar helyrerakni magam.

A tengerbe most nem akartam menni, a korallzátonyokat, meg a rengeteg fajta tengeri halakat már felfedeztem, napozni szerettem volna kicsit még. Viszont megjelent a cseh srác, és ping-pongra invitált.

Mivel régen komolyan űztem ezt a sportot, és a mai napig megmaradt a szeretete, azonnal igent mondtam. Tök jól eldumáltunk közbe. Időközben bejött az egyik animátor lány Jitka, aki cseh. Szegény kisírt szemekkel mondta hogy megszólta egy szintén cseh vendég hogy nem tud táncolni. Mondtam neki hogy sajnos bunkók mindenhol vannak. Majd tellt az idő, vicceskedtünk a sráccal neki, és a leányzó egyből jobb kedvre derült. Viszont rengeteg munkájuk van, sokszor éjfélig gyakorolják a másnap esti programokra a koreográfiát. Nagyon nem könnyű meló ez, de valamiből meg kell élni.. Azért sikerült egy fél órát még napoznom is. Kár hogy az utolsó napom volt ez.. Eljött a pakolás ideje, majd ismét jött a stresszes állapot a repülés miatt. Ezt soha nem tudnám megszokni. Főleg a fel és leszállást.. Szerencsére problémamentesen zajlott minden, és időben landoltunk Budapesten.

Nagyon hamar véget ért sajnos ez az 1 hét. Ilyenkor mindig repül az idő de annyira! Viszont rengeteg új élménnyel lettem gazdagabb, és olyan helyeken járhattam mint még soha! Képek és videók lesznek hamarosan, csak még mind fel kell dolgozni. Belátható időn belül talán meg lesz minden :)

Köszönöm hogy szántál időt a beszámolómra, és hátha még tippeket is sikerült adni hogyha valaki ide készül egyszer!

Nicky8302 Creative Commons License 2011.07.21 0 0 46

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni azoktók, akik már többször is jártak Egyiptomban. Én és a párom most utazunk először, (nászútra mennénk) és az utazási irodánk az Iberotel Aquamarine 5 csillagos szállaodát ajánlotta Hurghadán. A neten lévő képek alapján egy szupi kis hely, de minket azért érdekelne azok véleménye is akik már jártak ott. Pozitív és negatív vélemények is. Ha valaki járt már ott kérem írjon nekünk. Vagy szivesen vesszük más szálladák ajánlását is. Köszi

silvana78 Creative Commons License 2011.06.30 0 0 45

Egyiptomban (Alexandria)olcsó nyaralási lehetőség, alkudni lehet!!

Alexandriában-Egyiptom- néhány fő  vagy nagyobb társaság család  részére családi tengerparti 120 m2-es  nívós környéken nyaraló kiadó Marmora körzetben nem messze a belvárostól. A nyaralókörzet őrzött,biztonságos, belépni csak belépőkártyával lehet,amelyet a tulajdonos kölcsönad.

A lakásban 2 hálószoba, 1 ebédlő,1 nappali, 2 fürdőszoba, 1 konyha , 2 erkély van, ahol  7személy fér el maximum. Hűtő van. A beach kb. 200 méterre (belépő kb. 10 eur), a buszmegálló  pedig 30 méterre található. 

Ár:   Június:        egész lakás :80eur/1nap( 20 000ft)      15eur/fő/nap( 4000ft)  

1hétre a lakás: 550 eur (kb.140 000ft)

Július:            egész lakás:150 eur/1nap(40 000ft)    25eur/fő/nap( 6500ft)   

1 hétre a lakás: 1000eur (265 000ft)

Augusztus:     egész lakás:200eur/1 nap ( 53 000ft)    35eur/fő/nap (9000ft)

1 hétre a lakás: 1400 eur ( 370 000ft)

Vagy

lakásbérlési ár:

június 10- június 20-ig: 800eur( 10 napra)  ( 210 000ft)

Június 10- június –június 30-ig : 1500 eur (20 napra)  ( 400 000ft)

Július 1- július 10-ig: 1500 eur (10 napra) ( 400 000ft)

július 11- július 26-ig: ELKELT

Augusztus 1- augusztus 10: 1500 eur (10 napra)  (400 000ft)

Augusztus 1- augusztus 20-ig:  2000 eur (20 napra) ( 530 000ft)

Augusztus 1 –augusztus 31:     2500 eur ( 30 napra)  ( 660 000ft)

+ 300 eur kaució. A kaució visszajár. Természetesen  alkudni lehet.

Azoknak ajánljuk, akik nem kedvelik a tömegturizmust, egyéni utazásszervezéssel egyénileg szeretik felfedezni az országot.

Látnivalók: alexandriai könyvtár( a tulajdonos öccse ott dolgozik és díjmentesen körbevezeti önt),alexandriai vár, búváriskola,Alexandrai Múzeum, Római Múzeum,alexandriai gyönyörű kertek közül egyik nagyon közel a lakáshoz, lovashintók,bazár környék,fűszer környék,alexandriai fal, királyi palota, alexandriai híd,alexandriai kikötő 

Érd: 15h után. Tel.:06 20 459 01 81 vagy sylviamalvina@gmail.com

sanona Creative Commons License 2011.01.26 0 0 44

Szia!

Ezt a topicot már nem használjuk.

Itt viszont sok infót megtalálsz, ha visszaolvasol:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9091860

Előzmény: Tucsi71 (43)
Tucsi71 Creative Commons License 2011.01.24 0 0 43

Sziasztok!

Hurghadával kapcsolatos tapasztalatok érdekelnek.Minden pozitív, és negatív véleményt megköszönök.Piramisa Sahl Resorttal kapcsolatban tudna nekem valaki segíteni?Vagy esetleg ajánlani egy jó szállodát?
borosolimp Creative Commons License 2010.08.09 0 0 42
FIGYELEM! Az egyiptomi helyi időt keddről szerdára virradó éjjel 3 óráról 2 órára kell állítani!!! Ugyanis kezdődik a Ramadán!
Üdv. minden Fórumozót Sharm El Sheikh-ből,
OLi.
Zoli049 Creative Commons License 2008.03.12 0 0 41

----------------->

A vacsoráig a kertet és a növényeket "vizsgálgattuk", amire nem

100$-t költöttek, mert az mindent überelt, mondhatni leírhatatlan.

Ezután egy mangó vs guava juice melleti sischa a medence parton,

majd vacsora, ami szintén itt is változatlanul kifogástalan volt, sőt

ismét egyéni akció keretében én kértem, hogy fűszert mindenbe

úgy, mnt, ha maguknak csinálnák! :-) Nos ezt meg is tették... :-I

Vacsora végeztével elénk tettek egy 65 fontos számlát, hogy ezt

ki kellene fizetni, na meg írjam alá? :-D Nagy nehezen sikerült meg-

értetni, hogy mi AI-n vagyunk, szóval keressék meg, hogy hol a hi-

ba... Megtalálták... :-D

A szállóban talált wifi hálózat is elég érdekesen működött, mert 3.

próbálkozásra a kódja 4db 0 volt, így telefonról, igaz körülményesen,

de letudtuk az e-mail küldéseket.

Az ilyen helyeken, jobb, ha itthon bekapcsoltatja az emberfia az adó-

vevő funkciót a telefonján, mert sokat lehet ingyen telefonálni, csak

a gyenge pontot kell megtalálni, abból meg van sok. :-) De van más

kiskapu is erre a célra, ami nálunk 15 éve lecsengett, de ha adott, ak-

kor élni kell vele... :-)))

Esti fakultatív programnak a piramis fényjátékot találtuk ki, de az é-

pület tetejére vezető létráról ezt is helyben és ingyen letudtuk, igaz

1km távlatból, de tüzijátékot is néztünk már messzebbről! :-)))

Így a vonatozást és az egész napi kirándulást egy kiadós alvás kö-
vette, mert a meleg miatt az ébresztőnk reggel 6-ra volt kitűzve, így

gyorsan kellett aludni! :-)))

-------------->

Zoli049 Creative Commons License 2008.03.12 0 0 40

Közkívánatra befejezem...

09.02.

Szóval az emlékek nem halványulnak, így nem okoz gondot a folytatás.

A reggeli vonatbefutó és a szállodai "terminálos rakd rendbe magad"

című fejezet után irány a piramisok...

A busz valami kínai tuning volt, de zsír új és a változatosság kedvéért

a légkondit összekeverték itt is a hűtőkamionnal, de legalább tiszta

volt a busz.

Reggeli érkezésünk a gízai fennsíkon közel 30 fokban kezdődött, de a

szél egykicsikét fújdogált, így elviselhető volt minden.

A piramisokat, aki nem látta élőben, csak a tv-n keresztül, nos ott állni

mellettük? Az hihetetlen és maradandó élmény.

Maradandó élményt nyújtott, hogy a kordonon belül a rendőr felaján-

lotta, hogy készít egy fotót... Bízva az uniformisban átadtam a gépet

és a telefonom is, nos vissza is kaptam, igaz az "fbi"-os felügyelő ha-

nyatvágta magát egy N-95 Nokiától, hog video és egyebek? Yes. :-)

Mikor távozni kívántunk volna, hogy haladjunk arrébb, mert van más

is amit meg kívántunk tekinteni, akkor kissé levert a víz, hogy a rend

őre a fotóért le akart húzni 5EGP-vel... Most nem az összeg rettentett

meg, hanem az, hogy vízre kellett neki a pénz. Odaadtam az 5 fontot

és döbbenetemre valóban vizet vett rajta. :-I

Itt amúgy egy napot el lehetne tölteni, mert a látvánnyal nem lehet be-

telni, csak az idő haladtával és Kairo terjengő szmogfelhőjével a hőmér-

séklet masszívan el kezdett növekedni, így bevállaltam, hogy befektetek

1 fontot egy beduin kendőre, ezt 1 perc alatt elértem az angolul perfek-

tül beszélő 6 éves gyereknél... Ja és állítom, hogy analfabéta volt csóri.

Csoportttal sajnos 1-2 órát lehet egy belépővel egerészni egy helyen,

így mindenkinek ajánlom, hogy ha valamit meg akar bővebben nézni,

azt pihenőidőben tegye, saját zsebből, a taxi oda-vissza olcsóbb, mint

a belépők. :-) Ezen dobtam egy hátast, de ezt kell szeretni, ja és ott

nincs "nem kell számla" :-DDD

Piramisok után a sphinx, még egy belépő 80 fontért, ez állami ár. Na meg

a "gödörben" a napon 40 fok... :-)

Szóval itt már kora déutáni időpontnál járunk, így idegenvezetőnknek

köszönhetően be egy mellékutcába, busszal(!)/ :-)/ és alku nélküli üdí-

tő és cigarettafeltankolás, mert nem volt miből alkudni. :-D

Közkívánatra, még van gázolaj címszóval irány Kairó belvárosa, ami

nem egyszerű. A közlekedés egyáltalán, az építészet a másik fele, de

a fillinget ez adja meg. A milliónyi parabolaantenna és légkondi. :-)

De ha már ott vagyunk címen, Egyiptom múzeum.

Ami kincs és érték ott össze van halmozva, az hihetetlen... Rendszer

található a kiállításokban és a tárgyakban is, csak a mi Nemzeti múzeu-

munk háromszor akkora, mint az övéké, az adott kultúrával párosítva,

így enyhén zsúfolnak mondható minden, de azt látni kell! Az épület be-

lülről talán egy VIII. kerületi iskola szinvonalára van lepukkanva, de egy

biztos, amit el is hiszek nincs lehetőség és idő a felújításra.

Délután vissza a szállodába, ahol minden működött, de ez nem lepett

meg, látszott a parkolón már az előjel. :-D

Innen egy nagy élmény, hogy 30 óra után le tudtunk fürdeni, de a leg

"felemelőbb" érzés volt a zokni és a cipő levétele. :-DDD

---------------------------->

Zoli049 Creative Commons License 2007.12.01 0 0 39

*** Az oldal üzemeltetését befejeztem!!! ***

Ne írjatok ide, Egyiptom ügyben egyáltalán!!!

Transzszibériai ügyben privátra: hg5gz@citromail.hu

***************THE END********************

Zoli049 Creative Commons License 2007.12.01 0 0 38

Szia!

Fogalmam sincs mennyiből jönne ki, de alapokban azért infók:

Bp. keleti-Moszkva 39.700 a vonatjegy, ezt nekünk adják.

Transzszibériai expressz, 200USD, ezt fizeti az Orosz nagy cég :-D

Vlagyivosztok-Niigata hajóbérlet 1200USD, ezt a kamerás cég fizeti

Niigata-Tokio buszút 6200Yen/fő, ezt a kamerás cég fizeti

Tokio-Hamburg-Budapest, 250000/fő ezt a III. szponzor hizetné

Szóval több, mint egy milla... :-(((

Itt egyenlőre az Orosz-Japán hajóátkeléssel van gond és a

vlagyivosztoki forgatással, mert ott a hadikikötő, ezt a kameracég

és a külügy harcolja nekünk, de nem akarnak engedni és ha nem

megy végig 80 óra vágatlan anyag, akkor nem áll az alku... :-(((

Szóval itt semmi nem biztos, pedig én a szponzoroktól tartottam.
Igaz a hazai bank átvágott, de lett más pénvonal, erre ez a vége.

Ezt nem adom, azaz adjuk fel! Fábry forgathatott??? :-III

Zoli

Ui.: Inkább a hg5gz@citromail.hu-n, mert ezt az oldalt én befejez-

tem, de nem törli az Index?! Akkor tárolják! :-D

Előzmény: rumillia07 (36)
Zoli049 Creative Commons License 2007.12.01 0 0 37

Szevasz Magyar testvérem!

Elcsesztem a helyesírást? :-D

Tudod napi 10-12 órás fizikai munka után becsúszik, Te ezek
szerint soha nem hibázol? Gratulálok Neked! Így tovább! :-D

A kultúra témára...

Nem általánosítottam, a hurghadai oldallal kapcsolatos volt,

hogy ott ez nem téma, de ez nem is baj, mert ez másik ol-

dal...

Apropó! Üzemeltesd, átadom, én nem foglalkozom vele, nem

igen van érdeklődés, sajnos, megőróbáltam, ennyi. De a Duna

vize tovább folyik...

Zoli

Előzmény: kanCa (29)
rumillia07 Creative Commons License 2007.11.22 0 0 36

Szia!

Lehet még jelentkezni és mennyi kp. kellene a kis kiruccanáshoz? Páromnak olvastam és igen ráérzett az ízére mert Japánt nagyon szereti és régen készül az Orienten utazni. Ez az út szerinte "bemelegítésre" jó lenne.

Üdv

Előzmény: Zoli049 (28)
Korben Dallas. Világjegy. Creative Commons License 2007.11.18 0 0 35
Csak nem szereted, mi?:-D
Korben, aki mindenbe belekotyog, ha kell, ha nem!:-)
Előzmény: kanCa (34)
kanCa Creative Commons License 2007.11.18 0 0 34

dehogyis!!!

értem én a tréfát! ;)

Előzmény: SzaboCsabaBence (33)
SzaboCsabaBence Creative Commons License 2007.11.18 0 0 33
Ugyan már, csak kis élcelődés volt, remélem, nem bántottalak meg :)
Előzmény: kanCa (32)
kanCa Creative Commons License 2007.11.18 0 0 32

na innen meg az idézőjel maradt le... szóval "kúltúrálatlan" :)

Előzmény: kanCa (31)
kanCa Creative Commons License 2007.11.18 0 0 31

afrancba, ezt elrontottam... :)

na most kiderült, mennyire kúltúrálatlan vagyok valójában... :D:DD

Előzmény: SzaboCsabaBence (30)
SzaboCsabaBence Creative Commons License 2007.11.18 0 0 30
A "kulturát" pedig úgy írjuk, hogy kultúra... :)

Más:
Hamarosan leírom a Vlagyivosztok-Japán tapasztalataimat, csak most el vagyok havazva egy kicsit.
Előzmény: kanCa (29)
kanCa Creative Commons License 2007.11.17 0 0 29

kulturális - így írjuk helyesen, két rövid u-val.

csak azért, hogy én is osszam az észt... ;)

egyébként szerintem nem kellene mindenkit bunkónak, kulturára abszolút igénytelennek tartani, aki pihenni megy egyiptomba...

mi pl. kifejezetten a hasunkat süttetni mentünk ki, de nem azért, hogy elmondhassuk: egyiptomban is voltunk, hanem mert nagyon húzós év állt mögöttünk, s muszáj volt pihennünk. s bár csak egy kiránduláson vettünk részt, igyekeztünk mindent megtudni az ország történetéről, gazdaságáról, stb.

ettől még nem érzem magam buta magyarnak, pedig még all inclusive ellátásunk is volt... :D:D

szóval nem kellene ilyen bátran általánosítani, mert tényleg sokféle utazó létezik, s sokszor a dolgok nem azok, s nem olyanok, mint aminek, amilyennek látszanak...

Előzmény: Zoli049 (26)
Zoli049 Creative Commons License 2007.11.17 0 0 28

Helloka!

Nos ezt vátjuk, mert itt mi hivatalosan, mint forgatócsoport megyünk, így lesz

a vízumunk, szóval így is megy, szerinted, mert mindent megpróbáltunk...

Köszönettel

Zoli

Előzmény: SzaboCsabaBence (27)
SzaboCsabaBence Creative Commons License 2007.11.12 0 0 27
Szia! Dehogynem lehet hajóval átlépni, majd holnap este írok infót róla!

Csaba
Előzmény: Zoli049 (26)
Zoli049 Creative Commons License 2007.11.12 0 0 26

Sziasztok, kik írtatok!

Nos, köszönöm a bíztatást! :-D Jól esett...

Valóban nem a Hurghadai oldal ellen nyitottam, bár az is közrejátszott, mert ott
van ám "észosztás", tisztelet a kivételnek!

Én is onnan szedtem infót, pontosítva kettő ember állt szóba velem érdelmi dol-

gokban, ami a kultúrális részét illeti. Nos erre? No comment!!!!

Én és a Nejem be akarjuk járni végig, volt itt nagy elánnal egy másik csapat, de

mint netes ismerettség, jött és ment, mint a vonat... De nem kötelező semmi. :-III

Megcsináljuk ketten... Márciusi indulással, 3-4 hét?

További tervek vannak még itt függőben, azon küzdünk, mert annak a videóanyagát

a Travel megvenné, csak szponzori dolgok akadoznak. Az egyik kameragyártó Japán

cég támogat, a MÁV is, de az Oroszokkal van gondunk... :-((( Igaz az utazást támo-
gatják, az egyik híradóból ismert cég! :-)))

A Transz szibériai expresszel akarunk Vlagyivosztokig végigmenni és mindent rögzí-

teni, majd Japánon át haza. Itt a gond, hogy nem lehet hajóval átkelni, most a kül-

üggyel küzdünk, de segítség? Áááááá! :-(

Nos, szóval emiatt is akadozom itt egy kicsit...

Egyszer ezt is befejezem? Biztos...

Zoli

rumillia07 Creative Commons License 2007.11.01 0 0 25
Szia!

Válaszom a felvetésedre, hogy sokan vagyon és sok féle ember található. Van akinek az a legfontosabb Egyiptomban hol tud kenyeret venni és mennyiért. Remélem azért többen vagyunk akiket a kultúra az emberek természete maga az ország érdekel. A fórumodon szerintem azért volt pangás mert mindenki várta az élménybeszámolódat.

Üdv.
Előzmény: Zoli049 (21)
Lea29 Creative Commons License 2007.11.01 0 0 24
Sajnos ez így igaz, hiába a magyarokra ez a jellemző, tényleg tisztelet a kivételnek. Mivel Egyiptomban voltam jó ideig, mindent bejártam, mostmár csak pihenni megyek szívesen. A kultúrája rendkívüli, de ezt a nemzetet nem lehet megismerni 1 hét alatt. Nálam a numero 1 Luxor volt, katarzis volt, hihetetlen, de még sorolhatnám...Kitartás!
Dimcaj Creative Commons License 2007.11.01 0 0 23
Szia Zoli! Ne add fel! A nyaralók nagy többsége nem kíváncsi a kultúrális látnivalókra.Elég egy kis sós víz, all.ink. és elmondhatja itthon, voltam Egyiptomban, pedig nem volt sehol. Körutakra nem sokan tudnak elmenni, mert elég húzósak anyagilag.Bár ki lehet fogni nagyon kedvezőt is.Mi is igy jutottunk el egy nilusi hajóútra. Sajnos nekünk kimaradtak a piramisok, de remélem még megnézhetem őket. Szóval örülök, hogy már nem csak Hurghada fórum van.
Marcsi59 Creative Commons License 2007.11.01 0 0 22

Én is szeretnélek arra bíztatni, hogy ne fejezd be az írásodat itt. Élvezetes olvasmány:)))

Üdv. Marcsi

Zoli049 Creative Commons License 2007.11.01 0 0 21

Szia! :-)))

Igazából megírtam már Word-ben, majd egy nagyobb tárhely felé kacsingatok, ahová
a közel 2000 db fotót is fel tudom rakni...

Itt ennek semmi értelme.

Most nem a hurhadai oldallal akartam versenyezni, de az érdeklődés szinte zéró, így

kár koptatnom a billentyűzetet.

TISZTELET A KIVÉTELNEK!!! De Egyiptom nem a hurghadai szállodasorból és a sharmi
műanyagbirodalmakból, hanem a kultúrájából áll. Számomra...

Zoli049

Előzmény: rumillia07 (20)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!